Dnipropetrovsk – Sevilla 2:3 (kon.)
koniec
FC Dnipro Dnipropetrovsk
2:3 (2:2)
FC Sevilla
Streda 27.05.2015, 20:45 • Stadion Narodowy (Varšava) • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Keď sa budeme v budúcnosti obhliadať za Európskou ligou 2014/15, určite sa nám ako prvé vybaví úvodné dejstvo varšavského finále. Prvá 45-minútovka ponúkla fantastický futbal so štyrmi gólmi a jedným obratom. Po zmene strán už síce tempo opadlo, no rozhodujúceho vyvrcholenia sme sa napokon dočkali ešte v riadnej hracej dobe, kedy druhým gólom pokoril Ukrajincov hrdina Carlos Bacca. Andalúzska Sevilla tak po druhýkrát vo svojej histórii obhájila triumf v Európskej lige UEFA, čím si pre ďalšiu sezónu na poslednú chvíľu zabezpečila účasť v Lige majstrov.

    V mene Onlajny.eu by som sa s krásnym futbalovým večerom rozlúčil želaním, aby sa brazílsky krídelník Matheus po druhopolčasovom kolapse čo najskôr vrátil späť na zelené trávniky. (22:55:30)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po Konoplyankovej individuálnej akcii po ľavej strane sa lopta dostala len k Ricovi, ktorý ju pevne zviera vo svojej náruči.
     
    90+3
    Aleix VIdal prihrávkou pod seba z pravej strany dokonale našiel Cokeho, no súčasný kapitán Andalúanov pálil z prvej vysoko nad.
     
    90+2
    Konoplyanka nedokázal prestrčiť loptu na rozbehnutého Seleznyova, Sergio Rico nebude s rozohrávkou ponáhľať.
     
    90
    Dohrávať sa bude ešte počas štyroch nadstavených minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom.
     
    88
    Ou, na Národnom štadióne vo Varšave sa na okamih zastavil čas a dych všetkých zúčastnených. Počas Banegovho striedania dramaticky skolaboval Brazílčan Matheus, ktorý krátko predtým zviedol ťažký hlavičkový súboj s Trémoulinasom, s ktorými sa zrazili hlavami. Verme, že sa jedná len o mierny následok predchádajúcej kolízie a že bude modrá 99-ka v poriadku. Menej podstatné už je, že Dnipropetrovsk bude dohrávať o desiatich.
     
    87
    Naposledy už striedali i Španieli. hraciu plochu opúšťa Éver Banega, ktorého na možno posledné minútky nahradí Iborra.
     
    85
    Dnipropetrovsk sa záverečným striedaním pokúsi ešte naposledy oživiť svoju ofenzívu. Namiesto Kankavu prichádza útočnejšie naladený Shakhov.
     
    83
    Matos hral vo vzdušnom súboji príliš nebezpečne. Martin Atkinson musel po Rotanovom ušetrení jednoznačne krotiť ukrajinské vášne.
     
    82
    Dvojgólový hrdina varšavského finále Carlos Bacca desať minút pred koncom hry opúšťa ihrisko. Namiesto neho ho už orie Gameiro.
     
    80
    Denys Boyko odmieta definitívu, ktorú mohol zavŕšením hattricku dokonať Carlos Bacca. Kolumbijský diabol sa v strede šestnástky dostal k milimetrovému centru od Vitola, ktorý sa na pravej strane znovu poľahky presadil cez stagnujúceho Matosa. Bacca tlačil svoju hlavičku pod brvno, no prudký pokus z desiatich metrov sa ukrajinskému strážcovi svätyne podarilo čarovne vyraziť nad hornú konštrukciu svojej bránky. Krásny okamžik z oboch strán.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Dnipro Dnipropetrovsk: z ihriska odchádza Nikola Kalinič, prichádza Jevgenij Selezňov.
     
    76
    Obe mužstvá pokračujú v agresívnom pojatí ry, ktorý sa len márne snaží korigovať hlavný arbiter stretnutia Martin Atkinson.
     
    75
    Ruslan Rotan na ľavej strane takticky zostrelil rozbehnutého Vitola, anglický boss musel opäť v krátkom časovom rozpätí trestať.
     
    74
    Carlos Bacca po góle vbehol medzi rozvášenných priaznivcov zo Španielka, kde radostne mával kolumbijskou vlajkou. Martin Atkinson jeho patriotizmus nezdieľal, žltá karta.
    Carlos BACCA - 2:3
     
    73
    Sevilla dala gól!
    Po obrovskom nedôraze ukrajinského stredu poľa sa španielsky celok dvadsať minút pred koncom vracia do vedenia! Všetkému predchádzal nedôrazný odkop z vlastnej šestnástky modrých. Zľuftovaná lopta padla medzi dvojicu Kankava a Bezus, ktorá ju nedokázala odvrátiť do bezpečia. Guľatého nezmyslu sa následne zmocnil aktívny Vitolo, ktorý pomedzi obrancov vyslal do šance CARLOSA BACCU. Andalúzsky útočník znovu výborne načasoval svoj pohyb a zvnútra šestnástky obstrelil Boyka na ľavej žrdi. Krásny gól Sevilly, ktorá sa približuje k európskej obhajobe!
     
    72
    Na hracej ploche sa teraz poriadne iskrí. Matos pre zmenu prebrúsil Krychowiaka, no Atkinson tentokrát netasí.

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Kalinič, 44. Rotaň – 28. Krychowiak, 31. Bacca, 73. Bacca

    Karty:   17. Kankava (DNP), 45+2. Kalinič (DNP), 69. Bezus (DNP), 75. Rotaň (DNP), 83. Matos (DNP) – 45+2. Krychowiak (SEV), 62. Carriço (SEV), 74. Bacca (SEV)


    FC Dnipro Dnipropetrovsk: Bojko – Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Matos – Kankava (85. Šachov), Fedorčuk (68. Bezus) – Matheus, Rotaň (C), Konopljanka – Kalinič (78. Selezňov).
    Náhradníci: Laštůvka – Gama, Bezus, Lučkevič, Selezňov, Alexandru, Šachov.

    FC Sevilla: S. Rico – Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Krychowiak – J. Reyes (C) (58. Coke), Banega (87. Iborra), Vitolo – Bacca (82. Gameiro).
    Náhradníci: Beto – Coke, Figueiras, Gameiro, Iborra, Den. Suárez, F. Navarro.

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child (všetci ENG) – Pavel Královec (CZE)