Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Nemecko 10:0 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:3 (kon.) | Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Bielorusko
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Slovensko
Nedeľa 03.05.2015, 16:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:34
    Nepríjemný okamih, v závere tretej tretiny je tu bieloruská presilovka! Za držanie je vylúčený Dominik Graňák.
     
    48:45
    Pánik unikol Bielorusom a už mu chýbalo prekonať poslednú prekážku, ktorou bol obranca Lisovets, ten ho zastavil nedovolene a je vylúčený za sekanie, je tu slovenská presilovka!
     
    39:42
    Viaceré zákroky na hrane v podaní Bielorusov vyústili vo vylúčenie, tretinu dohráme v presilovej hre! Arťom Volkov inkasuje menší trest za podrazenie.
     
    31:23
    Bielorusi sú veľmi nervózni, Sergej Kosticyn si tam absolútne zbytočne vyšliapol na Bližňáka a poslal ho na ľad, paradoxne z toho však bude presilovka pre Bielorusov! Mário Bližňák inkasuje trest za hrubosť, Kosticynov úder bol podľa rozhodcov zrejme v poriadku...
     
    20:33
    Podobne ako v prvej tretine, aj teraz začneme tretinu v oslabení! Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou je vylúčený Marián Gáborík.
     
    08:30
    Ďalšie vylúčenie, tentoraz sa budeme brániť my! Bielorusi pekne zakombinovali a Kaľužnij dával do stredu na strelu Sergejovi Kosticynovi, ktorého v poslednej chvíli nedovolene zastavil Juraj Mikuš, ten inkasuje menší trest za hákovanie.
     
    06:03
    Budeme hrať presilovku 5 na 3! Rozhodcovia rozdávajú tresty ako na bežiacom páse, za podrazenie je vylúčený Alexander Kitarov, obrovská príležitosť pre Slovensko!
     
    04:25
    Teraz nás však môže do tempa dostať presilovka! Vybojoval ju Hudáček, ktorý zakončoval pred bránou a bol pri tom hákovaný, Usenko si za to odsedí menší trest!
     
    00:27
    Hneď v úvode zápasu sa budeme brániť! Andrej Meszároš inkasuje menší trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou!

    Góly a asistencie: 52. S. Kosticyn (Kaľužnij, A. Kosticyn) – 53. Meszároš (Hudáček, Dravecký), 62. Meszároš (Jurčo, Tatar)


    Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), Kaľužnij (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Lisovets, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Ustinenko, Demkov, Demagin, Kitarov, Volkov Tréner: Dave Lewis
    Slovensko: Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Kopecký (C), Daňo – Sersen, Jurčina, Pánik, Bližňák, Bartovič (A) – Mikuš, Ďaloga, Jurčo, Viedenský, Tatar – Jánošík – Dravecký, Surový, Hudáček, Lušňák Tréner: Vladimír Vůjtek

    Rozhodca: T. Mayer (USA), V. Šindler (Česko) – P. Carnathan (USA), J. Dahmen (Švédsko)

    Diváci: 8812