Dila Gori – Partizan 0:2 (kon.) | Pjunik – Molde 1:0 (kon.) | Milsami – Razgrad 2:1 (kon.)
Helsinki – Ventspils 1:0 (kon.) | Tel Aviv – Hibernians FC 5:1 (kon.) | Vardar – APOEL 1:1 (kon.)
Lincoln – Midtjylland 0:2 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Malmö 0:1 (kon.) | Crusaders – Skenderbeu 3:2 (kon.)
koniec
FK Vardar Skopje
1:1 (0:0)
APOEL Nikósia
cz Utorok 21.07.2015, 20:00 • Nacionalna Arena Filip II Makedonski, Skopje • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Ihned po rozehrání ztratil Alexandrou míč a nezbylo mu nic jiného, než u střídaček faulovat Hambartsumjana. Vidí za to žlutou kartu a Ljamčevski bude posílat dlouhý míč do vápna.
    90+4. Blagojče LJAMČEVSKI - 1:1
     
    90+4
    Vardar Skopje právě vstřelilo branku!
    Utkání se nám dramatizuje. Centr Hambartsumjana odvrátil stoper Mário Sérgio jen za sebe, kde byl připravený BLAGOJČE LJAMČEVSKI. Ten neotálel, vystřelil a Blazevski ještě lehce tečoval míč, který zaplul za záda gólmana Apoelu. Gól je připsán Ljamčevskému. Čekají nás ještě zajímavé tři minuty.
     
    86
    Střelec velmi pravděpodobně rozhodujícího gólu Tomás De Vincenti, argentinský forvard, jde střídat. Na poslední minuty jej nahradí kyperský mladík, teprve devatenáctiletý středopolař Nicholas Ioannou.
    85. Leal sám před Pacovskim neuspěl!
     
    85
    Mohlo být hotovo. Leal byl po bochánku Alexandroua ve vápně zcela nehlídán, na hranici penaltového puntíku si na prsou zpracoval míč a vystřelil, ale Tome Pacovski vytáhl ze svého repertoáru skvostný zákrok a jeho přízemní střelu vyrazil na roh.
     
    80
    Domácím už možná trošku pracují nervy. Goran Popov nyní tvrdě sestřelil Makridise a nic jiného než žlutá karta nemohlo přijít.
     
    79
    Poslední střídání domácí družiny. Plac opouští dnes poměrně neviditelný Artak Dašjan, kteréh nahrazuje forvard Filip Ivanovski.
     
    72
    Druhé střídání následuje i v řadách Apoelu Nikósie. Dnes velmi dobře hrajícího brazilského záložníka Vandera nahrazuje kyperský středopolař Nektarios Alexandrou.
     
    71
    Domácí tým podruhé střídá. Posledních cca 22 minut místo ofenzivního záložníka Vlatka Grozdanoského odehraje Blagojče Ljamčevski.
     
    67
    Vander zastavil kousek před půlí takticky Juana Felipeho a také on neodejde z dnešního zápasu bez karetního zápisu, zatím žluté barvy.
     
    64
    Trenér domácích Sergei Andrejev reaguje na gól střídáním. Z placu jde záložník Darko Velkoski, kterého nahrazuje útočník Aco Stojkov.
    60. Tomás DE VINCENTI - 0:1
     
    60
    APOEL právě vstřelil branku!
    Veledůležitý gól střílí APOEL Nikósie. Vander našel ve vápně krásným dloubáčkem argentinského plejera TOMÁSE DE VINCENTIHO, který ihned vystřelil. Ač netrefil míč ideálně, ten se došoural pod padajícím Tomem Pacovskim do sítě. Asistence: Vander.
     
    57
    Ze hřiště odchází ještě před nedohranou hodinou Pieros Sotiriou, kterého nahrazuje bosenský hráč Semir Štilić. Jde o první substituci zápasu.
     
    45
    Další tvrdý faul domácích už je potrestán. Grozdanoski u levé strany projel lýtka De Vincentiho a vidí také žlutou kartu.
     
    42
    Juan Felipe táhl útok domácích ze středu hřiště po levé straně. Pieros Sotiriou se po něm oháněl tak mohutně, že to vypadalo, jakoby trénoval kraul. Napočtvrté jeho dres lapil do svých rukou, stáhl ho k zemi a poslušně přijal žlutou kartu.
    38. Velkoski z hranice šestnácky nevypálil přesně.
     
    38
    Zřejmě Blazevski přihrál ve vápně míč na rozběhnutého Velkoskiho, který vypálil přímo ze šestnáctky, jenže minul branku Watermana. Pokud by mířil přesně, měl by holandský gólman přes hradbu těl těžkou práci.
     
    37
    Viniciusovi nezbylo po ztrátě balonu nic jiného, než zastavit Juana Felipeho ukázkovým stromem. Myslím si, že ofenzivnímu hráči Vardaru se na chvilku zatmělo před očima, narazit do brazilského pořízka není žádný med. Ten dostává za svůj počin žlutou kartu.
     
    30
    Už se zdálo, že Vander bude z pravé strany centrovat do vápna, jenže přízemním pasem našel přesně na jeho hranici Mária Sérgia, jenž se nikterak nerozpakoval, vypálil z první a zamířil jen těsně nad břevno. Vander byl u všech tří velkých šancí týmu z hlavního města Kypru.
     
    29
    První velká šance také na straně Vardaru, i když Waterman nemusel zasahovat. Juan Felipe posadil centr do vápna přímo na hlavu Grncarova, kapitán domácích však hlavičkoval těsně vedle!
    13. Sotiriu řádně protáhl svoji střelou brankáře Pacovského!
     
    13
    Po ose Vander – Vinicius se míč přímo na hranici vápna dostal k Sotiriouovi, jehož povedenou pumelici musel vytáhnout Pacovski nad břevno. To byla první velká šance zápasu!

    Tomáš Lysý

    Góly: 90+4. Ljamčevski – 60. De Vincenti (Vander)

    Karty:   45. Grozdanoski (VDS), 80. Popov (VDS) – 37. Vinicius (APO), 42. Sotiriou (APO), 67. Vander (APO), 90+5. Alexandrou (APO)


    FK Vardar Skopje: Pacovski – Humbartsumjan, Grncarov (C), Mikušković, Popov – Gligorov, Velkoski – Grozdanoski, Juan Felipe, Dašjan – Blazevski. Trenér: Sergei Andrejev
    Náhradníci: Gacevski – Ljamčevski, Brdarevski, Spirovski, Nikolov, Stojkov, Ivanovski

    APOEL Nikósia: Waterman – Mário Sérgio, Vinicius, Iñaki Astiz, Antoniades – De Vincenti, Makridis, Nuno Morais (C), Vander – Sotiriou – Leal. Trenér: Domingos Paciência
    Náhradníci: Kissas – Ioannou, Efrem, Charalambides, Alexandrou, Stilić, Piątkowski

    Rozhodca: Massa – Meli, Barbirati – Irrati (vš. Itálie)
    14.07.2015
    APOEL - Vardar 0:0

    Karty:   48. Makridis (APO), 87. Efrem (APO) – 16. Gligorov (VDS), 36. Ivanovski (VDS)