Everton – Manchester United 3:0 (kon.) | Arsenal – Chelsea 0:0 (kon.)
koniec
Everton FC
3:0 (2:0)
Manchester United
Nedeľa 26.04.2015, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, víťazom sa dnes zaslúžene stáva Everton, ktorého defenzíva pracovala ako hodinky a ofenzíva dokázala streliť svojmu súperovi až tri góly. Everton si tak zapísal tretie domáce víťazstvo proti MU v rade, aj keď by pred zápasom len málo kto tipoval, že sa bude rodiť tak ľahko.

    Po dnešnom zápase Everton poskočí na 10. miesto v tabuľke pred West Ham, Manchesteru United bude patriť 4. priečka.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (16:22:13)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Falcao sa pokúšal dopraviť loptu pred bránu dlhým centrom, pred Howardom chýbali hráči v červených dresoch a tak s chytením lopty nemal najmenší problém.
     
    90+2
    Zápas sa viac menej len dohráva, predovšetkým sa hrá v okolí stredového kruhu. Domáci tm sa už o útoky nesnaží, hosťom už kombinácie nevychádzajú.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať ešte extra 3 minúty.
     
    90
    Valencia bol s loptou postupne vytlačený až za stredovú čiaru, odkiaľ bude rozbiehať jednu z posledných akcii svojho tímu.
     
    89
    Blíži sa nám koniec zápasu, hostia síce kombinujú na polovici Evertonu, k strele na bránu sa ale stále nedostávajú a čas na prípadné skorigovanie výsledku sa rýchlo kráti.
     
    88
    Toto prerušenie využil domáci tréner aj na posledné striedanie, Lukakua, ktorý dnes odviedol kus roboty nahradí Koné.
     
    88
    Strieda aj Manchester United, zápas končí pre zraneného Rooneyho, do hry na záver zápasu zasiahne van Persie.
     
    87
    Zápas predčasne končí pre Barkleyho, toho na pár posledných minút vystrieda Naismith.
     
    86
    Everton teda zahrával rohový kop, aj ten zostal nevyužitý, no hráčov to vôbec trápiť nemusí, vedú 3:0 a hlásateľ na štadióne práve vyhlásil, že hráčom zápasu sa stal domáci hráč McCarthy.
     
    85
    Hostia navyše začínajú robiť chyby, po nepresnej rozohrávke sa lopty zmocnil Mirallas, ktorý sa s tým nemaznal, vypálil z dobrých dvadsiatich metrov a nebyť výborného zákroku De Geu lopta by pravdepodobne skončila pod brvnom.
     
    84
    Lukaku zaviezol loptu až k rohu šestnástky Manchesteru, tam ju nejakú minútku podržal, zvyšok tímu si tak mohol v pohode vydýchnuť.
     
    83
    Ďalšou nepríjemnou správou pre Manchester United je fakt, že Rooney po poslednom rohovom kope kríva a očividne to bolí. Prísť v takomto zápase o takého hra´ča by bola priam katastrofa.
     
    82
    Everton sa ubránil, následne prišlo vysunutie Falcaa, ktorý však takúto prihrávku nečakal a ocitol sa v metrovom ofsajde.
     
    81
    Loptu si prebral Herrera, jeho ďalekonosnú strelu ešte tečoval jeden z obrancov, nasledovať bude tak Ďalší rohový kop, ktorý bude zahrávať di María.
     
    80
    Hostia sa rýchlo vrátili do útoku, získali rohový kop, no "Červení diabli" sú dnes v útoku úplne bezzubí. Ani po tejto štandardnej situácii nemusel Howard zasahovať.
     
    79
    Shaw s Youngom na krídle pekne zakombinovali, druhý menovaný sa snažil o center na opačné krídlo, tam však loptu zachytili iba domáci hráči.
     
    78
    Chabý pokus o vysunutie Falcaa končí mimo hracej plochy. Od brán bude rozohrávať Howard.
     
    77
    Obrana Evertonu je dnes stopercentná, hráči skúsene s rozohrávkou počkali, nikam sa neponáhľajú, nechávajú svojho súpera unaviť sa v snahe o pressing.
     
    75
    Domáci fanúšikovia na tribúnach už predčasne oslavujú víťazstvo nad takým súperom ako je Manchester United. Do konca riadnej hracej doby nám zostáva približne štvrťhodinka.
    Kevin MIRALLAS - 3:0
     
    74
    Everton FC dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté, hostia stratili loptu v strednej časti ihriska, domáci tím sa pokúsil o vysunutie Lukakua, ten by sa však ocitol v ofsajde, preto sa do hry nezapojil, namiesto toho vpred vyštartoval KEVIN MIRALLAS, ktorého nepochopiteľne nebránil Valencia a tak nemal najmenší problém prekonať De Geu.
     
