Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Nemecko 10:0 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:3 (kon.) | Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Bielorusko
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Slovensko
Nedeľa 03.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mojej strany všetko, nižšie nájdete podrobný priebeh zápasu, ohlasy trénerov i Andreja Meszároša, fotografie či videá gólov. Slovensko vyhralo aj svoj druhý zápas na MS 2015, s týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! Od 20:15 vás pozývam k sledovaniu zápasov Dánsko – Fínsko a Francúzsko – Švajčiarsko. (19:24:56)
     
    Hodnotenie trénera Bieloruska Davea Lewisa:

    ,,Chcem pogratulovať Slovensku k výbornej hre a skvelej výzve pre našich hráčov. Prehrali sme v predĺžení nešťastnou strelou, chcem pochváliť svojich hráčov za výkon. Opäť sme zvolili agresívne poňatie hry, je to náš štýl a nehodlali sme to meniť ani proti Slovensku."

    Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka:

    ,,Dnes to bol veľký boj, od začiatku až do konca zápasu nebolo veľa priestoru pre nejaké superkombinácie, oba tímy hrali výborne v oslabení. Aj so šťastím sme sa dostali k víťazstvu v predĺžení. Súper hral veľmi dôsledne v obrannej tretine, mali veľkú silu v prvej útočnej formácii a dokázali to na konci, keď dali gól. Bol to skvelý hokej na medzinárodnej úrovni."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 18:34
    Vylúčení (na 2 min.): 4:5
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 94,12 % – 94,44 %
    Spokojný Andrej Meszároš
     
    Hodnotenie Andreja Meszároša:

    ,,Najviac sa počíta víťazstvo a takisto nezlomnosť tímu. Znovu sme ako prví inkasovali, nepoložili sme sa a dokázali, že máme v kabíne naozaj výbornú partiu. Prvé góly za seniorskú reprezentáciu ma samozrejme tešia, je to skvelý pocit. Po zápase sme boli z víťazstva neskutočne šťastní, môžeme sa od toho odraziť do ďalších zápasov."
    Radosť po zápase
     
    Dnes sme sledovali ďalší napínavý zápas, znovu však so šťastným koncom pre Slovensko! Dovolím si povedať, že naša výhra je zaslúžená, tím znovu ukázal úžasný charakter, keď sa nepoložil po inkasovanom góle a doviedol duel do víťazného konca. V tabuľke tak máme už 4 body, ktoré môžu byť veľmi dôležité v boji o štvrťfinále. Zostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy hráčov i trénerov z tlačovej konferencie.

    Najlepší hráč Bieloruska: Kevin Lalande
    Najlepší hráč Slovenska: Andrej Meszároš
     
    Koniec zápasu.
    MESZÁROŠ - 1:2

    MESZÁROŠ - 1:2

     
    61:55
    Slovensko dalo gól!
    Obrovská radosť na tribúnach, SLOVENSKO vyhráva dnešný zápas a získava toľko dôležitý druhý bod! Hrdinom zápasu sa stáva ANDREJ MESZÁROŠ! Prebral si puk v útočnom pásme, vyšiel si na hranicu ľavého kruhu a nádhernou krížnou strelou trafil presne do protiľahlého horného rohu, Lalande sa po puku naťahoval márne!
    Asistencie: Tomáš Jurčo, Tomáš Tatar
     
    61:02
    V predĺžení už hrajú tímy vo štvoriciach, na ľade je teda viac priestoru pre rýchlych hráčov. Momentálne hra prerušená, už ale pokračujeme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    60:18
    Predĺženie začalo v rýchlom tempe, únik Stasa zablokovala naša obrana a okamžite sme vyrazili dopredu, Gáboríkovu strelu vyrazil Lalande k Meszárošovi a ten dorážal, Lalande aj so šťastím vyrazil!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Podobne ako včera, aj dnes uvidíme v zápase slovenského tímu predĺženie! Po šokujúcom vedúcom góle Bielorusov sme za niečo vyše minúty odpovedali vyrovnaním Meszároša, od toho okamihu sa stav nemenil. Je to zápas ako remeň, oba tímy si nič nedarujú a teraz sa rozhodne o držiteľovi mimoriadne dôležitého druhého bodu! Predĺženie sa začne o necelé dve minúty.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:32
    Podarilo sa nám dostať hru z našej tretiny, ešte je tu priestor na poslednú útočnú akciu!
     
    59:15
    V záverečnej minúte prichádza ešte zakázané uvoľnenie nášho tímu, nasleduje buly Jánom Lacom. Na ľade naša tretia formácia, Marek Viedenský musí vyhrať dôležité buly.
     
    58:35
    Prežili sme oslabenie, Graňák na ľade a hráme v plnom počte!
     
    57:51
    Laco vyrazil tečovanú strelu Stasenka, ktorá vyzerala veľmi nebezpečne, vyhadzujeme cez všetky čiary!
     
    56:58
    Naši súperi však už pred Lacom, rozostavujú tam presilovkový vzorec, na modrej čiare ja na strelu pripravený Andrej Kosticyn.
     
    56:38
    Bielorusi hneď po buly stratili útočné pásmo, my sme tým pádom získali cenné sekundy.
     
    56:34
    Nepríjemný okamih, v závere tretej tretiny je tu bieloruská presilovka! Za držanie je vylúčený Dominik Graňák.
     
