Česko – Slovensko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Slovensko
Piatok 10.04.2015, 18:00 • HZS Jihlava • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého reprezentačného zápasu Slovenska v Českej republike! Naši reprezentanti majú za sebou v záverečnej časti prípravy už tri zápasy a vrátane dnešného ich čaká ešte ďalších 5. Po dvojzápase s Českom sa totiž zverenci trénera Vůjtka predstavia v domácom prostredí (Košice a Poprad) proti Bielorusku a v Rige proti Lotyšom.

    Včerajší zápas: Česko – Slovensko 3:2 sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)
    Góly a asistencie:
    15. Kolář (Kovář, Novotný), 35. Pláněk (Radil, Zohorna), rozh. náj. Kovář – 13. Bartovič (Jaroš, Baranka), 52. Bartovič (Bližňák)
    Prvý prípravní zápas v Jihlave sa pre Slovákov začal veľmi dobre. Hokejisti spod tatier už po necelých trinástoch minútah hry otvorili skóre zásluhou Bartoviča, no na tento presný zásah Česi takmer ihneď odpovedali. V druhej časti hry domáci hokejisti pokračovali pozitívne naladení a ujali sa vedenia, no to im 9 minút pred koncom riadnej hracej doby zmazal hrdina zápasu Milan Bartovič a poslal zápas do predĺženia. V ňom sa o víťazovi nerozhodlo a nasledovať museli samostatné nájazdy. Tie mali iba dvoch úspešných strelcov – nášho Lušňáka a domáceho Kovářa, ale s rozdielom, že Čech Kovář sa presadil dvakrát a rozhodol tak o triumfe domácich v pomere 3:2 po samostatných nájazdoch.


    Nominácia Slovenska na dvojzápas s Českom:

    Brankári: Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Július Hudáček (Örebro/Švéd.)

    Obrancovia: Ivan Baranka, Lukáš Kozák, Michal Sersen (všetci Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Karol Sloboda, Peter Podhradský (obaja Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Christián Jaroš (Lulea/Švéd.)

    Útočníci: Milan Bartovič, Libor Hudáček, Ladislav Nagy, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL, HC Plzeň/ČR), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR), Tomáš Marcinko, Radoslav Tybor (obaja HC ČSOB Pardubice, ČR), Peter Cehlárik (Lulea/Švéd.), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Biel.)


    Nominácia Česka na dvojzápas so Slovenskom:

    Brankári:
    Jakub Kovář (Jekaterinburg, KHL), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Jan Lukáš (Sparta Praha/Kladno)

    Obrancovia: Miroslav Blaťák (Omsk, KHL), Jan Kolář (Vladivostok, KHL), Jakub Nakládal (Turku, Fín.), Jakub Krejčík (Örebrö, Švéd.), Petr Čáslava (HC Pardubice), Vojtěch Mozík, Jakub Jeřábek (obaja HC Škoda Plzeň), Bohumil Jank, Martin Pláněk (obaja Mountfield Hradec Králové), Michal Kempný (HC Kometa Brno)

    Útočníci: Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Vladimír Sobotka (Omsk, KHL), Petr Koukal (Jokerit Helsinki, KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl, KHL), Martin Zaťovič (Togliatti, KHL), Martin Růžička (Čeľabinsk, KHL), Radek Smoleňák (MODO, Švéd.), Michal Birner (Kuopio, Fín.), Petr Pohl (Eisbären Berlín, Nem.), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň), Vladimír Svačina, Ondřej Roman (obaja HC Vítkovice), Tomáš Filippi, Jakub Valský (obaja Liberec), Tomáš Zohorna, Lukáš Radil (obaja HC Pardubice)

    Duel sa v Jihlave začína o 18.00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a určite vám z neho neunikne nič podstatné!
    Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Kovář (Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek – Růžička, Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Zohorna, Valský – Radil, Filippi, Simon – Ondřej

    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaroš, Kozák, Sloboda – L. Hudáček, Marcinko, Nagy – J. Sýkora, Viedenský, Tybor – Dej, Bližňák, Bartovič – Haščák, Lušňák, Cehlárik – Šťastný

    Rozhodca: Hodek, Šindler – Bláha, Svoboda.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a duel sa po štátnych hymnách oboch krajín bude môcť začať. Domáci Česi nastúpia v bielych dresoch, Slováci v modrej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Zápas sa začal výherným buly pre Slovákov. Naši reprezentanti sa hneď stiahli pred svoju bránku a chceli rozohrať, ale nič podobné sa im nepodarilo a všetko musel kryť až Hudáček.
     
