Burnley – Tottenham 0:0 (kon.) | Sunderland – Newcastle 1:0 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:0 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 05.04.2015, 17:00 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vitajte na Stadium of Light, kam sa bude dívať celý sever Anglicka. Na pláne dňa je 154. vydanie Tyne and Wear derby!

    Tabuľkové postavenie:

    17. Sunderland: 4 – 14 – 12; skóre 23:44; body 26
    12. Newcastle: 9 – 8 – 13; skóre 33:48; body 35

    Forma:

    Sunderland: P – R – P – R – P – P
    Newcastle: R – P – V – P – P – P

    Proti komu sa už môže tápajúci Sunderland chytiť, keď nie proti svojmu úhlavnému rivalovi, proti ktorému sa Mackems v poslednom období darí. K tomu sa však ešte dostanem. Začnem radšej ligovým postavením Čiernych mačiek, ktoré sa nachádzajú len bod nad zostupovou zónou. Minimálne na tejto úrovni sa to bude snažiť udržať nedávno prichádzajúci manažér Dick Advocaat.
    Holandský generál však na lavičke Black Cats začal porážkou, keď v Upton Parku nestačil na West Ham United. Kladivárov dve minúty pred koncom vykúpil Diafra Sakho. Sunderland tak pri skóre 1:12 natiahol sériu siedmich súťažných zápasov s chabým ziskom dvoch bodov! Z ligového víťazstva sa Mackems naposledy radovali ešte na konci januára, keď doma porazili tabuľkového suseda z Burnley (2:0).

    Oveľa lepšie na tom nie je Newcastle United, ktorý pri skóre 2:11 prehral štyri z posledných piatich ligových zápasov! V tomto období dokázal doma poraziť aspoň birminghamsku Aston Villu (1:0), ktorú jediným gólom stretnutia zostrelil dištancovaný Papiss Cissé, ktorý si momentálne odpykáva sedemzápasový trest za vzájomné pľuvance s Jonnym Evansom.
    Aj bez svojho najlepšieho strelca v súťaži sa Magpies pokúsia odpichnúť od nevýrazných výsledkov posledného obdobia. Predovšetkým sa im nedarí na ihriskách súperov, kde v posledných deviatich zápasoch získali len päť bodov. Pád United sa momentálne zastavil na dvanástej priečke, z ktorej im na papierovú záchranu treba získať ešte päť bodov. Podarí sa to Strakám i napriek tretej najhoršej defenzíve v súťaži?

    Vzájomné zápasy:

    21.12.2014; Newcastle – Sunderland 0:1
    (A. Johnson)

    01.02.2014; Newcastle – Sunderland 0:3
    (Borini, A. Johnson, Colback)

    27.10.2013; Sunderland – Newcastle 2:1
    (S. Fletcher, Borini – Debuchy)

    14.04.2013; Newcastle – Sunderland 0:3
    (Sessegnon, A. Johnson, D. Vaughan)

    21.10.2012; Sunderland – Newcastle 1:1
    (D. Ba (VG) – Cabaye)

    04.03.2012; Newcastle – Sunderland 1:1
    (Sh. Ameobi – Bendtner)

    Sunderland neprehral posledných šesť vzájomných konfrontácii vrátane štyroch po sebe nasledujúcich derby víťazstiev.
    Ak by dnes ale Newcastle dokázal toto prekliatie zlomiť a vyhrať, Jack Colback by sa stal prvým hráčom v Premier League, ktorý stál na oboch víťazných stranách Tyne and Wear derby.

    Absencie:

    Domáci sa budú musieť do konca mesiaca zaobísť bez Willa Buckleyho a kmeňového hráča milánskeho Interu – Rickyho Álvareza.
    Až v priebehu mája by sa potom mala vrátiť zranená dvojica Wes Brown a Emanuele Giaccherini, ktorých trápi koleno, respektíve členok

    Straky trápi podstatne rozsiahlejší lazaret. Do hry určite nenaskočia Aarons, Dummett, Haidara, Tioté, Siem de Jong a Steven Taylor.
    Okrem zranenej šestice a spomínaného trestanca Papissa Cissého bude z disciplinárnych dôvodov chýbať i kapitán Fabricio Coloccini.

