Dnipropetrovsk – Sevilla 2:3 (kon.)
koniec
FC Dnipro Dnipropetrovsk
2:3 (2:2)
FC Sevilla
Streda 27.05.2015, 20:45 • Stadion Narodowy (Varšava) • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
     
    88
    Ou, na Národnom štadióne vo Varšave sa na okamih zastavil čas a dych všetkých zúčastnených. Počas Banegovho striedania dramaticky skolaboval Brazílčan Matheus, ktorý krátko predtým zviedol ťažký hlavičkový súboj s Trémoulinasom, s ktorými sa zrazili hlavami. Verme, že sa jedná len o mierny následok predchádajúcej kolízie a že bude modrá 99-ka v poriadku. Menej podstatné už je, že Dnipropetrovsk bude dohrávať o desiatich.
     
    87
    Naposledy už striedali i Španieli. hraciu plochu opúšťa Éver Banega, ktorého na možno posledné minútky nahradí Iborra.
     
    85
    Dnipropetrovsk sa záverečným striedaním pokúsi ešte naposledy oživiť svoju ofenzívu. Namiesto Kankavu prichádza útočnejšie naladený Shakhov.
     
    83
    Matos hral vo vzdušnom súboji príliš nebezpečne. Martin Atkinson musel po Rotanovom ušetrení jednoznačne krotiť ukrajinské vášne.
     
    82
    Dvojgólový hrdina varšavského finále Carlos Bacca desať minút pred koncom hry opúšťa ihrisko. Namiesto neho ho už orie Gameiro.
     
    80
    Denys Boyko odmieta definitívu, ktorú mohol zavŕšením hattricku dokonať Carlos Bacca. Kolumbijský diabol sa v strede šestnástky dostal k milimetrovému centru od Vitola, ktorý sa na pravej strane znovu poľahky presadil cez stagnujúceho Matosa. Bacca tlačil svoju hlavičku pod brvno, no prudký pokus z desiatich metrov sa ukrajinskému strážcovi svätyne podarilo čarovne vyraziť nad hornú konštrukciu svojej bránky. Krásny okamžik z oboch strán.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Dnipro Dnipropetrovsk: z ihriska odchádza Nikola Kalinič, prichádza Jevgenij Selezňov.
     
    75
    Ruslan Rotan na ľavej strane takticky zostrelil rozbehnutého Vitola, anglický boss musel opäť v krátkom časovom rozpätí trestať.
     
    74
    Carlos Bacca po góle vbehol medzi rozvášenných priaznivcov zo Španielka, kde radostne mával kolumbijskou vlajkou. Martin Atkinson jeho patriotizmus nezdieľal, žltá karta.
    Carlos BACCA - 2:3
     
    73
    Sevilla dala gól!
    Po obrovskom nedôraze ukrajinského stredu poľa sa španielsky celok dvadsať minút pred koncom vracia do vedenia! Všetkému predchádzal nedôrazný odkop z vlastnej šestnástky modrých. Zľuftovaná lopta padla medzi dvojicu Kankava a Bezus, ktorá ju nedokázala odvrátiť do bezpečia. Guľatého nezmyslu sa následne zmocnil aktívny Vitolo, ktorý pomedzi obrancov vyslal do šance CARLOSA BACCU. Andalúzsky útočník znovu výborne načasoval svoj pohyb a zvnútra šestnástky obstrelil Boyka na ľavej žrdi. Krásny gól Sevilly, ktorá sa približuje k európskej obhajobe!
     
    69
    Roman Bezus po niečo vyše minútky svojho pôsobenia na trávniku inkasuje žltú kartu. Všetko to po zbytočnom dohrávaní Mbiu.
     
    68
    Ukrajinský bojovník stredu poľa Valeriy Fedorchuk so šrámom nad ľavým okom opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho krajan Roman Bezus.
     
    62
    Daniel Carrico zozadu zostrelil strelca úvodného gólu Kaliniča. Po gólovom stave sa nám rovnakým pomerom rovná i bilancia žltých napomínaní.
     
    58
    Dvojgólový asistent a kapitán andalúzskeho celku José Antonio Reyes – nečakane končí už po necelej hodine hry! Na zelenom koberci varšavského stánku ho nahradí Coke.
     
    45+2
    Martin Atkinson tasil i po následnej rozohrávke domáceho mužstva, keď si Nikola Kalinič spracúval dlhú loptu i za pomoci lakťou, ktorými pohladil Krychowiakovu tvár.
     
    45+2
    Krychowiak v rámci nadstavenia ešte stihol zostreliť rozbiehajúceho sa Rotana, ktorý sa rútil do ďalšej kontry Ukrajincov. Martin Atkinson opäť siahol do kapsy.
    Ruslan ROTAŇ - 2:2
     
    44
    Dnipropetrovsk dal gól!
    Bláznivý večer vo Varšave pokračuje, Dnipro krátko pred prestávkou vyrovnáva na 2:2! Timothée Kolodziejczak na pravej strane pred šestnástkou fauloval Matheusa, po čom zákonite nasledoval priamy kop ukrajinského celku. Jeho rozohrávky sa zhostil RUSLA ROTAN, ktorý z osemnástich metrov nedal Ricovi ani len najmenšiu šancu. Dokonale rotovaný a prudký pokus smeroval ponad múr do pravého horného rohu, španielsky gólman sa preletel vzduchom márne.
     