    00:46
    Česko dalo gól!

    Slováci už v prvom striedaní nepochodili a prehrávajú 0:1. Z vonkajšej hranice pravého kruhu prudko vypálil Nakládal a jeho pokus ešte pred bránkou tečoval MARTIN ZAŤOVIČ, takže brankár Hudáček nemal žiadnu šancu na zákrok. Asistencie: Jakub Nakládal, Martin Růžička.
    Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    01:08
    Slováci sa musia rýchlo pozbierať a presunúť sa do útoku. Naši to už skúšajú za svojou bránkou, odkiaľ bude rozohrávať Sersen.
     
    01:56
    Slovensku sa ale nepodarilo smerom dopredu presadiť a naši chlapci sa musia stiahnuť späť pred svoju bránku. Takýto úvod si zrejme nikto zo Slovákov nepredstavoval, ale zápas ešte rozhodnutý určite nie je.
     
    02:17
    Slovensko si ale opäť muselo dávať veľký pozor! Priamo pred bránku si Simon kopol puk a dravo išiel za ním, ale Hudáček skvele vybehol a znemožnil mu zakončenie.
     
    03:12
    Aj Slovensko sa dostalo do skvelej šance na skórovanie! Pred bránkou bol veľmi aktívny Libor Hudáček, ktorý sa po prudkej rane od modrej čiary pokúšal prepasírovať puk za Kovářa, ale napokon úspešný nebol.
     
    03:49
    Naši chlapci jasne dokázali, že bojovnosťou to dnes na českých hráčov pôjde. Slováci sa aj naďalej tlačia do zakončenia a pokúšajú sa o vyrovnanie.
     
    05:45
    Česko sa dostalo do ďalšej skvelej šance! Kovář poslal dobrú prihrávku do medzikružia priamo pred Hudáčka, no tam Zaťovič v rýchlosti napálil iba konštrukciu bránky.
     
    06:10
    Slováci sa takisto presunuli do útoku. Strieľanou prihrávkou pred bránku to tam skúsil Viedenský a jeho puk ešte tečoval Sýkroa, no Kovář bol úspešnejší.
     
    06:37
    Sýkora s Viedenským si teraz veľmi dobre rozumeli a súpera opäť zatlačili. náš súpera sa musí veľmi vytrvalo brániť.
     
    07:01
    Domáci hokejisti sa skutočne museli veľmi odhodlane brániť a puk napokon poslali od svojej bránky iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    07:26
    Slovensko v ďalšej skvelej šanci! Priamo pred brankára sa natlačil Bližňák, ale Kovář ho tam prudko postrčil a náš reprezentant napokon padol na gólmana. Hra sa musí prerušiť a nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    07:34
    Česko dalo gól!

    Slováci opäť vôbec nezvládli svoju situáciu a prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Tentokrát sa do štatistík zapísal DOMINIK SIMON, ktorý inkasoval presnú prihrávku naprieč celým útočným pásmom a so zakončením skutočne nemohol mať problém. Asistencia: Lukáš Radil.
    Dominik SIMON - 2:0
     
    08:24
    Slovensko sa bude brániť! Na tresnú lavicu smeruje na držanie protihráča Tomáš Marcinko.
     
    08:59
    Česi začali aktívne a ihneď nás zomkli v obrannom pásme. Tam to ale skvele urobil Viedenský, vypichol súperovi puk a proti jednému protihráčovi sa pustil do útoku. Tam síce neskóroval, ale nazbieral množstvo cenných sekúnd.
     
    09:12
    Českí hokejisti musia začínať iba od svojej vlastnej bránky a majú to rozhodne veľmi náročné. Naši chlapci prestriedali a dobre sa bránia.
     
