Česko – Slovensko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Slovensko
Piatok 10.04.2015, 18:00 • HZS Jihlava • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:58
    Priamo pred bránku sa napokon pretlačil Podhradský a dostal aj puk. Česi sú ale v defenzíve veľmi pozorní a skvelý výkon predvádza aj Machovský, takže puk v sieti neskončil.
     
    54:06
    A opäť mohlo byť znížené! Do útoku sa ihneď po buly dostal Lušňák, ktorý sa dravo natlačil až pred bránku. Tam však napokon nevystrelil do siete, rpetože Jeřábek v poslednej chvíli skvele zakročil.
    Jakub VALSKÝ - 3:1
     
    53:52
    Česko dalo gól!

    Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok opäť na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to JAKUB VALSKÝ, ktorý spoza obrancu Jaroša vystrelil v polopáde pomedzi jeho korčule a napokon aj pomedzi Hudáčkove betóny. Musíme ale uznať, že náš gólman v tejto situácii nemohol nič vidieť. Asistencia: Tomáš Zohorna.
     
    50:46
    Slovensko sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Milan Bartovič.
     
    50:39
    Česi sa presunuli do útoku a vymysleli to tam veľmi dobre! Po peknej strieľanej prihrávke spred bránky tečoval puk Smoleňák, ale Hudáček našťastie odolal.
    Libor HUDÁČEK - 2:1
     
    49:32
    Slovensko dalo gól!

    Naši chlapci sa konečne dostávajú ku kontaktnému presnému zásahu! Pred bránkou ostal úplne nepokrytý LIBOR HUDÁČEK, ktorý vôbec nezaváhal a nekompromisne zavesil po hornú žrď Machovského. Asistencie: Andrej Šťastný, Rastislav Dej.
     
    48:53
    Konečne sme videli peknú akciu Slovákov. Tybor posielal dobrý puk Viedenskému, ale ten bol pri zakončení faulovaný a vybojoval presilovku.
     
    46:28
    A po ďalšom vzájomnom naťahovaní je tu opäť vylúčenie na oboch stranách. Na trestnú lavicu smeruje za hrubosť Šťastný aj Krejčík.
     
    45:59
    Rozhodcovia situáciu na ľadovej ploche krotia a v podstate každú väčšiu strkanicu riešia vzájomným vylúčením. Na trestnú lavicu teraz smeruje za seknutie Lušňák a za hrubosť Nakládal.
     
    43:37
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná, potom si presilovku zahrá aj Slovensko. Na trestnú lavicu smeruje za krosček Martin Zaťovič.
     
    43:24
    česko už medzičasom hrá proti štvorici Slovákov. Naši chlapci sa museli stiahnuť do defenzívy, kde po prudkej Kolářovej strele od žrde zakončoval Kovář, no Hudáček si poradil.
     
    42:44
    Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Michal Sersen.
     
    42:44
    česko je okamžite veľmi aktívne a tlačí sa do zakončenia. Domáci hokejisti to tam robia skutočne veľmi dobre a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Po prudkej strele Nakládala chcel dorážať Kovář, ale naša obrana bleskovo zasiahla. Opäť sa bude vylučovať, Slovensko bude hrať v trojici.
     
    41:13
    Česko začalo aktívne a ihneď sa dostalo do zaujímavej pozície. Na pravej strane sa tam k puku dostal Simon a rýchlo pálil, ale Hudáček situáciu ustál.
     
    41:02
    Máme tu ďalšie vzájomné vylúčenie po ďalšej zbytočnej potýčke. Na trestnú lavicu smeruje za krosček Krejčík a oddýchne si aj náš Bližňák, ktorý si ale odpyká až 2+2 minúty za krosček a hrubosť!
     
    40:20
    Po strkanici pred Machovským prichádza vzájomné vylúčenie. Na trestnú lavicu smerujú za krosček Bartovič a za držanie Krejčík.
     
    40:10
    Slovensko sa ihneď presunulo do pásma, kde dohráva svoju presilovku. Po odrazenom puku sa k zakončeniu dostal Nagy, ale jeho ranu hokejkou zastavil brankár Machovský.
     
    38:32
    Česko sa bude opäť brániť! Na dve minúty za hákovanie Kozáka odchádza na trestnú lavicu Jakub Valský.
     
    34:37
    Česko sa bude brániť! Na dve minúty za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu Michal Kempný.
     
    33:29
    Český tím si berie oddychový čas.
     
    31:15
    Zmena v bránke Česka. Po výbornom výkone v polovici duelu odchádza Kovář, nahradí ho Machovský.
     
    30:32
    Zaujímavá šanca Česka! Puk pred bránku poslal Pláněk a našiel tam Valského. Ten ihneď pálil a jeho pokus bol ešte tečovaný, ale iba tesne vedľa bránky Hudáčka.
     
    26:47
    Obrovská šanca českých hokejistov! Tí sa po skvelej spolupráci od vlastnej bránky dostali bleskovo až pred Hudáčka, na ktorého sa vyrútil Valský. Ten to skúsil strelou popri lapačke, ale Julo odolal.
     
    25:22
    Smoleňák sa vrátil z trestnej lavice vo veľkom štýle a ihneď sa dostal do dobrého zakončenia. Natlačil sa pred ľavú žrď, odkiaľ chcel puk všemožne prepasírovať za čiaru, no Hudáček napokon odolal aj za pomoci Kozáka.
     
