Bielorusko – Rusko 0:7 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:4 (kon.) | Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Rakúsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.) | Dánsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec
Fínsko
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Slovensko
Sobota 09.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:42
    Prichádza šanca vyrovnať v presilovej hre! Mikuša totiž v strednom pásme podrazil Alexander Barkov, máme k dispozícii presilovku!
     
    38:50
    Fíni si svojou aktivitou vypýtali presilovú hru! Čaká nás náročný záver tretiny – na trestnú lavicu si za nedovolené bránenie sadá Milan Jurčina.
     
    30:11
    Sily na ľade sa vyrovnajú! Tatar zatiahol záchrannú brzdu pri úniku Pihlströma, ktorý už postupoval sám na Laca, ktorý potom jeho strelu chytil. Tatar však Fína hákoval a sadá si na trestnú lavicu, hrá sa 4 na 4.
     
    28:52
    Budeme hrať presilovku piatich proti trom! Na trestnú lavicu odchádza Atte Ohtamaa za hákovanie na Tomáša Tatara. Čaká nás 25 sekúnd presilovky 5 na 3!
     
    27:17
    Zahráme si presilovú hru! Tak najprv sa otvorili dvierka na našej trestnej lavici, aby potom rozhodcovia ukázali na fínsku stranu. Menší trest inkasuje Antti Pihlström za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:49
    Budeme hrať v oslabení troch proti štyrom! Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Marián Gáborík!
     
    19:16
    Vzájomné vylúčenie za hrubosť – na strane Fínov Leo Komarov, na našej strane Marek Viedenský. Potýčka nastala po tom, čo práve Komarov nepríjemne sekol Jána Laca, čo si naši hráči nenechali len tak a chránili svojho brankára.
     
    15:26
    Je tu prvé vylúčenie zápasu, a bohužiaľ na našej strane! Fíni budú hrať presilovú hru, za sekanie je vylúčený Marko Daňo!

    Góly a asistencie: 51. Donskoi (Lindell, Jokinen), 56. Aaltonen (Pesonen, Kemppainen), 60. Komarov


    Fínsko: Saros (Engren) – Lepistö (A), Hietanen, Ruutu (A), Kontiola, Komarov – Lindell, Salmela, Barkov, Jokinen (C), Donskoi – Ohtamaa, Jaakola, Louhivaara, Immonen, Pihlström – Jokipakka, Mäntylä, Pesonen, Kemppainen, Aaltonen
    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Surový, Tatar – Ďaloga, Mikuš, Jurčo, Viedenský, Hudáček – Jurčina, Sersen, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Jánošík, Daňo, Kopecký (C), Miklík – Dravecký

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), K. Olenin (Rusko) – B. Mills (Kanada), P.Carnathan (USA)