    09:56
    Slovensko sa bráni bez akýchkoľvek väčších problémov a súpera odmieta pustiť späť do pásma. Domáci hokejisti si nevedia vypracovať súvislejší tlak.
     
    10:24
    Slovensko hrá v plnom počte, proti nepríjemnému súperovi sme sa teraz dokázali ubrániť.
     
    11:02
    Slovensko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hrubosť Marcel Haščák.
     
    11:31
    Česi začali aktívne a ihneď sa tlačia do zakončenia. Svojou povestnou delovkou to aj teraz skúsil Nakládal, no prudkú strelu tentokrát Hudáček dobre videl a schoval ju v lapačke.
     
    11:57
    Slovensku sa podarilo vysunúť puk preč zo svojej obrannej tretiny. V útoku ho dokonca dokorčuľoval Jurčina, ale domáci mu puk rýchlo vzali.
     
    12:16
    Česi sa do pásma vrátili bez akýchkoľvek problémov a domáci hráči sa ihneď pokúsili o skórovanie. Priamo pred bránku sa natlačil Valský, no naši mu zakončiť nedovolili.
     
    12:56
    Český tím je stále veľmi aktívny a aj teraz sa naši súperi natlačili až priamo pred bránkou. Hudáček sa musí mať aj v samom závere oslabenia na pozore.
     
    13:02
    Slovensko hrá v plnom počte, naši chlapci mali počas tohto oslabenia viac práce ako pri predchádzajúcom vylúčení.
     
    13:27
    Naši súperi to skúšajú aj proti plnému počtu hráčov. Česko sa teraz presunulo do útoku a prudkou strelou to skúsil Zohorna, ale Hudáček si poradil.
     
    14:16
    Slováci ale majú so súperom značné problémy! Tentokrát sa Čechom črtalo prečíslenie troch proti dvom, no našťastie na jeho konci bola iba strela do korčule nášho hráča.
     
    14:44
    Naši súperi ešte pokračovali vo svojej aktivite. Dobrou spätnou prihrávkou hľadal Kovář Zaťoviča, no v rýchlosti nedokázal celkom dobre zakončiť, čo je pre Slovensko zrejme aj veľkým šťastím.
     
    15:37
    Pre Slovensko to už-už vyzeralo celkom dobre, no Bartovič napokon do samostatného nájazdu nešiel. Slovensko zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    15:55
    Pri mantineli teraz zabojoval mladučký Jaroš, proti ktorému prudko vystúpil Novotný. Česko je stále aktívne a tlačí sa do zakončenia, naši ale statočne odolávajú.
     
    16:17
    Pomer striel je doposiaľ 11:4 v prospech Českej republiky. Slovensko má v úvodnej časti hry značné problémy, ale my veríme, že po prestávke sa to zmení.
     
    16:59
    Ďalšia skvelá šanca nášho súpera! Nagy si teraz vôbec neporadil najlepšie, stratil puk a ponúkol ho Filippimu. Ten sa ihneď natlačil k strele, ale Hudáček dobre zasiahol a puk vyrazil.
     
    17:17
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Ladislav Nagy.
     
    17:26
    Mohli sme skórovať vo vlastnom oslabení! Dobrú šancu pripravil svojmu reprezentačnému spoluhráčovi Viedenský, ale Radoslav Tybor v rýchlosti pálil iba tesne vedľa bránky.
     
    18:02
    Slováci sa zatiaľ bránia veľmi dobre a puk v tejto chvíli vyhodili cez všetky čiary. Česko musí začínať spoza svojej bránky.
     
    19:15
    Počas záverečných sekúnd presilovky sa ešte Česi usadili v útočnej tretine. Pálil Zohorna, no jeho pokus spoza obrany nebol presný a neohrozil nášho gólmana.
     
    19:17
    Slovensko hrá v plnom počte, počas tohto oslabenia naši vyloženejšiu šancu pred Hudáčkom nepripustili.
     
