Everton – Manchester United 3:0 (kon.) | Arsenal – Chelsea 0:0 (kon.)
koniec
Everton FC
3:0 (2:0)
Manchester United
Nedeľa 26.04.2015, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, víťazom sa dnes zaslúžene stáva Everton, ktorého defenzíva pracovala ako hodinky a ofenzíva dokázala streliť svojmu súperovi až tri góly. Everton si tak zapísal tretie domáce víťazstvo proti MU v rade, aj keď by pred zápasom len málo kto tipoval, že sa bude rodiť tak ľahko.

    Po dnešnom zápase Everton poskočí na 10. miesto v tabuľke pred West Ham, Manchesteru United bude patriť 4. priečka.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (16:22:13)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Falcao sa pokúšal dopraviť loptu pred bránu dlhým centrom, pred Howardom chýbali hráči v červených dresoch a tak s chytením lopty nemal najmenší problém.
     
    90+2
    Zápas sa viac menej len dohráva, predovšetkým sa hrá v okolí stredového kruhu. Domáci tm sa už o útoky nesnaží, hosťom už kombinácie nevychádzajú.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať ešte extra 3 minúty.
     
    90
    Valencia bol s loptou postupne vytlačený až za stredovú čiaru, odkiaľ bude rozbiehať jednu z posledných akcii svojho tímu.
     
    89
    Blíži sa nám koniec zápasu, hostia síce kombinujú na polovici Evertonu, k strele na bránu sa ale stále nedostávajú a čas na prípadné skorigovanie výsledku sa rýchlo kráti.
     
    88
    Toto prerušenie využil domáci tréner aj na posledné striedanie, Lukakua, ktorý dnes odviedol kus roboty nahradí Koné.
     
    88
    Strieda aj Manchester United, zápas končí pre zraneného Rooneyho, do hry na záver zápasu zasiahne van Persie.
     
    87
    Zápas predčasne končí pre Barkleyho, toho na pár posledných minút vystrieda Naismith.
     
    86
    Everton teda zahrával rohový kop, aj ten zostal nevyužitý, no hráčov to vôbec trápiť nemusí, vedú 3:0 a hlásateľ na štadióne práve vyhlásil, že hráčom zápasu sa stal domáci hráč McCarthy.
     
    85
    Hostia navyše začínajú robiť chyby, po nepresnej rozohrávke sa lopty zmocnil Mirallas, ktorý sa s tým nemaznal, vypálil z dobrých dvadsiatich metrov a nebyť výborného zákroku De Geu lopta by pravdepodobne skončila pod brvnom.
     
    84
    Lukaku zaviezol loptu až k rohu šestnástky Manchesteru, tam ju nejakú minútku podržal, zvyšok tímu si tak mohol v pohode vydýchnuť.
     
    83
    Ďalšou nepríjemnou správou pre Manchester United je fakt, že Rooney po poslednom rohovom kope kríva a očividne to bolí. Prísť v takomto zápase o takého hra´ča by bola priam katastrofa.
     
    82
    Everton sa ubránil, následne prišlo vysunutie Falcaa, ktorý však takúto prihrávku nečakal a ocitol sa v metrovom ofsajde.
     
    81
    Loptu si prebral Herrera, jeho ďalekonosnú strelu ešte tečoval jeden z obrancov, nasledovať bude tak Ďalší rohový kop, ktorý bude zahrávať di María.
     
    80
    Hostia sa rýchlo vrátili do útoku, získali rohový kop, no "Červení diabli" sú dnes v útoku úplne bezzubí. Ani po tejto štandardnej situácii nemusel Howard zasahovať.
     
    79
    Shaw s Youngom na krídle pekne zakombinovali, druhý menovaný sa snažil o center na opačné krídlo, tam však loptu zachytili iba domáci hráči.
     
    78
    Chabý pokus o vysunutie Falcaa končí mimo hracej plochy. Od brán bude rozohrávať Howard.

    Andrej Marienka

    Góly: 5. McCarthy, 35. Stones, 74. Mirallas

    Karty:   12. Fellaini (MAN), 65. Shaw (MAN)


    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – McCarthy, Barry – Lennon, Barkley (87. Naismith), Osman (69. Mirallas) – R. Lukaku (88. Koné).
    Náhradníci: Robles – Naismith, Mirallas, Koné, Bešić, Garbutt, Alcaraz.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, McNair, Shaw – A. Herrera, Blind, Fellaini (46. Falcao) – Mata (63. Di María), Young – Rooney (C) (88. van Persie).
    Náhradníci: Valdés – van Persie, Blackett, Pereira, Januzaj, Di María, Falcao.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Bryan