Bilbao – Valencia 1:1 (kon.) | Elche – Getafe 0:1 (kon.) | Villarreal – Espanyol 0:3 (kon.)
koniec
Villarreal CF
0:3 (0:1)
RCD Espanyol Barcelona
Štvrtok 09.04.2015, 22:00 • Camp El Madrigal (Villarreal) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Vitajte na El Madrigal, na jednom z troch štadiónov, na ktorých dnes finišuje vložené 30. kolo La Ligy.

    Tabuľkové postavenie:

    6. Villarreal: 14 – 8 – 7; skóre 43:26; body 50
    12. Espanyol: 9 – 8 – 12; skóre 33:38; body 35

    Forma:

    Villarreal: V – P – R – P – P – R
    Espanyol: V – P – P – R – R – R

    Stačilo pár nepodarených zápasov a Villarreal sa veľmi rýchlo ocitol mimo boja o Ligumajstrov. Žltá ponorka dopláca v posledných týždňoch na náročný program a úzky káder. Na šiestej riečke má pred Málagou stále dostatočný päťbodový náskok, no strata na piatu Sevillu sa prehĺbila na osem bodov.
    Villarreal v posledných piatich súťažných stretnutiach nezvíťazil, pričom v posledných troch ligových ani neskóroval! Hostiteľ dnešného stretnutia sa v lige naposledy presadil pred mesiacom pri domácej výhre so Celtou Vigo (4:1). Medzitým už stihol vypadnúť aj z Európskej ligy UEFA (Sevilla 1:3 a 1:2).

    V posledných piatich súťažných zápasoch sa neradoval ani Espanyol, ktorý v tomto období strelil jediný gól. Vo víkendovom zápase s Elche prerušil katalánske čakanie kapitán Sergio Garciá, ktorého zásah ale nemal trojbodovú príchuť (1:1).
    Z víťazstva sa barcelonsky klub tešil naposledy ešte vo februári, keď doma porazil iný tím z konca tabuľky a síce úplne poslednú Córdobu (1:0). Espanyol je napriek dvanástemu miestu vonku tretím najhorším tímom súťaže. Menší počet bodov nazbierala už len Granada.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, V. Ruiz, Musacchio (C), J. Costa – J. dos Santos, Trigueros, Pina, J. Campbell – G. dos Santos, Vietto
    Náhradníci: J. Carlos – I. Uche, Rukavina, G. Moreno, Bailly, Marcos, Pedraza
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, H. Moreno, Á. González, Duarte – J. López, V. Sánchez – L. Vázquez, S. García (C), V. Álvarez – Caicedo
    Náhradníci: P. López – Mattioni, Stuani, Abraham, Caňas, Colotto, Montanés
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Rozhodca: Carlos Del Cerro Grande – J. Yuste, A. Álvarez – J. Díaz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Katalánci v modro-bielej sade dresov obstarali úvodný výkop neskorého stretnutia. Villarreal celý v žltom sprava-doľava.
     
    2
    V skorom úvode zápasu je to zatiaľ prekopávaná z jednej strany na druhú. Obe mužstvá sa potrebujú na začiatok oťukať.
     
    3
    Ako prví sa do ofenzívy rozkmitali hostia, konkrétne Álvarez, ktorý z ľavej strany hľadal na hrote kapitán Sergia Garcíu. Pred ním ale úradoval kapitán Žltej ponorky Musacchio.
     
    4
    Barcelona pokračuje v aktívnom nástupe do stretnutia. Do Asenjovej šestnástky letel ďalší center z ľavej strany Espanyolu, no ani Duarteho pas nenarobil v domácej šestnástke paseku.
     
    5
    Po spolupráci menovcov Víctora Sáncheza a Álvareza sa druhý menovaný dostal k možnosti centrovať, no prudkú loptu do vápna odkopával tretí Víctor a síce Ruiz.
     
    6
    Espanyol je prekvapivo i naďalej aktívnejší a futbalovejší. K priamemu ohrozeniu Sergia Asenja sa ale zatiaľ nedostal.
     
    7
    Nemení to ani ďalší Sánchezov pas do šestnástky zaskočeného Villarrealu. Loptu zo vzduchu stiahol gólman Sergio Asenjo.
     
    8
    Joel Campbell sa na ľavej strane pokúšal po prvýkrát dostať cez Arbillu, no Barca svoju prvú defenzívnu prácu v stretnutí zvládla.
     
