Bielorusko – Rusko 0:7 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:4 (kon.) | Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Rakúsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.) | Dánsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec
Fínsko
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Slovensko
Sobota 09.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovensko napriek dobrému výkonu prehralo s Fínskom 0:3 a ešte výraznejšie si tak skomplikovalo cestu do štvrťfinále, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (19:07:21)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka:

    ,,Myslím, že sme odohrali najlepší zápas na turnaji proti najsilnejšiemu súperovi. Mali sme tam niekoľko šancí na gól, nevyužili sme ich a to sa proti takémuto silnému súperovi nevypláca. V útoku sme skúsili zmeny, Tatara s Gáboríkom, príliš to nefungovalo. Zajtra necháme Laca oddýchnuť, do brány pôjde Hudáček. Už nemáme čo stratiť, sme si vedomí, že Rusi majú silné mužstvo a bude to ťažký zápas."

    Hodnotenie trénera Fínska Kariho Jalonena:

    ,,Ďakujem hráčom za ich výkon. Bol to veľmi tesný zápas a nebolo ľahké dokráčať k trom bodom. Vyzdvihnúť musím atmosféru, bol to skvelý zápas. Moji hráči predviedli výborný tímový duch, ja som spokojný s ich výkonom."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 31:22
    Vylúčenia (na 2 min.): 4:5
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 93,33 %
    Juuse Saros
     
    Hodnotenie brankára fínskeho Juuseho Sarosa: ,,Som veľmi šťastný z víťazstva. Do hry som sa dostal okamžite po prvom zákroku, to mi pomohlo. To, že pôjdem do brány, som zistil dnes ráno. Bolo to dostatočne skoro, aby som sa pripravil. Cítil som aj napätie z atmosféry v hale, a predsa len, bol to môj prvý zápas na turnaji. Máme ale výborný tím a zvládli sme to."
     
    Hodnotenie Tomáša Kopeckého: ,,Klobúk dole pred celým tímom a výkonom hráčov, bol to jeden z najlepších zápasov na tomto turnaji. Niekedy takáto prehra po dvoch chybách škrie viac, akoby sme prehrali vysokým výsledkom. Je tu asi najhorší ľad, na akom som hral, každý z hráčov má také isté podmienky. V útoku musíme hrať jednoduchšie, niekedy radšej možno voliť strelu miesto nejakej kombinácie."
     
    Je koniec, nešťastný koniec zápasu Fínsko – Slovensko. Naši hráči boli 51 minút Fínom vyrovnaným partnerom, sami mohli otvoriť skóre a predvádzali doteraz zrejme najlepší výkon na turnaji. Potom prišiel nešťastný gól Donskoia (či mal platiť, to je teraz irelevantné) a naša koncepcia sa zosypala, miesto snahy o vyrovnanie nám Fíni pridali ešte dva góly. Po tomto zápase je jasné, že naša cesta do štvrťfinále už zrejme povedie len cez Bielorusov, na Fínov už strácame 5 bodov. Ostaňte s nami, prinesieme ohlasy hráčov a trénerov.

    Najlepší hráč Slovenska: Ján Laco
    Najlepší hráč Fínska: Juuse Saros
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    KOMAROV - 3:0

     
    59:53
    Fínsko dalo gól!
    Je definitívne rozhodnuté, Suomi ešte prikrášľujú výsledok gólom do prázdnej brány! Jurčo nezablokoval puk v strednom pásme, zasiahol hokejkou len naprázdno a LEO KOMAROV trafil odkrytú bránu!
     
    59:27
    Prehrali sme buly v útočnom pásme, Fíni hrajú pri našej prázdnej bráne.
     
    59:25
    Jurčo nahadzoval od mantinelu puk pred bránu, Saros si tam dobre pokryl priestor pri bližšej žrdi a nepustil našich k dorážkam. Náš tím si berie oddychový čas.
     
    59:03
    Laco na striedačke, hráme so 6 hráčmi!
     
    58:34
    Laco už dvíhal ruku a pýtal sa z ľadu, puk však získali Fíni, ktorí držia hru v strednom pásme, to im absolútne vyhovuje.
     
    58:01
    Komarov zaviezol puk za našu bránu a potom prišla strela od modrej čiary, Laco rýchlo rozohral a my môžeme založiť ešte jeden z našich posledných útokov. Ostane Laco na ľade?
     
    57:16
    Jurčina vystrelil od modrej čiary, jeho príklep vyrazil Saros pravým betónom, nikto mu neclonil a tak mohol relatívne pohodlne zasiahnuť.
     
    56:13
    Vyhrali sme buly v strednom pásme a po priťuknutí Jurča mohol zakončovať Hudáček, proti presile fínskych obrancov to mal veľmi ťažké a nepresadil sa.
    AALTONEN - 2:0

    Góly a asistencie: 51. Donskoi (Lindell, Jokinen), 56. Aaltonen (Pesonen, Kemppainen), 60. Komarov


    Fínsko: Saros (Engren) – Lepistö (A), Hietanen, Ruutu (A), Kontiola, Komarov – Lindell, Salmela, Barkov, Jokinen (C), Donskoi – Ohtamaa, Jaakola, Louhivaara, Immonen, Pihlström – Jokipakka, Mäntylä, Pesonen, Kemppainen, Aaltonen
    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Surový, Tatar – Ďaloga, Mikuš, Jurčo, Viedenský, Hudáček – Jurčina, Sersen, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Jánošík, Daňo, Kopecký (C), Miklík – Dravecký

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), K. Olenin (Rusko) – B. Mills (Kanada), P.Carnathan (USA)