    19:59
    Slovensko to ešte skúša v samom závere tretiny. V poslednej sekunde to strelecky skúsil Nagy, ale jeho rana bola zrazená Nakládalom a do šatní sa pôjde za stavu 2:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Musíme objektívne uznať, že Slováci počas nej boli na ľadovej ploche horším tímom a českí hráči vyhrávajú zaslúžene. Naši chlapci nezachytili úvod a inkasovali už v 46. sekunde, na čo do prestávky neodpovedali a navyše inkasovali ešte raz.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:48.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 2-0.
    Strely na bránku: 12-7.
    Zásahy gólmanov: 7-10.
    Strely mimo: 8-0.
    Zblokované strely: 2-3.
    Hity: 5-3.
    Vhadzovania: 7/17 – 10/17.
    Úspešnosť buly: 41% – 59%.
    Vylúčení: 0-3.
    Presilovky: 0-0
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Slovensko sa ihneď v úvode dostalo do skvelej šance! Pred bránku sa natlačil urastený Marcinko, ktorý clonil Kovářovi, čo chcel využiť Nagy, no jeho nebezpečnú strelu napokon český gólman chytil.
     
    20:45
    Slovensko začalo veľmi aktívne a naši chlapci sa usadili v útoku. Teraz ale všetko prerušil veľmi nepríjemný zákrok Čáslavu na urasteného Marcinka, ktorý po údere iba padol na ľad vo veľkých bolestiach.
     
    20:45
    Otrasený Marcinko bude našťastie v poriadku a za pomoci lekára v bolestiach odchádza na striedačku. Česko sa bude brániť, Čáslava inkasuje dve minúty za krosček.
     
    21:13
    Českí hráči sa začali brániť veľmi dobre a puk držia ďaleko od svojej bránky. Slováci musia začínať od Hudáčka.
     
    21:56
    Jaroš to dobre skúsil krížnou prihrávkou, no tá v útočnom pásme zatiaľ veľa úspechu neprinieslo. Slovensko sa ale usadilo v tretine a pokúša sa niečo vymyslieť.
     
    22:30
    Slováci napokon puk v útoku udržali a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Puk skončil pred Kovářom, kde sa strhla bitka o dorážku, ale brankár Česka situáciu vyriešil.
     
    22:43
    Slovensko napokon ešte v tlaku pokračovalo. Cehlárik to skúsil strelecky, ale jeho rana bola zblokovaná a napokon skončila iba na brankárovi.
     
    22:45
    Česko hrá v plnom počte, naši súperi však mali celkom dosť starostí.
     
    23:01
    Slovensko sa muselo stiahnuť pred svoju bránku a dať si tam obrovský pozor! Zaťovič najskôr skúsil zakončiť k žrdi, kde chcel dorážať Jan Kovář, ale Hudáček si dal pozor a situáciu ustál.
     
    23:13
    Pred bránkou nášho tímu došlo k zbytočnej potýčke, po ktorej rozhodcovia vzájomne vylučujú. Vzájomne za krosček odchádzajú na trestnú lavicu domáci Smoleňák a náš Podhradský. Hrať sa bude vo štvorici na oboch stranách.
     
    23:31
    Naši chlapci vo štvorici ihneď chceli zaútočiť, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    23:46
    Slovensko sa v trojici bude brániť proti štyrom hráčom súpera! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Sersen.
     
    24:10
    V úvode presilovky sa Čechom vôbec nedarí usadiť sa v pásme. Slováci sa zatiaľ bránia dobre a súpera do útoku nepúšťajú.
     
    24:46
    Česi sa z tretiny vyhodili aj samo a hru v trojici zatiaľ zvládame bez väčších ťažkostí. Pevne veríme, že tretí gól teraz Hudáček nedostane.
     
    25:13
    Vzájomné vylúčenia sú minulosťou, Česi pokračujú v presilovke 5 proti 4.
     
    25:22
    Smoleňák sa vrátil z trestnej lavice vo veľkom štýle a ihneď sa dostal do dobrého zakončenia. Natlačil sa pred ľavú žrď, odkiaľ chcel puk všemožne prepasírovať za čiaru, no Hudáček napokon odolal aj za pomoci Kozáka.
     
    25:46
    Slovenská hrá v plnom počte, Česi svoju presilovku nedokázali zúžitkovať.
     
