Dnipropetrovsk – Sevilla 2:3 (kon.)
koniec
FC Dnipro Dnipropetrovsk
2:3 (2:2)
FC Sevilla
Streda 27.05.2015, 20:45 • Stadion Narodowy (Varšava) • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Keď sa budeme v budúcnosti obhliadať za Európskou ligou 2014/15, určite sa nám ako prvé vybaví úvodné dejstvo varšavského finále. Prvá 45-minútovka ponúkla fantastický futbal so štyrmi gólmi a jedným obratom. Po zmene strán už síce tempo opadlo, no rozhodujúceho vyvrcholenia sme sa napokon dočkali ešte v riadnej hracej dobe, kedy druhým gólom pokoril Ukrajincov hrdina Carlos Bacca. Andalúzska Sevilla tak po druhýkrát vo svojej histórii obhájila triumf v Európskej lige UEFA, čím si pre ďalšiu sezónu na poslednú chvíľu zabezpečila účasť v Lige majstrov.

    V mene Onlajny.eu by som sa s krásnym futbalovým večerom rozlúčil želaním, aby sa brazílsky krídelník Matheus po druhopolčasovom kolapse čo najskôr vrátil späť na zelené trávniky. (22:55:30)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po Konoplyankovej individuálnej akcii po ľavej strane sa lopta dostala len k Ricovi, ktorý ju pevne zviera vo svojej náruči.
     
    90+3
    Aleix VIdal prihrávkou pod seba z pravej strany dokonale našiel Cokeho, no súčasný kapitán Andalúanov pálil z prvej vysoko nad.
     
    90+2
    Konoplyanka nedokázal prestrčiť loptu na rozbehnutého Seleznyova, Sergio Rico nebude s rozohrávkou ponáhľať.
     
    90
    Dohrávať sa bude ešte počas štyroch nadstavených minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom.
     
    88
    Ou, na Národnom štadióne vo Varšave sa na okamih zastavil čas a dych všetkých zúčastnených. Počas Banegovho striedania dramaticky skolaboval Brazílčan Matheus, ktorý krátko predtým zviedol ťažký hlavičkový súboj s Trémoulinasom, s ktorými sa zrazili hlavami. Verme, že sa jedná len o mierny následok predchádajúcej kolízie a že bude modrá 99-ka v poriadku. Menej podstatné už je, že Dnipropetrovsk bude dohrávať o desiatich.
     
    87
    Naposledy už striedali i Španieli. hraciu plochu opúšťa Éver Banega, ktorého na možno posledné minútky nahradí Iborra.
     
    85
    Dnipropetrovsk sa záverečným striedaním pokúsi ešte naposledy oživiť svoju ofenzívu. Namiesto Kankavu prichádza útočnejšie naladený Shakhov.
     
    83
    Matos hral vo vzdušnom súboji príliš nebezpečne. Martin Atkinson musel po Rotanovom ušetrení jednoznačne krotiť ukrajinské vášne.
     
    82
    Dvojgólový hrdina varšavského finále Carlos Bacca desať minút pred koncom hry opúšťa ihrisko. Namiesto neho ho už orie Gameiro.
     
    80
    Denys Boyko odmieta definitívu, ktorú mohol zavŕšením hattricku dokonať Carlos Bacca. Kolumbijský diabol sa v strede šestnástky dostal k milimetrovému centru od Vitola, ktorý sa na pravej strane znovu poľahky presadil cez stagnujúceho Matosa. Bacca tlačil svoju hlavičku pod brvno, no prudký pokus z desiatich metrov sa ukrajinskému strážcovi svätyne podarilo čarovne vyraziť nad hornú konštrukciu svojej bránky. Krásny okamžik z oboch strán.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Dnipro Dnipropetrovsk: z ihriska odchádza Nikola Kalinič, prichádza Jevgenij Selezňov.
     
