Slovinsko – USA 1:3 (kon.) | Nemecko – Česko 2:4 (kon.) | Slovensko – Rusko 2:3 (po pr.)
Švajčiarsko – Kanada 2:7 (kon.)
koniec
Slovinsko
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
USA
Nedeľa 10.05.2015, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že USA zvíťazili nad Slovinskom 3:1 a Slovinsko tak zostupuje z elitnej skupiny, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri zápase Slovensko-Rusko! (18:20:53)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 22:17
    Vylúčení (na 2 min.): 2:3
    Presilové hry: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 82,35 % – 95,45 %
     
    Hodnotenie Žigu Jegliča: ,,Bol to pre nás v podstate rozhodujúci zápas, potrebovali sme získať minimálne bod. Začali sme veľmi zle a dostali sme v prvej tretine dva góly po našich chybách. Snažili sme sa to dotiahnuť v druhej tretine, vtedy sme boli nažhavení po kontaktnom góle a nevyužili sme viacero dobrých šancí. Ak sa chceme udržať dlhšie v elitnej skupine, musíme zlepšiť náš klubový hokej, máme len 1 profesionálny klub a ten má finančné ťažkosti, je to potom náročné pre mladých hráčov. Pokiaľ bude Slovan pokračovať v KHL, tak je vysoká pravdepodobnosť, že tam s Rokom Tičarom ostaneme, na Slovensku sa nám veľmi páčilo."
     
    Hodnotenie Mikea Reillyho: ,,Bol to dobrý zápas, Slovinci boli náročným súperom, my sme rozhodli zápas tromi gólmi a sme veľmi radi, že sme získali tri body. Pravdepodobne je pre nás lepšie, keď hráme so silnejšími súpermi, tieto slabšie tímy najmä dobre bránia a ťažšie sa nám útočí. Našim hlavným cieľom je vyhrať skupinu, v utorok nás ešte čaká ťažký zápas so Slovenskom, poznám viacero hráčov, ktorí tam hrajú. Sme pripravení predviesť znovu čo najlepší možný výkon a vyhrať aj tento zápas."
     
    Je koniec, Slovinsko je prvým zostupujúcim tímom z elitnej kategórie! Naopak, Američania sa aj po dnešku udržia na prvej priečke tabuľky skupiny! Sledovali sme veľmi zaujímavý zápas, najmä v druhej tretine boli Slovinci blízko k vyrovnaniu, napokon však rozhodla vyššia kvalita a prevaha Američanov.

    Najlepší hráč Slovinska: Jan Muršak
    Najlepší hráč USA: Brock Nelson
    Konečný výsledok a americká hymna
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Pred bránou sa ešte snažil dorážať puk Kopitar, neuspel a tým zrejme nádeje Slovincov končia, následne sa totiž previnili zakázaným uvoľnením.
     
    59:02
    Američania vyhadzujú tak umne, že z toho nie je zakázané uvoľnenie, Slovinci sa musia znova vrátiť až k vlastnej bráne.
     
    58:34
    Kranjc vyslal dve strely od modrej čiary, ani jedna z nich však neprešla až ku bráne, v oboch prípadoch zasiahli obrancovia.
     
    58:27
    Tičar sa dostal do dobrej streleckej pozície na pravej strane, strieľal zápästím k bližšej žrdi, kde veľmi spoľahlivo zasiahol Hellebuyck! Následne americký brankár odolal aj pokusom o dorážku.
     
    58:13
    Slovinci získali puk po buly, Kristan odišiel na striedačku!
     
    57:53
    Slovinci stratili útočné pásmo, dokonca je z toho úmyselné postavenie mimo hry, vhadzuje sa pred slovinskou bránou, kam sa logicky vracia Kristan.
     
    57:45
    Slovinci sa nasťahovali pred americkú bránu, ich strely k úspechu neviedli. Tréner Matjaž Kopitar si vzal oddychový čas.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 8202 divákov.
     
    57:29
    Kristan na striedačke, Slovinci skúšajú power-play so 6 hráčmi!
     
    56:56
    Ani Kopitarovi to nejde podľa predstáv, stratil puk v útočnom pásme a tak môžu hrať Američania, zaviezli puk ku slovinskej bráne.
     
    56:18
    Američania už v plnom počte, Slovinci nevyužili svoju šancu v presilovej hre a na dva góly im ostávajú necelé 4 minúty, to je náročná úloha.
     