    26:08
    Hudáček hru prerušil a nasledovať bude komerčná prestávka. Tá padne obom celkom určite vhod, Slováci by sa v nej mohli nabudiť a zabojovať o zníženie.
     
    26:47
    Obrovská šanca českých hokejistov! Tí sa po skvelej spolupráci od vlastnej bránky dostali bleskovo až pred Hudáčka, na ktorého sa vyrútil Valský. Ten to skúsil strelou popri lapačke, ale Julo odolal.
     
    27:26
    Do útoku by sa radi dostali aj naši hokejisti, ale Slovákom sa stále celkom dobre nedarí. Domáci hráči sa skvele bránia a do pásma nás nepúšťajú.
     
    28:43
    Slováci to skúsili prechodom popri mantineli na pravej strane. Tam puk posielal Bartovič, ale ďalšieho z našich hráčov pokryla skvelá česká defenzíva.
     
    28:59
    V útoku bol pri mantineli veľmi aktívny Marcel Haščák, no ani jeho snaha a bojovnosť mu teraz nepomohla. česká republika sa stále veľmi dobre bráni.
     
    29:28
    Česko sa dostalo späť do útoku. Tam to strelecky skúšal Smoleňák, ale jeho strela spoza Kozáka nemohla byť nebezpečná.
     
    30:32
    Zaujímavá šanca Česka! Puk pred bránku poslal Pláněk a našiel tam Valského. Ten ihneď pálil a jeho pokus bol ešte tečovaný, ale iba tesne vedľa bránky Hudáčka.
     
    31:15
    Slovensko sa po dlhšom čase presunulo do útočnej tretiny, kde Jurčina vypálil od modrej čiary a aspoň získal útočné pásmo.
     
    31:15
    Zmena v bránke Česka. Po výbornom výkone v polovici duelu odchádza Kovář, nahradí ho Machovský.
     
    33:29
    Slovensko sa po dlhšom čase usadilo v útočnom pásme. Priamo pred bránku sa natlačil Nagy, ale súboj so súperom neustál a strieľaný puk zastavil.
     
    33:29
    Český tím si berie oddychový čas.
     
    33:57
    Českí hokejisti sa pokúsili dostať do útoku, ale o to sa snažilo aj Slovensko. Boj o puk v strednom pásme ale napokon nevyšiel v podstate nikomu.
     
    34:37
    Česko sa bude brániť! Na dve minúty za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu Michal Kempný.
     
    34:49
    Česko to hneď v úvode svojho oslabenia urobilo veľmi dobre a puk dostalo von zo svojho obranného pásma. Slováci musia začínať od svojej bránky.
     
    35:17
    Naši chlapci pri mantineli v útoku neuspeli a z pásma sa museli opäť vysťahovať. Mimo svojej obrany dokonca Novotný nazbieral cenné sekundy a Česi sa zatiaľ pozorne bránia.
     
    35:52
    Nuž, Slovákom sa ani v presilovke veľmi nedarí. Marcinko v strede klziska zachytil puk a poslal ho do útoku, ale naši chlapci tam nevedia ani len vystreliť.
     
    36:37
    Česko hrá v plnom počte, počas presilovky sme sa ani poriadne neusadili v pásme.
     
    36:43
    Česi si už v plnom počte utvorili prečíslenie, no napokon ho zakončili iba mimo priestoru bránky. Aktívny bol najmä navrátilec Kempný, ale domáci neboli úspešní.
     
    37:27
    Slovensko sa po čase dostalo späť do pásma, ale tam našim chlapcom takisto takmer nič nevyšlo. Útočnú tretinu si ale udržíme, pretože domáci sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    37:30
    Slováci sa aktívne natlačili do zakončenia ihneď po buly v útočnom pásme. Strelecky to skúsil Haščák, no Machovský si poradil.
     
    38:32
    Česko sa bude opäť brániť! Na dve minúty za hákovanie Kozáka odchádza na trestnú lavicu Jakub Valský.
     
    38:49
    Slovensko začalo aktívne a ihneď sa usadilo v útoku. Po krížnej prihrávke Nagya to strelecky skúsil Bartovič, ale jeho pokus skončil iba tesne vedľa.
     
