Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Nemecko 10:0 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:3 (kon.) | Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Bielorusko
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Slovensko
Nedeľa 03.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    MESZÁROŠ - 1:2

    MESZÁROŠ - 1:2

     
    61:55
    Slovensko dalo gól!
    Obrovská radosť na tribúnach, SLOVENSKO vyhráva dnešný zápas a získava toľko dôležitý druhý bod! Hrdinom zápasu sa stáva ANDREJ MESZÁROŠ! Prebral si puk v útočnom pásme, vyšiel si na hranicu ľavého kruhu a nádhernou krížnou strelou trafil presne do protiľahlého horného rohu, Lalande sa po puku naťahoval márne!
    Asistencie: Tomáš Jurčo, Tomáš Tatar
    MESZÁROŠ - 1:1

    MESZÁROŠ - 1:1

     
    52:31
    Slovensko dalo gól!
    Fantázia, je vyrovnané! Bielorusi sa veľmi dlho z vedenia neradovali, ANDREJ MESZÁROŠ totiž fantastickou strelou odklial čaro Lalanda! Gól vypracovala naša štvrtá formácia – Hudáček udržal na modrej čiare útočné pásmo, vymenil si puk s Draveckým a na pravom kruhu našiel voľného ANDREJA MESZÁROŠA, ktorý si skúsene počkal na pohyb brankára a strelou k bližšej žrdi rozvlnil sieť!
    Asistencie: Libor Hudáček, Vladimír Dravecký
    S. KOSTICYN - 1:0

    S. KOSTICYN - 1:0

     
    51:27
    Bielorusko dalo gól!
    Tak to je veľká škoda, v tom najnevhodnejšom okamihu inkasujeme prvý gól! Prepadli sme v strednom pásme, Andrej Kosticyn našiel na pravej strane Kaľužnijho, ten sa sám pred Lacom neulakomil a ešte krížne prihral SERGEJOVI KOSTICYNOVI, ktorý trafil popri presúvajúcom sa Lacovi!
    Asistencie: Alexej Kaľužnij, Andrej Kosticyn

    Góly a asistencie: 52. S. Kosticyn (Kaľužnij, A. Kosticyn) – 53. Meszároš (Hudáček, Dravecký), 62. Meszároš (Jurčo, Tatar)


    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Kaľužnij (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Lisovets, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Ustinenko, Demkov, Demagin, Kitarov, Volkov Tréner: Dave Lewis
    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Pánik, Bližňák, Bartovič (A) – Mikuš, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Jánošík – Dravecký, Surový, Hudáček, Lušňák Tréner: Vladimír Vůjtek

    Rozhodca: T. Mayer (USA), V. Šindler (Česko) – P. Carnathan (USA), J. Dahmen (Švédsko)

    Diváci: 8812