    73
    Baines následne ešte dlhým centrom hľadal Lukakua, pred ktorým loptu do bezpečia upratal Shaw. Everton tak získava aspoň vhadzovanie na súperovej polovici.
     
    72
    Domáci tím sa oslobodil, Lukaku vysunul Colemana, jeho krížna pozemná prihrávka ktorú vysielal už v páde svojho adresáta nenašla.
     
    71
    Ander Herrera to skúsil z väčšej diaľky, ale ani jemu sa nepodarilo prestreliť obranný val modrých dresov pred ním.
     
    70
    Manchester to teraz skúsil priamočiaro, dlhočiznou nakopávanou loptou na Falcaa, pre toho bola však prihrávka príliš vysoká a nedokázal ju usmerniť presnejšie. Howard bez väčších problémov jeho nadvihnutie lopty kryje.
     
    69
    Strieda aj domáci tím, Osmana na trávniku v poslednej dvadsaťminútovke nahradí Mirallas.
     
    68
    Hostia sa po dlhšej dobe udržali pred hranicou pokutového územia Evertonu, Valencia svojim centrom hľadal Younga pri vzdialenejšej žrdi, jeho zakončenie nebolo presné.
     
    67
    Ten sa domácemu tímu nevydaril, v snahe vrátiť sa pred šestnástku súpera si Lennon nedal pozor a ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    66
    Na opačnej strane sa až príliš ľahko do pokutového územia dostal Lukaku, jeho zakončenie bolo zablokované a zrazené na rohový kop.
     
    65
    V útoku to s bojovnosťou tentoraz prehnal Shaw, za svoj faul zozadu vidí aj kartu žltej farby.
     
    63
    Prichádza druhé striedanie na strane hostí, do zápasu zasiahne di María, ktorý zaujme miesto Matu.

     
    63
    Youngovi sa podarilo predrať cez Lennona, bolo to však iba za cenu útočného faulu, čo si všimol aj hlavný rozhodca.
     
    62
    Takmer všetci hráči v modro-bielom sa zapájajú do obrannej činnosti, výnimkou je iba vysunutý Lukaku, ktorý čaká na dlhé odkopy svojich spoluhráčov.
     
    61
    O loptu sa tentoraz bojuje na polovici hostí, no v miestach, odkiaľ by prípadná strela De Geovi problémy pravdepodobne nenarobila.
     
    60
    Hra stráca na tempe, Everton pochopiteľne viac bráni, naopak Manchesteru sa stále nedarí nájsť recept na pozornú obranu domácich.
     
    59
    Shaw v snahe spracovať si vysunutie na ľavom krídle v sklze fauloval Stonesa. Hlavný rozhodca mu dohovára aby sa podobné situácie neopakovali, karta z toho nebude.
     
    58
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam sa domáci tím snaží hru udržať čo najdlhšie.
     
    57
    Lukakov center nepatril k najpresnejším, De Gea ho nezachytil, na krídle sa ešte situáciu snažil zachrániť Lennon, no loptu nedobehol.
     
    56
    Po dlhšej dobe sa Everton prediera vpred, aj keď len veľmi ťažko, no momentálne sa domácej obrane hodí každá minútka oddychu.
     
    55
    Ani tentoraz to hráčom v červenom nevyjde, na pravom krídle si v útoku nedal pozor Valencia a dopustil sa útočného faulu.
     
    54
    Shaw si loptu potiahol až do šestnástky súpera, k strele takmer z nulového uhla sa neodvážil, volil teda spätnú prihrávku na Matu, ktorý však prestrelil.
     
    53
    Manchester z útočnej časti ihriska tentoraz vyhnala nepresnosť, hráči si na ľavom krídle nerozumeli, čo okamžite využil Coleman.
     
    52
    Domáci tím sa postupne oslobodil a práve hráči v modro-bielom budú môcť založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    51
    "Červení diabli" začali s ďalším obliehaním domácej brány, Everton však postavil pred svojou šestnástkou nepriepustný val a súperovi tak nedovoľuje vystreliť.
     
    50
    Lukaku poriadne ponaháňal obrancu súpera, ten však mal ešte kopec času prihrať De Geovi, ktorý už s kľudom rozohral.
     
    49
    Zdá sa, že obaja budú v poriadku, Barkley sa zapája do hry okamžite, Shawa ošetrili lekári za postrannou čiarou a už sa aj pýta na ihrisko.
     
