Bielorusko – Rusko 0:7 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:4 (kon.) | Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Rakúsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.) | Dánsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec
Dánsko
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Nórsko
Sobota 09.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:

     
    S konštatovaním, že Dánsko zvíťazilo nad Nórskom 4:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (22:30:13)
    Prvý raz na MS 2015 znela dánska hymna
     
    Je koniec, Dáni sa radujú tak intenzívne, akoby vyhrali celý turnaj! Majú však čo oslavovať – zdolali mierne favorizovaného súpera zo Škandinávie a výrazne sa priblížili k záchrane v elitnej skupine! Nóri sú sklamaní, v tabuľke ostanú za našim mužstvom a ich šance na postup do štvrťfinále sa výrazne znížili. Dáni však dnes boli lepším mužstvom a tri body si pripisujú zaslúžene.

    Najlepší hráč Nórska: Ken Andre Olimb
    Najlepší hráč Dánska: Morten Madsen
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    O výsledku je už zrejme rozhodnuté, Nóri sami vedia, že tri góly za polminútu nedajú. Dánski fanúšikovia oceňujú výkon svojich miláčikov ováciami postojačky.
     
    58:41
    Teraz hra v strednom pásme a Dáni mohli trafiť prázdnu bránu, napokon z toho bola len strela bekhendom do rohu klziska.
     
    57:48
    Stále sa hrá v dánskom obrannom pásme, avšak len pri mantineli, odtiaľ Nóri gól nedajú. Dáni stále zomknutí pred svojím brankárom, smerujú k veľkému triumfu.
     
    56:48
    Holös to skúsil od modrej čiary, mieril ale veľmi nepresne. Nóri stále v šestici bez brankára, Dáni bránia stiahnutí pred svojím brankárom.
     
    56:28
    Treba uznať, že Nóri hrajú v power-play naozaj dobre a doslova zvierajú súpera v jeho obrannom pásme, prečo však takto nebojovali aj skôr? Trygg strieľal z prvej z pravej strany, Dahm puk videl a ukryl na svojej hrudi.
     
    55:43
    A mohlo im to pomôcť, Thoresen strieľal v neprehľadnej situácii tesne nad ! Haugen už na striedačke, Nórsko skúša vabank v šestici!
     
    55:12
    Nóri si ešte vzali oddychový čas.
     
    55:12
    Dáni pomerne s prehľadom prežili oslabenie, už hrajú v plnom počte hráčov na ľade a necelých 5 minút pred koncom vedú o tri góly. Dánska časť publika buráca nadšením, a že tu Dánov nie je málo!

     
    Dnešné stretnutie sleduje 7316 divákov.
     
    54:44
    Holös manévroval s pukom na modrej čiare, k strele sa nedostal a potom Nóri vyhodili na zakázané uvoľnenie. Vhadzuje sa pred ich bránou.
     
    54:01
    Nóri sa síce usadili v pásme, potom sa však odtiaľ sami vyhnali nepresnou prihrávkou. Ešte im ostáva necelá minúta presilovky.
     
    53:11
    Možno posledná šanca pre Nórov. Hrajú presilovku, Nichlas Hardt inkasuje menší trest za hákovanie!
     
    52:36
    Nóri sa ešte snažia odpovedať, Stene strieľal od pravého mantinelu, Dahm dnes chytá naozaj skvele a aj teraz pokryl puk vo svojej výstroji, predviedol ďalší istý zákrok.
    Julian JAKOBSEN - 4:1

     
    51:36
    Dánsko dalo gól!
    Nádherná kombinácia dánskeho tímu, Dáni odskakujú na tri góly a znovu sa približujú k triumfu! Hardt si vyšiel s pukom na ľavú stranu pásma, počkal si na pohyb Jakobsena na pravej strane, tomu adresoval milimetrovú nahrávku a JULIAN JAKOBSEN zasunul puk k žrdi do odkrytej časti brány!
    Asistencie: Nichlas Hardt, Morten Madsen
     
    50:50
    Nóri mohli znížiť, Sorvik vystrelil príklepom od modrej čiary a puk sa odrazil od žŕdky, zrejme ešte pred bránkovú čiaru Dahmovej brány, rozhodca rezolútne rozpažil!
     
    49:57
    Miesto nórskych snáh o vyrovnanie sledujeme aktivitu dánskeho tímu, Oliver Bjorkstrand si pekne vykorčuľoval na ľavú stranu, pri strele mu chýbala razancia a tak zakročil Haugen.
     