    23:46
    Slovensko sa v trojici bude brániť proti štyrom hráčom súpera! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Sersen.
     
    23:13
    Pred bránkou nášho tímu došlo k zbytočnej potýčke, po ktorej rozhodcovia vzájomne vylučujú. Vzájomne za krosček odchádzajú na trestnú lavicu domáci Smoleňák a náš Podhradský. Hrať sa bude vo štvorici na oboch stranách.
     
    23:01
    Slovensko sa muselo stiahnuť pred svoju bránku a dať si tam obrovský pozor! Zaťovič najskôr skúsil zakončiť k žrdi, kde chcel dorážať Jan Kovář, ale Hudáček si dal pozor a situáciu ustál.
     
    20:45
    Otrasený Marcinko bude našťastie v poriadku a za pomoci lekára v bolestiach odchádza na striedačku. Česko sa bude brániť, Čáslava inkasuje dve minúty za krosček.
     
    20:45
    Slovensko začalo veľmi aktívne a naši chlapci sa usadili v útoku. Teraz ale všetko prerušil veľmi nepríjemný zákrok Čáslavu na urasteného Marcinka, ktorý po údere iba padol na ľad vo veľkých bolestiach.
     
    20:17
    Slovensko sa ihneď v úvode dostalo do skvelej šance! Pred bránku sa natlačil urastený Marcinko, ktorý clonil Kovářovi, čo chcel využiť Nagy, no jeho nebezpečnú strelu napokon český gólman chytil.
     
    17:26
    Mohli sme skórovať vo vlastnom oslabení! Dobrú šancu pripravil svojmu reprezentačnému spoluhráčovi Viedenský, ale Radoslav Tybor v rýchlosti pálil iba tesne vedľa bránky.
     
    17:17
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Ladislav Nagy.
     
    16:59
    Ďalšia skvelá šanca nášho súpera! Nagy si teraz vôbec neporadil najlepšie, stratil puk a ponúkol ho Filippimu. Ten sa ihneď natlačil k strele, ale Hudáček dobre zasiahol a puk vyrazil.
     
    14:44
    Naši súperi ešte pokračovali vo svojej aktivite. Dobrou spätnou prihrávkou hľadal Kovář Zaťoviča, no v rýchlosti nedokázal celkom dobre zakončiť, čo je pre Slovensko zrejme aj veľkým šťastím.
     
    14:16
    Slováci ale majú so súperom značné problémy! Tentokrát sa Čechom črtalo prečíslenie troch proti dvom, no našťastie na jeho konci bola iba strela do korčule nášho hráča.
     
    08:59
    Česi začali aktívne a ihneď nás zomkli v obrannom pásme. Tam to ale skvele urobil Viedenský, vypichol súperovi puk a proti jednému protihráčovi sa pustil do útoku. Tam síce neskóroval, ale nazbieral množstvo cenných sekúnd.
     
    08:24
    Slovensko sa bude brániť! Na tresnú lavicu smeruje na držanie protihráča Tomáš Marcinko.
    Dominik SIMON - 2:0
     
    07:34
    Česko dalo gól!

    Slováci opäť vôbec nezvládli svoju situáciu a prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Tentokrát sa do štatistík zapísal DOMINIK SIMON, ktorý inkasoval presnú prihrávku naprieč celým útočným pásmom a so zakončením skutočne nemohol mať problém. Asistencia: Lukáš Radil.
     
    07:26
    Slovensko v ďalšej skvelej šanci! Priamo pred brankára sa natlačil Bližňák, ale Kovář ho tam prudko postrčil a náš reprezentant napokon padol na gólmana. Hra sa musí prerušiť a nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    06:10
    Slováci sa takisto presunuli do útoku. Strieľanou prihrávkou pred bránku to tam skúsil Viedenský a jeho puk ešte tečoval Sýkroa, no Kovář bol úspešnejší.
     
    05:45
    Česko sa dostalo do ďalšej skvelej šance! Kovář poslal dobrú prihrávku do medzikružia priamo pred Hudáčka, no tam Zaťovič v rýchlosti napálil iba konštrukciu bránky.
     
    03:12
    Aj Slovensko sa dostalo do skvelej šance na skórovanie! Pred bránkou bol veľmi aktívny Libor Hudáček, ktorý sa po prudkej rane od modrej čiary pokúšal prepasírovať puk za Kovářa, ale napokon úspešný nebol.
    Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    00:46
    Česko dalo gól!

    Slováci už v prvom striedaní nepochodili a prehrávajú 0:1. Z vonkajšej hranice pravého kruhu prudko vypálil Nakládal a jeho pokus ešte pred bránkou tečoval MARTIN ZAŤOVIČ, takže brankár Hudáček nemal žiadnu šancu na zákrok. Asistencie: Jakub Nakládal, Martin Růžička.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 1. Zaťovič (Nakládal, Růžička), 8. Simon (radil), 54. Valský (Zohorna) – 50. L. Hudáček (Šťastný, Dej)


    Česko: Kovář (32. Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Zohorna, Valský – Radil, Filippi, Simon – Ondřej
    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaroš, Kozák, Sloboda – L. Hudáček, Marcinko, Nagy – J. Sýkora, Viedenský, Tybor – Dej, Bližňák, Bartovič – Haščák, Lušňák, Cehlárik – Šťastný

    Rozhodca: Hodek, Šindler – Bláha, Svoboda