    39:10
    Jan Kovář síce prišiel o hokejku, ale aj bez nej to urobil veľmi dobre a puk poslal preč z pásma.
     
    39:52
    Slovensko ešte pokračovalo v útoku. Po prudkej rane Jurčinu sa pred bránkou jeho spoluhráči ešte pokúsili niečo vymyslieť, ale bez úspechu. Domáci hráči sa veľmi dobre bránia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Musíme konštatovať, že Slováci síce opäť podali bojovný výkon, ale skórovať sa im nepodarilo. To však nevyšlo ani domácim a tak sa stav stále nemení.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:35.
     
    Štatistiky po druhej tretine:

    Góly: 0-0.
    Strely na bránku: 6-6.
    Zásahy gólmanov: 2 – 0.
    Strely mimo: 8-0.
    Zblokované strely: 4 – 2.
    Hity: 7-3.
    Vhazovania: 6/16 – 10/16.
    Úspšnosť buly: 37% – 62%.
    Vylúčení: 4-2.
    Presilovky: 0-0
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Slovensko sa ihneď presunulo do pásma, kde dohráva svoju presilovku. Po odrazenom puku sa k zakončeniu dostal Nagy, ale jeho ranu hokejkou zastavil brankár Machovský.
     
    40:20
    Po strkanici pred Machovským prichádza vzájomné vylúčenie. Na trestnú lavicu smerujú za krosček Bartovič a za držanie Krejčík.
     
    40:32
    Česko hrá vo štvorici, pokračuje sa v 4 proti 4.
     
    41:02
    Máme tu ďalšie vzájomné vylúčenie po ďalšej zbytočnej potýčke. Na trestnú lavicu smeruje za krosček Krejčík a oddýchne si aj náš Bližňák, ktorý si ale odpyká až 2+2 minúty za krosček a hrubosť!
     
    41:13
    Česko začalo aktívne a ihneď sa dostalo do zaujímavej pozície. Na pravej strane sa tam k puku dostal Simon a rýchlo pálil, ale Hudáček situáciu ustál.
     
    42:44
    česko je okamžite veľmi aktívne a tlačí sa do zakončenia. Domáci hokejisti to tam robia skutočne veľmi dobre a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Po prudkej strele Nakládala chcel dorážať Kovář, ale naša obrana bleskovo zasiahla. Opäť sa bude vylučovať, Slovensko bude hrať v trojici.
     
    42:44
    Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Michal Sersen.
     
    43:24
    česko už medzičasom hrá proti štvorici Slovákov. Naši chlapci sa museli stiahnuť do defenzívy, kde po prudkej Kolářovej strele od žrde zakončoval Kovář, no Hudáček si poradil.
     
    43:37
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná, potom si presilovku zahrá aj Slovensko. Na trestnú lavicu smeruje za krosček Martin Zaťovič.
     
    44:12
    Slováci stále bojujú a snažia sa pretlačiť do zakončenia. Puk tam dobre prepasíroval Nagy, ale napokon Machovský veľa práce nemal a pohodlne sa ubránil.
     
    44:44
    Slovensko už hrá v plnom počte, zahráme si skrátenú presilovku. Prvú akciu musíme začať spoza svojej bránky.
     
    45:13
    Našim chlapcom sa ale nepodarilo preniknúť ani cez stredné pásmo a puk skončil na hokejkách súpera. Do útoku sa ihneď pustil Kempný a dostal sa až k bránke, kde vznikla iba ďalšia menšia šarvátka.
     
    45:23
    Slovenská má pred sebou záverečné sekundy presilovky, ale stále je iba pri svojej bránke, Našim chlapcom sa súpera vôbec nedarí prekvapiť.
     
    45:46
    Česi už medzičasom hrajú v plnom počte, čo si teraz asi veľmi dobre neuvedomili a dlhým pasom cez celé klzisko sa dostali iba do zakázaného uvoľnenia.
     
    45:59
    Rozhodcovia situáciu na ľadovej ploche krotia a v podstate každú väčšiu strkanicu riešia vzájomným vylúčením. Na trestnú lavicu teraz smeruje za seknutie Lušňák a za hrubosť Nakládal.
     
