Izrael – Čína 3:4 (1:2 po s.n.) | Mexiko – Nový Zéland 3:5 (kon.) | Juhoafrická rep. – Bulharsko 1:2 (kon.)
koniec
Juhoafrická republika
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Bulharsko
cz Utorok 14.04.2015, 20:00 • Grandwest Ice Arena, Kapské Město (kapacita 1150 diváků) • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek úterního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (22:24:09)
     
    TABULKA po druhém dnu:

    1. Nový Zéland – 6 bodů, skóre 11:6
    2. Čína – 5 bodů, skóre 14:6
    3. Mexiko – 3 body, skóre 7:6
    4. Bulharsko – 3 body, skóre 5:11
    5. Izrael – 1 bod, skóre 6:10
    6. Jihoafrická republika – 0 bodů, skóre 2:6
     
    Dnešní záchranářský souboj na MS v divizi II skupiny B mezi domácí Jihoafrickou republikou a Bulharskem vyzněl překvapivě lépe pro evropský celek, který gólem v samém závěru základní hrací doby zvítězil těsně 2:1 a udělal tak rázný krok za záchranou!

    Jihoafričané měli ale po většinu zápasu zápas pod kontrolou, po bezbrankové remíze ale ve druhé části hry otevřeli skóre Bulhaři, když se z dorážky prosadil Martin Nikolov. Domácí tlačili, proti jim byl ale skvělý brankář Dimitrov, kterého dokázal prostřelit až v 37. minutě Cai Nebe.

    Do třetí třetiny vstoupili domácí hráči hodně aktivně, kýženou branku ale nedokázali vstřelit. V závěru JAR dokonce propásla dlouhou přesilovku 5 na 3 a nakonec 71 vteřin před koncem třetí třetiny sami inkasovali, v přesilové hře se prosadil opět Martin Nikolov.

    Střely na branku: 53:26
    Trestné minuty: 18:22
    Přesilové hry: 0/5-1/8

    Branky a nahrávky: 37. Nebe – 28. M. Nikolov (Hodulov), 59. Nikolov (Bojaděv, Stefanov). Diváci: 275. Rozhodčí: Orolin (SVK) – Lukoševičius (LTU), Progin (SUI).
    Jasným mužem dnešního zápasu byl 17letý bulharský brankář Dimitar Dimitrov, jehož dnešního parádního výkonu si všiml i finský hokejový reportér. Dimitrov dnes zastavil 52 střeleckých pokusů hokejistů JAR!

     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Domácí hráči už nezvládají své emoce, dnešní zápas už prohrají. Na trestnou lavici totiž ve stejném čase míří hend dva hráči JAR, Cameron Birrell je vyloučen za sekání, kapitán Andre Marais za hrubost. Za hrubost je vyloučen také bulharský útočník Ivan Hodulov.
     
    59:23
    Po zakázaném uvolnění Bulharska se hra vrátí před Dimitrovovu branku.
     
    59:10
    Jihoafričanům už moc času na vyrovnání nezbývá, už hrají v šesti hráčích v poli!
     
    58:49
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    To je rána pro domácí, Bulhaři využívají přesilovou hru! Po dobývání Bockovy branky se ke střele dostal MARTIN NIKOLOV, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a výrazně tak přibližuje Bulhary k vítězství v dnešním zápase! Asistence: Martin Bojaděv a Bogdan Stefanov.
     
    58:00
    Bulharský trenér Kiril Hodulov si bere oddechový čas.
     
    57:40
    Petar Mihov se vrací na ledovou plochu, Bulharům tak začíná přesilová hra.
     
    57:32
    Vylučovat se tentokrát bude na straně JAR, za faul loktem je vyloučen Christopher Engelbrecht. Osm vteřin se tak bude hrát ve čtyřech na obou stranách, poté začne přesilovka Bulharska.
     
    56:58
    Početní výhoda Jihoafričanům teď vůbec nejde, z přihrávek po mantinelu těžko může vzejtí nějaká šance, Dimitrov může zatím zůstat v klidu.
     
    56:19
    Paněv je na ledě, Bulhaři se brání už ve čtyřech!
     
    56:05
    Domácím hráčům se ovšem v dvojnásobné početní výhodě zatím nedaří, Bulharům se podařilo dostat kotouč alespoň do středního pásma.
     
    55:40
    Bulhaři jdou do tří! Za nedovolené bránění je vyloučen obránce Petar Mihov, Bulhaři se tak 39 vteřin budou muset bránit pouze ve třech!
     
    55:07
    Po střele Maraise se k dorýřce dostal Samaai, Dimitrov ale obratným zákrokem dokázal udržet nerozhodný výsledek!
     
    54:40
    Po velmi špatné přihrávce kapitána Maraise se mohli Bulhaři řítit do protiútoku, naštěstí pro domácí si rovněž špatně předali kotouč.
     
    54:19
    Bulhaři hráli v šesti, v závěru základní hrací doby se tak budou muset bránit v oslabení! Trest míří odpykat Aleksandar Paněv.
     
    54:04
    Marc Giot se dostal ke střele z mezikruží, Dimitrov dokázal puk lehce vyškrábnout svou lapačkou!

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 37. Nebe – 28. M. Nikolov (Hodulov), 59. Nikolov (Bojaděv, Stefanov)


    Juhoafrická republika: Bock (Strydom) – Ashworth, Watson, Marais (C), Reeves, Magmoed, Gonsalves, Malgas – Valadas, Lyon, Engelbrecht – Krotz, Birrell, Samaai (A) – Botha, Giot (A), Carelse – Grebe, Nebe, du Preez – Bremner. Trenér: Bob Mancini.
    Bulharsko: Dimitrov (N. Nikolov) – Stefanov, Mihov (A), Božanov, Genkov, Cycelkov, Georgijev – Paněv, Gatčev, Bojaděv (C) – Hodulov (A), M. Nikolov, Tčalijov – Dikov, Čompolov, Blagojev – Dilkov. Trenér: Kiril Hodulov.

    Rozhodca: Orolin (SVK) – Lukoševičius (LTU), Progin (SUI)

    Diváci: 275