    9
    Na Camp El Madrigal sa nám pár hodín pred polnocou spúšťa jemný dážď. Snáď to pokropí pasívneho domáceho favorita.
     
    10
    Vázquez na pravej strane pekne priklepol loptu pätou pre Arbillu, ktorý mohol centrovať do šestnástky. Pas prešiel cez Caiceda až na kapitán Garcíu, ktorý však z desiatich metrov volejom prestrelil bránku. Chýbali mu azda dva metre.
     
    11
    Hostia sa pri rozohrávke voľného kopu v trojici pokúsili vykombinovať dvojicu Villarrealu, no Lucas Vázquez sa napokon k centru nedostal.
     
    12
    Štandardka sa kopala i na druhej strane, kde hlavou zakončoval Pina, no Kiko Casilla jeho nedôraznú hlavičku poľahky kryje.
     
    13
    Hra sa zatiaľ príliš neprerušuje a má dobrý spád. Chýbajú jej ale gólové príležitosti. Tú najväčšiu mal doteraz kapitán Sergio García.
     
    14
    Nemení to ani Vázquezov ambiciózny pokus z vyše dvadsiatich metrov, ktorý triafa iba chrbát spoluhráča Felipeho Caiceda.
     
    15
    Héctor Moreno na ľavej strane ihriska výborne prerezal postup rozbehnutého Vietta a pre Kataláncov navyše vybojoval outové vhadzovanie.
     
    16
    Po štvrťhodinke pokračujeme bez gólov i príležitostí na ich strelenie. Aktívnejším tímom doposiaľ jednoznačne Espanyol.
     
    17
    Barcelonsky klub si taktiež vypracoval doposiaľ jedinú zaujímavú príležitosť, kedy sa však Sergio García v koncovke pomýlil.
     
    18
    Espanyol Barcelona s druhou nesmierne zaujímavou príležitosťou na otvárací gól. Tentokrát sa už jednalo o gólovú možnosť a opäť v tom mal prsty zakončovateľ Sergio García. Kapitán katalánskeho celku ale tentokrát prihrával, keď krátko predtým na pravej strane obohral statického Víctora Ruiza. García následne posielal nadýchaný center na vzdialenejšiu žrď, kde Víctor Álvarez preskočil pravého obrancu Gaspara. Hosťujúca päťka zakončovala zo šiestich metrov presne k pravej tyči, no pohotový Sergio Asenjo dokázal koníčka akrobaticky vyraziť mimo priestoru troch žrdí. Napriek prevahe RCD pokračujeme bez gólov.
    Asenjo
     
    20
    Nemení sa to ani po rohovom kope domácej Žltej ponorky. Strelecký pokus spoza šestnástky od Jonathana dos Santosa bol zablokovaný.
     
    21
    Medzitým mal znovu prácu i Sergio Asenjo, ktorý musel vzlietnuť za vysokým centrom z ľavej strany od Vázqueza.
     
    22
    V polovici úvodného dejstva sme videli tri zakončenia hostí, z ktorých dve mohli pokojne znamenať úvodný gól duelu. Villarreal zatiaľ nevystrelil.
     
    23
    Musacchio najskôr výborne zablokoval Sánchezovu strelu, no Jonathan dos Santos si proti Álvarezovi musel pomáhať faulom. Voľný kop pre RCD.
     
    24
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Podstatne aktívnejší hostia sa v polovici úvodného dejstva po zásluhe ujímajú vedenia! Po nedovolenom zákroku Jonathana dos Santosa tu bol voľný kop z ľavej strany, ktorý rozohrával Lucas Vázquez. Pravý krídelník lišiacky zakrútil loptu z uhlu ponad múrik a takmer nachytal gólmana Sergia Asenja. Guľatý nezmysel na ceste do siete zastavila horná konštrukcia domácej svätyne, no na druhý pokus sa už Kataláncom podarilo i so šťastím napnúť sieť. Javi López na bránkovej čiare hlavičkoval do FELIPEHO CAICEDA, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru. Ekvádorčan otvára skóre, favorit musí otáčať!
    Felipo CAICEDO - 0:1
     
    26
    Zápas by mal teda dostať nové grády. Doposiaľ boli jasne lepší hostia, ktorí v streleckých pokusoch vedú jednoznačne 6:0!
     
    28
    Vietto sa snažil v šestnástke vymodliť pokutový kop, no Carlos Del Cerro Grande jednoznačne rozpažil. Budeme hrať ďalej.
     
    29
    Dlho sme už ale nehrali, pretože Giovani dos Santos natlačil Moreno do vybiehajúceho Casillu a možno budeme musieť vynútene striedať.
     