    56:15
    Laco predviedol dôležitý zákrok, Stas strieľal bekhendom z otočky a náš brankár zbadal puk na poslednú chvíľu, vyrazil betónom.
     
    55:59
    Hra sa potom presunula na opačnú stranu, pokus Daňa bol zrazený vysoko na ochrannú sieť, zostávame v útočnom pásme.
     
    55:42
    Aj bod má svoju hodnotu, naši sa teda nechcú úplne zblázniť do útoku. Musia aj brániť, ako teraz pri prieniku Sergeja Kosticyna, ktorého s prehľadom odzbrojili.
     
    55:05
    Demkov vyhodil puk cez všetky čiary, hra sa presťahuje pred Lalanda, na ľade momentálne naša prvá útočná formácia.
     
    54:17
    Tretia formácia sa snažila dostať do útočného pásma, to si Bielorusi postrážili, takže striedame a na ľade zatiaľ naša najproduktívnejšia štvrtá päťka.
     
    53:34
    Pánik strieľal z podobnej pozície ako pri góle Meszároš, Lalande tentoraz lepšie vykryl priestor a Pánikovu strelu k bližšej žrdi kryl! Bielorusi si môžu vydýchnuť cez komerčnú pauzu.
     
    53:21
    Sme pri chuti, od pravého mantinelu tvrdo strieľal smerom do pravého horného rohu Pánik, Lalande na puk videl a zasiahol ramenom.
    MESZÁROŠ - 1:1

    MESZÁROŠ - 1:1

     
    52:31
    Slovensko dalo gól!
    Fantázia, je vyrovnané! Bielorusi sa veľmi dlho z vedenia neradovali, ANDREJ MESZÁROŠ totiž fantastickou strelou odklial čaro Lalanda! Gól vypracovala naša štvrtá formácia – Hudáček udržal na modrej čiare útočné pásmo, vymenil si puk s Draveckým a na pravom kruhu našiel voľného ANDREJA MESZÁROŠA, ktorý si skúsene počkal na pohyb brankára a strelou k bližšej žrdi rozvlnil sieť!
    Asistencie: Libor Hudáček, Vladimír Dravecký
    S. KOSTICYN - 1:0

    S. KOSTICYN - 1:0

     
    51:27
    Bielorusko dalo gól!
    Tak to je veľká škoda, v tom najnevhodnejšom okamihu inkasujeme prvý gól! Prepadli sme v strednom pásme, Andrej Kosticyn našiel na pravej strane Kaľužnijho, ten sa sám pred Lacom neulakomil a ešte krížne prihral SERGEJOVI KOSTICYNOVI, ktorý trafil popri presúvajúcom sa Lacovi!
    Asistencie: Alexej Kaľužnij, Andrej Kosticyn
     
    50:45
    Bielorusi prežili náročné minúty v početnom oslabení, už sú v plnom počte. Puk stále na našich hokejkách, snáď nás presilovka pozitívne nakopne.
     
    50:24
    Bielorusi vyhodili, musíme začínať z našej obrannej tretiny.
     
    50:13
    Sersen nepresne strieľal od modrej, puk sa odrazil od mantinelu a Bližňák najprv v páde minul, potom ale strieľal Bartovič do presúvajúceho sa Lalanda, ktorý skvele zareagoval a Bartovičovu strelu na dvakrát kryl!
     
    49:53
    Ostali sme v pásme, ale bolo to bez pohybu i myšlienky, tak to Daňo skúsil podobne ako predtým Kopecký, Marko si vyšiel spoza brány a zasúval k žrdi, Lalande tam mal betón pevne položený.
     
    48:55
    Kopecký sa dvakrát natlačil k bližšej žrdi a skúšal tam zasunúť puk, Lalande si tento priestor pokryl ľavým betónom.
     
    48:45
    Pánik unikol Bielorusom a už mu chýbalo prekonať poslednú prekážku, ktorou bol obranca Lisovets, ten ho zastavil nedovolene a je vylúčený za sekanie, je tu slovenská presilovka!
     
    48:12
    Bartovič sa vďaka svojej rýchlosti na korčuliach prešmykol okolo obrancu a bekhendom hľadal Bližňáka, jeho tečovaný pokus kryl do lapačky Lalande, nasleduje buly.
     
    47:27
    Daňo sa nenechal odstaviť od puku a doslova sa prebojoval pred bránu, Kopecký tam potom situáciu zabrzdil, keď nepresne prihrával na modrú Ďalogovi.
     
    47:10
    Gáboríkov pokus o strelu bol tečovaný a puk pristál na bočnej tribúne, takže jeden z fanúšikov tam má radosť z cenného suveníru.
     
    46:58
    A tak sa hra presunula na opačnú stranu, do pásma sa predral Lušňák a strieľal k bližšej žrdi, Lalande je dnes veľmi istý a aj tento pokus kryl.
     
    46:31
    Gavrus inkasoval v strednom pásme tvrdý hit od Jurčinu, urobil vo vzduchu salto a dopadol na ľad, zo strany nášho obrancu išlo o čistý zákrok.
     
    46:15
    Ostali sme však pri puku a Viedenský sa na ľavej strane snažil prepasírovať puk pred bránu, kde chceli dorážať Tatar s Jánošíkom, Bielorusi tam udržali puk pod telom Lalanda, nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:57
    Tatar to skúšal z pravého kruhu na bližšiu žrď, mieril napokon tesne vedľa bližšej žrde.
     
