Slovinsko – USA 1:3 (kon.) | Nemecko – Česko 2:4 (kon.) | Slovensko – Rusko 2:3 (po pr.)
Švajčiarsko – Kanada 2:7 (kon.)
koniec
Slovinsko
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
USA
Nedeľa 10.05.2015, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jack EICHEL - 1:3

     
    41:09
    USA dalo gól!
    Veľmi dôležitý okamih zápasu, Američania sa hneď zo začiatku tretiny vracajú do dvojgólového vedenia! Kristan ešte veľmi dobre vyrazil strelu Nelsona z ľavého kruhu, puk sa však po jeho zásahu aj so šťastím dostal k JACKOVI EICHELOVI, ktorý trafil odkrytú bránu!
    Asistencie: Brock Nelson, Trevor Lewis
    Aleš MUŠIČ - 1:2

     
    26:54
    Slovinsko dalo gól!
    Obrovská radosť na tribúnach aj v slovinskom tíme, Slovinci sa dočkali zaslúženého kontaktného gólu! Predviedli ďalšiu peknú akciu, Ograjenšek bekhendom vysunul do úniku ALEŠA MUŠIČA, ten sa rútil sám na bránu a strelou k žrdi prekonal Hellebuycka!
    Asistencie: Ken Ograjenšek, Klemen Pretnar
    Brock NELSON - 0:2

     
    16:32
    USA dalo gól!
    Američania využívajú presilovku a brankár Kristan tomu nemôže uveriť, ani sa nechce zdvihnúť z ľadu. Najprv totiž dobre zakročil proti strele Faulka od modrej čiary, puk však vyrazil len pred seba, kde do prázdnej brány zaznamenal svoj druhý gól v zápase BROCK NELSON!
    Asistencie: Justin Faulk, Trevor Lewis
    Brock NELSON - 0:1

     
    04:17
    USA dalo gól!
    Americký úvodný nápor rezultuje v rýchly vedúci gól, USA predviedli skutočne výborný vstup do duelu! Reilly bol s pukom sám za bránou, ideálnou prihrávkou našiel na hranici bránkoviska BROCKA NELSONA a ten zblízka trafil namieril puk do Kristana, od ktorého sa potom odrazil do siete!
    Asistencie: Mike Reilly, Trevor Lewis

    Góly a asistencie: 27. Mušič (Ograjenšek, Pretnar) – 5. Nelson (Reilly, Lewis), 17. Nelson (Faulk, Lewis), 42. Eichel (Nelson, Lewis)


    Slovinsko: Kristan (Krošelj) – Robar, Kovačevič, Jeglič, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Tičar, Muršak – Pretnar, Stebih, Mušič, Ograjenšek, Goličič – Tavželj, Vidmar, Razingar (C), Rodman, Verlič
    USA: Hellebuyck (Lyon) – Faulk (A), Krug, Larkin, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore jr, Eichel, Lewis (A), Nelson – Gardiner, Bonino, Hendricks (C), Morin, Sexton

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko – R. Tosenovjan (Česko), A. Semjonov (Estónsko)

    Diváci: 8202