    30
    Tak nie, je to Álvaro González, ktorého dos Santos špinavo sotil do barcelonskeho gólmana. Stopér hostí už leží na nosidlách so zafixovaným krkom. Striedanie sa zdá byť nevyhnutné.
     
    31
    Otrasený Álvaro González sa ale krívajúc vracia k poliacej čiare a hlási sa späť do hry. Vitálne ale teda príliš nepôsobí.
     
    32
    Medzitým sme už prekročili úvodnú tretinu stretnutia, ktorá jasne vyznela v prospech mierneho outsidera dnešného duelu.
     
    33
    Domáci začínajú pôsobiť nervóznym dojmom, no i naďalej zatiaľ pokračujeme bez kartových trestov. Voľný kop pre RCD.
     
    34
    Tak som to zakríkol. Po neúspešnej rozohrávke hosťujúceho voľného kopu sa tu rodil protiútok Villarrealu, ktorého i za cenu žltej karty zastavil otrasený Álvaro González. Rovnaké na druhej stane postretlo Pinu, ktorý držal za dres rozbiehajúceho sa Sáncheza. V kartovom vyznení sú si obe mužstvá kvit.
     
    36
    Giovani dos Santos dostal doprava výbornú loptu do priestoru, no Duarte ho dokázal včas zakrižovať a zablokovať jeho center.
     
    37
    Espanyol dnes zatiaľ veľa chýb nerobí, domáci by ich mali využívať efektívnejšie. Nedovolené zákroky pribúdajú.
     
    38
    Opakovaný záber si medzitým ešte raz vyberá Vietto pád v šestnástke hostí. Argentínsky útočník tomu výrazne pomohol.
     
    39
    Domáci na okamžik zavreli Espanyol pred šestnástku, no pred Pinom odkopával loptu vracajúci sa Caicedo. Roh pre žltých.
     
    40
    Domáci sa ale neujali a rovnako tak nepochodil ani Musacchiov nákop z druhej vlny. Do konca prvej polky ešte päť minút.
     
    41
    Štandardnej situácii sa musel brániť i Villarreal, no Žltá ponorka to zvládla bez najmenších ťažkostí. Odvracal Trigueros.
     
    42
    Jonathan dos Santos bol na pravej strane faulovaný Duartem. Mexičan sa pokúsil rozohrať narýchlo, no nemal s kým hrať.
     
    43
    Domáci si teraz pýtajú pokutový kop po údajnej ruke Javiho Lópeza, ale Carlos Del Cerro Grande nechce o niečom podobnom ani len počuť.
     
    44
    Domáci favorit sa i naďalej hrá s ohňom a pokojne už mohol prehrávať o dva góly. Lucas Vázquez tentokrát pracoval na ľavej strane ihriska, kde ho krásnou diagonálou hľadal Javi López. Katalánsky krídelník si loptu perfektne prevzal a aj keď sa následne na prvý pokus cez Gaspara nedostal, dokázal svoju akciu zakončiť strelou. Tú ešte stačil podvihnúť stopér Ruiz, nebezpečný pokus tak zaskočil i gólmana Žltej ponorky Sergia Asenja. Zrazená lopta ale na domáce šťastie pristála len na hornej sieti hostiteľovej svätyne.
     
    45
    Rozhodcovská štvorica na čele s Carlosom Del Cerro Grandem pridáva ešte jednu nadstavenú minútku za ošetrovanie Álvara Gonzáleza.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Villarreal v prvom polčase jednoznačne sklamal a smerom dopredu neponúkol prakticky nič, čo by stálo za zmienku. Sám sa naopak musel brániť trom nebezpečným príležitostiam barcelonského mužstva, pričom jednu sa Žltej ponorke ustrážiť nepodarilo. Felipe Caicedo si so šťastím otvoril tohtosezónny účet a poslal tak Espanyol do zaslúženého polčasového vedenia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas začíname v totožných zostavách, ktoré otvárali toto neskoré stretnutie. Pokračuje i Álvaro González, s ktorým to po zrážke s Casillom nevyzeralo vôbec dobre.
     
    48
    Villarreal začína naprávať spackaný prvý polčas náporom v úvode toho druhého. Campbellov center z ľavej strany ešte preletel celou šestnástkou bez zásahu, no loptu na hrane veľkého vápna ešte zachytil Jonathan dos Santos, po ktorého zadovke centroval Trigueros. Na center domáceho stredopoliara si najlepšie naskočil kapitán Žltej ponorky Mateo Musacchio. Argentínsky stopér zakončoval z päťky k pravej žrdi, no hlavičke domáceho lídra chýbala zásadnejšia razancia. Kiko Casilla dokázal reagovať a loptu vytláča na rohový kop.
     
