Izrael – Čína 3:4 (1:2 po s.n.) | Mexiko – Nový Zéland 3:5 (kon.) | Juhoafrická rep. – Bulharsko 1:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Izrael
3:4 (0:1, 1:0, 2:2 - 0:0)
Čína
cz Utorok 14.04.2015, 13:00 • Grandwest Ice Arena, Kapské Město • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Cheng ZHANG - 3:4sn
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Čína.
    Autorem vítězného nájezdu je CHENG ZHANG.
     
    60:40
    Tak to je velká komplikace pro Izrael. Ve velké šanci se ocitl Mingxi Yang, kterého už musel za cenu faulu poslat k zemi Daniel Mazour, jenž nyní pyká dvě minuty za krosček.
     
    59:45
    Patnáct sekund před koncem měl na holi vítězný gól Hao Zhang, ale šanci na střelu propásl a jeho následný pokus o ní už byl bezmocný, co se týče vstřelení branky!
    Tianxiang XIA - 3:3
     
    57:56
    Čína právě vstřelila branku!
    Komunistické zemi se to přece jen povedlo! Přesně dvě minuty a čtyři sekundy zbývalo do konce řádné hrací doby, když za Loginovova propadla střela TIANXIANGA XII. Ten tak srovnává duel a nejspíše jej poslal do prodloužení. Asistence: Yidong Qu, Hao Zhang.
    Ilja SPEKTOR - 3:2
     
    56:09
    Izrael právě vstřelil branku!
    No to jsou věci! Šikovnost ILJI SPEKTORA došla konečně vytouženého cíle! Izraelská míchačka zamotala hlavu čínské obraně, obkroužila branku a pak zasunul kotouč přesně za přesunujícího se Liua. Asistence: Artur Pyškin.
     
    51:49
    Už potřetí zatopil svým vyloučením spoluhráčům Harel Harosh, který tentokrát způsobil první dvojnásobnou výhodu Číny.
     
    50:25
    Výhodu dostane také Čína, za krosček si jde sednout na dvě minuty střelec vyrovnávací branky Artur Pyškin.
     
    46:56
    Izrael má další možnost jít do vedení. Vyloučen je střelec druhé branky Číny Xijun Cui, který už sedí na trestné lavici.
    Artur PYŠKIN - 2:2
     
    44:08
    Izrael právě vstřelil branku!
    Máme opět srovnáno a Izrael je opět ve hře o všechny body ze svého druhého vystoupení na MS. ARTUR PYŠKIN dává svou druhou branku na šampionátu a je to 2:2. Asistence: Shai Maaravi.
    Xijun CUI - 1:2
     
    41:37
    Čína právě vstřelila branku!
    Červeno-žlutí udeřili při vlastním oslabení! Daniel Mazour byl pofidérně atakován Hangem Li, podle sudího čistě. Čínská jedenáctka pak předložila kotouč XIJUNU CUIOVI, pro nějž nebyl problém uklidit jej za bezmocného Loginovova. Asistence: Hang Li.
     
    39:54
    Izrael bude s největší pravděpodobností vstupovat do poslední části s výhodou jednoho muže v poli, pokud tedy nevyužije přesilovku již za šest vteřin. Vyloučen je Yunyang Na.
     
    36:08
    Velkou šanci ke stržení vedení na svou stranu má nyní po vyloučení Zhu Ziyanga Izrael. Čínský forvard pyká dvě minuty za hákování.
     
    35:00
    Do úniku se opět dostal Ilja Spektor, který byl podle mého názoru při zakončení hákován. Stejného názoru ovšem nebyl španělský sudí Alexej Rošchyn, jehož píšťalka zůstala němá.
     
    32:15
    Vyloučen je nyní opět zkušený obránce Izraele Ran Oz, tentokrát za vražení.
    Roey AHARONOVIČ - 1:1
     
    31:48
    Izrael právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe udeřilo na druhé straně. Čínská přesilovka dosáhla vrcholu zmaru poté, co nešťastný zadák Longtan Liu našel svou přihrávkou pouze hůl ROEYHO AHARONOVIČE, který přesnou ranou pod břevno srovnává stav utkání. Bez asistence.
     
