Bielorusko – Rusko 0:7 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:4 (kon.) | Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Rakúsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.) | Dánsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec
Dánsko
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Nórsko
Sobota 09.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:

     
    S konštatovaním, že Dánsko zvíťazilo nad Nórskom 4:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (22:30:13)
    Prvý raz na MS 2015 znela dánska hymna
     
    Je koniec, Dáni sa radujú tak intenzívne, akoby vyhrali celý turnaj! Majú však čo oslavovať – zdolali mierne favorizovaného súpera zo Škandinávie a výrazne sa priblížili k záchrane v elitnej skupine! Nóri sú sklamaní, v tabuľke ostanú za našim mužstvom a ich šance na postup do štvrťfinále sa výrazne znížili. Dáni však dnes boli lepším mužstvom a tri body si pripisujú zaslúžene.

    Najlepší hráč Nórska: Ken Andre Olimb
    Najlepší hráč Dánska: Morten Madsen
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    O výsledku je už zrejme rozhodnuté, Nóri sami vedia, že tri góly za polminútu nedajú. Dánski fanúšikovia oceňujú výkon svojich miláčikov ováciami postojačky.
     
    58:41
    Teraz hra v strednom pásme a Dáni mohli trafiť prázdnu bránu, napokon z toho bola len strela bekhendom do rohu klziska.
     
    57:48
    Stále sa hrá v dánskom obrannom pásme, avšak len pri mantineli, odtiaľ Nóri gól nedajú. Dáni stále zomknutí pred svojím brankárom, smerujú k veľkému triumfu.
     
    56:48
    Holös to skúsil od modrej čiary, mieril ale veľmi nepresne. Nóri stále v šestici bez brankára, Dáni bránia stiahnutí pred svojím brankárom.
     
    56:28
    Treba uznať, že Nóri hrajú v power-play naozaj dobre a doslova zvierajú súpera v jeho obrannom pásme, prečo však takto nebojovali aj skôr? Trygg strieľal z prvej z pravej strany, Dahm puk videl a ukryl na svojej hrudi.
     
    55:43
    A mohlo im to pomôcť, Thoresen strieľal v neprehľadnej situácii tesne nad ! Haugen už na striedačke, Nórsko skúša vabank v šestici!
     
    55:12
    Nóri si ešte vzali oddychový čas.
     
    55:12
    Dáni pomerne s prehľadom prežili oslabenie, už hrajú v plnom počte hráčov na ľade a necelých 5 minút pred koncom vedú o tri góly. Dánska časť publika buráca nadšením, a že tu Dánov nie je málo!

     
    Dnešné stretnutie sleduje 7316 divákov.
     
    54:44
    Holös manévroval s pukom na modrej čiare, k strele sa nedostal a potom Nóri vyhodili na zakázané uvoľnenie. Vhadzuje sa pred ich bránou.
     
    54:01
    Nóri sa síce usadili v pásme, potom sa však odtiaľ sami vyhnali nepresnou prihrávkou. Ešte im ostáva necelá minúta presilovky.
     
    53:11
    Možno posledná šanca pre Nórov. Hrajú presilovku, Nichlas Hardt inkasuje menší trest za hákovanie!

    Góly a asistencie: 2. N. Jensen (A. Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (J. Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) – 4. K. A. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen)


    Dánsko: Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Madsen (A), Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. B. Jensen, P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Storm, Green (C), M. Poulsen, N. Jensen – M. Lauridsen, Starkov, Staal, A. Poulsen, Hansen
    Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tollefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen (A), Forsberg, Dählstrom – Odegaard, Trettenes, Stene, Roymark, Roest

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko) – V. Lederer (Česko), A. Schrader (Nemecko)

    Diváci: 7316