    48
    Následne do protiútoku vyštartoval Barkley, toho okamžite križoval Shaw. V súboji hráči cez seba akosi navzájom prepadli, obaja ostali otrasení na trávniku. Na ihrisko vybieha aj lekársky tím.
     
    47
    Hostia okamžite po začiatku druhého polčasu mohli znížiť! Po rohovom kope sa lopta odrazila k voľnému Rooneymu, no ten z bezprostrednej vzdialenosti iba napálil Howarda.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jedno striedanie, za tím hostí na druhý polčas nenastúpi Fellaini, toho vystrieda Falcao.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Polovica zápasu je za nami, po nej Everton vedie 2:0. Hostia boli aktívnejší v útoku, avšak domáci tím narobil Manchesteru veľké problémy pri niekoľkých rýchlych protiútokoch, z ktorých jeden sa skončil gólom. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 15:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nej sledujeme už len snahy hráčov Evertonu o napádanie rozohrávky súpera, ktoré však nieje úspešné.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať 1 minúta.
     
    45
    Ten sa opäť skončil nezdarom a opäť domáci tím pohrozil protiútokom. Lukaku vyštartoval vpred po pravom krídle, prihrávkou pred šestnástkou našiel Barkleyho, ktorého strela z prvej smeruje nad.
     
    44
    Shaw na krídle vysúval spoluhráča, lopta sa odrazila od jedného z brániacich hráčov za čiaru, rohový kop tak ešte bude mať k dispozícii aj tím hostí.
     
    43
    Ten tentoraz domácemu tímu nevyšiel, aj keď ich to až tak mrzieť nemusí. Ich základným cieľom je určite udržanie si náskoku minimálne do prestávky.
     
    42
    Lukaku svojou drzosťou narobil McNairovi poriadne problémy. Ten musel vo vnútri svojej šestnástky odvrátiť nebezpečenstvo iba za cenu rohu.
     
    41
    Fellaini získal pre svoj tím priamy kop, za faul na jeho osobu si pýta aj žltú kartu, to ale rozhodca odmieta, kartový trest to tentoraz nebude.
     
    40
    Postupne domáci tím o loptu prišiel, no dopredu sa akosi nehrnie ani Manchester. Uvidíme, čo hráči v zvyšných piatich minútach riadnej hracej doby vymyslia.
     
    39
    Domáci futbalisti hrajú umne, snažia sa hru ukľudniť, do kombinácie na svojej polovici ihriska zapájajú aj Howarda. Naopak hostia akoby sa ani nepokúšali o výraznejší pressing.
     
    38
    Čas na to sa im ale rýchlo míňa a momentálne loptu na svojej polovici ihriska ovládajú hráči v modro-bielom.
     
    37
    Hráčom United sa nedarí nasťahovať sa pred bránu súpera ako tomu bolo po prvom inkasovanom góle, no určite sa budú snažiť znížiť ešte počas prvého polčasu.
     
    36
    Pre Stonesa je to vôbec prvý gól v jeho trojročnom pôsobení v Evertone. K premiérovému zásahu mu na diaľku gratulujeme aj my.
    John STONES - 2:0
     
    35
    Everton FC dal gól! Do tretice všetko dobré, na letiacu loptu z rohu ihriska si výborne nabehol JOHN STONES, ktorý prudkou hlavičkou prekonal De Geu. Na bránkovej čiare sa ešte situáciu snažil zachrániť Young, ten si ale loptu iba zrazil do siete.
     
    34
    "Karamelky" tak zahrávali rohový kop, ktorý si po dvoch obranných zákrokoch obrancov hostí zahrajú už tretí raz v priebehu minúty.
     
    33
    Tentoraz to už bolo od domáceho tímu lepšie, Lennon vyštartoval do útoku po pravom krídle, pred bránou sa mu ukazoval Lukaku, pred ním ale zakročil Smalling.
     
    32
    Howard dlhým odkopom hľadal spoluhráčov na polovici hostí, lopta sa od Lukakua odrazila iba za postrannú čiaru. Vhadzovať budú hostia.

     
    31
    Máme za sebou úvodnú polhodinu, náznak protiútoku domáceho tímu po dlhšej dobe nevyšiel, na ďalší gól si tak musíme počkať.
     
    30
    Valenciov dlhočizný center takmer našiel Fellainiho, tomu však chýbali potrebné centimetre. Manchester aj napriek tomu zostáva v útoku.
     
    29
    Ten sa im napokon podaril, Young po prebratí lopty situáciu riešil možno trošku zbrklo, keď z veľkej vzdialenosti namiesto prihrávky volil nepresnú strelu.
     