    46:10
    Napokon sa hrá vo štvorici na oboch stranách. Naši chlapci sa pokúšajú o prechod do útoku, ale domáci hráči sa výborne bránia a nikam nás nepúšťajú.
     
    46:28
    A po ďalšom vzájomnom naťahovaní je tu opäť vylúčenie na oboch stranách. Na trestnú lavicu smeruje za hrubosť Šťastný aj Krejčík.
     
    47:06
    Hrá sa v trojici na oboch stranách a na ľadovej ploche je veľmi veľa priestoru. Z toho zatiaľ ťažia Česi, ktorí sa presunuli do útoku a budú tam chcieť niečo vymyslieť.
     
    47:26
    Slovensku sa napokon podarilo dostať puk spoza svojej bránky. Do útoku ho dostal Haščák, ale za svätyňou českého tímu spoluhráča nenašiel.
     
    47:40
    Po súboji pri slovenskej bránke Zaťovič posunul bránku a hra sa bude musieť opäť prerušiť. Sledujeme iba veľmi nesúvislý hokej, ktorý prerušujú vylúčenia, strkanice a najnovšie aj posunutie bránky.
     
    48:28
    Po dlhej dobe hrajú oba celky v plnom počte. Slovensko ale nemalo dostatok síl na útočenie, a tak Švarný puk iba nahodil na zadný mantinel.
     
    48:53
    Konečne sme videli peknú akciu Slovákov. Tybor posielal dobrý puk Viedenskému, ale ten bol pri zakončení faulovaný a vybojoval presilovku.
     
    48:53
    Tak napokon nie. Presilovka sa konať nebude a pokračujeme v plnom počte na oboch stranách.
     
    49:32
    Slovensko dalo gól!

    Naši chlapci sa konečne dostávajú ku kontaktnému presnému zásahu! Pred bránkou ostal úplne nepokrytý LIBOR HUDÁČEK, ktorý vôbec nezaváhal a nekompromisne zavesil po hornú žrď Machovského. Asistencie: Andrej Šťastný, Rastislav Dej.
    Libor HUDÁČEK - 2:1
     
    50:09
    Slovensko je gólom nabudené a pokračuje v útočnej snahe. Kozák teraz nemal komu prihrávať, a tak zvolil prudkú strelu, ale Machovský si tentokrát dal veľký pozor.
     
    50:39
    Česi sa presunuli do útoku a vymysleli to tam veľmi dobre! Po peknej strieľanej prihrávke spred bránky tečoval puk Smoleňák, ale Hudáček našťastie odolal.
     
    50:46
    Slovensko sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Milan Bartovič.
     
    51:20
    Pred bránkou teraz musel silou zakročiť aj mladík Jaroš. Ten si tam nie celkom ideálne postrážil Jaroša, ale napokon svoje zaváhanie napravil a nebezpečnú strelu nepripustil.
     
    51:57
    česko je počas presilovky aktívne a stále sa tlačí do zakončenia. Spred modrej čiary tentokrát pálil Jeřábek, ale puk bol zblokovaný a Hudáčka neprekvapil.
     
    52:16
    Česko ešte ostalo v útočnej tretine a dostalo sa do ďalšej dobrej príležitosti. Tentokrát puk tečoval Simon, ale Hudáček bol na svojom mieste a tretí gól súpera nepripustil.
     
    52:46
    Bartovič je späť na ľadovej ploche a Slovensko hrá v plnom počte. Naši chlapci majú pred sebou záverečné minúty, počas ktorých môžu skóre vyrovnať.
     
    53:17
    Slovenský brankár teraz reagoval na strelu súpera a puk vyrazil až na ochrannú sieť. Nasledovať bude komerčná prestávka, ktorá obom celkom určite padne vhod.
     
    53:42
    O puk sa opäť bojovalo iba pri mantineli a hra sa prerušuje, pretože rozhodcovia puk stratili z dohľadu. Hra je poriadne rozkúskovaná.
     
    53:52
    Česko dalo gól!