    Môj tip: 2:1
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Pantilimon – B. Jones, O´Shea (C), Vergini, van Aanholt – J. Gómez, Cattermole, S. Larsson – S. Fletcher, Defoe, Wickham
    Náhradníci: Mannone – Bridcutt, A. Johnson, Réveillère, Graham, Coates, Buckley
    Manažér: Dick Advocaat (NED)

    Newcastle United: Krul – R. Taylor, Janmaat, Williamson, J. Gutiérrez – Colback, M. Sissoko (C) – Gouffran, Cabella, Sa. Ameobi – A. Pérez
    Náhradníci: R. Elliot – Anita, Obertan, Rivière, Abeid, A. Armstrong, Kemen
    Manažér: John Carver (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, S. Long – C. Pawson.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    154. vydanie Tyne and Wear derby práve odštartovalo! Úvodný výkop obstarali domáci v červeno-bielo-čiernej kombinácii. Straky celé v sivom budú v prvom polčase útočiť sprava-doľava.
     
    2
    Sunderland vďaka Stevenovi Fletcherovi hneď v úvode stretnutia vybojoval rohový kop. Larssonov center z pravej strany vyboxoval Tim Krul, Cattermoleovu strelu z druhej vlny odpratal Janmaat.
     
    3
    Tyne and Wear derby začína ako obvykle nesmierne intenzívne. Obe mužstvá sa priamočiaro hrnú do ofenzívy.
     
    4
    Tim Krul s ďalšou prácou, keď musel pred Defoeom štartovať za dlhou loptou od Wickhama, no holandský gólman bol pri lopte skorej.
     
    5
    Čierne mačky sa v úvode stretnutia snažia zakončovať z každej možnej pozície. Domáce pokusy sa sivým zatiaľ darí blokovať.


     
    6
    Colbacka dnes budeme rozpoznávať veľmi ľahko a to nielen kvôli jeho hrdzavej hrive. Bývalého hráča domáceho Sunderlandu sprevádza pri každom kontakte s loptou hromový hukot.
     
    7
    Ayoze Pérez padol v domácej šestnástke po kontakte s Verginim, no Mike Dean púšťa hru ďalej! Z prvej kontroverznej situácie vykĺzli domáci bez úhony.
     
    8
    Kontra Black Cats vzrušila domáce tribúny podstatne viacej. Jermain Defoe na ľavej strane naštartoval Jordiho Gómeza, ktorého dokázal zastaviť srdciar Guriérrez. Roh pre Sunderland.
     
    9
    Jonás Gutiérrez, ktorý len nedávno úspešne zvládol boj so zákernou rakovinou, vyhráva i prvý kľúčový súboj dnešného Tyne and Wear derby. Rohový kop Sebastiana Larssona prepadol na zadnú žrď k Billymu Jonesovi, ktorý z prvej prihrával do ohňa na Jermaina Defoa, ktorý sa už-už vzďaľoval klbku hráčov. Anglický lišiak by z piatich metrov určite doklepol loptu do siete, no Straky v hraničnej situácii zachránil srdciar Gutiérrez, ktorý riskantne odpálil loptu tesne ponad brvno Krulovej svätyne. Ďalší roh pre Black Cats, skóre sa zatiaľ meniť nebude.
     
    11
    Sunderland už z ďalšieho rohového kopu nepohrozil, United prežili prvú vážnejšiu gólovku dnešného stretnutia.
     
    12
    Sammy Ameobi na ľavom kraji šestnástky fauloval ofenzívne naladeného Billyho Jonesa, Sunderland bude rozohrávať zaujímavý priamy kop.
     
    13
    Zodpovednosť na seba zobral Jordi Gómez, ktorý sa pokúsil sám ohroziť gólmana Tima Krula, no nedôrazná strela z osemnástich metrov smerovala len do Holanďanovej náruče.
     