    29:08
    Vyloučení také na straně bílo-modrého celku. Za faul loktem pyká dvě minuty Nissim Botbol.
    Únik dvou na jednoho brankou nekončí.
     
    28:34
    Velká šance Izraele na srovnání! Do úniku dvou na jednoho obránce se dostala dvojice Mazour – Levy, z nichž první jmenovaný vzal celou situaci na sebe a vypálil. Ránu do podpaždí Liu s problémy zastavil.
     
    23:50
    Ilja Spektor to vzal hokejovým slangem řečeno na hada a udělal si z čínské čtveřice kužely, které bez problému objel, na zakončení mu už však nezbyl čas a Liu jej dokázal zastavit. Tohle se mohlo zařadit do hitparády branek, velká škoda pro Izrael!
     
    22:32
    Izrael bude mít k dispozici již druhou dvojnásobnou početní výhodu v utkání, ač bude trvat pouze šestnáct sekund. Za sekání je vyloučen Xinlei Li.
     
    20:47
    Izrael si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici právě usedá Hao Zhang na dvě minuty za hákování.
     
    15:00
    Přesilovky červeno-žlutých jsou prozatím velice nebezpečné. Po další štiplavé ráně Qinga Liua měl na holi druhou branku Xijun Cui, který ale beton Loginovova nedokázal přehodit.
     
    14:46
    Izrael se bude znova bránit početní výhodě soupeře ze stejného kontinentu. Vyloučen je Ran Oz na dvě minuty za hrubost.
     
    14:09
    Obrovská chyba brankáře Loginovova, který špatně odhadl situaci a chtěl odehrát holí kotouč před dojíždějícím Tianxangem Xiou. Čínský centr elitní formace však nedokázal jeho nepozornost potrestat a kotouč poslal mimo tři tyče.
     
    07:10
    Velká šance na srovnání! Izrael dostává výhodu dvojnásobné přesilové hry. Tianyi Guan stejně jako jeho spoluhráč vyloučen za držení.
     
    06:28
    Přichází také šance pro Izrael, vyloučen je totiž za držení Tianxiang Xia.
     
    06:13
    Čína právě vstřelila branku!
    Čína při první početní výhodě okamžitě sevřela Izrael v pásmu a po několika zablokovaných střelách se ke kotouči dostal Xijun Cui, jehož dělovku dorazil do zcela odkryté branky HANG LI. Asistence: Xijun Cui, Qing Liu.
     
    04:40
    Harel Harosh nyní atakoval brankáře, za což odchází pykat na dvě minuty za nedovolené bránění. Čína má k dispozici první početní výhodu.
     
    03:50
    Ilja Spektor se dostal do samostatného úniku, ale svůj bekhendový blafák nedotáhl do úspěšného konce. Zhiwei Liu ekvilibristicky vykopl betonem.

    Dominik Tobola

    Góly a asistencie: 32. Aharonovič, 45. Pyškin (Maaravi), 57. Spektor (Pyškin) – 7. H. Li (X. Cui, Q. Liu), 42. X. Cui (H. Li), 58. T. Xia (Y. Qu, Zhang), rozh. náj. Ch. Zhang

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Ling Chen (CHN)
    1:1   Pyškin (ISR)
    2. séria:
    1:1   Yidong Qu (CHN)
    1:1   Mazour (ISR)
    3. séria:
    1:2   Cheng Zhang (CHN)
    1:2   Spektor (ISR)


    Izrael: Loginov (Amromin) – Maaravi, Rosenthal, Oz, Kniter, Avneri, Botbol "A" – Spektor, Aharonovič, Vainshtein – Levy, Mazour, Greenberg – Harosh, Horowitz, Pyškin – Ben Tov, Golodnizkyj.
    Čína: Zhiwei Liu (S. Xia) – Y. Na, M. Yang, L. Liu, Q. Liu, T. Fu, T. Guan, Ch. Wen – Y. Qu, T. Xia, H. Zhang – H. Li, L. Chen, X. Cui – X. Li, P. Ji, Z. Zhu – J. Bao, Z. Li, Ch. Zhang.

    Rozhodca: Alexej Rošchyn (ESP) – Jonathan Mark Burger (JAR), Benas Jaksys (LTU).