    55:48
    Tičar vystrelil z ľavého kruhu a Hellebuyck vyrazil len pred seba, kde mal gól na hokejke Urbas, zblízka však dorážal len do amerického brankára!
     
    54:42
    Robar strieľal od modrej čiary, jeho pokus bol zablokovaný, oba tímy stihli prestriedať a Slovinci musia začať od vlastnej brány.
     
    54:13
    Slovinci v pásme, Kopitar skúšal strelu zápästím z ľavého kruhu a pekne mieril do vzdialenejšieho horného rohu, netrafil však priestor troch žrdí.
     
    53:55
    Slovinci majú možno poslednú šancu, budú hrať presilovú hru! Na trestnú lavicu si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou sadá Seth Jones!
     
    53:42
    Američania po reklamnej pauze zvierali Slovincov v ich pásme, s pukom tam krúžil Gardiner, ku strele sa napriek snahe nedostal.
     
    52:22
    Americká akcia bola zastavená postavením mimo hry, nasleduje posledná komerčná prestávka v tomto zápase.
     
    51:19
    Tak predsa len mohli Slovinci znížiť! Pance unikol po pravej strane a ideálnou prihrávkou cez pásmo našiel Panceho, Hellebuyck sa stihol včas presunúť a Panceho strelu vyrazil, Slovinci neuspeli ani pri dorážkach!
     
    50:57
    Slovincov akoby zlomil ten tretí gól z úvodu tretiny, teraz sa najmä bránia vo svojom obrannom pásme. Od modrej čiary tam strieľal Faulk, jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    50:23
    Bonino strieľal po ľade od mantinelu, zrejme veril, že niekto ešte puk pred bránou tečuje. Nestalo sa tak, Kristan zasiahol lapačkou pri bližšej žrdi.
     
    49:47
    Eichel zakončil americkú akciu strelou, ktorá letela až na ochrannú sieť, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    49:06
    Tvrdý zákrok Smitha na Muršaka v rohu klziska, vyzeralo to na napadnutie, rozhodcovia napriek slovinským protestom nevylučujú, pri puku teraz USA.
     
    48:28
    Slovinský tréner Kopitar už na ľad posiela v jednej formácii najsilnejších útočníko v Jegliča, Tičara a Kopitara, ich akcia teraz priniesla len zablokovanú strelu Robara od modrej.
     
    47:58
    Nelson sa v útočnom pásme neulakomil na hetrik, miesto toho pekne prihral na modrú Jonesovi, ktorého pokus Kristan dobre videl a zasiahol lapačkou.
     
    47:15
    Na ľade sa po komerčnej pauze znovu rozbehol hokej, Pance strieľal z ostrého uhla, jeho strela bola zrazená na ochrannú sieť a Slovinci získali buly v útočnom pásme.
     
    47:04
    Puk po strele USA od modrej zrazený na ochrannú sieť, nasleduje komerčná prestávka. Polovica vedľajšej tribúny medzičasom zišla dolu po schodoch a fotí sa s maskotom Bobkom, treba uznať, že voľba týchto maskotov vyšla organizátorom skvele.
     
    46:32
    Tičar bol s pukom medzi kruhmi a ešte posúval napravo Muršakovi, ktorého bekhendový pokus mieril nad hornú žŕdku americkej brány, Slovinci sa nevedia dostať do nebezpečnej koncovky.
     
    45:11
    Jeglič naštartoval v obrannom pásme a prešiel až na pravý kruh, odkiaľ vyslal krížnu strelu, mieril tesne vedľa ľavej žrde americkej brány!
     
    44:16
    A tak sa hrá na opačnej strane, kde od modrej čiary strieľal Moore, Kristan sklepol betóny a vyrazil puk do rohu.
     
    43:43
    Pance prihrával spoza brány a hľadal svojich spoluhráčov, americká obrana na čele s brankárom túto situáciu zvládla.
     
    43:12
    Od modrej čiary tentoraz napriahol Kranjc, jeho príklep po ľade sa znovu k brankárovi nedostal, obrancovia USA Hellebuyckovi veľmi dobre pomáhajú.
     