    76
    Obe mužstvá pokračujú v agresívnom pojatí ry, ktorý sa len márne snaží korigovať hlavný arbiter stretnutia Martin Atkinson.
     
    75
    Ruslan Rotan na ľavej strane takticky zostrelil rozbehnutého Vitola, anglický boss musel opäť v krátkom časovom rozpätí trestať.
     
    74
    Carlos Bacca po góle vbehol medzi rozvášenných priaznivcov zo Španielka, kde radostne mával kolumbijskou vlajkou. Martin Atkinson jeho patriotizmus nezdieľal, žltá karta.
    Carlos BACCA - 2:3
     
    73
    Sevilla dala gól!
    Po obrovskom nedôraze ukrajinského stredu poľa sa španielsky celok dvadsať minút pred koncom vracia do vedenia! Všetkému predchádzal nedôrazný odkop z vlastnej šestnástky modrých. Zľuftovaná lopta padla medzi dvojicu Kankava a Bezus, ktorá ju nedokázala odvrátiť do bezpečia. Guľatého nezmyslu sa následne zmocnil aktívny Vitolo, ktorý pomedzi obrancov vyslal do šance CARLOSA BACCU. Andalúzsky útočník znovu výborne načasoval svoj pohyb a zvnútra šestnástky obstrelil Boyka na ľavej žrdi. Krásny gól Sevilly, ktorá sa približuje k európskej obhajobe!
     
    72
    Na hracej ploche sa teraz poriadne iskrí. Matos pre zmenu prebrúsil Krychowiaka, no Atkinson tentokrát netasí.
     
    71
    V rohu ihriska následne nehral v rukavičkách ani Coke, no anglický arbiter sa tentokrát rozhodol netrestať.
     
    69
    Roman Bezus po niečo vyše minútky svojho pôsobenia na trávniku inkasuje žltú kartu. Všetko to po zbytočnom dohrávaní Mbiu.
     
    69
    Banegov center od rohovej zastávky prepadol na vzdialenejšiu žrď, kde sa okolo Matheusa snažil pretiahnuť Vitolo. Po teatrálnom páde španielskeho krídelníka sa penalta pískať nebude.
     
    68
    Ukrajinský bojovník stredu poľa Valeriy Fedorchuk so šrámom nad ľavým okom opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho krajan Roman Bezus.
     
    67
    Nemení sa o ani po Banegovom rohovom kope a zblokovanej koncovke Carrica. Po následnom rohu došlo v šestnástke Dnipra k závaru, no skóre sa opäť nemení.
     
    66
    Oba celky akoby zmorilo to pekelné tempo z prvej časti. Druhý polčas už neponúka toľko vzrušenia a futbalovej kvality.
     
    65
    Benoît Trémoulinas na ľavej strane vyhecoval Matheusa, ktorý sa po ňom zahnal kopačkou. Martin Atkinson zachováva pokoj.
     
    64
    Coke pri svojej prvej ofenzívnej akcii žolíka vybojoval rohový kop, ktorý však Mbia poslal hlavou len vysoko nad bránku.
     
    63
    Následný priamy kop zakončoval Konoplyanka, ktorý však v tomto prípade minul ľavú žrď Ricovej bránky o poriadny kus.
     
    62
    Daniel Carrico zozadu zostrelil strelca úvodného gólu Kaliniča. Po gólovom stave sa nám rovnakým pomerom rovná i bilancia žltých napomínaní.
     
    61
    Po rohovom kope Sevilly ale rušno ešte nebude. Výborne organizovaní Ukrajinci sa znovu dokázali ubrániť bez úhony.
     
    60
    Hodina hry je za nami. Ostatná štvrťhodinka ponúkla zatiaľ najmenej vzrušenia. Verme, že nám to záverečná tretina zápasu vynahradí.
     
    59
    Jedná sa vôbec o prvú zmenu v zložení základných jedenástok oboch mužstiev. Myron Markevych zatiaľ spokojne vyčkáva.
     