    48:34
    Po krížnej prihrávke Greena strieľal z dobrej pozície Oliver Lauridsen, Haugen sa stihol presunúť a betónom vyrazil na plexisklo. Nóri už v plnom počte.
     
    48:08
    Dánska útočná akcia zastavená postavením mimo hry, nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme. Trest Olimba sa pomaly chýli ku koncu.
     
    47:54
    Po strele Nielsena skrumáž pred Haugenom, ten to aj za pomoci obrancov zvládol, nasleduje buly pred dánskou bránou.
     
    47:11
    Dáni sa v útočnom pásme neusadili, Nóri sa oslobodzujú vyhodením cez všetky čiary. Pravda, Dáni vedomí si náskoku tiež nebudú v presilovke úplne riskovať, získavajú hlavne cenný čas.
     
    46:43
    V tomto prípade to Mathis Olimb s aktivitou prehral, za nedovolené bránenie si odsedí menší trest, Dáni budú hrať presilovú hru!
     
    46:32
    Mathis Olimb je dnes najaktívnejší z Nórov, teraz sa uvoľnil v pásme a dal na stred Askovi, ten ale strieľal tiesnený vedľa.

     
    45:41
    Ďalšia nórska strela, skúšal to Martinsen od modrej čiary, jeho pokus ale zablokovali obetaví obrancovia, tí dnes Dahmovi skvele pomáhajú.
     
    44:53
    Teraz sa Nóri na moment usadili v útočnom pásme, aktívny tam bol Stene a snažil sa strieľať spoza obrancu, jeho pokus mieril mimo brány.
     
    43:54
    Teraz sa snažil nórsku letargiu prelomiť Mathis Olimb, strieľal spoza obrancu a jeho pokus bol zrazený až na ochrannú sieť.
     
    43:34
    Nórsky výber sa nevie dostať do tempa, dnes mi prídu Nóri bez nejakej myšlienky i energie. Rezultuje z toho zakázané uvoľnenie a buly pred Haugenom.
     
    42:51
    Nóri vyhrali buly a od modrej čiary strieľal Holös, jeho pokus však až k Dahmovi neprešiel, pomohli mu obrancovia.
     
    42:31
    Dlho však z nórskych hokejok žiadna útočná akcia neprichádzala, až teraz do útočného pásma vkorčuľoval Ask a strieľal spoza obrancu, Dahm dnes chytá výborne a úspešne zasiahol.
     
    41:08
    Nóri napokon oslabenie prežili, môžu začať myslieť na ofenzívu a prípadný zvrat nepriaznivo sa vyvíjajúceho zápasu.
     
    40:56
    Nielsen strieľal po veľmi peknej nahrávke z pravej strany, Haugen zostal v postoji a podržal svoje mužstvo!
     
    40:11
    Tretia tretina začína dánskou presilovkou, ktorú si preniesli ešte z druhej časti hry. Na upravenom ľade by sa im v početnej prevahe mohlo dariť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

     
    Druhá tretina priniesla jeden gól, Dáni zvýšili svoj náskok a nad Nórskom vedú už 3:1. Sú tak blízko k veľmi cennému víťazstvu, ktoré by ich priblížilo k záchrane, naopak, Nóri by si skomplikovali cestu do štvrťfinále. Tretia tretina sa začne o 21:55, ja vás pozývam k jej sledovaniu!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:39
    V oslabení únik Roesta, ten skúšal prekvapiť Dahma strelou do pravého horného rohu, dánsky brankár zasiahol ramenom.
     
    39:04
    V závere tretiny je tu ďalšia dánska presilovka, a z tých už Dáni udreli dvakrát! Alexander Bonsaksen si odpyká menší trest za sekanie.
     
    38:53
    Nór Roymark je aktívny, vyšiel si medzi kruhy a krížnou strelou hľadal ľavý horný roh dánskej brány, ktorý len tesne minul.
     
    37:26
    Nörstebö si vyšiel na ofenzívny výlet a dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy do jazdy, vystrelil z prvej a dobre mieril k ľavej žrdi, Dahm vykopol ľavý betón a vyrazil!
     
    36:25
    Po dlhom čase možnosť Nórov, Roymark sa presadzoval pred bránkoviskom, bol tam však veľmi dobre bránený a vystreliť tak nedokázal.
     