    14
    Sissoko sa na osi ihriska pokúsil pretancovať až do streleckej pozície, no ráznu stopku mu vystavil domáci pitbull Lee Cattermole.
     
    15
    John O´Shea vyštartoval po Deanovi ako šialený írsky škriatok, no hlavný arbiter úvodnú žltú kartu po Cabellovej masáži Wickhamových členkov ťahať nebude.

     
    16
    Po štvrťhodinke hry tak pokračujeme bez kariet či gólov s jednou nádejnou príležitosťou na domáce otvorenie skóre, keď pred Defoeom na päťke hasil Jonás Gutiérrez.
     
    17
    Na masérsky pult hosťujúcich Strák sa dostal i Steven Fletcher, ktorému lakťom naložil Mike Williamson. Mike Dena zachováva pokoj.
     
    18
    Sunderland roztočil svoju kombináciu na ľavej strane ihriska, no k centru do veľkého vápna sa Čierne mačky nedostali.
     
    19
    Priaznivci Newcastle United si v osemnástej minúte tradične uctili padlých fanúšikov Magpies. K hosťujúcemu sektoru sa športovo a nesmierne sympaticky pridali i domáci priaznivci.
     
    20
    Po zvyšných 89 minút si oba tábory nič nedarujú, ale je pekné vidieť, že i v dnešnej dobe sa v obyčajných ľuďoch zachováva ľudskosť a rešpekt.
     
    21
    Dres Moussu Sissoka je už poriadne premáčaný potom. Dnešný kapitán United obhospodaruje obrovské územie hracej plochy.
     
    22
    Steven Fletcher sa na ľavej strane nádhernou kľučkou z pouličného futbalu zbavil Jonása, ktorý v poslednej chvíli odvrátil aspoň na rohový kop.
     
    23
    Druhá gólová príležitosť zápasu, druhá pre domáce Čierne mačky, druhá po rohovom kope Sebastiana Larssona a druhá, ktorá nekončí gólom. Švédsky technik z ľavej strany opäť krútil loptu na vzdialenejšiu žrď, kam tentokrát zabiehal Connor Wickham. Mladý anglický útočník sa dokázal pretlačiť k hlavičkovej koncovke a nechýbalo veľa, aby sa po prvýkrát menilo skóre. Prudký hlavičku zastavila vonkajšia časť ľavej žrde hosťujúcej svätyne. Wickham ešte reklamuje rohový kop, no bude sa kopať od bránky diváka Tima Krula.
     
    25
    Sunderland už medzitým stihol rozohrať ďalší rohový kop, z ktorého už nebezpečie hosťom nehrozilo. Mackems boli v prvej polovici úvodného dejstva rozhodne nebezpečnejší.

     
    26
    John Carver neskýva nervozitu. Straky pod jeho vedením pozbierali v ôsmich zápasoch rovnaký počet bodov, čo sa priaznivcom zo St. Jame´s Parku pochopiteľne máli.
     
    27
    Pod dlhšom čase sa hostia dostali na dostrel nezamestnaného Costela Pantilimona, no Gouffran po voľnom kope Ryana Taylora napálil loptu vysoko nad bránku.
     
    28
    Sunderland je v doterajšom priebehu jednoznačne futbalovejší a nebezpečnejší. Tim Krul ale naďalej drží čisté konto.
     
    29
    Holandský gólman zatiaľ pritom zasahovať ani raz nemusel. Raz ho na päťka zastúpil Jonás Gutiérrez, druhýkrát dostala zabrať jeho ľavá žrď.
     
    30
    Sebastian Larsson sa na pravej strane nedostal k ďalšiemu centru do šestnástky, po Jonesovej prihrávke sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    31
    Jordi Gómez sa po jednom zo súbojov ocitol ležiac na hracej ploche, no po krátkom ošetrení sa španielsky stredopoliar dokázal oklepať.
     
    32
    Jermain Defoe v šestnástke prepadol cez holandského zadáka Daryla Janmaata, no Mike Dean ani na opačnej strane pokutový kop nenariadil.