    42:39
    Kopitar sa snaží pozdvihnúť morálku svojho tímu, zaviezol puk do pásma a založil slovinskú akciu, na konci ktorej obrancovia zablokovali strelu Kovačeviča od modrej.
    Jack EICHEL - 1:3

     
    41:09
    USA dalo gól!
    Veľmi dôležitý okamih zápasu, Američania sa hneď zo začiatku tretiny vracajú do dvojgólového vedenia! Kristan ešte veľmi dobre vyrazil strelu Nelsona z ľavého kruhu, puk sa však po jeho zásahu aj so šťastím dostal k JACKOVI EICHELOVI, ktorý trafil odkrytú bránu!
    Asistencie: Brock Nelson, Trevor Lewis
     
    40:47
    V tretej tretine zatiaľ evidujeme nevydarené akcie oboch tímov, túto americkú zastavil ofsajd, nasleduje buly v strednom pásme.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    Pred treťou tretinou je všetko otvorené
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 14:12
    Vylúčenia (2 min.): 2:2
    Presilové hry: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 83,33 % – 92,86 %
     
    Na tribúnach znie nadšený potlesk, sledujeme naozaj veľmi zaujímavé hokejové stretnutie. Slovinci vstúpili do druhej tretiny ako pokropení živou vodou, bol ich plný ľad a zaslúžene znížili, pričom mohli aj vyrovnať. Určite k tomu prispelo aj to, že Američania sa typicky trochu uspokojili a prestali byť takí aktívni, ako v úvode zápasu. Čaká nás ešte jedna tretina, Slovinci potrebujú minimálne bod, aby ešte zajtra proti Dánom mohli bojovať o záchranu. Aj Američania majú o čo hrať, radi by sa vyhli štvrťfinále s Českom, čo automaticky znamená aj sťahovanie do Prahy. Tretia tretina sa začne o 17:45.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Kopitar obkrúžil bránu, zdvihol hlavu a videl korčuľujúceho Robara, aj mu adresoval prihrávku pred ľavý kruh, Robarova strela zápästím bola ešte tečovaná a Hellebuyck s námahou vyrazil ľavým betónom!
     
    38:34
    Ďalšia nádejná akcia Slovincov bola zastavená postavením mimo hry, pokračujeme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    38:17
    Slovinci sa neustále snažia, Muršak sa teraz dostal k puku na modrej čiare a prechádzal cez obrancu, sám sa však vystavil do ofsajdu.
     
    37:22
    Na opačnej strane nebezpečná skrumáž pred Kristanom, voľný puk tam chceli doraziť Smith i Vesey, slovinský brankár sa roztiahol na ľade a všetky pokusy USA zastavil.
     
    36:51
    Mušič mohol pridať druhý gól, na pravej strane mal trochu priestoru, aby tak postupoval na Hellebuycka, v korčuliarskom súboji ho prekonal americký obranca a zabránil mu v strele.
     
    35:53
    Urbas zakončoval z uhla do odkrytej časti brány, Hellebuyck sa veľmi dobre presunul, sklepol betóny a vyrazil puk!
     
    35:23
    USA prežili ďalšie oslabenie, Coyle je späť na ľadovej ploche. Stále sa však hrá v obrannom pásme hviezd a pruhov.
     
    35:07
    Slovinci hrajú presilovku staticky, Kopitar dal len na modrú ku Robarovi, ktorého zrazená strela skončila až na ochrannej sieti.
     
    34:33
    Arcobello unikol v oslabení, fantasticky si položil Kristana a po forehandovom blafáku zakončoval, gólu zabránila horná žrď brány!
     
    33:57
    Urbas sa z pravej strany natlačil pred bránkovisko a snažil sa tam puk dostať cez Hellebuycka až za čiaru, americký brankár sa roztiahol na čiare a nechal tam betóny pevne položené, podržal svoj tím!
     
    33:29
    Američania v úvode vyhadzujú puk cez všetky čiary, Slovinci začínajú od Kristana.
     
    33:23
    Je tu ďalšia slovinská presilovka! Na trestnú lavicu si sadá Charlie Coyle za hrubosť.
     
    33:04
    Kopitar vracal puk na ľavý kruh na strelu Jegličovi, ten už sa hotoval na nebezpečný strelecký pokus, puk mu v poslednej chvíli odpálil z hokejky Faulk.
     