    45:14
    Individuálne technicky disponovaný Sergej Kosticyn miešal puk v útočnom pásme, cez obrannú dvojicu Ďaloga – Mikuš ale neprešiel, puk tak na našich hokejkách.
    Stretnutie je v plnom prúde.
     
    44:43
    Bielorusi nám poriadne zavarili, Usenko tam podnikol útočný výlet a ocitol sa až pred bránou, v časovej tiesni však už nedokázal umiestniť puk do brány, Laco vyrazil pravým betónom.
     
    44:02
    Lalande pokryl nahodenie zo stredného pásma, získali sme aspoň buly v útočnej tretine, je tam náš prvý útok.
     
    43:33
    Dve nebezpečné strely od modrej v podaní Korobova, Laco toho ani v jednom prípade veľa nevidel a mal aj kus šťastia, až teraz sme sa dokázali vymaniť z obrannej tretiny.
     
    43:23
    Laco znovu v akcii, keď s prehľadom pokryl strelu od modrej čiary. Vhadzovať sa bude pred našou bránou, hra sa po úvodnom nápore umocnenom presilovkou vyrovnala.
     
    42:56
    Pozor aj na Bielorusov, Lisovets podnikol útočný výlet a strieľal spoza obrancu, Laco stihol zareagovať a puk vyrazil do rohu.
     
    41:41
    Vylúčený Bielorus na ľade, naši súperi sú v plnom počte. Hrá sa však stále v obrannom pásme bieloruského celku, naši využívajú presilovkový nápor.
     
    41:19
    Náš tlak trval až do strely Gáboríka, ktorý výrazne minul bránu a puk opustil pásmo, Bielorusi už sa ubránia.
     
    40:37
    Po kombinácii pálil z ľavého kruhu Tatar, jeho strelu z prvej vykopol Lalande pravým betónom, stále sme v pásme!
     
    40:20
    A hneď skraja tretiny presilovková šanca, Gáborík sa pekne uvoľnil medzi obrancami a zblízka zakončoval sám pred bránou, Lalande parádne zasiahol lapačkou!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hráči už sa vracajú na ľad, najprv Bielorusi, po nich aj naši hráči. Tí budú začínať tretinu v presilovej hre, na upravenom ľade hrajú hokejisti presilovku radi, tak uvidíme, čo naši predvedú!
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 14:20
    Vylúčení (2 min.): 3:4
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 100 %
     
    Ani v druhej tretine gól nepadol, i keď šancí na to bolo dostatok. Atraktívna bola najmä druhá polovica tretiny, v tej si viaceré dobré šance vypracovali Bielorusi, kontrovali i naši hokejisti. Bezgólový stav v podstate odpovedá priebehu hry, o víťazovi rozhodne buď tretia tretina, alebo možno ako včera predĺženie či nájazdy. V našej hre sme našli horšie i lepšie momenty, chýba hlavne presné zakončenie. Tretia tretina začne približne o 17:57.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:47
    Po vyhranom buly okamžite na bránu strieľal Sersen, puk tam ešte bol tečovaný a tým tak stratil svoju rýchlosť, Lalande napokon zasiahol pravým betónom.
     
    39:42
    Viaceré zákroky na hrane v podaní Bielorusov vyústili vo vylúčenie, tretinu dohráme v presilovej hre! Arťom Volkov inkasuje menší trest za podrazenie.
     
    38:23
    Zmätky v našej obrannej tretine, Meszároš tam neustrážil Šinkeviča a ten sa snažil niečo vymyslieť na pravej strane pásma, Meszároš svoju chybu napravil a získal puk na naše hokejky.
     
    37:32
    Neskutočná skrumáž pred bieloruskou bránou, po vyhranom buly tam spoza brány prihrával Daňo a na bránkovisku sa snažili uspieť Kopecký i Gáborík, Lalande s obrancami našim hráčom v zakončení zabránili!
     
    37:23
    Zakázané uvoľnenie v podaní Bieloruska, vhadzovať sa bude pred Lalandom, na ľade naša prvá formácia.
     
    37:13
    Výborný zápas hrá Libor Hudáček, proti početnej presile v pásme udržal puk a priťukol na strelu Graňákovi, jeho pokus ale Lalande videl a dokázal pokryť, pri snahe o dorážke zase bieloruskí beci veľmi dôrazne odohnali našich útočníkov.
     
    36:06
    Drozd nečakane vystrelil z otočky od mantinelu, Laco bol pozorný a zasiahol vyrážačkou, okamžite ale po odrazenom puku strieľal z kruhu Stasenko, aj tento pokus po ľade Laco skvele zneškodnil!
     
    35:27
    Laco podržal puk po nahodení Bielorusov zo strednej tretiny, nasledovať bude vhadzovanie. Bielorusi sú v týchto chvíľach aktívnejší, v útoku si vytvárajú dobré možnosti.
     
    34:21
    Volkov si v našom pásme pohodlne vykrúžil spoza brány a zakončoval z ľavej strany, jeho strela k bližšej žrdi minula svoj cieľ.
     
    34:03
    Bielorusi zotrvali v aktivite, Laco tam musel riešiť ďalšiu ťažkú situáciu po strele Usenkova od modrej. Vydýchnuť si môžeme cez komerčnú prestávku, náš tím teraz prestál náročné okamihy.
     