    50
    Po ňom sa už Villarreal nepresadil, navyše Giovani dos Santos a po útoku z druhej vlny nechal chytiť do postavenia mimo hru.
     
    51
    Espanyol sa preto snaží upokojiť štart do druhého dejstva postupnou kombináciou z polovice ihriska. Zatiaľ sa to pruhovaným darí.
     
    53
    Espanyol sa tlačil dopredu odvážne, no Caicedo hral na zemi a RCD sa po hvizde hlavného arbitra musí znovu stiahnuť na svoju polku.
     
    54
    Vietto na pravej strane prepadol cez všadeprítomného Javiho Lópeza, no hlavný rozhodca Del Cerro Grande púšťa hru ďalej.
     
    55
    Púšťa ju aj po páde Sergia Garcíu v šestnástke Villarrealu a tu sa už jednalo o podstatne spornejší okamžik, ktorý mohol zásadne ovplyvniť ďalší priebeh.
     
    56
    Víctor Ruiz síce stratil rovnováhu, no kapitána hosťujúceho mužstva jednoznačne podrazil. Katalánci mali zahrávať pokutový kop!
     
    57
    Namiesto toho hostia rozohrávali len voľný kop, Arbillov nákop sa Villarrealu podarilo odvrátiť. Na druhej strane sme sledovali roh domácich, Triguerosov center boxoval Casilla.
     
    59
    Marcelino García Toral podľa očakávaný strieda ako prvý a to hneď dvojnásobne. Namiesto dvojice Pina a Vietto naskakuje Marcos s Gerardom Morenom. Zaujímavý ťah domáceho manažéra, ktorý polhodinu pred koncom nepriaznivo sa vyvíjajúceho stretnutia stiahol svojho najlepšieho strelca Luciana Vietta.
     
    61
    Joel Campbell na ľavej strane faulovaný Vázquezom, Villarreal dostáva k dispozícii ďalší voľný kop z ľavej strany ihriska.
     
    62
    Rozohrával ho Jonathan dos Santos, ktorého center boxoval Casilla k Triguerosovi, no ten zakončil len do stredu bránky.
     
    63
    Neujal sa ani rohový kop Villarrealu, pri ktorom katalánskej defenzíve už tradične vypomáhal i jediný strelec doterajšieho priebehu Caicedo.
     
    64
    Po prvýkrát strieda i Sergio González, ktorý posiela na pľac bývalého hráča waleskej Swansea – Josého Caňasa. Pozíciu mu uvoľnil Javi López.
     
    65
    V deň svojich devätnástich narodenín debutuje na El Madrigal mladík Pedraza, ktorý po dvadsiatich minútach druhého dejstva vymenil Jonathana dos Santosa.
     
    68
    Espanyol Barcelona dala gól!
    FELIPE CAICEDO sa dnes utrhol a druhým gólom v zápase zdvojnásobuje vedenie katalánskeho družstva! Ľavý obranca Duarte vhodil loptu do hry na kapitána Sergia Garcíu. Hosťujúca deviatka si loptu šikovne a technicky prebrala a následne zapojila do hry aj bojovníka Caiceda, ktorého sme zatiaľ častejšie registrovali pri obetavej výpomoci defenzíve. Ekvádorský útočník sa ale blysol i v ofenzívnej časti, keď si loptu šikovne hodil okolo Víctora Ruiza a následne z ľavej strany nachytal na bližšej žrdi i Sergia Asenja, ktorý popod pravú ruku prepustil loptu do siete. RCD je ešte bližšie veľkému prekvapeniu.
    Felipe CAICEDO - 0:2
     
    70
    Domáci náhradníci sa v zápase ešte nestihli poriadne porozhliadať a Žltá ponorka razom prehráva o dva zásahy.
     
    72
    El Madrigal druhý gól samozrejme zatriasol. Domáci ale majú stále dostatok času na vyrovnanie či dokonca obrat. Vlastné peniaze by som na to ale nestavil.
     
    73
    Espanyol sa navyše darí ťažiť z eufórie a dobrou kontrolou lopty získava cenné desiatky sekúnd, ktoré by sa mohli hodiť.
     
    74
    Zvlášť, keď bude Villarreal i naďalej pracovať s takouto podporou ofenzívy. Domáci dnešné stretnutie absolútne nezvládajú.
     