    32:45
    Parádna hra Slovincov, obranca Vidmar si vyšiel za súperovu bránu a načechral na strelu od modrej Tavželjovi, jeho príklep po ľade Hellebuyckovi vypadol z betónov, dorážku však americkí obrancovia nedovolili. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    32:01
    Američania prežili oslabenie, Nelson už späť na ľadovej ploche, budeme ďalej sledovať toto zaujímavé hokejové predstavenie.
     
    31:52
    Muršak mohol vyrovnať! Hellebuyck len vyrazil strelu Stebiha a práve Muršak dorážal do prázdnej brány, Hellebuyckovi pomohol obranca a zastavil puk na bránkovej čiare!
     
    31:27
    Nepresná prihrávka slovinského tímu, hrá sa v strednom pásme a presilová hra sa chýli ku koncu.
     
    30:49
    Slovinci sa aj trochu so šťastím dostali do dobrej streleckej pozície, Kovačevič strieľal z prvej z ľavého kruhu a len tesne minul pravú žrď!
     
    29:59
    USA vyhrali buly a vyhadzujú cez všetky čiary, Slovinci začínajú od vlastnej brány.
     
    29:56
    Američania teraz zvierali Slovincov v pásme, budú sa však brániť v oslabení! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Brock Nelson, Slovinci môžu vyrovnať v presilovej hre!
     
    28:56
    Slovinci hrajú ako o život, vedia, že dnes nutne potrebujú bodovať a už sa nemajú dôvod šetriť. Je zaujímavé sledovať, ako sa Američania pri svojej kvalite bránia útokom Slovinska. Tie teraz preruší reklamná prestávka.
     
    27:55
    Slovinci mohli doplatiť na prílišnú eufóriu, znovu prepadli v strednom pásme a Hendricks korčuľoval z ľavej strany sám na Kristana, volil strelu a Kristan s námahou puk vyrazil do rohu klziska!
    Aleš MUŠIČ - 1:2

     
    26:54
    Slovinsko dalo gól!
    Obrovská radosť na tribúnach aj v slovinskom tíme, Slovinci sa dočkali zaslúženého kontaktného gólu! Predviedli ďalšiu peknú akciu, Ograjenšek bekhendom vysunul do úniku ALEŠA MUŠIČA, ten sa rútil sám na bránu a strelou k žrdi prekonal Hellebuycka!
    Asistencie: Ken Ograjenšek, Klemen Pretnar
     
    26:16
    Na opačnej strane hneď z brejku vyložená možnosť Slovinska, Pance strieľal spomedzi kruhov a mieril do ľavého horného rohu, Hellebuyck sa natiahol ako futbalový brankár a lapačkou puk vyrazil!
     
    25:53
    Mohlo to byť rozdielom triedy, Eichel unikol obrane a rútil sa sám na Kristana, skúsil technickú parádu a zakončil len tesne vedľa pravej žrde!
     
    25:22
    Na opačnej strane snáď prvý raz v tejto tretine zasahoval Kristan, spoľahlivo pokryl nahodenie zo stredného pásma.
     
    24:58
    Sledujeme slovinskú ofenzívnu prevahu, teraz mohol od mantinelu strieľať Jeglič, volil však ešte prihrávku na Urbasa, ktorý sa za americkou bránou nepresadil.
     
    23:54
    Jeglič sa perfektne uvoľnil na pravej strane a poslal načasovanú prihrávku medzi kruhy Kopitarovi, ten ešte hľadal pred bránou Urbasa, ktorý puk nedokázal usmerniť smerom na Hellebuycka!
     
    22:51
    Slovinci veľmi dobre zachytili úvod druhej tretiny, po ľade doslova lietajú a robia USA problémy. Verlič prihrával bekhendom spoza brány Rodmanovi, ten na bližšej žrdi v tiesni vyslal len nedôraznú strelu, ktorú Hellebuyck kryl.
     
    21:55
    Obrovská šanca Slovincov! Dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému a Kranjc ideálne poslal krížnu prihrávku Tičarovi, Hellebuyck sa roztiahol na čiare a pravým betónom zastavil Tičarovu gólovú strelu!
     