    33:22
    Dravecký unikol v oslabení, v pásme si vykorčuľoval na ľavú stranu pásma a z vrcholu kruhu strieľal do protiľahlého rohu, Lalande vyrazil ramenom! Medzitým už Bližňák na ľade.
     
    32:45
    Bielorusi ale zostávajú v našom pásme, zvierajú tam našu štvoricu. Od ľavého mantinelu strieľal Sergej Kosticyn, Laco vyrazil betónom.
     
    31:51
    Kopecký v jasnej situácii nevyhodil puk z pásma a po bieloruskej kombinácii zakončoval v ideálnej pozícii spomedzi kruhov Kitarov, Laco predviedol parádny zákrok svojim pravým betónom!
     
    31:23
    Bielorusi sú veľmi nervózni, Sergej Kosticyn si tam absolútne zbytočne vyšliapol na Bližňáka a poslal ho na ľad, paradoxne z toho však bude presilovka pre Bielorusov! Mário Bližňák inkasuje trest za hrubosť, Kosticynov úder bol podľa rozhodcov zrejme v poriadku...
     
    30:49
    Hudáček prenechal ideálne do jazdy Meszárošovi, ten vtrhol do otvorenej obrany a sám pred Lalandom strieľal, vysoký bieloruský brankár ale znovu telom vykryl slovenské zakončenie, Lalande dnes skutočne drží Bielorusov nad vodou!
     
    30:33
    Meszároš síce stratil hokejku, preukázal však aj svoje futbalové umenie a prihral puk korčuľou Jánošíkovi, ktorý potom nešťastne trafil Bielorusa stojaceho na striedačke.
     
    30:11
    Naši beci majú ofenzívnu náladu, Ďaloga takisto ako Sersen krásne obišiel bránu a načechral na strelu práve Sersenovi, jeho príklep zablokoval obranca, ktorý sa obetavo vrhol do strely. Bielorusi vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    29:32
    Sersen si pekne obišiel bránu a z ľavej strany nahadzoval puk ,,na teč," nikto z jeho spoluhráčov sa pred bránou nepresadil a Lalande zasiahnuť nemusel.
     
    29:21
    Kopecký znovu v akcii, v podobnej situácii sa snažil zasiahnuť puk v skrumáži pred bránou, Lalande chytá výborne a aj teraz si puk v spleti tiel našiel a pokryl.
     
    29:03
    Náš tlak pokračuje, Kopecký zakončoval v páde pred bránou, mieril tesne mimo ľavej žrde, Lalande zasahovať nemusel.
     
    28:18
    Adam Jánošík sa mohol stať hrdinom, predviedli sme rýchly brejk, Bartovič nahral na stred Daňovi a ten ešte nezištne do jazdy na ľavú stranu Jánošíkovi, jeho strelu z bezprostrednej blízkosti vyrazil Lalande!
     
    27:46
    Z podobnej pozície to skúšal teraz aj Kulakov, tentoraz bol bránený dôslednejšie a jeho strela bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    27:23
    Bielorusi mohli otvoriť skóre! Po priamočiarej akcii a spätnej prihrávke strieľal spomedzi kruhov Andrej Kosticyn, strela z príklepu mu sadla skvele a o milimetre minula pravú žrď!
     
    27:04
    Druhá tretina zatiaľ neprináša veľké gólové šance a len málo striel na bránu, je to najmä o vyčkávaní. Slováci teraz vyhodili cez všetky čiary, nasleduje buly pred Lacom.
     
    26:42
    Lalanda teraz zamestnal aj Sersen, na konci striedania vypálil príklepom zo stredného pásma a bieloruský brankár puk radšej podržal, získali sme buly, na ľade štvrtá formácia.
     
    26:11
    Kopeckého zaujímavá myšlienka v útočnom pásme, bol pri pravom mantineli a krížnou prihrávkou hľadal korčuľujúceho Gáboríka, ktorý si však puk nespracoval.
     
    26:03
    Bielorusi vyrazili dopredu a za bránou s pukom manévroval ich kapitán Kaľužnij, naša obrana na čele s Jurčinom túto situáciu vyriešila tak úspešne, že sa Bielorusi na modrej vystavili do ofsajdu. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    25:39
    Hra sa teraz odohráva najmä v strednom pásme, je to veľký taktický boj práve o túto časť klziska. Rolu zohráva aj dôležitosť zápasu a takisto aj prvého gólu pri bezgólovom stave.
     
    24:43
    Vyhrali sme buly a z ľavého kruhu mohol strieľať Hudáček, predviedol naozaj mocný príklep, jeho pokus zablokoval obranca.
     
    24:31
    Prestriedali sme, na ľade naša štvrtá formácia, jej akciu zastavilo postavenie mimo hru, vhadzuje sa tak v strednom pásme.
     
    23:36
    Stepanov kľučkoval v našom obrannom pásme, Milan Jurčina pre to nemal pochopenie a tvrdo, ale čisto Bielorusa odzbrojil, vyslúžil si potlesk tribún.
     
    23:02
    Hra sa presunula pred našu bránu, Drozd tam nahrával k pravej žrdi Gavrusovi, ktorý by dával do odkrytej brány, mal to však na dlhú hokejku a na puk nedosiahol.
     