     
    33
    Ryan Taylor nakopol loptu do šestnástky z veľkej vzdialenosti, no vysoký center bezpečne lapil rumunský obor Costel Pantilimon.
     
    34
    Obrovská skrumáž v šestnástke Newcastle neviedla k priamemu ohrozeniu Krulovej bránky. Janmaat s Williamsonom vyčistili priestor pred holandským strážcom svätyne.
     
    35
    Sunderland opäť upokojuje hru a loptu si vymieňa výhradne v okolí stredovej čiary. Čierne mačky zatiaľ pôsobia futbalovejším dojmom.
     
    36
    Newcastle tradične trápia pomalé rozjazdy do stretnutí. Nie inak je tomu i dnes a nemení to ani Jonásov vysoký center k rumunskému gólmanovi Mackems.
     
    37
    Jermain Defoe zakopal dokonalú prihrávku Seba Larssona. Anglický útočník sa ocitol v nájazde na Krula, no lopta mu v kľúčovom okamžiku odskočila, aby ho už následne dokázal dostúpiť Mike Williamson.
     
    38
    Hosťujúci stopér Magpies odkopával na rohový kop, po ktorom tentokrát nebezpečie nehrozilo. Larssonov center sa Strakám podarilo odvrátiť.

     
    39
    Až v 39. minúte tu máme premiérový kartový trest 154. vydania Tyne and Wear derby. Mike Dean potrestal Santiaga Verginiho. Argentínsky zadák si na polovici ihriska pridržal podstatne rýchlejšieho Péreza.
     
    40
    Sunderland na ofenzívnom výpade po ľavej strane, odkiaľ van Aanholt centroval na Wickhama. Anglický forward pálil z uhrlu len na Krula.
     
    41
    V závere úvodného dejstva sa nám rivali na Stadium of Light predsa len rozvášnili. Ryan Taylor pri pravej postrannej čiare trafil Seba Larssona, Mike Dean rovná bilanciu žltých napomínaní.
     
    42
    Lee Cattermole sa pred šestnástkou dostal k odrazenej lopte, ktorú k nemu poslal obrovitý Williamson. Defenzívny stredopoliar ale trafil len húštinu tiel pred ním.
     
    43
    Sunderland pokračoval v ofenzívnom návale štandardnou situáciu z pravej strany, no Tim Krul bezpečne schoval loptu do svojho náručia.
     
    44
    Newcastle United sa na konci prvej časti dostal pod mierny tlak, no vykúpenie Carverových zverencov sa už pomaly blíži.
     
    45+1
    Sunderland AFC dal gól!
    What s strike! Čiernym mačkám stačila i skromná jedna minútka nadstaveného času, aby Strakám zasadila klasický gól do šatne! Posledný nákop nádeje v prvom polčase obstaral rumunský gólman Costel Pantilimon, ktorý spred šestnástky hľadal na hrote Stevena Fletchera. Škótsky útočník zvládol dôležitý hlavičkový súboj s Ryanom Taylorom, cez ktorého pripravil parketu veleskúsenému bombardérovi Defoeovi, ktorý pri svojom prvom Tyne and Wear derby posiela Magpies do jednogólového vedenia! JERMAIN DEFOE s koncovkou príliš neotáľal a loptu zo sedemnástich metrov napálil volejom priamo do ľavej šibenice bezmocného Tima Krula. Ďalší výstavný kus 31. kola anglickej Premier League znamená polčasové vedenie pre Mackems!
    Jermain DEFOE - 1:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Všetko podstatné som už zhrnul pri predchádzajúcom gólovom komentári. Futbalovejší, nebezpečnejší a rozhodne lepší Sunderland sa konečne presadil zo svojej tretej gólovej príležitosti dnešného derby. Krásnou trefou sa blysol Jermain Defoe, ktorý poslal Mackems do zaslúženého vedenia. John Carver bude musieť prehodnotiť taktiku Strák, ktoré v prvej časti vo všetkých ohľadoch strácali!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhé dejstvo Tyne and Wear derby na Stadium of Light začína v totožných jedenástkach, v akých sme začínali to prvé.
     