    28
    De Gea sa s rozorávkou príliš neponáhľal, napokon rozohral iba nakrátko, hostia volia postupný prechod do útoku.
     
    27
    Po dlhšej dobe sa do útoku vybrali domáci hráči. Tí si loptu vymieňali cca 20 metrov od brány, až sa k strele odhodlal Lukaku. Pozorný De Gea všetko videl a strelu zneškodnil.
     
    26
    Ďalšia zahodená šanca hostí, Fellaini v útoku zbytočne fauloval, rozohrávať bude Howard.
     
    25
    Youngov center takmer našiel hlavu Rooneyho, ešte pred ním stihol za čiaru odhlavičkovať Stones. Nasledovať bude rohový kop pre United.
     
    24
    Young to s bojovnosťou v útoku trošku prehnal, v súboji si pridržal domáceho obrancu, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    23
    Manchester United je momentálne jasne aktívnejším tímom, domáci celok sa takmer výhradne venuje obrannej činnosti.
     
    22
    Rooney šikovne vysunul Andera Herreru až do šestnástky súpera. Ten ale so zakončením otáľal, premrhal ideálny čas na strelu a napokon bol jeho pokus zablokovaný obrancom.

     
    21
    Letiaca lopta našla hlavu Valenciu, ten síce zakončil prudko, no iba do miest, kde stál pripravený Howard. Ten jeho pokus bez väčších problémov zneškodnil.
     
    20
    Hostia sa však veľmi rýchlo vrátili pred šestnástku súpera, kde si jeden z hráčov vypýtal faul a tým aj priamy kop z veľmi sľubnej pozície.
     
    19
    Nebezpečný center z pravej strany Howard iba vyrazil pred seba, tam sa našťastie pre jeho tím nenachádzal nikto v červenom drese.
     
    18
    Štandardtka v podobe rohového kopu nevyšla ani domácim futbalistom, pri lopte sa tak znova nachádzajú hostia, ktorí budú rozbiehať ďalšiu akciu.
     
    17
    Útokom tentoraz pohrozili hostia, Lukaku sa predieral cez Smallinga. Ten si ho aj napriek menšej váhe dokázal postrážiť a nebezpečenstvo odvrátiť za cenu rohu.
     
    16
    Fellaini rozohral peknú kombináciu pred hranicou pokutového územia Evertonu, lopta sa dostala až k Blindovi, ten vystrelil, no Howard všetko videl.
     
    15
    O loptu sa momentálne bojuje v strednej časti ihriska, tam nemá vyslovene navrch ani jeden z tímov.
     
    14
    Na opačnej strane získali hostia rohový kop, no ten nevyužili ani tentoraz. Celá akcia sa skončila útočným faulom Smallinga.
     
    13
    Tvrdú strelu po zemi zvolil Lukaku, tá sa ale odrazila od brániaceho hráča k Osmanovi. Ten si loptu prebral viac-menej v páde a aj preto s jeho zakončením nemal De Gea najmenšie problémy.
     
    12
    Následne získali domáci hráči priamy kop na súperovej polovici. Po jeho rozohratí sa dlho nepokračovalo, Fellaini fauloval druhý raz v priebehu necelej minúty, tentoraz vidí aj žltú kartu.
     
    11
    Ďalšia nakopávaná lopta na domáceho hrotového útočníka, tomu sa ani tentoraz nepodarilo spracovať si ju a ohroziť De Geovu svätyňu.
     
    10
    Po nevydarenej prihrávke domáce "Karamelky" vyštartovali do ďalšej kontry, v šestnástke si loptu spracovával Lukaku, bol však otočený chrbtom k bráne a vystreliť nedokázal.
     
    9
    Pekná kombinácia hráčov Manchesteru Rooney na krídle vysúval Matu, ten sa ale ocitol v tesnom postavení mimo hry.
     
    8
    Následne Everton poslal loptu až na súperovu polovicu ihriska, kde ale chýbali hráči v modrých dresoch.
     
    7
    Po obrovskej chybe Jagielku pri spracovaní lopty sa jej zmocnil Fellaini, ten neváhal, z hranice šestnástky prudko vypálil, avšak iba nad bránu.
     
    6
    Hostia sa okamžite snažia o gólovú odpoveď, domáci futbalisti sa však stiahli na hranicu svojej šestnástky a súpera k strele nepúšťajú.
    James MCCARTHY - 1:0
     
    5
    Everton FC dal gól! Z rohového kopu pre domácu bránu nebezpečenstvo nevzniklo, naopak do rýchlej kontry vyštartovala hneď štvorica hráčov. Prihrávku z krídla na Lukakua síce obrana zablokovala, no s dávkou šťastia sa lopta odrazila k JAMIEMU McCARTHYMU, ktorý sa predral cez obrannú dvojicu až do šestnástky a nekompromisne zakončil!
     