    37
    Doposiaľ absolútne nevýrazný Yevhen Konoplyanka po prvýkrát natiahol k svojej populárnej pumelici, ktorý takmer znamenala vyrovnávajúci gól v siete akrobata Sergia Rico. Modrí na ľavej strane rýchlo rozohrali priamy kop, lopty sa zmocnil spomínaný Konoplyanka. Západnou Európou obletovaný krídelník si na ľavom kraji šestnástky prehodil loptu na pravačku, ktorou zamieril presne do ľavého horného rohu andalúzskej bránky. Rico sa však za loptou presúval včas a robinsonádou ju napokon vytiahol nad brvno.
    Carlos BACCA - 1:2
     
    31
    Sevilla dala gól!
    Španielski technici teraz dokonale rozobrali jednu z najlepších obrán vrcholiaceho ročníka Európskej ligy UEFA. José Antonio Reyes dostal meter voľného priestoru, ktorý okamžite využil na gólovú finálku pre najlepšieho strelca EL – CARLOSA BACCU. Kolumbijský forward sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci Ukrajincov, ktorá tento raz zaklapla naprázdno. Bacca následne v nájazde na Boyka obišiel ukrajinského gólmana, aby následne poľahky zasunul loptu do prázdnej bránky. Andalúzania v priebehu necelých štyroch minút dokonávajú svoj obrat!
    Grzegorz KRYCHOWIAK - 1:1
     
    28
    Sevilla dala gól!
    Nápor Andalúzanov sa už nedal ustáť, Emeryho zverenci zaslúžene vyrovnávajú! José Antonio Reyes sa najskôr ocitol vo veľkej tutovke, no na konci svojho útoku z ľavej strany Boyka neprestrelil. Ukrajinský gólman vyrážal len na rohový kop, ktorý v spolupráci s Banegom rozohrával práve Reyes. Centr bývalého hráča madridského Realu pristál u Baccu, ktorý nesebecky sklepol loptu pod seba na GRZEGORZA KRYCHOWIAKA. Domáci hráč sa na poľskej tráve krásne pohral s brániacim hráčom a následne upratal loptu do ľavého dolného rohu Boykovej bránky. Gólman Dnipra nevidel pre húštinu tiel.
     
    24
    Favorizovaná Sevilla mohla po druhýkrát v rýchlom slede vyrovnať, no výborný Denys Boyko drží čisté konto. Od rohovej zástavky rozohrával nevysoký Éver Banega, ktorý v šestnástke našiel hlavu domáceho Krychowiaka. Dnes jediný zástupca poľského futbalu hlavičkoval presne k ľavej žrdi ukrajinskej bránky, no gólman Dnipropetrovsku svoj prvý zákrok Varšavského finále zvládol na výbornú. Mačacím skokom vyráža loptu mimo ľavej žrde, pokračujeme za stavu 1:0.
     
    20
    José Antonio Reyes poriadne vystrašil väčšinu priaznivcov na Národnom štadióne vo Varšave. Niekdajší Wengerov objav z londýnskeho Arsenalu sa presadil na pravej strane, odkiaľ si to namieril na stred ihriska, odkiaľ sa pokúsil prestreliť Boyka na bližšej žrdi. Kapitán andalúzskeho celku sa pretiahol až k zakončeniu, ktoré mu však nevyšlo dokonale. Prudký pokus z nejakých sedemnástich metrov po odraze od reklamného panelu rozvlnil len zadnú sieť ukrajinskej svätyne. Gólman Denys Boyko zasahovať nemusel, Dnipropetrovsk zostáva v tesnom vedení.
     
    17
    Prvý Gruzínec vo finále Európskej ligy – Jaba Kankava – tesne za polovicou ihriska sklzom zostrelil unikajúceho Reyesa. Martin Atkinson už s kartou neotáľal.
    Nikola KALINIČ - 1:0
     
    7
    Dnipropetrovsk dal gól!
    V jednoduchosti je krása, čo na Ukrajine vedia. Tretie mužstvo miestnej Premier League sa vo finále Európskej ligy ujíma vedenia už po necelých siedmich minútach hry! Fedetskiy z pravej strany vlastnej polovice poslal dlhý nákop na hrotového útočníka NIKOLU KALINIČA. Chorvátsky bomber vo vzduchu predĺžil loptu doprava na Matheusa. Brazílsky krídelník mu z pravej strany prihrávku opätoval a Kalinič sa po jeho centri nemýlil. Ukrajinská deviatka prekonáva Rica pohotovou koncovkou z necelých desiatich metrov, mierny outsider sa ujíma vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Kalinič, 44. Rotaň – 28. Krychowiak, 31. Bacca, 73. Bacca

    Karty:   17. Kankava (DNP), 45+2. Kalinič (DNP), 69. Bezus (DNP), 75. Rotaň (DNP), 83. Matos (DNP) – 45+2. Krychowiak (SEV), 62. Carriço (SEV), 74. Bacca (SEV)


    FC Dnipro Dnipropetrovsk: Bojko – Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Matos – Kankava (85. Šachov), Fedorčuk (68. Bezus) – Matheus, Rotaň (C), Konopljanka – Kalinič (78. Selezňov).
    Náhradníci: Laštůvka – Gama, Bezus, Lučkevič, Selezňov, Alexandru, Šachov.

    FC Sevilla: S. Rico – Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Krychowiak – J. Reyes (C) (58. Coke), Banega (87. Iborra), Vitolo – Bacca (82. Gameiro).
    Náhradníci: Beto – Coke, Figueiras, Gameiro, Iborra, Den. Suárez, F. Navarro.

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child (všetci ENG) – Pavel Královec (CZE)