Bayern – Mainz 2:0 (kon.) | Dortmund – Brémy 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:3 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.)
Hamburger – Schalke 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Paderborn – Stuttgart 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:2 (3:1)
Werder Brémy
Sobota 23.05.2015, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    87
    A máme tu aj posledné striedanie zápasu. Na záverečné minúty vybehol Sebastian Prödl, ktorý vystriedal Jannika Vestergaarda.
     
    86
    S domácimi tribúnami sa lúči aj Sebastian Kehl, ktorý kapitánsku pásku prenecháva Matsovi Hummelsovi. Na jeho miesto nastupuje Sven Bender.
    Theodor Gebre Selassie - 3:2
     
    85
    Werder Brémy dali gól! Hostia dramatizujú dnešný zápas. Päť minút pred koncom si nabehol na center Junuzovića český obranca THEODOR GEBRE SELASSIE a pohotovou strelou prekonáva domáceho brankára.
     
    81
    Druhé striedanie Dortmundu. Prišiel Miloš Jojić a po 80 minútach v zápase končí strelec prvého gólu Shinji Kagawa.
     
    75
    Druhé striedanie hostí. Odišiel Felix Kroos, ktorého nahradil Cedric Makiadi.
     
    73
    Prvýkrát strieda aj Jürgen Klopp. Z ihriska sťahuje Marca Reusa a na ihrisko posiela nahradil Cira Immobileho.
     
    67
    Výborný zákrok Koena Casteelsa. Ten teraz vytiahol veľmi dobrý zákrok po tvrdej strele Pierre-Emericka Aubameyanga a drží svoj tím nad vodou. Nasledovať bude rohový kop pre Dortmund.
     
    64
    Tutovka pre Dortmund! Po centri Reusa najprv nedokázal zakončiť presne Aubameyang, následne sa dostal k strele aj Mkhitaryan, ale z tesnej blízkosti opečiatkoval len brvno.
     
    62
    Prvé striedanie zápasu. Odišiel Marnon Busch, ktorého nahradil Melvyn Lorenzen.
     
    61
    Krásny futbalový moment. Schmelzer svojim centrom z ľavej strany našiel Aubameyanga, ktorý zakončoval nožničkami. Bohužiaľ, bránu netrafil.
    Henrich MCHITARJAN - 3:1
     
    42
    Dortmund dal gól! Dortmund získava svoje dvojgólové vedenie späť. Hosťujúca obrana totálne zaspala, dlhú loptu dopredu si fantasticky spracoval HENRIKH MKHITARAYAN a úplne sám postupoval na Casteelsa. Armén nakoniec zvoli ako zakončenie technický oblúčik, na ktorý brankár Brém nedokázal zareagovať.
     
    40
    Marco Reus zahodil veľkú šancu! Nemecký reprezentant si krásne narazil loptu s Mkhitaryanom, no jeho strelu z 15 metrov dokázal Koen Casteels chytiť do svojich rukavíc.
     
    35
    Hostia mohli vyrovnať. Franco Di Santo sa po rýchlom brejku ocitol sám pred domácim brankárom. Di Santo si ale loptu príliš predkopol, čo využil Roman Weindenfeller a jeho šancu zlikvidoval.
    Levin ÖZTUNALI - 2:1
     
    26
    Werder Brémy dali gól! Gólové hody pokračujú. Dortmund teraz bránil príliš profesorsky a to sa mu nevyplatilo. LEVIN ÖZTUNALI sa poľahky dostal v šestnástke cez Hummelsa a znižuje stav na 2:1.
    Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0
     
    17
    Dortmund dal gól! V priebehu dvoch minút skóruje domáci tím po druhýkrát. Marco Reus krásne priťukol loptu na PIERRE-EMERICKA AUBAMEYANGA, ten sa pretlačil v súboji s Gebre Selassim a presnou strelou zaznamenáva svoj 16. gól v sezóne.
    Šindži KAGAWA - 1:0
     
    15
    Dortmund dal gól! Obrovská chyba Brém je potrestaná. Po chybnej rozohrávke hostí sa zrazu ocitli futbalisti Dortmundu v prečíslení 4 na 1. Po dobrej práci Aubameyanga, zobral zodpovednosť na svoje plecia SHINJI KAGAWA a bez najmenších problémov prestrelil Koena Casteelsa.
     
    9
    Obrovská šanca Dortmundu. Z ľavej strany odcentroval pred bránu Marco Reus, ale pohotové zakončenie Pierre-Emericka Aubameyanga mierilo len do pravej žrde.
     
    2
    Dortmund teraz poriadne zahrozil. Po dlhom pase sa dostal do zakončenia Henrikh Mkhitaryan, no brankár Koen Casteels predviedol výborný zákrok.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 15. Kagawa, 17. Aubameyang, 42. Mchitarjan – 26. Öztunali, 85. Gebre Selassie


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Durm, Subotić, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan, Kehl (86. S. Bender) – Mchitarjan, Kagawa (81. Jojić), Reus (73. Immobile) – Aubameyang.
    Náhradníci: Langerak – Papastathopoulos, Piszczek, Kampl, S. Bender, Jojić, Immobile.

    Werder Brémy: Casteels – Busch (62. Lorenzen), Lukimya-Mulongoti, Vestergaard (87. Prödl), Sternberg – Gebre Selassie, Kroos (75. Makiadi), Junuzović (C) – Öztunali – Di Santo, Bartels.
    Náhradníci: R. Wolf – Ayçiçek, Hajrović, Makiadi, Prödl, Lorenzen, von Haacke.

    Rozhodca: Manuel Grafe

    Diváci: 80667