Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Nemecko 10:0 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:3 (kon.) | Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Bielorusko
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Slovensko
Nedeľa 03.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mojej strany všetko, nižšie nájdete podrobný priebeh zápasu, ohlasy trénerov i Andreja Meszároša, fotografie či videá gólov. Slovensko vyhralo aj svoj druhý zápas na MS 2015, s týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! Od 20:15 vás pozývam k sledovaniu zápasov Dánsko – Fínsko a Francúzsko – Švajčiarsko. (19:24:56)
     
    Hodnotenie trénera Bieloruska Davea Lewisa:

    ,,Chcem pogratulovať Slovensku k výbornej hre a skvelej výzve pre našich hráčov. Prehrali sme v predĺžení nešťastnou strelou, chcem pochváliť svojich hráčov za výkon. Opäť sme zvolili agresívne poňatie hry, je to náš štýl a nehodlali sme to meniť ani proti Slovensku."

    Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka:

    ,,Dnes to bol veľký boj, od začiatku až do konca zápasu nebolo veľa priestoru pre nejaké superkombinácie, oba tímy hrali výborne v oslabení. Aj so šťastím sme sa dostali k víťazstvu v predĺžení. Súper hral veľmi dôsledne v obrannej tretine, mali veľkú silu v prvej útočnej formácii a dokázali to na konci, keď dali gól. Bol to skvelý hokej na medzinárodnej úrovni."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 18:34
    Vylúčení (na 2 min.): 4:5
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 94,12 % – 94,44 %
    Spokojný Andrej Meszároš
     
    Hodnotenie Andreja Meszároša:

    ,,Najviac sa počíta víťazstvo a takisto nezlomnosť tímu. Znovu sme ako prví inkasovali, nepoložili sme sa a dokázali, že máme v kabíne naozaj výbornú partiu. Prvé góly za seniorskú reprezentáciu ma samozrejme tešia, je to skvelý pocit. Po zápase sme boli z víťazstva neskutočne šťastní, môžeme sa od toho odraziť do ďalších zápasov."
    Radosť po zápase
     
    Dnes sme sledovali ďalší napínavý zápas, znovu však so šťastným koncom pre Slovensko! Dovolím si povedať, že naša výhra je zaslúžená, tím znovu ukázal úžasný charakter, keď sa nepoložil po inkasovanom góle a doviedol duel do víťazného konca. V tabuľke tak máme už 4 body, ktoré môžu byť veľmi dôležité v boji o štvrťfinále. Zostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy hráčov i trénerov z tlačovej konferencie.

    Najlepší hráč Bieloruska: Kevin Lalande
    Najlepší hráč Slovenska: Andrej Meszároš
     
    Koniec zápasu.
    MESZÁROŠ - 1:2

    MESZÁROŠ - 1:2

     
    61:55
    Slovensko dalo gól!
    Obrovská radosť na tribúnach, SLOVENSKO vyhráva dnešný zápas a získava toľko dôležitý druhý bod! Hrdinom zápasu sa stáva ANDREJ MESZÁROŠ! Prebral si puk v útočnom pásme, vyšiel si na hranicu ľavého kruhu a nádhernou krížnou strelou trafil presne do protiľahlého horného rohu, Lalande sa po puku naťahoval márne!
    Asistencie: Tomáš Jurčo, Tomáš Tatar
     
    61:02
    V predĺžení už hrajú tímy vo štvoriciach, na ľade je teda viac priestoru pre rýchlych hráčov. Momentálne hra prerušená, už ale pokračujeme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    60:18
    Predĺženie začalo v rýchlom tempe, únik Stasa zablokovala naša obrana a okamžite sme vyrazili dopredu, Gáboríkovu strelu vyrazil Lalande k Meszárošovi a ten dorážal, Lalande aj so šťastím vyrazil!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Podobne ako včera, aj dnes uvidíme v zápase slovenského tímu predĺženie! Po šokujúcom vedúcom góle Bielorusov sme za niečo vyše minúty odpovedali vyrovnaním Meszároša, od toho okamihu sa stav nemenil. Je to zápas ako remeň, oba tímy si nič nedarujú a teraz sa rozhodne o držiteľovi mimoriadne dôležitého druhého bodu! Predĺženie sa začne o necelé dve minúty.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:32
    Podarilo sa nám dostať hru z našej tretiny, ešte je tu priestor na poslednú útočnú akciu!
     
    59:15
    V záverečnej minúte prichádza ešte zakázané uvoľnenie nášho tímu, nasleduje buly Jánom Lacom. Na ľade naša tretia formácia, Marek Viedenský musí vyhrať dôležité buly.
     
    58:35
    Prežili sme oslabenie, Graňák na ľade a hráme v plnom počte!

    Góly a asistencie: 52. S. Kosticyn (Kaľužnij, A. Kosticyn) – 53. Meszároš (Hudáček, Dravecký), 62. Meszároš (Jurčo, Tatar)


    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Kaľužnij (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Lisovets, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Ustinenko, Demkov, Demagin, Kitarov, Volkov Tréner: Dave Lewis
    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Pánik, Bližňák, Bartovič (A) – Mikuš, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Jánošík – Dravecký, Surový, Hudáček, Lušňák Tréner: Vladimír Vůjtek

    Rozhodca: T. Mayer (USA), V. Šindler (Česko) – P. Carnathan (USA), J. Dahmen (Švédsko)

    Diváci: 8812