    20:48
    Jeglič veľmi šikovne nahadzoval z pravej strany puk do jazdy pred bránu Kopitarovi, ten naťahoval hokejku, čo mu sily stačili, puk napokon medzi tri žrde tečovať nedokázal.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Veľmi dobrá atmosféra v ČEZ Aréne
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu: 6:9
    Vylúčenia (na 2 min.): 2:0
    Presilové hry: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 77,78 % – 100 %
     
    Po prvej tretine sú Američania v dvojgólovom vedení zásluhou dvoch gólov Nelsona. Opakuje sa typický ,,slovinský" scenár zápasu – tento tím sa snaží hrať hokej, kombinuje, dostáva však góly po hlúpych chybách. Pre Slovincov je to zápas ,,o život," pre udržanie nádeje na záchranu potrebujú získať aspoň bod. Zatiaľ sa to pre nich nevyvíja dobre, dva góly sa však v hokeji dajú stiahnuť veľmi rýchlo. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším od 16:58.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    Nasledoval brejk USA a strela Eichela z príklepu zblízka, Kristan sklepol betóny a aj so šťastím puk vyrazil do rohu klziska.
     
    19:13
    Muršak sa šikovne uvoľnil na ľavej strane útočného pásma a krížne strieľal, Hellebuyck zasiahol vyrážačkou.
     
    18:32
    Slovinci zamkli svojho súpera v pásme, Robarovu strelu z kruhu najprv Hellebuyck vyrazil, potom pokračoval v akcii Kopitar a priťukol na modrú Kovačevičovi, jeho príklep už americký brankár podržal vo svojej výstroji.
     
    17:17
    Kristan teraz netakticky vyšiel z brány a mohol ho potrestať Hendricks, od mantinelu však mieril mimo odkrytého priestoru slovinskej brány.
    Brock NELSON - 0:2

     
    16:32
    USA dalo gól!
    Američania využívajú presilovku a brankár Kristan tomu nemôže uveriť, ani sa nechce zdvihnúť z ľadu. Najprv totiž dobre zakročil proti strele Faulka od modrej čiary, puk však vyrazil len pred seba, kde do prázdnej brány zaznamenal svoj druhý gól v zápase BROCK NELSON!
    Asistencie: Justin Faulk, Trevor Lewis
     
    15:54
    Slovinci sa v úvode bránia veľmi dobre, dokázali puk vyhodiť cez všetky čiary do bezpečia. USA sa však už znovu tlačia do útoku.
     
    15:48
    Na ľade začínajú pracovať aj emócie, Slovinci si pýtali presilovku, to rozhodcovia nevyslyšali a miesto toho budú hrať v oslabení. Na trestnú lavicu si sadá Tomaz Razingar za hrubosť.
     
    14:58
    Smith bol s pukom za slovinskou bránou, snažil sa odtiaľ vykorčuľovať a dostať sa do zakončenia, v tom mu zabránili dobre postavení obrancovia.
     
    14:02
    Slovinci prežili oslabenie, Jeglič už na ľade a hrajú tak v plnom počte.
     
    13:15
    Opäť zakončoval Faulk a mieril nebezpečne do protipohybu brankára, Kristan vymrštil pravý betón a zabránil puku v ceste za čiaru! Následne Slovinci vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    12:34
    USA v útočnom pásme, pekne zakombinovali a do odkrytej brány mohol zakončovať Faulk, z prvej tesne minul ľavú žrď slovinskej brány!
     
    12:02
    Slovinci urobili chybu pri striedaní, hrali so šiestimi hráčmi. Hráčska lavica Slovinska inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, odsedí si ho Žiga Jeglič. Po reklamnej prestávke nasleduje americká presilovka!
     
    11:13
    Teraz vyrazili Slovinci dopredu a od mantinelu strieľal Urbas, Hellebuyck si pokryl puk pri bližšej žrdi a spoľahlivo zasiahol lapačkou.
     
    10:48
    Hrá sa naozaj zaujímavý hokej v dobrom tempe, svoje robí aj skvelá kulisa, Slovinci tu majú v podstate domáce prostredie, fandí im množstvo ich vlastných fanúšikov a aj Slovákov, ktorí čakajú na večerný zápas nášho celku. Momentálne sa hra vyrovnala, Slovinci sa nechcú len tak vzdať.
     
    09:39
    Tičar veľmi dobre podržal puk za bránou a naservíroval puk na hranicu ľavého kruhu Ograjenšekovi, jeho strelu zblízka vykopol Hellebuyck ľavým betónom!
     
    08:56
    Mohlo byť vyrovnané! Z ničoho nič sa sám pred Hellebuyckom ocitol Pance a zakončoval z bezprostrednej blízkosti, Hellebuyck ostal v postoji a podržal USA!
     