    75
    Štvrťhodinku pred koncom je to stále o dva góly a trápenie Villarrealu nenachádza konca. Cesta do Európy sa komplikuje.
     
    77
    Aké by to bolo športové, keby domáci priaznivci zatlieskali dvojgólovému Caicedovi alebo keby aspoň taktne mlčali. Ekvádorčana namiesto toho vyprevádza vidlácky hukot, ktorý ale hrdina dnešného duelu neregistruje. Na hrote ho nahrádza Stuani.
     
    79
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Katastrofa domáceho Villarrealu pokračuje, Žltá ponorka naďalej naberá vodu a potápa sa k piatej domácej porážke tejto sezóny. Víctor Álvarez si na ľavej strane bravúrne narazil loptu s kapitán Sergiom Garcíom. Hosťujúca päťka sa následne dostala i cez dezorientovaného Gaspara, aby následne prudko centrovala na hranicu malého vápna, kde za loptou kĺzal nedávno prichádzajúci Stuani. Pred ním ešte síce vyrážal Sergio Asenjo, ale ten taktiež nechytá dobré stretnutie. Loptu vyboxoval presne na kopačku VÍCTORA SÁNCHEZA, ktorý z desiatich metrov dorazil loptu do siete i cez ležiacu jednotku domáceho tímu. Hanebných 0:3 z pohľadu favorita!
     
    81
    Domáci sú zrelí na uterák, čo registrujú i priaznivci Žltej ponorky, ktorí už húfne opúšťajú Camp El Madrigal.
     
    83
    Ako posledný hráč základnej dvadsaťdvojky opúšťa hraciu plochu strelec tretieho gólu Víctor Sánchez. Na jeho mieste už máme Abrahama.
     
    85
    Striedajúci žolík José Caňas zostáva ležať na hracej ploche, hostia dokonale kúskujú záver vyhratého stretnutia.
     
    86
    Joel Campbell si pred šestnástkou nerozumel s Giovanim dos Santosom a tak to ide prakticky od úvodného hvizdu Cerro Grandeho.
     
    87
    Pedraza sa v spoluprác náhradníkov snažil vysunúť Morena, no lopta debutujúceho náhradníka bola podstatne pretiahnutá.
     
    88
    Na koni hrajúci Espanyol sa pokúsil aj o štvrtý zásah do Asenjovej svätyne, no rohový kop sa Kataláncom práve nevydaril.
     
    89
    Espanyol sa v živej tabuľke posúva už do TOP 10! Minimálne za dnešný výkon si do Gonzálezovi zverenci maximálne zaslúžia.
     
    90
    Villarreal bude po tridsiatich kolách strácať na Ligu majstrov už priepastných dvanásť bodov. Skorej by sa mal obzerať pod seba, kde sa už na ponorku tlačí Málaga.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Carlosom Del Cerro Grandem pridáva k rozhodnutému stretnutiu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90+2
    Po Triguerosovom rohovom kope tu ešte bola jedna príležitosť pre Villarreal, no Musacchio už v páde z uhlu nedokázal upratať loptu do siete.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Európsky kandidát Villarreal dnes v domácom prostredí absolútne vyhorel a pripravil sa tak aj o poslednú šancu zabojovať o Ligu majstrov. Espanyol dnes predčil Žltú ponorku nasadením, priamočiarosťou a defenzívnou organizáciou. Ovocím katalánskej snahy boli dva góly Felipeho Caiceda, ktoré prikrášlil Víctor Sánchez. RCD sa v tabuľke posúva do TOP 10 na deviate miesto. Villarreal zostáva šiesty, jeho päťbodový náskok na siedmu Málagu sa nemení, no na piatu Sevillu stráca už jedenásť bodov. (23:51:45)

    Erik Farkaš

    Góly: 24. Caicedo, 68. Caicedo, 79. V. Sánchez

    Karty:   34. Pina (VLR) – 34. Á. González (ESB)


    Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, V. Ruiz, Musacchio (C), J. Costa – J. dos Santos, Trigueros, Pina, J. Campbell – G. dos Santos, Vietto
    Náhradníci: J. Carlos – I. Uche, Rukavina, G. Moreno, Bailly, Marcos, Pedraza
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, H. Moreno, Á. González, Duarte – J. López, V. Sánchez – L. Vázquez, S. García (C), V. Álvarez – Caicedo
    Náhradníci: P. López – Mattioni, Stuani, Abraham, Caňas, Colotto, Montanés
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Rozhodca: Carlos Del Cerro Grande – J. Yuste, A. Álvarez – J. Díaz