    58
    Dvojgólový asistent a kapitán andalúzskeho celku José Antonio Reyes – nečakane končí už po necelej hodine hry! Na zelenom koberci varšavského stánku ho nahradí Coke.
     
    57
    Vitolo s Baccom kostrbato prepasírovali loptu až na Reyesa, no kapitán Andalúzanov preváhal vhodný okamžik na zakončenie.
     
    56
    Stéphane Mbia pekne zostra zašiel do ľavého obrancu Matosa, ktorý však ťažký atak kamerunského bitkára ustál.
     
    55
    Konoplyanka si z ľavej strany naviedol loptu na svoju obávanú pravačku, no pokus skraja šestnástky letel vysoko nad bránku.
     
    54
    Yevhen Konoplyanka hrá od 30-ej minúty fantastické stretnutie. Ukrajinec sa síce dlho hľadal, no momentálne hrá úžasný part.
     
    53
    Maheus sa po Fedetskeho prihrávke snažil prekvapiť Sergia Rica, no španielsky gólman si dal na jeho zrazený pokus pozor.
     
    52
    Hosťujúci sektor priaznivcov z Dnipropetrovska sa zabáva a ženie svojich miláčikov vpred. Na tribúne zatiaľ jednoznačne vedú Ukrajinci.
     
    51
    Bangeog center od rohovej zástavky bol ale s prehľadom odvrátený. Najvyššie tuším skákal Yevhen Cheberyachko.
     
    50
    Pozor na Vidalov center do šestnástky, ktorý po Vitolovej práci narobil v ukrajinskej defenzíve zmätky. Napokon z toho bude roh pre Sevillu.
     
    49
    Na začiatku druhého dejstva sa dá, že by sme mohli pokračovať v podobných obrátkach, ktoré sprevádzali prvý polčas.
     
    48
    Konoplynkov nadýchaný oblúčik z hĺbky poľa nachádzal na hrote Matheusa, no brazílsky krídelník v páde loptu nespracoval.
     
    47
    Carlos Bacca sa rútil do úvodnej príležitosti druhej časti, no pozorný Michael Mullarkey ho načapal v postavení mimo hru.
     
    46
    Ani jeden z manažérov v polčaovej prestávke nestriedal. Loptu do pohybu znovu uviedli modrí zástupcovia Ukrajiny.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na Národnom štadióne vo Varšave sme boli svedkami nesmierne výživného polčasu plného akcie. Vedenia sa už v siedmej minúte ujal Dnipropetovsk, keď skóre otvoril Nikola Kalinič. Španielom sa ale gólmi domáceho Krychowiaka a Baccu podarilo priebeh otočiť. Andalúzske vedenie však vydržalo necelú štvrťhodinu, keď o polčasovej deľbe bodov na konci prvej časti rozhodol Ruslan Rotan. Doposiaľ sa hralo fantastické stretnutie, verme, že s podobnou intenzitou budeme preživať i druhý polčas.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Martin Atkinson tasil i po následnej rozohrávke domáceho mužstva, keď si Nikola Kalinič spracúval dlhú loptu i za pomoci lakťou, ktorými pohladil Krychowiakovu tvár.
     
    45+2
    Krychowiak v rámci nadstavenia ešte stihol zostreliť rozbiehajúceho sa Rotana, ktorý sa rútil do ďalšej kontry Ukrajincov. Martin Atkinson opäť siahol do kapsy.
     