    22:39
    V presilovke už Bielorusi nevystrelili, Gáborík teda na ľade a mohol aj postupovať dopredu, obranca ho pri pokuse o kľučku zastavil bodyčekom.
     
    21:46
    Hra sa presunula pred našu bránu, strelu od modrej zablokovali naši obetaví obrancovia. Do konca presilovky ostáva už len polminúta.
     
    20:55
    Bližňák vystihol zlú rozohrávku Bielorusov a unikol v oslabení, nahral ešte naľavo Bartovičovi a ten zakončoval sám pred Lalandom, ten podržal Bielorusov a puk vyrazil!
     
    20:37
    Hneď v úvode oslabenia vyhadzujeme cez všetky čiary.
     
    20:33
    Podobne ako v prvej tretine, aj teraz začneme tretinu v oslabení! Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou je vylúčený Marián Gáborík.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Tímy sa už postupne vracajú na ľad, už tam je bieloruská pätica, teraz aj slovenský výber, ako prvý korčuľuje zatiaľ výborne chytajúci brankár Ján Laco.
    Elektrizujúca atmosféra v ČEZ Aréne
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu: 7:10
    Vylúčení (2 min.): 2:2
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 100 %
     
    Skončila sa nám prvá tretina, po ktorej sme podobne ako vo včerajšom zápase proti Dánom gól nevideli. Bielorusi boli v úvode nebezpečnejší, postupne sa hra vyrovnala a v závere tretiny nevyužili veľké príležitosti Dravecký s Bližňákom. Za zmienku stojí aj trestné strieľanie Mariána Gáboríka, ktoré zlikvidoval Lalande. Zápas je absolútne otvorený, my veríme, že naši hokejisti nadviažu na trend z konca tretiny a strelia dôležitý prvý gól. Pri druhej tretine sa na vás teším cca od 17:05.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    Meszároš videl vpredu voľného Lušňáka a snažil sa mu aj prihrať, puk mu vôbec nesadol a nahral tak presne na hokejku Stasa, ktorý strieľal po ľade od modrej čiary, Laco vyrazil pravým betónom.
     
    19:17
    Laco musel predviesť náročný zákrok proti bombe Korobova od modrej čiary, náš brankár výborne zakročil a hlavne puk udržal, čím nedal Bielorusom šancu na dorážku.
     
    18:46
    Bielorusi sa usadili v našom pásme, dlho tam však nezotrvali a ani nevystrelili, zaútočiť tak môžu znovu slovenskí hokejisti.
     
    17:20
    Začínajú pribúdať šance, Bližňák sa predral cez obranu popri ľavom mantineli a snažil sa prekvapiť Lalanda strelou na bližšiu žrď, brankár Bielorusov túto strelu vyrazil ramenom.
     
    16:31
    Veľká šanca nášho tímu! Hudáček z medzikružia ideálne prihral na pravý kruh Draveckému, ten šikovne strieľal po ľade a Lalande zadnou špičkou korčule vyrazil so šťastím puk do rohu klziska!
     
    15:46
    Tatar onedlho znovu v akcii, Viedenský mu prihrával spoza brány a Tatar zakončoval pri bližšej žrdi, Lalande kryl, Tatar tam ešte dorážal a znovu dostal veľmi dôrazné varovanie od obrancu Stasenka, ktorý to už riešil ručne-stručne.
     
    15:29
    Tatar šikovnou prihrávkou vysúval v strednom pásme vpred Jurča, ten rýchly puk už nedokázal zachytiť, rozohrávať tak mohli Bielorusi.
     
    14:32
    Po vyhranom buly strieľal od modrej čiary Ďaloga, jeho pokus mierený do horných častí brány zastavil ešte pred Lalandom jeden z obrancov.
     
    14:21
    Prvá tretina je dosť rozkúskovaná, Bielorusi teraz vyhodili puk cez všetky čiary a bude sa vhadzovať v ich obrannom pásme. V akcii náš prvý útok.
     
    13:33
    Bližňák sa uvoľnil za bránou a prihrával naslepo pred bránkovisko Pánikovi, ten sa tam snažil presadiť a zakončiť, bol zrazený na zem dvojicou brániacich Bielorusov.
     
    12:47
    Naša štvrtá päťka aktívne napáda v strednom pásme, podarilo sa jej aspoň na moment získať puk na slovenské hokejky, striedame a prichádza druhá formácia vedená Bližňákom.
     
    12:09
    Buly sme prehrali a tak zaútočili Bielorusi, Laco predviedol dva výborné zákroky, najprv vyrazil Volkovovu strelu a potom mu vypichol puk pri pokuse o dorážku pri bližšej žrdi.
     
    11:24
    V krátkom časovom slede opäť zakázané uvoľnenie v Bielorusov, na ľade naša tretia formácia a vhadzuje sa pred Lalandom.
     
    11:16
    Bielorusi sa snažili prekorčuľovať našich obrancov a zabrániť avizovanému zakázanému uvoľneniu, nevyšlo im to, vhadzuje sa pred ich bránou.
     
    10:54
    Bielorusi však zotrvali v tlaku a po ďalšej neprehľadnej situácii pred Lacom mohol otvoriť skóre Kovyršin, zblízka tam dorážal puk do brány, Laco sa roztiahol na ľade a výborne zasiahol!
     
    10:30
    Mikuš už späť na ľade, Slovensko hrá v plnom počte!
     