    Domáci hokejisti zvyšujú svoj náskok opäť na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to JAKUB VALSKÝ, ktorý spoza obrancu Jaroša vystrelil v polopáde pomedzi jeho korčule a napokon aj pomedzi Hudáčkove betóny. Musíme ale uznať, že náš gólman v tejto situácii nemohol nič vidieť. Asistencia: Tomáš Zohorna.
    Jakub VALSKÝ - 3:1
     
    54:06
    A opäť mohlo byť znížené! Do útoku sa ihneď po buly dostal Lušňák, ktorý sa dravo natlačil až pred bránku. Tam však napokon nevystrelil do siete, rpetože Jeřábek v poslednej chvíli skvele zakročil.
     
    54:55
    Do konca riadnej hracej doby ostáva päť minút a Slovensko začína novú útočnú akciu spoza svojej bránky. Naši chlapci ešte nič stratené nemajú.
     
    55:34
    Tybor to teraz dobre urobil pri ľavom mantineli, keď si obskočil Krejčíka a udržal puk na svojej hokejke. naši chlapci pokračujú v útočení.
     
    55:58
    Priamo pred bránku sa napokon pretlačil Podhradský a dostal aj puk. Česi sú ale v defenzíve veľmi pozorní a skvelý výkon predvádza aj Machovský, takže puk v sieti neskončil.
     
    56:10
    Napokon prišlo ešte zakončenie z našej strany od mantinelu, ale puk do siete neprešiel. Český brankár situáciu pred svojou svätyňou upokojuje a hru prerušuje.
     
    56:52
    Výborná práca našich chlapcov. Puk od mantinelu priamo pred bránku dostal Hudáček, ale Šťastný v rýchlosti nedokázal nebezpečnejšie zakončiť. Domáci hokejisti sa stále dobre bránia.
     
    57:22
    Puk sa opäť presunul k našej bránke a Hudáček hru pre istotu prerušil. V samom závere sledujeme kúskovaný hokej a Slovákom sa nedarí súvislejšie udržať pásmo ani tlak.
     
    57:55
    Naši chlapci rozohrali puk spoza svojej bránky, ale do útoku sa im dostať nepodarilo. Bartovič bol v strednom pásme dobre odstavený a puk za čiaru nedostal.
     
    58:24
    Česi pokračujú v aktivite a našich chlapcov vytlačili späť k Hudčákovi. Tam dobre zapracoval Smoleňák, no náš gólman pohodlne zakročil a puk vyrazil.
     
    58:38
    Slovensku sa následne podarilo bleskovo sa presunúť do pásma. Strelecky to tam skúsil Podhradský, ale jeho nahodenie na bránku skončilo iba u Machovského.
     
    59:06
    Medzičasom sa nám začína už posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Slovensku sa síce snaha uprieť nedá, ale žiaden tlak nesledujeme.
     
    59:35
    Haščák sa ešte v útoku snažil získať puk, ale proti dvojici domácich hokejistov sa mu to nepodarilo. Slovensko už podľa všetkého znížiť nedokáže.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil, Slováci na jihlavskom ľade nezvíťazili ani v tomto dueli. Náš tím teraz čaká pauza, po ktorej budeme pokračovať domácimi zápasmi proti Bielorusku (v Košiciach a Poprade).

    Najlepší hráči:
    Slovensko – Július Hudáček
    Česko: Martin Zaťovič

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera.
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 3-1.
    Strely na bránku: 31-19.
    Zásahy gólmanov: 18-28.
    Zblokované strely: 12-13.
    Hity: 18-11.
    Vylúčenia: 9-12.
    Presilovky: 0-0.
    Úspešnosť na vhazovaniach: 46% – 54%. (20:37:32)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 1. Zaťovič (Nakládal, Růžička), 8. Simon (radil), 54. Valský (Zohorna) – 50. L. Hudáček (Šťastný, Dej)


    Česko: Kovář (32. Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Zohorna, Valský – Radil, Filippi, Simon – Ondřej
    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaroš, Kozák, Sloboda – L. Hudáček, Marcinko, Nagy – J. Sýkora, Viedenský, Tybor – Dej, Bližňák, Bartovič – Haščák, Lušňák, Cehlárik – Šťastný

    Rozhodca: Hodek, Šindler – Bláha, Svoboda