    07:58
    Američania Lewis a Eichel unikli vo dvojici dopredu, Lewis to riešil nahrávkou na Eichela, výborný obranný zákrok predviedol obranca Kranjc a zabránil pokračovaniu akcie.
     
    06:48
    Ďalšia akcia Američanov, Larkin sa uvoľnil na ľavom kruhu a strieľal k bližšej žrdi, puk bol ešte tečovaný a tak napokon bránu tesne minul.
     
    06:28
    Slovinci sa zrejme spamätali z inkasovaného gólu a vyrazili dopredu, Pance strieľal z pravého kruhu, mieril ale len do stredu brány, kde spoľahlivo zasiahol Hellebuyck.
     
    05:23
    Američania mohli náskok ešte výšiť, strelu Gardinera od modrej čiary tečoval tesne pred Kristanom Bonino a naozaj zaujímavo zmenil dráhu letu puku, Kristan reflexívne zasiahol ľavým betónom!
    Brock NELSON - 0:1

     
    04:17
    USA dalo gól!
    Americký úvodný nápor rezultuje v rýchly vedúci gól, USA predviedli skutočne výborný vstup do duelu! Reilly bol s pukom sám za bránou, ideálnou prihrávkou našiel na hranici bránkoviska BROCKA NELSONA a ten zblízka trafil namieril puk do Kristana, od ktorého sa potom odrazil do siete!
    Asistencie: Mike Reilly, Trevor Lewis
     
    03:56
    Slovinci sa vyhrnuli dopredu a po strate puku sa nestihli vrátiť, Američania tak mohli využiť prečíslenie dvoch proti jednému, Lee v tejto situácii volil strelu na bližšiu žrď a Kristan vyrazil skvele na ochrannú sieť!
     
    03:17
    Po prihrávke cez celé pásmo strieľal od modrej čiary Faulk, jeho pokus bol ešte tečovaný, čo trochu zmiatlo Kristana, zrazená strela napokon letela tesne vedľa pravej žrde.
     
    02:40
    Slovinci sa aspoň oslobodili vyhodením z obranného pásma, oba tímy striedajú a puk stále na hokejkách Američanov, tí úvod zápasu berú naozaj vážne.
     
    01:59
    USA nechcú nechať nič na náhodu, hneď od úvodu sú strelecky mimoriadne aktívni. Dve prudké strely od modrej čiary vyslal Murphy, Kristan zasiahol lapačkou pri ľavej žrdi.
     
    01:36
    Brock Nelson bez okolkov strieľal z ľavého kruhu, Kristanovi puk vypadol a Nelson sa už tlačil do dorážky, v náročnej pozícii puk umiestnil tesne vedľa pravej žrde!
     
    00:53
    Američania sa prvý raz dostali do pásma a snažili sa o strelu od modrej čiary, puk tam zastavil vracajúci sa útočník Urbas, akciu môžu založiť Slovinci.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľade už máme oba tímy! Slovinci vykorčuľovali v modro-zelených dresoch, Američania v tradičnej bielo-čiernej farebnej kombinácii.
     
    Príjemné nedeľné popoludnie vám prajem z moravsko-sliezskej oblasti Českej republiky, z Ostravy! Dnes máme na programe 2 zápasy skupiny B, my sa samozrejme tešíme na večerný duel medzi Slovenskom a Ruskom. Ešte predtým ale budeme sledovať ďalší zaujímavý zápas medzi Slovinskom a USA, v ktorom Slovinci musia získať minimálne bod, aby ešte udržali nažive svoju šancu na záchranu v elitnej kategórii. V tabuľke sú totiž bez bodu, pred sebou majú dva zápasy vrátane tohto a predposlední Dáni už majú na konte 4 body. Dnes proti Slovincom stojí líder B-skupiny z USA, Američania si však už na turnaji vybrali slabší deň, keď prehrali s Bieloruskom. Uvidíme, ako sa tímom bude dariť dnes, vy si zatiaľ môžete pozrieť zostavy tímov, z ČEZ Arény sa vám potom prihlásim tesne pred úvodným vhadzovaním!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovinsko: Kristan (Krošelj) – Robar, Kovačevič, Jeglič, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Tičar, Muršak – Pretnar, Stebih, Mušič, Ograjenšek, Goličič – Tavželj, Vidmar, Razingar (C), Rodman, Verlič

    USA: Hellebuyck (Lyon) – Faulk (A), Krug, Larkin, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore jr, Eichel, Lewis (A), Nelson – Gardiner, Bonino, Hendricks (C), Morin, Sexton

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko – R. Tosenovjan (Česko), A. Semjonov (Estónsko).
     