    35:51
    Kristensen znovu pekne strieľal po ľade od modrej čiary a puk ešte zaujímavo pred bránou tečoval P. Bjorkstrand, mieril ale tesne nad bránu.
     
    34:47
    Dánska aktivita pokračuje, tento tím hrá dnes naozaj nad očakávania dobre. Kristensen od modrej čiary vyprášil betóny Haugena, ten tentoraz zasiahol spoľahlivo.
    Frederik STORM - 3:1

     
    33:01
    Dánsko dalo gól!
    Dáni odskakujú v presilovke na rozdiel dvoch gólov, to môže byť ďalší dôležitý okamih zápasu! FREDERIK STORM si prebral ideálnu nahrávku na hranici pravého kruhu bližšie k bráne, počkal si na pohyb brankára a trafil sa presne k ľavej žrdi popod Haugenov betón!
    Asistencie: Jesper Jensen, Daniel Nielsen
     
    32:05
    Nielsen to skúšal strelou od modrej čiary a Haugenovi tam clonilo hneď niekoľko hráčov, nórsky brankár toho veľa nevidel, napokon sklepol betóny a vyrazil puk!
     
    31:40
    Dáni budú hrať presilovú hru! Nóri už druhýkrát po sebe prehnane tvrdo išli do brankára Dahma, teraz za to budú pykať. Kristian Forsberg inkasuje menší trest za nedovolené bránenie.
     
    30:49
    Útočia však aj Dáni, teraz sa takmer dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, krížna nahrávka Madsena pred bránu však úspech neslávila.
     
    29:55
    Máme za sebou takmer polovicu zápasu, rodí sa nám zaujímavý výsledok, ktorý by nás jednoznačne potešil. Do konca však ešte ďaleko, Nóri sa veľmi snažia, aby tento vývoj zvrátili.
     
    28:34
    Dáni vyrazili dopredu a vyskúšali to pekným nahodením pred bránu, Madsen sa tam nepresadil, keď mu Haugen vypichol puk pri snahe o dorážku do siete.
     
    27:56
    Zdalo sa, že tam bol Dahm faulovaný a natlačený Nórmi do brány, nakoniec sa to zrejme zaobíde bez trestu na nórskej strane.
     
    27:56
    Ďalší rýchly útok Nórov, Forsberg si zasekol puk a vystrelil spoza obrancu, Dahm mal čo robiť, aby puk v spleti hráčov dokázal nájsť a vyraziť!
     
    27:17
    Nóri stále aktívnejší, uvedomujú si nutnosť vyrovnania a zisku bodov zo zápasu. Od modrej čiary teraz strieľal Nörstebö, mieril tesne vedľa pravej žrde. Nasledujem reklamná prestávka.
     
    26:05
    Parádny zákrok Dahma, Trygg strieľal z medzikružia a mal dostatok času namieriť a umiestniť strelu, Dahm fantasticky vyrazil pravým ramenom! Dáni medzitým už v plnom počte.
     
    25:26
    Dáni opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary, táto početná prevaha zatiaľ Nórom vôbec nevychádza.
     
    24:45
    Holösovi najprv nesadla strela od modrej, aby potom dopredu vyrazili dvaja Dáni, zakončoval Madsen, mieril ale mimo pravej žrde. Nóri musia začínať od vlastnej brány.
     
    24:02
    Nóri budú hrať presilovú hru! Na trestnú lavicu si za držanie hokejky sadá Jesper Jensen.
     
    23:50
    Dáni sa konečne vymanili spod tlaku, ľahkou strelou o modrej čiary to skúšal Oliver Bjorkstrand, Haugen bol pozorný a puk s prehľadom pokryl pod vyrážačkou.
     
    22:34
    Skvelý Sebastian Dahm a jeho dva zákroky v krátkom slede! V prvom prípade vyrazil strelu Aska zblízka, ešte sa potom ani nestačil vrátiť do postoja a čelil dorážke Holösa, jeho prudkú strelu aj so šťastím vyrazil!
     
    21:26
    Nóri pokračujú v aktivite, od modrej to skúšal Mats Trygg, Dahm mal dobrý výhľad a strelu stlmil vo svojej výstroji.
     
    20:41
    Nóri mohli hneď v úvode tretiny vyrovnať, Mathis Olimb strieľal zblízka k pravej žrdi a Dahm zasiahol vyrážačkou. Puk mu vypadol pred seba a odtiaľ ho umne odpálil hokejkou spred korčuľujúceho Nóra Aska.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.