    47
    Newcastle na úvod dobre zakombinoval na pravej strane, odkiaľ smerovala prihrávka na Colbacka, ale ryšavému princovi Magpies koncovka absolútne nevyšla.
     
    48
    Manažér John Carver napriek tomu zatlieskal jednej z mála nápaditých akcií Newcastle United v dnešnom stretnutí.
     
    49
    Daryl Janmaat trestuhodne stratil kľúčovú loptu, ktorú vypichol Jermain Defoe. Strelec úvodného gólu posunul doľava na Gómeza, ktorý hľadal na hrote Fletchera, no toho akrobatická koncovka sa neujala.
     
    50
    Straky rozohrávali z ľavej strany rohový kop, ktorý poľahky kryl Costel Pantilimon, ktorý sa vzniesol k Gouffranovej hlavičke nad seba.
     
    51
    Jermain Defoe na pravej strane prešiel cez Colbacka, aby sa následne snažil nájsť Connora Wickhama. Ryan Taylor pred ním odvracal na out.
     
    52
    Sunderland trápnym spôsobom prichádza o územie, keď sa Wickham s van Aanholtom prekombinovali až k Holanďanovmu ofsajdu.
     
    53
    Na druhej strane rohový kop strácajúcich Magpies, ktorý sa domácim podarilo dostať pod kontrolu.
     
    54
    Steven Fletcher na pravej strane ušiel svojmu strážcovi, aby sa následne pokúšal hľadať na hrote Defoea, no medzi Williamsonom a Jamaatom bolo prázdno.
     
    55
    Sebastian Larsson dostal k dispozícii ďalší rohový kop, ktorý rozohrával z ľavej strany. Švédov center isto pokryl Tim Krul.
     
    56
    V úvodnej desaťminútovke druhého polčasu sme sa nedočkali prvej zaujímavejšej situácie pred jednou či druhou bránkou.
     
    57
    Sammy Ameobi mal na ľavej strane dostatok času i priestoru na presný center, no loptu doslova len zakopol do šestnástky.
     
    58
    Už po necelej hodine hry odchádza nevýrazný Yoan Gouffran, ktorého v ofenzíve Newcastle United nahradí ďalší Francúz – Emmanuel Rivière.
     
    59
    Steven Fletcher najvyššie vyrástol v šestnástke hostí, no Larssonov center poslal z desiatich metrov len do rukavíc Tima Krula.
     
    60
    Connor Wickham s neuveriteľným sólom po pravej strane ihriska, ktorým rozvášnil domácich fanúšikov, no cez Taylora so Sissokom sa napokon už nepreháčkoval.
     
    61
    Jordi Gómez neskoro dohrával rozohrávajúceho Daryla Janmaata, Mike Dean nemal na výber. Tretia žltá karta napätého derby.
     
    62
    Rovnakou mincou na druhej strane Gómezovi oplácal Jack Colback, ktorého trest ako bývalého hráča Sunderlandu sprevádzal hromový potlesk domáceho publika.

     
    64
    Newcastle United sa už v druhej časti podstatne častejšie tlačí do ofenzívy. O nejakom nápore sa však zatiaľ baviť nemôžeme.
     
    65
    Ryan Taylor si nerozumel so Sissokom, ľahká lopta pre Costela Pantilimona, ktorý musel zatiaľ riešiť len nepresné pasy United.
     
    66
    Mike Dean sa v druhom dejstve odviazal a vyťahuje už piatu žltú kartu zápasu. Jej adresátom je Patrick van Aanholt, ktorý pri postrannej čiare zostrelil Ryana Taylora.
     
    67
    Ayoze Pérez sa snažil odpútať od domáceho defenzívneho bloku, no španielsky útočník bol chytený v postavení mimo hru.
     
    68
    Sammy Ameobi sa ani na dvakrát nedostal cez Billyho Jonesa a tak sa následne vybláznil aspoň na Sebovi Larssonovi, ktorého zozadu poslal na trávnik.
     
    69
    Steven Fletcher rozohral doľava na Defoea, ktorý z prvej prehadzoval do šance rozbehnutému van Aanholtovi. Holandský bek z uhlu triafa len zadnú žrď.
     
