Bilbao – Valencia 1:1 (kon.) | Elche – Getafe 0:1 (kon.) | Villarreal – Espanyol 0:3 (kon.)
koniec
Villarreal CF
0:3 (0:1)
RCD Espanyol Barcelona
Štvrtok 09.04.2015, 22:00 • Camp El Madrigal (Villarreal) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Európsky kandidát Villarreal dnes v domácom prostredí absolútne vyhorel a pripravil sa tak aj o poslednú šancu zabojovať o Ligu majstrov. Espanyol dnes predčil Žltú ponorku nasadením, priamočiarosťou a defenzívnou organizáciou. Ovocím katalánskej snahy boli dva góly Felipeho Caiceda, ktoré prikrášlil Víctor Sánchez. RCD sa v tabuľke posúva do TOP 10 na deviate miesto. Villarreal zostáva šiesty, jeho päťbodový náskok na siedmu Málagu sa nemení, no na piatu Sevillu stráca už jedenásť bodov. (23:51:45)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po Triguerosovom rohovom kope tu ešte bola jedna príležitosť pre Villarreal, no Musacchio už v páde z uhlu nedokázal upratať loptu do siete.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Carlosom Del Cerro Grandem pridáva k rozhodnutému stretnutiu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90
    Villarreal bude po tridsiatich kolách strácať na Ligu majstrov už priepastných dvanásť bodov. Skorej by sa mal obzerať pod seba, kde sa už na ponorku tlačí Málaga.
     
    89
    Espanyol sa v živej tabuľke posúva už do TOP 10! Minimálne za dnešný výkon si do Gonzálezovi zverenci maximálne zaslúžia.
     
    88
    Na koni hrajúci Espanyol sa pokúsil aj o štvrtý zásah do Asenjovej svätyne, no rohový kop sa Kataláncom práve nevydaril.
     
    87
    Pedraza sa v spoluprác náhradníkov snažil vysunúť Morena, no lopta debutujúceho náhradníka bola podstatne pretiahnutá.
     
    86
    Joel Campbell si pred šestnástkou nerozumel s Giovanim dos Santosom a tak to ide prakticky od úvodného hvizdu Cerro Grandeho.
     
    85
    Striedajúci žolík José Caňas zostáva ležať na hracej ploche, hostia dokonale kúskujú záver vyhratého stretnutia.
     
    83
    Ako posledný hráč základnej dvadsaťdvojky opúšťa hraciu plochu strelec tretieho gólu Víctor Sánchez. Na jeho mieste už máme Abrahama.
     
    81
    Domáci sú zrelí na uterák, čo registrujú i priaznivci Žltej ponorky, ktorí už húfne opúšťajú Camp El Madrigal.
     
    79
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Katastrofa domáceho Villarrealu pokračuje, Žltá ponorka naďalej naberá vodu a potápa sa k piatej domácej porážke tejto sezóny. Víctor Álvarez si na ľavej strane bravúrne narazil loptu s kapitán Sergiom Garcíom. Hosťujúca päťka sa následne dostala i cez dezorientovaného Gaspara, aby následne prudko centrovala na hranicu malého vápna, kde za loptou kĺzal nedávno prichádzajúci Stuani. Pred ním ešte síce vyrážal Sergio Asenjo, ale ten taktiež nechytá dobré stretnutie. Loptu vyboxoval presne na kopačku VÍCTORA SÁNCHEZA, ktorý z desiatich metrov dorazil loptu do siete i cez ležiacu jednotku domáceho tímu. Hanebných 0:3 z pohľadu favorita!
     
    77
    Aké by to bolo športové, keby domáci priaznivci zatlieskali dvojgólovému Caicedovi alebo keby aspoň taktne mlčali. Ekvádorčana namiesto toho vyprevádza vidlácky hukot, ktorý ale hrdina dnešného duelu neregistruje. Na hrote ho nahrádza Stuani.
     
    75
    Štvrťhodinku pred koncom je to stále o dva góly a trápenie Villarrealu nenachádza konca. Cesta do Európy sa komplikuje.
     
    74
    Zvlášť, keď bude Villarreal i naďalej pracovať s takouto podporou ofenzívy. Domáci dnešné stretnutie absolútne nezvládajú.
     
    73
    Espanyol sa navyše darí ťažiť z eufórie a dobrou kontrolou lopty získava cenné desiatky sekúnd, ktoré by sa mohli hodiť.
     
    72
    El Madrigal druhý gól samozrejme zatriasol. Domáci ale majú stále dostatok času na vyrovnanie či dokonca obrat. Vlastné peniaze by som na to ale nestavil.
     
    70
    Domáci náhradníci sa v zápase ešte nestihli poriadne porozhliadať a Žltá ponorka razom prehráva o dva zásahy.

    Erik Farkaš

    Góly: 24. Caicedo, 68. Caicedo, 79. V. Sánchez

    Karty:   34. Pina (VLR) – 34. Á. González (ESB)


    Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, V. Ruiz, Musacchio (C), J. Costa – J. dos Santos, Trigueros, Pina, J. Campbell – G. dos Santos, Vietto
    Náhradníci: J. Carlos – I. Uche, Rukavina, G. Moreno, Bailly, Marcos, Pedraza
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, H. Moreno, Á. González, Duarte – J. López, V. Sánchez – L. Vázquez, S. García (C), V. Álvarez – Caicedo
    Náhradníci: P. López – Mattioni, Stuani, Abraham, Caňas, Colotto, Montanés
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Rozhodca: Carlos Del Cerro Grande – J. Yuste, A. Álvarez – J. Díaz