     
    Sledujeme zápas, ktorý môže napovedať aj o našich šanciach na postup do štvrťfinále. Ak totiž Nórsko zvíťazí, dostane sa v tabuľke pred nás a to by už tak vážna situácia slovenského tímu bola ešte horšia. Nóri zatiaľ s Dánmi prehrávajú 1:2, a dá sa povedať, že zaslúžene. Do zápasu vstúpili trochu vlažne, naopak, Dánov ženie nadšené publikum a vidina záchrany. Pri druhej tretine sa vám znovu z Ostravy prihlásim od 21:04.
    Pekná atmosféra v ČEZ Aréne
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    Daniel NIELSEN - 2:1

     
    19:35
    Dánsko dalo gól! Dáni strieľajú Nórom gól do šatne, to je veľmi dôležitý okamih zápasu! Využívajú presilovú hru! DANIEL NIELSEN strieľal od modrej čiary, do puku sa oprel poriadne tvrdo a Haugenovi ešte clonili dvaja hráči Dánska, nevidel takmer nič a puk mu prepadol popod betón do siete!
    Asistencie: Julian Jakobsen, Morten Madsen
     
    19:21
    Dáni okamžite získali pásmo a z ľavého kruhu strieľal Green, Haugen vyrazil do rohu klziska.
     
    19:07
    V závere tretiny si presilovú hru zahrajú Dáni! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Patrick Thoresen, ktorý sa síce poriadne hnevá, nie je mu to však nič platné.
     
    18:20
    Dáni prežili oslabenie a hrajú v plnom počte hráčov!
     
    17:42
    Slovenský postrach Nörstebö vypálil od modrej čiary, Dahm sa stihol presunúť a vyrazil jeho strelu do rohu klziska.
     
    17:13
    Holös teraz pri mocnom náprahu na modrej zlomil hokejku, oba tímy striedajú a do konca nórskej presilovky už menej než minúta.
     
    16:52
    Nóri hrajú presilovku zatiaľ veľmi zle, Nörstebö nahrával Olimbovi do ofsajdu, musia tak začínať zo stredného pásma.
     
    16:20
    Teraz sa Dahm znovu zapotí, Nóri budú hrať presilovku. Na trestnú lavicu si na 2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou sadá Martin Poulsen.
     
    15:55
    Skvelý zákrok dánskeho brankára Dahma! Roest sa dostal do samostatného úniku a skúšal blafák na forehand, Dahm sa roztiahol na ľade a zasiahol ľavým betónom! Potom to ešte skúšal dorážkou z uhla, aj tú Dahm pokryl.
     
    15:22
    Hrá sa o veľa, to si uvedomujú oba tímy. Aj preto hrajú po vzrušujúcom úvode opatrne, Nóri teraz radšej vyhodili puk cez všetky čiary miesto kombinácií vo vlastnom pásme.
     
    15:04
    Trochu komická situácia na nórskej modrej čiare, dvaja Nóri sa tam zrazili a tým sa tak vystavili do postavenia mimo hry.
     
    14:46
    Dáni sú v týchto chvíľach aktívnejší, najprv pálil od modrej Markus Lauridsen a puk bol tečovaný tesne vedľa brány, potom len taký ľahký oblúčik vyslal Boedker, Haugen všetko vyriešil.
     
    14:27
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, sledujeme zaujímavý hokej. Spoza obrancu to skúšal Madsen, jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    13:02
    Nóri sa vo veľkom vydali dopredu a od modrej čiary strieľal z príklepu Trygg, Dahm sklepol betóny a vyrazil puk do rohu klziska.
     
    12:32
    Haugen zasiahol po nahodení puku zo stredného pásma, nasleduje komerčná prestávka a po nej vhadzovanie pred nórskou bránkou.
     
    11:43
    Dáni pokračujú v aktivite, z ľavej strany sa pred bránu natlačil Storm a snažil sa tam puk zasunúť k žrdi, Haugen si dobre vyšiel na bránkovisko a zastavil postup Dána.
     
    10:58
    Dánska druhá päťka zamkla Nórov pred ich bránu, najnebezpečnejší bol teč Patricka Bjorkstranda pri pravej žrdi, puk sa potom odrazil len tesne vedľa nórskej brány.
     