    10:13
    Naši brániaci hráči obetavo zablokovali strely Usenka a Korobova od modrej čiary, dokázali sme sa navyše oslobodiť vyhodením cez všetky čiary.
     
    09:42
    Laco prikryl puk po bieloruskej strele od modrej, pokračujeme vhadzovaním v našom pásme. Bielorusi hrajú túto presilovku veľmi dobre.
     
    09:10
    Korobov strieľal v presilovke od modrej veľmi nepresne, to však paradoxne zmiatlo našich zadákov a tak zrazu mohol do odkrytej brány spred bránkoviska dorážať Kaľužnij, Laco nakoniec s pomocou obrancov jeho pokus vyrazil z bránkovej čiary!
     
    08:30
    Ďalšie vylúčenie, tentoraz sa budeme brániť my! Bielorusi pekne zakombinovali a Kaľužnij dával do stredu na strelu Sergejovi Kosticynovi, ktorého v poslednej chvíli nedovolene zastavil Juraj Mikuš, ten inkasuje menší trest za hákovanie.
     
    07:58
    Bartovič si vymenil puk s Bližňákom a zakončoval zblízka z ľavej strany, Lalande zotrval v postoji a stlmil jeho pokus, naši sa potom snažili o dorážky, Lalande však puk napokon ukryl pod telom. Obrancovia potom dôrazne poslali Bartoviča ne zem, dnes budú zrejme pracovať aj emócie. Tie teraz upokojí reklamná pauza.
     
    07:36
    Bartovič to skúsil veľmi šikovne z ľavého kruhu, strieľal tesne nad ľadom, Lalande vyrazil a dorážal Kopecký, bieloruský brankár kryl aj jeho pokus!
     
    06:32
    Vyšla nám pekná presilovková kombinácia a Meszároš strieľal od modrej, Tatar tam dorážal pred bránou, snažil sa dotlačiť puk poza Lalanda, čo sa nepáčilo Stasenkovi a veľmi dôrazne si chránil svojho brankára, obišlo sa to bez trestov.
     
    06:22
    Presilovka 5 na 3 nám príliš nevyšla, Bielorusi už sú vo štvorici. Z našej strany chýbal potrebný pohyb a myšlienka pri presilovkovej kombinácii, ešte však zostáva priestor v početnej prevahe 5 na 4!
     
    06:03
    Budeme hrať presilovku 5 na 3! Rozhodcovia rozdávajú tresty ako na bežiacom páse, za podrazenie je vylúčený Alexander Kitarov, obrovská príležitosť pre Slovensko!
     
    05:42
    Naši hráči sa však teraz sami pripravili o útočné pásmo na modrej čiare, musia sa tam znovu prácne dostávať až od Laca.
     
    04:31
    Gáboríkovi nevyšiel na turnaji ani tretí nájazd, na Lalanda to skúsil strelou po ľade, bieloruský brankár vyrazil pravým betónom, pokračuje však naša presilovka!
     
    04:30
    Trestné strieľanie pre Slovensko! Gáboríkovi pred bránou obranca vyhodil v príležitosti hokejku, náš kanonier bude môcť realizovať trestné strieľanie!
     
    04:25
    Teraz nás však môže do tempa dostať presilovka! Vybojoval ju Hudáček, ktorý zakončoval pred bránou a bol pri tom hákovaný, Usenko si za to odsedí menší trest!
     
    03:27
    Zatiaľ sa hrá najmä pred našou bránou, Bielorusi sú v úvode zápasu agresívnejší a celkovo do duelu vstúpili veľmi dobre. Naši hráči sa do tempa dostávajú zatiaľ len postupne.
     
    02:58
    Bielorusi zostali v útoku, dopredu sa vydala ich štvrtá formácia a Kitarov od pravého mantinelu rozohrial Laca, ktorý jeho strelu schoval do lapačky.
     
    02:27
    Oslabenie sme pomerne pokojne prežili, Bielorusi si nevypracovali žiadnu šancu. Meszároš na ľade, oba tímy v plnom počte!
     
    02:03
    Kulakov si na ľavom kruhu prebral odrazený puk a chcel strieľať príklepom, naši obrancovia jeho pokus zablokovali.
     
    01:26
    Bielorusi už kombinujú v našom pásme, zatiaľ veľmi staticky a bez strely na bránu, naša štvorica teraz dokonca odpálila puk do stredného pásma, bránime sa výborne!
     
    00:42
    Bartovič vystihol rozohrávku Bielorusov na modrej a hodil si puk do útočného pásma, Kovaľ vyšiel z brány a odohral puk pred našim dobiedzajúcim útočníkom.
     
    00:27
    Hneď v úvode zápasu sa budeme brániť! Andrej Meszároš inkasuje menší trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu prichádzajú oba tímy, Slováci nastúpia v bielo-modrých dresoch, Bielorusi vo svojej tradičnej vínovočervenej farebnej kombinácii. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Zapĺňajú sa aj posledné voľné miesta na tribúnach, zápas dnes bude s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou vypredaný. K atmosfére netreba veľmi čo dodávať, naši priaznivci jednoducho vytvorili slovenskému tímu domáce prostredie. Na ľade maskoty Bob a Bobek, o niekoľko desiatok sekúnd očakávame aj príchod oboch tímov.
     
