Slovinsko – USA 1:3 (kon.) | Nemecko – Česko 2:4 (kon.) | Slovensko – Rusko 2:3 (po pr.)
Švajčiarsko – Kanada 2:7 (kon.)
koniec
Slovinsko
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
USA
Nedeľa 10.05.2015, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že USA zvíťazili nad Slovinskom 3:1 a Slovinsko tak zostupuje z elitnej skupiny, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri zápase Slovensko-Rusko! (18:20:53)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 22:17
    Vylúčení (na 2 min.): 2:3
    Presilové hry: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 82,35 % – 95,45 %
     
    Hodnotenie Žigu Jegliča: ,,Bol to pre nás v podstate rozhodujúci zápas, potrebovali sme získať minimálne bod. Začali sme veľmi zle a dostali sme v prvej tretine dva góly po našich chybách. Snažili sme sa to dotiahnuť v druhej tretine, vtedy sme boli nažhavení po kontaktnom góle a nevyužili sme viacero dobrých šancí. Ak sa chceme udržať dlhšie v elitnej skupine, musíme zlepšiť náš klubový hokej, máme len 1 profesionálny klub a ten má finančné ťažkosti, je to potom náročné pre mladých hráčov. Pokiaľ bude Slovan pokračovať v KHL, tak je vysoká pravdepodobnosť, že tam s Rokom Tičarom ostaneme, na Slovensku sa nám veľmi páčilo."
     
    Hodnotenie Mikea Reillyho: ,,Bol to dobrý zápas, Slovinci boli náročným súperom, my sme rozhodli zápas tromi gólmi a sme veľmi radi, že sme získali tri body. Pravdepodobne je pre nás lepšie, keď hráme so silnejšími súpermi, tieto slabšie tímy najmä dobre bránia a ťažšie sa nám útočí. Našim hlavným cieľom je vyhrať skupinu, v utorok nás ešte čaká ťažký zápas so Slovenskom, poznám viacero hráčov, ktorí tam hrajú. Sme pripravení predviesť znovu čo najlepší možný výkon a vyhrať aj tento zápas."
     
    Je koniec, Slovinsko je prvým zostupujúcim tímom z elitnej kategórie! Naopak, Američania sa aj po dnešku udržia na prvej priečke tabuľky skupiny! Sledovali sme veľmi zaujímavý zápas, najmä v druhej tretine boli Slovinci blízko k vyrovnaniu, napokon však rozhodla vyššia kvalita a prevaha Američanov.

    Najlepší hráč Slovinska: Jan Muršak
    Najlepší hráč USA: Brock Nelson
    Konečný výsledok a americká hymna
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Pred bránou sa ešte snažil dorážať puk Kopitar, neuspel a tým zrejme nádeje Slovincov končia, následne sa totiž previnili zakázaným uvoľnením.
     
    59:02
    Američania vyhadzujú tak umne, že z toho nie je zakázané uvoľnenie, Slovinci sa musia znova vrátiť až k vlastnej bráne.
     
    58:34
    Kranjc vyslal dve strely od modrej čiary, ani jedna z nich však neprešla až ku bráne, v oboch prípadoch zasiahli obrancovia.
     
    58:27
    Tičar sa dostal do dobrej streleckej pozície na pravej strane, strieľal zápästím k bližšej žrdi, kde veľmi spoľahlivo zasiahol Hellebuyck! Následne americký brankár odolal aj pokusom o dorážku.
     
    58:13
    Slovinci získali puk po buly, Kristan odišiel na striedačku!
     
    57:53
    Slovinci stratili útočné pásmo, dokonca je z toho úmyselné postavenie mimo hry, vhadzuje sa pred slovinskou bránou, kam sa logicky vracia Kristan.
     
    57:45
    Slovinci sa nasťahovali pred americkú bránu, ich strely k úspechu neviedli. Tréner Matjaž Kopitar si vzal oddychový čas.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 8202 divákov.
     
    57:29
    Kristan na striedačke, Slovinci skúšajú power-play so 6 hráčmi!
     
    56:56
    Ani Kopitarovi to nejde podľa predstáv, stratil puk v útočnom pásme a tak môžu hrať Američania, zaviezli puk ku slovinskej bráne.
     
    56:18
    Američania už v plnom počte, Slovinci nevyužili svoju šancu v presilovej hre a na dva góly im ostávajú necelé 4 minúty, to je náročná úloha.
     
    55:48
    Tičar vystrelil z ľavého kruhu a Hellebuyck vyrazil len pred seba, kde mal gól na hokejke Urbas, zblízka však dorážal len do amerického brankára!

    Góly a asistencie: 27. Mušič (Ograjenšek, Pretnar) – 5. Nelson (Reilly, Lewis), 17. Nelson (Faulk, Lewis), 42. Eichel (Nelson, Lewis)


    Slovinsko: Kristan (Krošelj) – Robar, Kovačevič, Jeglič, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Tičar, Muršak – Pretnar, Stebih, Mušič, Ograjenšek, Goličič – Tavželj, Vidmar, Razingar (C), Rodman, Verlič
    USA: Hellebuyck (Lyon) – Faulk (A), Krug, Larkin, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore jr, Eichel, Lewis (A), Nelson – Gardiner, Bonino, Hendricks (C), Morin, Sexton

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko – R. Tosenovjan (Česko), A. Semjonov (Estónsko)

    Diváci: 8202