    09:43
    Madsen sa pohral s pukom i nórskym obrancom za bránou a vyzval na strelu od modrej Lauridsena, jeho pokus vyrazil Haugen pred seba a nastala tam veľká skrumáž, Nóri puk napokon odpálili do bezpečia.
     
    08:22
    Dáni ušli dopredu v oslabení a strelou k žrdi to skúšal Kristensen, obranca ešte pred Haugenom puk zrazil na plexisklo. Medzitým už Dáni v plnom počte.
     
    07:13
    Nórom presilovka v pásme nevyšla, Dáni vystihli ich akciu a oslobodili sa vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    06:41
    Matthis Olimb si puk potiahol na ľavý kruh a pekne mieril do horných partií brány, puk skončil tesne nad brvnom.
     
    06:25
    Patrick Bjorkstrand pri dohratí predchádzajúcej situácii sekol súpera, inkasuje za to menší trest a uvidíme presilovú hru Nórov.
     
    06:19
    Zmeniť to mohli Dáni, P. Bjorkstrand zakončoval sám spomedzi kruhov vo výbornej pozícii, namieril ale len do stredu brány, kde puk vyrazil Haugen!
     
    05:38
    Po dramatickom úvode sa hra trochu upokojila, hrá sa v strednom pásme. Oba tímy nemajú ofenzívu práve v povahe, preto si zrejme uvedomili, že strelecké preteky by im dnes nevyšli.
     
    04:41
    Dáni za bránou Nórska neuspeli a tak sa dopredu vydali Nóri, aj ich akcia však bola zastavená na útočnej modrej, kde sa previnili postavením mimo hry.
     
    03:40
    Nóri naďalej tlačia, po vyhranom buly strieľal od modrej Nörstebö, jeho strela od modrej bola zrazená až na ochrannú sieť.
    K. A. Olimb - 1:1

     
    03:18
    Nórsko dalo gól!
    Škandinávske derby je mimoriadne zaujímavé a tentoraz radosťou vybuchlo nórske zastúpenie v publiku! Rosseli Olsen si vyšiel spoza brány a prihral medzi kruhy KENOVI ANDREMU OLIMBOVI, ktorý sa strelou zápästím trafil k pravej žrdi, Dahm sa po puku naťahoval márne!
    Asistencia: Mats Rosseli Olsen, Alexander Bonsaksen
     
    02:49
    Nóri sa snažili odpovedať, pred bránu si tam korčuľoval Ken Andre Olimb, na puk ale v dobrej pozícii nedosiahol.
    N. JENSEN - 1:0

     
    01:51
    Dánsko dalo gól! Tak to je vskutku expresný úvod zápasu, Dáni sa takmer okamžite dostávajú do vedenia! Vyhrali buly v útočnom pásme, puk si na modrej čiare prebral NICHOLAS JENSEN, zľahka vystrelil do pravého horného rohu, Haugen toho veľa nevidel a puk mu prekvapivo prešiel až do siete!
    Asistencia: Anders Poulsen
     
    01:11
    Dáni prvý raz v útočnom pásme, Kristensen strieľal od modrej čiary, jeho strela však až k Haugenovi neprešla, zastavili ju obrancovia.
     
    00:29
    V úvode zakázané uvoľnenie v podaní Dánska, hra sa presťahuje pred Dahma. Veľmi pekne sa nám zaplnilo publikum, prevahu tam majú Dáni.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už na ľade, Nóri v červených dresoch, Dáni v bielo-červenom.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri záverečnom zápase dnešného bohatého programu MS 2015 v ľadovom hokeji. Predstavia sa nám tímy s odlišnými starosťami. Nóri sú už prakticky zachránení, v prípade dnešnej výhry môžu v tabuľke preskočiť náš tím a priblížiť sa k Bielorusom. Dáni by si v prípade výhry prakticky zaistili záchranu, takže majú tiež dostatočnú motiváciu. Vy si môžete pozrieť zostavy tímov, ja sa vám z Ostravy znovu prihlásim tesne pred úvodným buly.

     
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Madsen (A), Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. B. Jensen, P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Storm, Green (C), M. Poulsen, N. Jensen – M. Lauridsen, Starkov, Staal, A. Poulsen, Hansen

    Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tollefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen (A), Forsberg, Dählstrom – Odegaard, Trettenes, Stene, Roymark, Roest

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko) – V. Lederer (Česko), A. Schrader (Nemecko).
     