    70
    Jermain Defoe teraz hrá z ľavej strany, na hrote operuje Steven Fletcher. Práve po ich spolupráci zakončoval škótsky útočník, ktorý pálil asi meter nad bránku.
     
    71
    Ryan Taylor šikovne štrikoval na pravej strane, aby napokon uplietol ďalší rohový kop pre strácajúci Newcastle United.
     
    72
    Samotný Taylor ho ale rozohral azda najhoršie, ako len mohol. Lopta sa krútila poza bránkovú čiaru, rozohrávať môže Pantilimon.
     
    73
    Riviére si pri spracovaní lopty pomáhal nedovolenou hrou rukami, Newcastle sa musí stiahnuť späť na svoju polovicu .
     
    74
    Jordi Gómez prihral svoj pád po súboji so Sissokom, Sunderland bude rozohrávať priamy kop z necelých tridsiatich metrov.
     
    75
    Druhý raketový zásah 154. vydania Tyne and Wear derby mohol obstarať vyhlásený exekútor štandardných situácii Sebastian Larsson. Švédsky technik si po Gómezovom teatrálnom páde postavil loptu necelých tridsať metrov od bránky. „Bežný smrteľník" by z takejto pozície centroval, no nie jeden z najlepších rozohrávačov štandardiek v Premier League. Larsson napálil loptu ponad hosťujúci múr. Rotovaný pokus sa krútil k pravej žrdi Krulovej svätyne, ktorú napokon veľmi tesne minul. Ťažko hodnotiť, či by sa Tim Krul stačil presunúť.
     
    77
    Connor Wickham si vyšliapol na momentálne nedodknuteľného Jonása Gutiérreza. Po škaredej kose zozadu vidí štvrtú domácu kartu stretnutia.
     
    79
    Fantastická príležitosť hosťujúceho Newcastle na vyrovnávajúci gól, no skóre sa na teraz meniť nebude. Striedajúci Emmanuel Rivière spravil všetko na výbornú, no svoj premiérový gól na Britských ostrovoch nezaznamenal. Po dlhom nákope od Ryana Taylora si Riviére prikryl loptu na prsia a následne sa s ňou dokázal aj obtočiť okolo kapitána Čiernych mačiek Johna O´Shea. Letná akvizícia od monackých Kniežat pálila z osemnástich metrov k ľavej žrdi, kam sa však Costel Pantilimon stačil včas presunúť a prvým dôležitým gólmanskym zákrokom dňa podržal Mackems vo vedení.
     
    80
    Na trávnik sa už dostáva i naproduktívnejší hráč nedávnej histórie Tyne and Wear derby – Adam Johnson. Miesto mu pre zmenu prepúšťa dnešný jediný strelec Jermain Defoe.
     
    82
    Čoraz aktívnejší Riviére si opäť vypýtal domácu pozornosť. Taktickým faulom ho i za cenu žltej karty musel zastaviť Sebastian Larsson.
     
    84
    Sunderland s dvojitou príležitosťou na definitívu, no Magpies zostávajú nažive a môžu tak naďalej snívať o bodovom zisku z dnešného derby. Najskôr tu bola krásna individuálna akcia jedného z najlepších hráčov duelu – Connora Wickhama. Anglický útočník dokázal v šestnástke nájsť Sebastiana Larssona, ktorého strelu z desiatich metrov ešte pred Krulom hádzanárskym zákrokom zastavil Mike Williamson. Po možno gólovej strele sa kopal len rohový kop, ktorý priniesol vynikajúcu hlavičku Santiaga Verginiho, ktorý z piatich metrov takmer prekonal dvojblok hostí, no Jonás Gutiérrez po druhýkrát v zápase zastúpil Tima Krula.
     
    86
    John Carver občerstvuje svoju ofenzívu. Namiesto Sammyho Ameobiho a na hraciu plochu dostane ešte podstatne menej skúsený Adam Armstrong.
     
