Bielorusko – Rusko 0:7 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:4 (kon.) | Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Rakúsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.) | Dánsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec
Dánsko
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Nórsko
Sobota 09.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Julian JAKOBSEN - 4:1

     
    51:36
    Dánsko dalo gól!
    Nádherná kombinácia dánskeho tímu, Dáni odskakujú na tri góly a znovu sa približujú k triumfu! Hardt si vyšiel s pukom na ľavú stranu pásma, počkal si na pohyb Jakobsena na pravej strane, tomu adresoval milimetrovú nahrávku a JULIAN JAKOBSEN zasunul puk k žrdi do odkrytej časti brány!
    Asistencie: Nichlas Hardt, Morten Madsen
    Frederik STORM - 3:1

     
    33:01
    Dánsko dalo gól!
    Dáni odskakujú v presilovke na rozdiel dvoch gólov, to môže byť ďalší dôležitý okamih zápasu! FREDERIK STORM si prebral ideálnu nahrávku na hranici pravého kruhu bližšie k bráne, počkal si na pohyb brankára a trafil sa presne k ľavej žrdi popod Haugenov betón!
    Asistencie: Jesper Jensen, Daniel Nielsen
    Daniel NIELSEN - 2:1

     
    19:35
    Dánsko dalo gól! Dáni strieľajú Nórom gól do šatne, to je veľmi dôležitý okamih zápasu! Využívajú presilovú hru! DANIEL NIELSEN strieľal od modrej čiary, do puku sa oprel poriadne tvrdo a Haugenovi ešte clonili dvaja hráči Dánska, nevidel takmer nič a puk mu prepadol popod betón do siete!
    Asistencie: Julian Jakobsen, Morten Madsen
    K. A. Olimb - 1:1

     
    03:18
    Nórsko dalo gól!
    Škandinávske derby je mimoriadne zaujímavé a tentoraz radosťou vybuchlo nórske zastúpenie v publiku! Rosseli Olsen si vyšiel spoza brány a prihral medzi kruhy KENOVI ANDREMU OLIMBOVI, ktorý sa strelou zápästím trafil k pravej žrdi, Dahm sa po puku naťahoval márne!
    Asistencia: Mats Rosseli Olsen, Alexander Bonsaksen
    N. JENSEN - 1:0

     
    01:51
    Dánsko dalo gól! Tak to je vskutku expresný úvod zápasu, Dáni sa takmer okamžite dostávajú do vedenia! Vyhrali buly v útočnom pásme, puk si na modrej čiare prebral NICHOLAS JENSEN, zľahka vystrelil do pravého horného rohu, Haugen toho veľa nevidel a puk mu prekvapivo prešiel až do siete!
    Asistencia: Anders Poulsen

    Góly a asistencie: 2. N. Jensen (A. Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (J. Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) – 4. K. A. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen)


    Dánsko: Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Madsen (A), Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. B. Jensen, P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Storm, Green (C), M. Poulsen, N. Jensen – M. Lauridsen, Starkov, Staal, A. Poulsen, Hansen
    Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tollefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen (A), Forsberg, Dählstrom – Odegaard, Trettenes, Stene, Roymark, Roest

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko) – V. Lederer (Česko), A. Schrader (Nemecko)

    Diváci: 7316