    45+1
    Hlavný arbiter Martin Atkinson pridáva ešte dve nadstavené minútky, ktoré sa budú pridávať k skvostnému úvodnému dejstvu na Národnom štadióne vo Varšave.
    Ruslan ROTAŇ - 2:2
     
    44
    Dnipropetrovsk dal gól!
    Bláznivý večer vo Varšave pokračuje, Dnipro krátko pred prestávkou vyrovnáva na 2:2! Timothée Kolodziejczak na pravej strane pred šestnástkou fauloval Matheusa, po čom zákonite nasledoval priamy kop ukrajinského celku. Jeho rozohrávky sa zhostil RUSLA ROTAN, ktorý z osemnástich metrov nedal Ricovi ani len najmenšiu šancu. Dokonale rotovaný a prudký pokus smeroval ponad múr do pravého horného rohu, španielsky gólman sa preletel vzduchom márne.
     
    42
    Dlho sa tak ale nedialo, Konoplyankov center z pravej strany musel odvracať stopér Timothée Kolodziejczak.
     
    41
    V šestnástke červených došlo k nedovolenému útočnému faulu Ukrajincov a Sevilla sa tak môže konečne upokojiť a postaviť svoj útok.
     
    40
    Dnipro zatlačilo na pravej strane šestnástky, no po Konoplyankovom centri a zmätkoch pred Ricom sa bude rozohrávať iba od rohovej zástavky.
     
    39
    Automaticky tak nasledoval rohový kop Dnipropetrovsku, no po jeho rozohrávke už modrí nezahrozili. Stav 1:2 zostáva v platnosti.
     
    37
    Doposiaľ absolútne nevýrazný Yevhen Konoplyanka po prvýkrát natiahol k svojej populárnej pumelici, ktorý takmer znamenala vyrovnávajúci gól v siete akrobata Sergia Rico. Modrí na ľavej strane rýchlo rozohrali priamy kop, lopty sa zmocnil spomínaný Konoplyanka. Západnou Európou obletovaný krídelník si na ľavom kraji šestnástky prehodil loptu na pravačku, ktorou zamieril presne do ľavého horného rohu andalúzskej bránky. Rico sa však za loptou presúval včas a robinsonádou ju napokon vytiahol nad brvno.
     
    36
    José Antonio Reyes fauloval prd šestnástkou Rotana, Dnipropetrovsk dostáva k dispozícii zaujímavú štandardku.
     
    35
    Najlepší hráč Dnipropetrovsku – Konoplyanka – sa v doterajšom priebehu trápi, čo deklarovala i nepresná kolmica do priestoru nikoho.
     
    33
    Dnipropetrovsk sa po dvoch ťažkých ranách dvíha len veľmi obtiažne. Sevilla je momentálne na koni a pokúša sa aj o tretí direkt.
    Carlos BACCA - 1:2
     
    31
    Sevilla dala gól!
    Španielski technici teraz dokonale rozobrali jednu z najlepších obrán vrcholiaceho ročníka Európskej ligy UEFA. José Antonio Reyes dostal meter voľného priestoru, ktorý okamžite využil na gólovú finálku pre najlepšieho strelca EL – CARLOSA BACCU. Kolumbijský forward sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci Ukrajincov, ktorá tento raz zaklapla naprázdno. Bacca následne v nájazde na Boyka obišiel ukrajinského gólmana, aby následne poľahky zasunul loptu do prázdnej bránky. Andalúzania v priebehu necelých štyroch minút dokonávajú svoj obrat!
    Grzegorz KRYCHOWIAK - 1:1
     
    28
    Sevilla dala gól!
    Nápor Andalúzanov sa už nedal ustáť, Emeryho zverenci zaslúžene vyrovnávajú! José Antonio Reyes sa najskôr ocitol vo veľkej tutovke, no na konci svojho útoku z ľavej strany Boyka neprestrelil. Ukrajinský gólman vyrážal len na rohový kop, ktorý v spolupráci s Banegom rozohrával práve Reyes. Centr bývalého hráča madridského Realu pristál u Baccu, ktorý nesebecky sklepol loptu pod seba na GRZEGORZA KRYCHOWIAKA. Domáci hráč sa na poľskej tráve krásne pohral s brániacim hráčom a následne upratal loptu do ľavého dolného rohu Boykovej bránky. Gólman Dnipra nevidel pre húštinu tiel.
     
