Česko – Slovensko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Slovensko
Piatok 10.04.2015, 18:00 • HZS Jihlava • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 3-1.
    Strely na bránku: 31-19.
    Zásahy gólmanov: 18-28.
    Zblokované strely: 12-13.
    Hity: 18-11.
    Vylúčenia: 9-12.
    Presilovky: 0-0.
    Úspešnosť na vhazovaniach: 46% – 54%. (20:37:32)
     
    Zápas sa skončil, Slováci na jihlavskom ľade nezvíťazili ani v tomto dueli. Náš tím teraz čaká pauza, po ktorej budeme pokračovať domácimi zápasmi proti Bielorusku (v Košiciach a Poprade).

    Najlepší hráči:
    Slovensko – Július Hudáček
    Česko: Martin Zaťovič

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Haščák sa ešte v útoku snažil získať puk, ale proti dvojici domácich hokejistov sa mu to nepodarilo. Slovensko už podľa všetkého znížiť nedokáže.
     
    59:06
    Medzičasom sa nám začína už posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Slovensku sa síce snaha uprieť nedá, ale žiaden tlak nesledujeme.
     
    58:38
    Slovensku sa následne podarilo bleskovo sa presunúť do pásma. Strelecky to tam skúsil Podhradský, ale jeho nahodenie na bránku skončilo iba u Machovského.
     
    58:24
    Česi pokračujú v aktivite a našich chlapcov vytlačili späť k Hudčákovi. Tam dobre zapracoval Smoleňák, no náš gólman pohodlne zakročil a puk vyrazil.
     
    57:55
    Naši chlapci rozohrali puk spoza svojej bránky, ale do útoku sa im dostať nepodarilo. Bartovič bol v strednom pásme dobre odstavený a puk za čiaru nedostal.
     
    57:22
    Puk sa opäť presunul k našej bránke a Hudáček hru pre istotu prerušil. V samom závere sledujeme kúskovaný hokej a Slovákom sa nedarí súvislejšie udržať pásmo ani tlak.
     
    56:52
    Výborná práca našich chlapcov. Puk od mantinelu priamo pred bránku dostal Hudáček, ale Šťastný v rýchlosti nedokázal nebezpečnejšie zakončiť. Domáci hokejisti sa stále dobre bránia.
     
    56:10
    Napokon prišlo ešte zakončenie z našej strany od mantinelu, ale puk do siete neprešiel. Český brankár situáciu pred svojou svätyňou upokojuje a hru prerušuje.
     
    55:58
    Priamo pred bránku sa napokon pretlačil Podhradský a dostal aj puk. Česi sú ale v defenzíve veľmi pozorní a skvelý výkon predvádza aj Machovský, takže puk v sieti neskončil.
     
    55:34
    Tybor to teraz dobre urobil pri ľavom mantineli, keď si obskočil Krejčíka a udržal puk na svojej hokejke. naši chlapci pokračujú v útočení.
     
    54:55
    Do konca riadnej hracej doby ostáva päť minút a Slovensko začína novú útočnú akciu spoza svojej bránky. Naši chlapci ešte nič stratené nemajú.
     
    54:06
    A opäť mohlo byť znížené! Do útoku sa ihneď po buly dostal Lušňák, ktorý sa dravo natlačil až pred bránku. Tam však napokon nevystrelil do siete, rpetože Jeřábek v poslednej chvíli skvele zakročil.
    Jakub VALSKÝ - 3:1
     
    53:52
    Česko dalo gól!

    Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok opäť na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to JAKUB VALSKÝ, ktorý spoza obrancu Jaroša vystrelil v polopáde pomedzi jeho korčule a napokon aj pomedzi Hudáčkove betóny. Musíme ale uznať, že náš gólman v tejto situácii nemohol nič vidieť. Asistencia: Tomáš Zohorna.
     
    53:42
    O puk sa opäť bojovalo iba pri mantineli a hra sa prerušuje, pretože rozhodcovia puk stratili z dohľadu. Hra je poriadne rozkúskovaná.
     
    53:17
    Slovenský brankár teraz reagoval na strelu súpera a puk vyrazil až na ochrannú sieť. Nasledovať bude komerčná prestávka, ktorá obom celkom určite padne vhod.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 1. Zaťovič (Nakládal, Růžička), 8. Simon (radil), 54. Valský (Zohorna) – 50. L. Hudáček (Šťastný, Dej)


    Česko: Kovář (32. Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Zohorna, Valský – Radil, Filippi, Simon – Ondřej
    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaroš, Kozák, Sloboda – L. Hudáček, Marcinko, Nagy – J. Sýkora, Viedenský, Tybor – Dej, Bližňák, Bartovič – Haščák, Lušňák, Cehlárik – Šťastný

    Rozhodca: Hodek, Šindler – Bláha, Svoboda