Chicago – Nashville 4:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 1:2 (po pr.) | Calgary – Vancouver 4:2 (kon.)
koniec po predl.
Ottawa Senators
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Montreal Canadiens
cz Pondelok 20.04.2015, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Dale WEISE - 1:2p
     
    68:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Jemelinovo vyhození podél mantinelu doputovalo až do středního pásma, k puku se dostal DALE WEISE a ten svižnou ranou propálil Andersona na přední tyči. Weise se tak se dvěma góly stává hrdinou dnešního utkání. Asistence: Alexej Jemelin, Torrey Mitchell
     
    67:58
    Tvrdá Petryho rána od modré čáry skončila v lapačce domácího brankáře, který za následný pěkný semafor sklízí potlesk.
     
    66:13
    Plekancova rána z mezikruží zastavena Ryanem a Curtis Lazar (OTT) tak může zamířit na trestnou lavici.
     
    64:05
    Hodně husto bylo pro změnu na druhé straně. Max Pacioretty mohl hned několikrát rozvlnit síť za Craigem Andersonem, ale domácí brankář podržel svůj celek a nepřipustil konec dnešního utkání.
     
    61:20
    Po nepřesné střele jednoho z montrealských obránců se do útoku dostali opět domácí, Mark Stone napřáhl z pravého kruhu, ale trefil jen přesně umístěnou lapačku hostujícího gólmana!
     
    58:35
    Důležitý obranný zákrok Marka Stonea! Plekanec zavezl puk do útočného pásma, kotouč se dostal až k Subbanovi, ale před něj na poslední chvíli přistoupil právě Stone a zastavil střelu montrealského obránce.
     
    56:18
    Ottawu čekají hodně krušné chvilky! Mark Borowiecki (OTT) poslal puk přímo do hlediště a dostává dvouminutový trest.
    Dale WEISE - 1:1
     
    54:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Canadiens se dočkali a z tlaku vytěžili naprosto zasloužený gól na 1:1! Velkých zmatků před bránou Craiga Andersona využil DALE WEISE, ke kterému se odrazil puk a útočník Habs poslal kus černé gumy bez rozpaků do odkryté brány. Asistence: Brandon Prust, Torrey Mitchell
     
    50:02
    Subbanovu dělovku od modré čáry vytáhl Anderson trochu netradičním, avšak velmi účinným zákrokem vyrážečkou.
     
    48:59
    Přesilovka Montrealu velmi záhy končí! Na trestnou lavici usedá i Max Pacioretty (MTL), který byl potrestán za držení.
     
    48:51
    I přes nevůli domácího publika se na trestnou lavici poroučí Milan Michálek (OTT), který se snažil dostat k puku a přitom podrazil jednoho ze soupeřů.
     
    43:49
    Desharnais se po objetí brány vytočil až před Andersona, ale puk se zastavil v brankovišti a nedoputoval až k připravenému hráči hostů, který se chystal dorážet.
     
    40:27
    Je tomu tak. Mark Methot (OTT) i Tomáš Plekanec (MTL) dostávají dvě trestné minuty za hrubost.
     
    38:55
    Senátoři nyní dobře vykombinovali útočnou akci až k MacArthurovi, ale ten ve skvělé pozici zlomil hůl a Price tak nemusel zasahovat.
     
    37:04
    Kombinace Montrealu nebyla úspěšná a tak se do velké šance dostali domácí! Milan Michálek se po bleskovém protiútoku ocitl sám před Pricem, jenže v poslední chvíli mu puk uskočil od hokejky a k pořádnému zakončení tak ani nedošlo.
     
    33:42
    Nyní už ale vyloučení přichází. Kyle Turris (OTT) si přidržel svého soupeře a je za to náležitě potrestán. Před pár vteřinami se ještě do šance tlačil Galchenyuk, ale ten se dostal až příliš blízko Andersona a amerického brankáře Ottawy Senators překonat nedokázal.
     
    32:47
    Hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho, Max Pacioretty dobře vypálil, ale jeho ránu zastavil Craig Anderson. Následná pohotová dorážka nemířila mezi tři tyče.
     
    30:28
    Nicméně Canadiens pokračují v tlaku a na Andersona letí jedna střela za druhou!
     
    23:54
    Přesilovku si pro změnu zahrají hosté. Po buly v útočném pásmu výborně pracoval Gallagher, kterého Eric Gryba (OTT) přidržel a domácí obránce jde na lavici hanby.
     
    21:01
    Sens se okamžitě usadili v útočném pásmu, Turris výbornou přihrávkou našel volného MacArthura, ale ten z první trefil jen boční síť Priceovy brány!
     
    20:36
    Nyní se již však hosté dotkli kotouče a Lars Eller (MTL) jde za podražení na trestnou lavici.
     
    Subbanova nedávná rána, která zazvonila na tyči Andersonovy brány dosáhla rychlosti 143 mil za hodinu!
     
    17:35
    Hosté se usadili v útočném pásmu, vykombinovali situaci až na PK Subbana a ten svou pověstnou dělovkou trefil tyč! Puk se následně odrazil za záda Andersona, ale domácí brankář dokázal zareagovat a přerušil hru.
     
    16:44
    Přichází první vyloučení. Potrestaným hráčem je Clarke MacArthur (OTT), který si v souboji se Smithem-Pellym pomohl hákováním.
     
    16:12
    Delší dobu byl Anderson bez větší práce, avšak nyní se vyznamenal. Těsně před ním totiž jeden z hostů tečoval Jemelinovu tvrdou ránu, ale domácí brankář dokázal lapit puk a udržet vedení Ottawy.
    Clarke MACARTHUR - 1:0
     
    11:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens jdou po zásluze do vedení! Po jednom z tvrdých soubojů se s bolestivou grimasou z ledu zvedal PK Subban, který následně chyběl před bránou a toho dokázal skvěle využít CLARKE MACARTHUR. Domácí útočník se s pukem zjevil u Price, předvedl bleskové ruce a bekhendem dokázal překonat brankáře Montrealu Canadiens. Asistence: Mark Stone, Erik Karlsson
     
    09:43
    Bobby Ryan již zvedal ruce nad hlavu, ale jeho šikovná teč proletěla vedle tyče Priceovy brány. Ottawa však nyní dokázala sevřít Habs a vytvořit si výbornou pozici.
     
    07:58
    Zničehonic přišla velká šance Ottawy! Uspávací minutu narušil Kyle Turris, který si zpracoval puk, nahazoval před bránu a MacArthur tečí ve výborné pozici trefil Price, který proti němu stačil vyjet.
     
    02:35
    Hosté se provinili ofsajdem, ale hned po vyhraném buly se k puku mezi dvěma domácími obránci dostal Galchenyuk a Anderson musel předvést první výborný zákrok.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 12. MacArthur (Stone, Karlsson) – 55. Weise (Prust, Mitchell), 69. Weise (Jemelin, Mitchell)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Gryba, Borowiecki – MacArthur, Turris, Stone – Michálek, Zibanejad, Ryan – Condra, Pageau, Lazar – Hoffman, Legwand, Neil
    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Petry, Jemelin, Gilbert, Beaulieu – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Smith-Pelly, Desharnais, Pacioretty – Weise, Eller, De La Rose – Flynn, Mitchell, Prust

    Rozhodca: Brian Pochmara, Dan O’Rourke – Derek Nansen, Derek Amell

    Diváci: 20 500