    Nad novinársku tribúnu prišiel aj súčasný tréner bieloruského zástupcu v KHL Dinama Minsk Ľubomír Pokovič. Pre bývalého hráča i trénera Slovana Bratislava to bude veľmi zaujímavý zápas, na ľade sa predstaví 9 hráčov, ktorých trénuje v Minsku.
    Rozkorčuľovanie
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri sledovaní druhého zápasu Slovenska na MS 2015 v hokeji, ktorom vyzveme Bielorusov. Ide o ďalší dôležitý zápas v úvode turnaja, v ktorom by nám prípadná výhra výrazne pootvorila dvere do vyraďovacích bojov.

    Aréna sa znovu odela do slovenských farieb, naši fanúšikovia tu majú jednoznačnú prevahu a určite budú podporovať našich hráčov minimálne rovnako skvelo, ako tomu bolo včera. Na ľade už oba tímy na predzápasovej rozvičke. V našej zostave nastali oproti včerajšku viaceré zmeny. V bráne napokon nastúpi Ján Laco, napriek tomu, že ráno sa špekulovalo o štarte Júliusa Hudáčka. V prvej obrane sa miesto Jánošíka predstaví s Meszárošom Graňák, mladý obranca Košíc bude rotovať ako siedmy bek. V pôvodnom zložení nastúpi len druhý útok, kompletne nová je tretia päťka s Tatarom a Jurčom. Sme zvedaví na štvrtý útok, kde sú písaní až štyria útočníci, a síce, či sa budú navzájom striedať a jeden vždy vynechá striedanie, alebo jeden z nich bude pripravený ako trinásty útočník. Na zápasovej súpiske nie sú uvedení Michel Miklík, Ivan Baranka a Branislav Konrád.

    Zápas vám sprostredkujeme v priamom textovom prenose z fotografiami z Ostravy i videami gólov. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Kaľužnij (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Lisovets, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Ustinenko, Demkov, Demagin, Kitarov, Volkov Tréner: Dave Lewis

    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Pánik, Bližňák, Bartovič (A) – Mikuš, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Jánošík – Dravecký, Surový, Hudáček, Lušňák Tréner: Vladimír Vůjtek

    Rozhodca: T. Mayer (USA), V. Šindler (Česko) – P. Carnathan (USA), J. Dahmen (Švédsko).
    Slováci zaplnili Fanzónu
    Tomáš Tatar
    Tomáš Jurčo
     
    Slovenskí hokejisti absolvovali ráno o 9:30 na ľade ostravskej ČEZ Arény rozkorčuľovanie. Na ľade strávili necelú polhodinu, nacvičovali streľbu i prečíslenia dvoch proti jednému. Na rozkorčuľovaní sa v bráne predstavila dvojica Hudáček – Konrád, z čoho môžeme usúdiť, že Ján Laco dnes možno do hry nezasiahne a jednotkou bude Július Hudáček. Necháme sa však prekvapiť, ako rozhodnú tréneri.

    Prvý raz na ostravský ľad vykorčuľovali zámorské posily Tatar a Jurčo, ktorí po tréningu zavítali aj medzi novinárov. Tam sme sa dozvedeli, že nastúpia v novovytvorenej formácii v zložení Tatar – Viedenský – Jurčo. Okrem zloženia formácie nás zaujímala aj aklimatizácia tejto dvojice na časový posun.

    ,,Priletel som včera večer, takže som ani nestihol sledovať náš zápas s Dánskom. Ráno som sa snažil prebudiť svoje telo, trochu pokorčuľovať na ľade a dostať sa do tempa. Pociťujem veľký rozdiel oproti zámorskému klzisku, príde mi obrovské, verím však, že mi to nebude robiť problémy a využijem korčuliarske schopnosti. Veľmi ma motivuje aj prostredie, cítime sa takmer ako doma," povedal po tréningu Tomáš Jurčo.

    ,,Chcem si ešte poobede oddýchnuť a ľahnúť na pár hodín, aby som načerpal sily do zápasu. Hlavný cieľ je dnes vyhrať, chcem pomôcť nášmu tímu. Nechcem sa vyhovárať na to, že som odohral všetkých 82 zápasov základnej časti a 7 v play-off, som mladý chalan. Verím, že mi to energiu neubralo a budem platným členom tímu. Teraz som absolvoval ľahší tréning, to klzisko bolo širšie ako v NHL, ale určite si na to zvyknem. Mal som dobrú sezónu, bol som zdravý a pracoval som na svojich nedostatkoch," povedal po tréningu Tomáš Tatar.

    Na rannom tréningu sa objavil aj Ivan Baranka, ktorý už figuruje v našej súpiske a bude pripravený nastúpiť. Slováci boli na tréningu v dobrej pohode, priamo na ľade ich viedol asistent trénera Peter Oremus.

    To boli naše exkluzívne dojmy z Ostravy, pri priamom prenose sa na vás tešíme od 16:15, predtým vám samozrejme prinesieme zostavy.
    Rozkorčuľovanie
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri treťom dni MS 2015 v hokeji, v ktorom sa znovu predstavia aj slovenskí hokejisti! Tí sú po úvodnej výhre nad Dánmi určite pozitívne naladení aj v zápase proti Bielorusom. Pôjde o veľmi dôležitý, možno kľúčový súboj v boji o štvrťfinále. Práve Bielorusi sú podľa sily kádra našim najvážnejším rivalom z hľadiska postupových ambícií!

