Dnipropetrovsk – Sevilla 2:3 (kon.)
koniec
FC Dnipro Dnipropetrovsk
2:3 (2:2)
FC Sevilla
Streda 27.05.2015, 20:45 • Stadion Narodowy (Varšava) • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
    Carlos BACCA - 2:3
     
    73
    Sevilla dala gól!
    Po obrovskom nedôraze ukrajinského stredu poľa sa španielsky celok dvadsať minút pred koncom vracia do vedenia! Všetkému predchádzal nedôrazný odkop z vlastnej šestnástky modrých. Zľuftovaná lopta padla medzi dvojicu Kankava a Bezus, ktorá ju nedokázala odvrátiť do bezpečia. Guľatého nezmyslu sa následne zmocnil aktívny Vitolo, ktorý pomedzi obrancov vyslal do šance CARLOSA BACCU. Andalúzsky útočník znovu výborne načasoval svoj pohyb a zvnútra šestnástky obstrelil Boyka na ľavej žrdi. Krásny gól Sevilly, ktorá sa približuje k európskej obhajobe!
    Ruslan ROTAŇ - 2:2
     
    44
    Dnipropetrovsk dal gól!
    Bláznivý večer vo Varšave pokračuje, Dnipro krátko pred prestávkou vyrovnáva na 2:2! Timothée Kolodziejczak na pravej strane pred šestnástkou fauloval Matheusa, po čom zákonite nasledoval priamy kop ukrajinského celku. Jeho rozohrávky sa zhostil RUSLA ROTAN, ktorý z osemnástich metrov nedal Ricovi ani len najmenšiu šancu. Dokonale rotovaný a prudký pokus smeroval ponad múr do pravého horného rohu, španielsky gólman sa preletel vzduchom márne.
    Carlos BACCA - 1:2
     
    31
    Sevilla dala gól!
    Španielski technici teraz dokonale rozobrali jednu z najlepších obrán vrcholiaceho ročníka Európskej ligy UEFA. José Antonio Reyes dostal meter voľného priestoru, ktorý okamžite využil na gólovú finálku pre najlepšieho strelca EL – CARLOSA BACCU. Kolumbijský forward sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci Ukrajincov, ktorá tento raz zaklapla naprázdno. Bacca následne v nájazde na Boyka obišiel ukrajinského gólmana, aby následne poľahky zasunul loptu do prázdnej bránky. Andalúzania v priebehu necelých štyroch minút dokonávajú svoj obrat!
    Grzegorz KRYCHOWIAK - 1:1
     
    28
    Sevilla dala gól!
    Nápor Andalúzanov sa už nedal ustáť, Emeryho zverenci zaslúžene vyrovnávajú! José Antonio Reyes sa najskôr ocitol vo veľkej tutovke, no na konci svojho útoku z ľavej strany Boyka neprestrelil. Ukrajinský gólman vyrážal len na rohový kop, ktorý v spolupráci s Banegom rozohrával práve Reyes. Centr bývalého hráča madridského Realu pristál u Baccu, ktorý nesebecky sklepol loptu pod seba na GRZEGORZA KRYCHOWIAKA. Domáci hráč sa na poľskej tráve krásne pohral s brániacim hráčom a následne upratal loptu do ľavého dolného rohu Boykovej bránky. Gólman Dnipra nevidel pre húštinu tiel.
    Nikola KALINIČ - 1:0
     
    7
    Dnipropetrovsk dal gól!
    V jednoduchosti je krása, čo na Ukrajine vedia. Tretie mužstvo miestnej Premier League sa vo finále Európskej ligy ujíma vedenia už po necelých siedmich minútach hry! Fedetskiy z pravej strany vlastnej polovice poslal dlhý nákop na hrotového útočníka NIKOLU KALINIČA. Chorvátsky bomber vo vzduchu predĺžil loptu doprava na Matheusa. Brazílsky krídelník mu z pravej strany prihrávku opätoval a Kalinič sa po jeho centri nemýlil. Ukrajinská deviatka prekonáva Rica pohotovou koncovkou z necelých desiatich metrov, mierny outsider sa ujíma vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Kalinič, 44. Rotaň – 28. Krychowiak, 31. Bacca, 73. Bacca

    Karty:   17. Kankava (DNP), 45+2. Kalinič (DNP), 69. Bezus (DNP), 75. Rotaň (DNP), 83. Matos (DNP) – 45+2. Krychowiak (SEV), 62. Carriço (SEV), 74. Bacca (SEV)


    FC Dnipro Dnipropetrovsk: Bojko – Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Matos – Kankava (85. Šachov), Fedorčuk (68. Bezus) – Matheus, Rotaň (C), Konopljanka – Kalinič (78. Selezňov).
    Náhradníci: Laštůvka – Gama, Bezus, Lučkevič, Selezňov, Alexandru, Šachov.

    FC Sevilla: S. Rico – Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Krychowiak – J. Reyes (C) (58. Coke), Banega (87. Iborra), Vitolo – Bacca (82. Gameiro).
    Náhradníci: Beto – Coke, Figueiras, Gameiro, Iborra, Den. Suárez, F. Navarro.

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child (všetci ENG) – Pavel Královec (CZE)