    26
    Nikola Kalinič sa s tým príliš nemaže. Znovu si pomáhal útočným faulom, keď lakťom zasiahol bránaiceho Daniela Carrica.
     
    24
    Favorizovaná Sevilla mohla po druhýkrát v rýchlom slede vyrovnať, no výborný Denys Boyko drží čisté konto. Od rohovej zástavky rozohrával nevysoký Éver Banega, ktorý v šestnástke našiel hlavu domáceho Krychowiaka. Dnes jediný zástupca poľského futbalu hlavičkoval presne k ľavej žrdi ukrajinskej bránky, no gólman Dnipropetrovsku svoj prvý zákrok Varšavského finále zvládol na výbornú. Mačacím skokom vyráža loptu mimo ľavej žrde, pokračujeme za stavu 1:0.
     
    23
    Sevilla sa teraz aspoň na okamžik presadila na ľavej strane. Po Vitolovej individuálnej akcii sa bude rozohrávať od rohovej zástavky.
     
    22
    Španielom zatiaľ chýba priamočiarosť a ľahkosť. Dnipropetrovsk to má pred šestnástkou skvostne postavané.
     
    20
    José Antonio Reyes poriadne vystrašil väčšinu priaznivcov na Národnom štadióne vo Varšave. Niekdajší Wengerov objav z londýnskeho Arsenalu sa presadil na pravej strane, odkiaľ si to namieril na stred ihriska, odkiaľ sa pokúsil prestreliť Boyka na bližšej žrdi. Kapitán andalúzskeho celku sa pretiahol až k zakončeniu, ktoré mu však nevyšlo dokonale. Prudký pokus z nejakých sedemnástich metrov po odraze od reklamného panelu rozvlnil len zadnú sieť ukrajinskej svätyne. Gólman Denys Boyko zasahovať nemusel, Dnipropetrovsk zostáva v tesnom vedení.
     
    19
    Zatiaľ im obeta a defenzívna organizácia postačuje k tesnému vedenie 1:0, ktoré už v siedmej minúte stanovil Nikola Kalinič.
     
    18
    Dnipro hrá od úvodného hvizdu anglického arbitra pekne od podlahy. Ukrajinci sú dnes ochotní obetovať všetko pre víťazstvo.
     
    17
    Prvý Gruzínec vo finále Európskej ligy – Jaba Kankava – tesne za polovicou ihriska sklzom zostrelil unikajúceho Reyesa. Martin Atkinson už s kartou neotáľal.
     
    16
    Rovnako v rozpore s pravidlami si na opačnom konci počínal Carlos Bacca. Mimo gólového okamžiku zatiaľ na šance iba čakáme.
     
    15
    Asistent úvodného zásahu španielsku defenzívu tentokrát neohrozí. Matheus sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    14
    Opäť sa jednalo o zblokovanú strelu, ktorej autorom bol tentokrát Vitolo. Obetavým mužom v modrom defenzívny pes Fedorchuk.
     
    13
    Andalúzsky zástupca následne pokračoval v honbe za vyrovnaní rohovým kopom, no i ten sa Dnipropetrovsku podarilo odvrátiť do bezpečia.
     
    12
    Vitolo sa v šestnástke zmocnil prepadnutého centru z krídelného priestoru, no jeho následná koncovka bola zblokovaná modrým poľom.
     
    11
    Nerozveselil ho ani Éver Banega, ktorý spoza veľkého vápna mieril iba nad bránku ukrajinského gólmana Denysa Boyka.
     