    Súboj dvoch tímov s odlišnými starosťami – Američania hrajú o prvenstvo v skupine, Slovinci o záchranu! Môžeme sa tešiť na zaujímavý zápas v dobrom tempe, aj Slovinci sa napriek slabým výsledkom prezentujú pekným a moderným hokejom.

    Slovinci zatiaľ na turnaji možno okrem zápasu s Fínskom ani raz nevybuchli ani herne nesklamali, vždy im však k bodom chýbalo trochu šťastia a pokoja najmä pri obrannej hre. V zápasoch so Slovenskom a hlavne s Nórskom doplatili aj na chyby rozhodcov. Teraz majú pred sebou dva zápasy, v ktorých potrebujú získať body na záchranu v A-kategórii MS. Najviac sa budú určite spoliehať na hviezdu tímu Anže Kopitara.

    Sumár doterajších zápasov Slovinska na MS 2015:
    Bielorusko – Slovinsko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) – góly Jeglič, Pance
    Rusko – Slovinsko 5:3 (3:0, 1:2, 1:1) – góly Kopitar, Pance, Sabolič
    Slovensko – Slovinsko 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) – gól Urbas
    Fínsko – Slovinsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
    Slovinsko – Nórsko 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) – gól Muršak

    USA v úvode príjemne prekvapili celú hokejovú verejnosť výhrou nad Fínskom, vo skvelom tempe pokračovali aj výhrami nad Nórskom a Ruskom. Potom si si tradične vybrali svoj ,,day off" a nečakane podľahli Bielorusku. Stále však majú víťazstvo v skupine vo svojich rukách, nakoľko zdolali Rusov aj Fínov ako ašpirantov na túto priečku. Najproduktívnejším hráčom tímu je útočník Brock Nelson so 6 bodmi (4+2)

    Sumár doterajších zápasov USA na MS 2015:
    USA – Fínsko 5:1 (1:0, 2.1, 2:0) – góly Hendricks 2, Moses, Sexton, Bonino
    Nórsko – USA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) – góly Lewis, Nelson
    Rusko – USA 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) – góly Lewis, Krug, Arcobello, Nelson
    USA – Bielorusko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2) – góly Nelson, Krug
    USA – Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) – gól Nelson

    Tabuľka skupiny B vyzerá pred tromi záverečnými dňami takto:
    1. USA 5 4 0 0 1 14:9 12 bodov
    2. Rusko 5 4 0 0 1 20:5 12 bodov
    3. Fínsko 5 4 0 0 1 16:5 12 bodov
    4. Bielorusko 5 3 0 1 1 15:14 10 bodov
    5. Slovensko 5 1 2 0 2 11:11 7 bodov
    6. Nórsko 6 2 0 0 4 10:20 6 bodov
    7. Dánsko 6 1 0 1 4 10:19 4 body
    8. Slovinsko 5 0 0 0 5 7:19 0 bodov

    Slovinci potrebujú pre udržanie sa v elitnej kategórii bodovať, Američanom určite tiež dobre padne, ak vyhrajú skupinu a vyhnú sa niekomu z trojice Kanada, Česko a Švédsko. Môžeme sa tešiť na zaujímavý zápas, v nedeľu od 16:15 vás ním z Ostravy prevedie Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Góly a asistencie: 27. Mušič (Ograjenšek, Pretnar) – 5. Nelson (Reilly, Lewis), 17. Nelson (Faulk, Lewis), 42. Eichel (Nelson, Lewis)


    Slovinsko: Kristan (Krošelj) – Robar, Kovačevič, Jeglič, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Tičar, Muršak – Pretnar, Stebih, Mušič, Ograjenšek, Goličič – Tavželj, Vidmar, Razingar (C), Rodman, Verlič
    USA: Hellebuyck (Lyon) – Faulk (A), Krug, Larkin, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore jr, Eichel, Lewis (A), Nelson – Gardiner, Bonino, Hendricks (C), Morin, Sexton

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko – R. Tosenovjan (Česko), A. Semjonov (Estónsko)

    Diváci: 8202