    Severské derby o dôležité body v boji o štvrťfinále i o udržanie – o tom bude zápas Dánska s Nórskom! Dáni bojujú so Slovincami o záchranu a už nemajú šancu na postup do štvrťfinále, Nóri naopak po výhre nad Slovenskom výrazne zvýšili svoje štvrťfinálové nádeje.

    Dáni sa na turnaji prezentujú sympatickými výkonmi, proti nášmu tímu dokonca získali bod v nájazdoch, potom boli vyrovnaným súperom favoritom z USA, Ruska či Fínska. Paradoxne, najväčším rozdielom prehrali proti Bielorusom. V pondelok ich čaká kľúčový zápas o udržanie so Slovinskom, ešte pred ním si môžu záchranu priblížiť, pokiaľ proti Nórom zabodujú. Vylúčené to nie je, Dáni už na turnaji viackrát ukázali svoju silu.

    S dvomi kanadskými bodmi si pozíciu najproduktívnejšieho hráča tímu zhodne delia Madsen, Hardt a Spelling. Z hľadiska štatistiky +/- pobytu na ľade nie je nikto v plusovej hodnote, piati hráči majú na konte nulu.

    Sumár doterajších zápasov Dánska na MS 2015:
    Slovensko – Dánsko 4:3 (0:0, 0:1, 3:2 – 0:0, 1:0) – góly Bjorkstrand, Hardt, Nielsen
    Dánsko – Fínsko 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
    Dánsko – Bielorusko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2) – gól Jakobsen
    USA – Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

    Zostava Dánska z posledného zápasu proti USA:
    Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, Bødker, M. Lauridsen – Madsen (A), Jakobsen, Hardt – P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Storm, Green (C), Spelling – A. Poulsen, M. Poulsen, N. Jensen – Starkov, Staal

    Nóri vstúpili do turnaja tromi prehrami, ich bilanciu ale skresľovalo to, že hrali proti trom najväčším favoritom skupiny, pričom s USA siahali po bode. Prišiel však zápas so Slovenskom, veľký zvrat z 0:2 na 3:2 a Nóri sa razom zaradili medzi adeptov na postup do štvrťfinále. Svoje šance môžu výrazne zvýšiť v prípade, že trojbodovo uspejú proti Dánsku a neskôr proti Bielorusku.

    Najproduktívnejším hráčom tímu je so 6 kanadskými bodmi Mathis Olimb (6+0). Z hľadiska štatistiky +/- pobytu na ľade má jeden plusový bod na konte len Anders Bastiansen.

    Sumár doterajších výsledkov Nórska na MS 2015:
    Rusko – Nórsko 6:2 (4:0, 2:2, 0:0) – góly Thoresen 2
    Nórsko – USA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) – gól Ask
    Nórsko – Fínsko 0:5
    Slovensko – Nórsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) – góly Nörstebö 2, Rosseli Olsen
    Slovinsko – Nórsko 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) – góly Thoresen, Bastiansen, Holös

    Priblížme si ešte tabuľku skupiny B:

    1. USA 5 4 0 0 1 14:9 12 bodov
    2. Bielorusko 4 3 0 1 0 15:7 10 bodov
    3. Fínsko 4 3 0 0 1 13:5 9 bodov
    4. Rusko 4 3 0 0 1 18:11 9 bodov
    5. Slovensko 4 1 2 0 1 11:8 7 bodov
    6. Nórsko 5 2 0 0 3 9:16 6 bodov
    7. Dánsko 5 0 0 1 4 6:18 1 bod
    8. Slovinsko 5 0 0 0 5 7:19 0 bodov

    Môžeme sa tešiť na naozaj zaujímavé a vypäté severské derby. Miernym favoritom sú Nóri, Dáni im však nič nedajú zadarmo a my sa tak tešíme na otvorený a atraktívny duel. Priamo z Ostravy vám priamy prenos v sobotu od 20:15 prinesie Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

    Góly a asistencie: 2. N. Jensen (A. Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (J. Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) – 4. K. A. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen)


    Dánsko: Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Madsen (A), Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. B. Jensen, P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Storm, Green (C), M. Poulsen, N. Jensen – M. Lauridsen, Starkov, Staal, A. Poulsen, Hansen
    Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tollefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen (A), Forsberg, Dählstrom – Odegaard, Trettenes, Stene, Roymark, Roest

    Rozhodca: A. Rantala (Fínsko), R. Gofman (Rusko) – V. Lederer (Česko), A. Schrader (Nemecko)

    Diváci: 7316