    Naši hokejisti v sobotu vstúpili do turnaja zápasom s Dánskom a vôbec to nemali jednoduché. Vypredaná hala ich síce hnala vpred, výborne brániaci súper im však robil nemalé problémy a dokonca sa dostal do vedenia. Naši predviedli úžasnú bojovnosť, zvrátili zápas vo svoj prospech, Dáni však dvakrát vyrovnali, druhý raz dve minúty pred koncom. Zápas dospel do predĺženia a samostatných nájazdov, v ktorých rozhodol Marko Daňo. Prinášame ešte štatistické zhrnutie nášho úvodného duelu:

    Slovensko – Dánsko 4:3 po sn. (0:0, 0:1, 3:2 – 0:0, 1:0)
    Góly a asistencie: 49. Sersen (Hudáček), 50. Viedenský (Dravecký, Lušňák), 52. Graňák (Dravecký, Laco), rozh. náj. Daňo – 26. Bjorkstrand (J. Jensen, J.B. Jensen), 50. Hardt (Madsen), 58. Nielsen

    Zostava Slovenska: Laco (Hudáček) – Jánošík, Meszároš, Gáborík, Kopecký (C), Miklík – Sersen, Jurčina, Pánik, Bližňák, Bartovič (A) – Mikuš, Ďaloga, Ďano, Surový, Hudáček – Graňák (A), Dravecký, Viedenský, Lušňák

    Čo sa týka zostavy, do tej by už pre tento zápas mohli pribudnúť Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, ktorí pricestovali do Ostravy v sobotu večer. Na rannom rozkorčuľovaní sa rozhodne, či v zápase nastúpia, záleží na ich aklimatizácii.,,Sú to mladí chalani, ja verím, že sa s tým vyrovnajú dobre a do zápasu zasiahnu," povedal v sobotu náš tréner Vladimír Vůjtek.

    V sobotu v našom drese veľmi dobre hrala štvrtá formácia v zložení Dravecký-Viedenský-Lušňák, ktorá sa postarala o dva naše góly, Viedenský premenil aj samostatný nájazd. Veľmi dobre sa predviedol aj obranca Jurčina a tradičnou oporou bol Ján Laco.

    Patrik Lušňák zo štvrtej formácie podal skvelý výkon a po zápase s Dánskom bol spokojný, vyjadril sa aj k úlohám štvrtej päťky: ,,Tréner nám cez prvú prestávku povedal, aby sme viac útočili. Na ľade sa nám to potom darilo, dali sme dva góly, mne sa takáto osobná premiéra na MS veľmi páčila. Ďakujem za podporu fanúšikom, boli úžasní."

    Bielorusi pricestovali so silným výberom a viacerými hráčmi z KHL, v sobotu otvorili turnaj zápasom so Slovinskom. Proti papierovo slabšiemu tímu to mali náročné, napokon však zaslúžene zvíťazili 4:2. Výkonom v bráne zaujal naturalizovaný Kanaďan Kevin Lalande, pochytal viacero skvelých šancí Slovincov a tradične hviezdili bratia Kosticynovci. Prinášame takisto štatistické zhrnutie zápasu:

    Bielorusko – Slovinsko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
    Góly a asistencie: 11. Stas (Korobov, Gavrus), 13. A. Kosticyn (Stas, Gavrus), 24. Kaľužnij (A. Kosticyn, S. Kosticyn), 60. Kitarov – 11. Jeglič (Tičar), 52. Pance (Razingar, Kopitar)

    Zostava Bieloruska: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Kaľužnij (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Lisovets, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Ustinenko, Demkov, Demagin, Kitarov, Volkov

    Pre úplnosť ešte pridávame tabuľku skupiny B, ako sa tá vyvinula po dvoch hracích dňoch:

    1. USA 2 2 0 0 0 7:2 6 bodov
    2. Rusko 1 1 0 0 0 6:2 3 body
    3. Bielorusko 1 1 0 0 0 4:2 3 body
    4. Slovensko 1 0 1 0 0 4:3 2 body
    5. Dánsko 1 0 0 1 0 3:4 1 bod
    6. Slovinsko 1 0 0 0 1 2:4 0 bodov
    7. Nórsko 2 0 0 0 2 3:8 0 bodov
    8. Fínsko 1 0 0 0 1 1:5 0 bodov

    Čaká nás veľmi dôležitý zápas, našich hráčov bude znovu povzbudzovať zaplnená aréna. Veríme, že Slováci sa v sobotu pozitívne odrazili a práve dramatický zápas s Dánskom ich upokojí, dodá sebadôveru a hernú istou do ďalšieho priebehu turnaja. K sledovaniu prenosu vás priamo z ČEZ Arény pozývam v nedeľu o 16:15.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Góly a asistencie: 52. S. Kosticyn (Kaľužnij, A. Kosticyn) – 53. Meszároš (Hudáček, Dravecký), 62. Meszároš (Jurčo, Tatar)


    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Kaľužnij (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Lisovets, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Ustinenko, Demkov, Demagin, Kitarov, Volkov Tréner: Dave Lewis
    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Pánik, Bližňák, Bartovič (A) – Mikuš, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Jánošík – Dravecký, Surový, Hudáček, Lušňák Tréner: Vladimír Vůjtek

    Rozhodca: T. Mayer (USA), V. Šindler (Česko) – P. Carnathan (USA), J. Dahmen (Švédsko)

    Diváci: 8812