    9
    Unai Emery stojí pred svojou lavičkou ako zmrazený. Takýto úvod finálového večera si určite nepredstavoval a predovšetkým neželal.
    Nikola KALINIČ - 1:0
     
    7
    Dnipropetrovsk dal gól!
    V jednoduchosti je krása, čo na Ukrajine vedia. Tretie mužstvo miestnej Premier League sa vo finále Európskej ligy ujíma vedenia už po necelých siedmich minútach hry! Fedetskiy z pravej strany vlastnej polovice poslal dlhý nákop na hrotového útočníka NIKOLU KALINIČA. Chorvátsky bomber vo vzduchu predĺžil loptu doprava na Matheusa. Brazílsky krídelník mu z pravej strany prihrávku opätoval a Kalinič sa po jeho centri nemýlil. Ukrajinská deviatka prekonáva Rica pohotovou koncovkou z necelých desiatich metrov, mierny outsider sa ujíma vedenia!
     
    6
    Zákrok Roslana Rotana prišiel už v šestnástke, no ukrajinský kapitán hral prvú loptu. Martin Atkinson so správnym verdiktom.
     
    5
    Španieli sa presadili na pravej strane, odkiaľ Vitolo prihrával pod seba na Reyesa. Ten sa už Rotana v súboji kapitánov nezbavil.
     
    4
    V úvode stretnutia sa podľa očakávaní snaží tvoriť Sevilla, no Dnipro doposiaľ napadá s veľkým odhodlaním a precíznou organizáciou.
     
    3
    Poliaka Krychowiaka privítal na domácej hrude Fedorchuk, ktorý ho nekompromisne poslal na zem. Zákrok zozadu ponechal Atkinsona chladným.
     
    2
    Po 65-ich sekundách tu máme prvú koncovku finálového večera. Po Carricovom nákope sa lopty zmocnil Carlos Bacca, ktorý však pálil z otočky vysoko nad.
     
    1
    Španielsky zástupca vo výhradne červenom prevedení obstaral úvodný výkop varšavského finále. Dnipro celé v modrom v prvej časti zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    FC Dnipro Dnipropetrovsk: Bojko – Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Matos – Kankava, Fedorčuk – Matheus, Rotaň (C), Konopljanka – Kalinič.
    Náhradníci: Laštůvka – Gama, Bezus, Lučkevič, Selezňov, Alexandru, Šachov.

    FC Sevilla: S. Rico – Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Krychowiak – J. Reyes (C), Banega, Vitolo – Bacca.
    Náhradníci: Beto – Coke, Figueiras, Gameiro, Iborra, Den. Suárez, F. Navarro.

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child (všetci ENG) – Pavel Královec (CZE).
     
    Vitajte na Národnom štadióne v poľskej Varšave, ktorá dnes hostí finále Európskej ligy UEFA 2014/15!

    Dvojnásobný šampión sovietskej ligy (1983 a 1988) vyzve španielskeho majstra zo sezóny 1945/46. Sevilla toho dokázala viacej na európskej scéne. Andalúzania sa dnes pokúsia už o svoju druhú obhajobu trofeje z európskej súťaže číslo dva. Los Rojiblancos už slávili nadväzujúci zisk UEFA Cup-u (2005/06 a 2006/07).
    Doterajším európskym maximom ukrajinského zástupcu bola dvojnásobná účasť v štvrťfinále Ligy majstrov (1984/85 a 1989/90). Dnipropetrovsk sa bude pokúšať o druhú európsku trofej pre Ukrajinu (v ročníku 2008/09 sa v rovnakej súťaži radoval Šachtar Doneck).

    Ligová sezóna:

    Sevilla:

    Zverenci Unia Emeryho majú za sebou smolnú sezónu, kedy im postup do Ligy majstrov ušiel o jediný bod!
    Podľa nových pravidiel UEFA sa však do Champions League môžu kvalifikovať víťazstvom v dnešnom finále.
    Andalúzania v Primera División od februára neustále strážili piatu priečku. Sevilly sa nepodarilo stiahnuť manko na štvrtú Valenciu napriek tomu, že z posledných štrnástich zápasov ligového ročníka prehrala jediný (Real Madrid 2:3)!

