Burnley – Tottenham 0:0 (kon.) | Sunderland – Newcastle 1:0 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:0 (0:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 05.04.2015, 14:30 • Turf Moor (Burnley) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Domáci Clarets dnes podali výborný výkon, za ktorý si si možno zaslúžili i viacej, než len jeden bod. Všetko podstatné sa udialo už v prvom polčase, kedy mali viacej príležitostí (vrátane tej najväčšej Dannyho Ingsa) hostitelia. Michel Vorm si dnes ale udržal čisté konto, vďaka čomu sa Tottenham posúva na priečky zaručujúce postup do Európskej ligy UEFA. Burnley zostáva predposledné, no za pár hodín sa môže dostať mimo zostupovej zóny, ak Sunderland v Tyne and Wear derby prehrá aspoň o dva góly. (16:25:49)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    George Boyd ho mohol vynásobiť troma, no po Jutkiewiczovom priťuknutí hlavičkoval z malého vápna nedôrazne a navyše mimo priestoru troch žrdí.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom pridáva ešte tri nadstavené minútky. Dočkáme sa zaslúženej deľby bodov?
     
    90
    Favorizovaný Tottenham sa až teraz začína prebúdzať a vo väčšom počte tlačiť do ofenzívy. Zatiaľ ale bez úspechu.
     
    89
    Sean Dyche zostáva i pred poslednou minútou riadneho hracieho času s jedným striedaním. Burnley stále živí nádej na body.
     
    87
    Rohový kop mohli rozohrať i hostia. Eriksenov center sa dostal až k Bentalebovi, ktorého strela spoza šestnástky letela podstatne mimo bránku.
     
    86
    Burnley však i na konci stretnutia neupúšťa od vysokého pressingu, za ktorý ich fanúšikovia odmeňujú hlasným povzbudzovaním.
     
    85
    Maurico Pochettino má už teda prestriedané, Sean Dyche zatiaľ povolal iba Lukasa Jutkiewicza. Do hry sa ešte pýta napríklad Kightly.
     
    84
    Fanúšikovia Spurs si teraz zabučali, keď namiesto trápiaceho sa Paulinha opustil hraciu plochu Ryan Mason. Na pľac sa aspoň dostáva vytúžený žolík Andros Townsend.
     
    83
    Po ďalšom rohovom kope domácich sa ku krížnej strele dostal George Boyd, ktorý však zasiahol len pred ním stojaceho Nabila Bentaleba.
     
    82
    Favoritom v tejto časti je samozrejme Tottenham, ktorý v záveroch zápasov pravidelne zbiera body, no dnes si ledva zaslúži ten jeden, na ktorý doposiaľ siaha.
     
    81
    Medzišestnástkový boj na Turf Moor pokračuje, gólové zásahy stále v nedohľadne. Do konca ešte niečo vyše desiatich minút.
     
    79
    Po sérii centrovaných lôpt sa napokon ujala až tá od Ryana Masona, ktorá našla na hrote Diera, no anglický stopér hlavičkoval mimo.
     
    78
    Po Trippierovi sa druhým napomínaným hráčom stáva jeho kolega z opačnej strany defenzívnej formácie Ben Mee, ktorý nepríjemne trafil striedajúceho Lamelu.
     
    77
    Ben Davies pod tlakom prihrával dosť nedôrazne na gólmana Michela Vorma, ktorý to ale napokon stihol včas.
     
    76
    Na pľac sa dostáva ďalší útočník Lukas Jutkiewicz, ktorý nahrádza neúspešného Sama Vokesa, ktorý sa dnes rovnako ako nikto iný nedokázal presadiť.
     
    75
    Domáci rohový kop z ľavej strany rozohral Kieran Trippier, no Burnley zatiaľ po štandardných situáciách nehrozí.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   68. Trippier (BLY), 78. Mee (BLY)


    Burnley FC: Heaton – Trippier, M. Duff, Shackell (C), Mee – G. Boyd, Arfield, D. Jones, Barnes – Ings, Vokes
    Náhradníci: Gilks – Kightly, Sordell, Jutkiewicz, Ulvestad, S. Ward, M. Keane
    Manažér: Sean Dyche (ENG)

    Tottenham Hotspur: Vorm – Walker, Dier, Chiriches, Rose – Bentaleb, Mason – Eriksen, Paulinho, Chadli – Kane (C)
    Náhradníci: Friedel – Soldado, Lamela, Townsend, M. Dembélé, Stambouli, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child – R. Madley