    4
    Young využil pošmyknutie sa McCarthyho, podarilo sa mu popri ňom prejsť, no prv ako stihol odcentrovať bol zablokovaný. Nasledovať bude aspoň prvý rohový kop v zápase.
     
    3
    Tentoraz sa hostia dopredu príliš neponáhľajú, s loptou vyčkávajú pri stredovej čiare, kde si ju obrancovia v kľude vymieňajú.
     
    2
    Na opačnej strane sa o prvú strelu pokúšal Fellaini, jeho pokus bol ale zablokovaný. Ďalšie vysunutie Lukakua nevyšlo, De Gea včas loptu chytil.

     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí to na začiatok skúšali dlhým passom na Lukakua, až k nemu sa lopta napokon nedostala.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v tradičnej modro-bielej kombinácii dresov, hostia zase nastúpia v červeno-čiernom.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Howard – Baines, Jagielka, Stones, Coleman – Barry, McCarthy – Osman, Barkley, Lennon – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Koné, Mirallas, Naismith, Bešić, Garbutt, Alcáraz

    Manchester United: De Gea – Shaw, McNair, Smalling, Valencia – Blind – Young, Fellaini, Ander Herrera, Mata – Rooney
    Náhradníci: Víctor Valdés – di María, Falcao, Januzaj, van Persie, Blackett, Pereira

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Bryan.
     
    História vzájomných zápasov:

    Manchester 2-1 Everton
    Everton 2-0 Manchester
    Manchester 0-1 Everton
    Manchester 2-0 Everton
    Everton 1-0 Manchester
     
    Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 34. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom súboji si sily zmerajú Everton FC a Manchester United.

    Everton FC

    Po 33 kolách parí Evertonu až 12. miesto v tabuľke. Na svojom konte má 41 bodov, čo je o bod menej ako má Crystal Palace, na West Ham stráca body dva. Naopak pred West Bromwich si drží 5 bodový náskok. Dnešný domáci tím sa určite bude snažiť 5 kôl pred koncom sezóny nahnať čo najviac bodov, aby si tak zabezpečil aspoň nejaký postup v tabuľke nahor. Po nevydarených výkonoch z predchádzajúcich mesiacov sa hráčom konečne začalo dariť, výsledkom čoho je 5-zápasová séria bez prehry. V ostatných kolách totiž hráči získali dohromady 13 bodov za 4 víťazstvá proti Newcastlu, QPR, Southamptonu a Burnley. Vo zvyšnom zápase proti Swansea City sa zrodila remíza 1:1. Hráči sa tak prebudili bohužiaľ už neskoro, keď už nemajú šancu zabojovať o popredné priečky. "Karamelkám" dnes budú pre zranenia pravdepodobne chýbať Pienaar, Osman, Oviedo, Hibbert a Gibson.

    Manchester United

    Dnešný tím hostí má úplne iné problémy, momentálne sa nachádza na 3. mieste tabuľky, pred londýnskou dvojicou Chelsea – Arsenal. Na Arsenal Londýn stráca jediný bod, na vedúcu Chelsea je to už 11 bodov. Navyše obidva tímy majú zápas k dobru. Na chrbát mu naopak dýcha jeho mestský rival City, Tottenham stráca na United 7 bodov. V poslednom zápase Manchester podľahol práve vedúcej Chelsea, čím sa pretrhla jeho šnúra šiestich víťazných zápasov. Okrem najtesnejšej prehry a ihrisku súpera si hráči United v ostatných piatich zápasoch poradili s Tottenhamom, Liverpoolom, Aston Villou aj Manchesterom City. Aj dnešný tím hlási z kabíny niekoľko zranených hráčov. Pre rôzne zranenia dnes do zápasu pravdepodobne nezasiahnu Rafael, Januzaj, Jones, Blind, Rojo a Carrick.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 5. McCarthy, 35. Stones, 74. Mirallas

    Karty:   12. Fellaini (MAN), 65. Shaw (MAN)


    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – McCarthy, Barry – Lennon, Barkley (87. Naismith), Osman (69. Mirallas) – R. Lukaku (88. Koné).
    Náhradníci: Robles – Naismith, Mirallas, Koné, Bešić, Garbutt, Alcaraz.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, McNair, Shaw – A. Herrera, Blind, Fellaini (46. Falcao) – Mata (63. Di María), Young – Rooney (C) (88. van Persie).
    Náhradníci: Valdés – van Persie, Blackett, Pereira, Januzaj, Di María, Falcao.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Bryan