    88
    Záverečná štvrťhodinka nám i s úrokmi vracia nezáživnú polhodinku, ktorú sme sledovali po zmene strán. Straky si vypracovali ďalšiu príležitosť na vyrovnávajúci gól, keď sa po nacvičenom rohovom kope takmer presadil Ayoze Pérez. Center od rohovej zástavky na bližšej žrdi predlžoval holandský zadák Daryl Janmaat. Loptu hlavou pridvihol akurát na kopačku osamoteného Ayozeho Péreza, no španielsky mladý útočník zo siedmich metrov minul hornú konštrukciu Costela Pantilimona, ktorý by zrejme zostal bez nároku na zákrok. Sunderland naďalej vedie tesne 1:0!
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikeom Denaom pridáva ešte päťminútovú extra-porciu, ktorá by mohla slúžiť na hosťujúce vyrovnanie.
     
    90+1
    Ayoze Pérez v úvode nadstavenia padá po chlapskom súboji s Cattermoleom. Penalta sa v tomto prípade kopať nebude.
     
    90+2
    Colback predlžoval za seba do priestoru nikoho, Sunderland mieri k piatemu víťaznému Tyne and Wear derby v rade!
     
    90+3
    Ayoze Pérez na ľavej strane postrčil po prvýkrát rozbehnutého Adama Johnsona, Mackems získavajú sakramentsky dôležité sekundičky.
     
    90+4
    Na Stadium of Light už zavládlo víťazné peklo, domáci oslavujú najcennejšie víťazstvo sezóny, ktoré nemá svoju hodnotu len v troch bodoch do boja o záchranu.
     
    90+5
    Adam Johnson to na pravej strane spravil báječne. Šikovne nastrelil Ayozeho Péreza, domáci budú vhadzovať. Jermain Defoe už medzitým rozdáva trojbodové úsmevy!
     
    90+6
    Po rohovom kope sa mu pokúsil skriviť úsmev i Tim Krul, ktorý si nabehol na poslednú štandardku stretnutia, no Costel Pantilimon stiahol loptu do svojho náručia ako Spiderman, Defoeov zásah zrejme zostane jediným!
     
    90+7
    Koniec zápasu.

     
    Dick Advocaat to dokázal! Po Paolovi Di Caniovi a Gusovi Poyetovi ako tretí manažér Čiernych mačiek potiahol päťzápasovú víťaznú derby sériu Sunderlandu! Jediným gólom dnes o tom rozhodol všetkými masťami mazaný kanonier Jermain Defoe, ktorý nádherným screamerom v prvej nadstavenej minútke úvodného dejstva prestrelil bezmocného Tima Krula. Pre Black Cats toto víťazstvo nemá len lokálny význam, ale tromi bodmi sa posúvajú až na pätnástu priečku ligovej tabuľky! Newcastle padá na trináste miesto, k papierovej záchrane i naďalej potrebuje päť bodov.

    S konštatovaním, že víťazná derby séria Sunderlandu pokračuje, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám veselú guľovačku, ehm šibačku. (19:00:16)

    Erik Farkaš

    Góly: 45+1. Defoe

    Karty:   39. Vergini (SUN), 61. J. Gómez (SUN), 66. van Aanholt (SUN), 77. Wickham (SUN), 82. S. Larsson (SUN) – 41. R. Taylor (NEW), 62. Colback (NEW)


    Sunderland AFC: Pantilimon – B. Jones, O´Shea (C), Vergini, van Aanholt – J. Gómez, Cattermole, S. Larsson – S. Fletcher, Defoe, Wickham
    Náhradníci: Mannone – Bridcutt, A. Johnson, Réveillère, Graham, Coates, Buckley
    Manažér: Dick Advocaat (NED)

    Newcastle United: Krul – R. Taylor, Janmaat, Williamson, J. Gutiérrez – Colback, M. Sissoko (C) – Gouffran, Cabella, Sa. Ameobi – A. Pérez
    Náhradníci: R. Elliot – Anita, Obertan, Rivière, Abeid, A. Armstrong, Kemen
    Manažér: John Carver (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, S. Long – C. Pawson