    Dnipro:

    Dnipropetrovsk sa dnes pokúsi vydať po jednej z dvoch cestičiek do ďalšej edície Ligy majstrov. Jednou a o niečo reálnejšou alternatívou je ovládnutie varšavského večera na Národnom štadióne. Do Champions League sa môže kvalifikovať i prostredníctvom dlhodobej ligovej súťaže.
    V ukrajinskej Premier League však pre postup do Ligy majstrov potrebuje v záverečnom kole zmazať dvojbodové manko na druhý Šachtar. Kým Baníci budúci víkend doma privítajú predposledné Karpaty, Dnipro cestuje na pôdu Uzhhorodu. Bojovníkov svetla teda čaká možno najväčší týždeň v klubovej histórii.

    Európska púť:

    Sevilla:


    Los Nervionenses odštartovali európsku sezónu v základnej G-skupine, kde na ihriskách súperov ani raz nevyhrali. Vďaka domácej suverenite však Andalúzania postúpili jarného šestnásťfinále. Sevilla v ôsmich vyraďovacích stretnutiach stratila len dva body za remízu v Petrohrade.
    Celkovo ju v štrnástich dueloch porazil len Feyenoord (2:0). Emeryho zverenci okrem Zenitu (2:0 a 2:2) vyradili i Monchengladbach (1:0 a 3:2), Fiorentinu (3:0 a 2:0) či národného rivala z Villarrealu (3:1 a 2:1). Najväčšou prekážkou španielskeho zástupcu tak zostala základná skupina, v ktorej okrem Feyenoordu zakopol i proti Rijeke (2:2) a Lutychu (0:0).

    Dnipro:

    Warriors of light sa do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA takmer ani neprebojovali. V play off o postup do hlavnej fázy sa zahrávali s ohňom proti Hajduku Split. Po domácej výhre 2:1 stačil Chorvátom v odvete jediný gól, no ten v Splite nepadol.
    Dnipropetrovsk bol na odstrel i v polovici skupinového itineráru, keď po troch dueloch držal jediný bodík za remízu v Saint- Étienne. Dvomi výhrami sa ale potom prepracoval do zlomovej vyraďovačky. Dnipro tu v ôsmich vyraďovacích dueloch udržalo päť čistých kont! V taktických bitkách postupne vyhoreli Pireus (2:0 a 2:2), Ajax (1:0 a 1:2), Bruggy (0:0 a 1:0) a v semifinále i Hamšíkov Neapol (1:1 a 1:0).

    Pre obe mužstvá to bude vôbec prvá vzájomná konfrontácia v histórii. Varšavským večerom nás v pozícii hlavného arbitra bude sprevádzať Angličan Martin Atkinson. Stávkové kancelárie favorizujú obhajcu trofeje.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Kalinič, 44. Rotaň – 28. Krychowiak, 31. Bacca, 73. Bacca

    Karty:   17. Kankava (DNP), 45+2. Kalinič (DNP), 69. Bezus (DNP), 75. Rotaň (DNP), 83. Matos (DNP) – 45+2. Krychowiak (SEV), 62. Carriço (SEV), 74. Bacca (SEV)


    FC Dnipro Dnipropetrovsk: Bojko – Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Matos – Kankava (85. Šachov), Fedorčuk (68. Bezus) – Matheus, Rotaň (C), Konopljanka – Kalinič (78. Selezňov).
    Náhradníci: Laštůvka – Gama, Bezus, Lučkevič, Selezňov, Alexandru, Šachov.

    FC Sevilla: S. Rico – Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Krychowiak – J. Reyes (C) (58. Coke), Banega (87. Iborra), Vitolo – Bacca (82. Gameiro).
    Náhradníci: Beto – Coke, Figueiras, Gameiro, Iborra, Den. Suárez, F. Navarro.

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child (všetci ENG) – Pavel Královec (CZE)