Burnley – Tottenham 0:0 (kon.) | Sunderland – Newcastle 1:0 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:0 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 05.04.2015, 17:00 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Dick Advocaat to dokázal! Po Paolovi Di Caniovi a Gusovi Poyetovi ako tretí manažér Čiernych mačiek potiahol päťzápasovú víťaznú derby sériu Sunderlandu! Jediným gólom dnes o tom rozhodol všetkými masťami mazaný kanonier Jermain Defoe, ktorý nádherným screamerom v prvej nadstavenej minútke úvodného dejstva prestrelil bezmocného Tima Krula. Pre Black Cats toto víťazstvo nemá len lokálny význam, ale tromi bodmi sa posúvajú až na pätnástu priečku ligovej tabuľky! Newcastle padá na trináste miesto, k papierovej záchrane i naďalej potrebuje päť bodov.

    S konštatovaním, že víťazná derby séria Sunderlandu pokračuje, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám veselú guľovačku, ehm šibačku. (19:00:16)

     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Po rohovom kope sa mu pokúsil skriviť úsmev i Tim Krul, ktorý si nabehol na poslednú štandardku stretnutia, no Costel Pantilimon stiahol loptu do svojho náručia ako Spiderman, Defoeov zásah zrejme zostane jediným!
     
    90+5
    Adam Johnson to na pravej strane spravil báječne. Šikovne nastrelil Ayozeho Péreza, domáci budú vhadzovať. Jermain Defoe už medzitým rozdáva trojbodové úsmevy!
     
    90+4
    Na Stadium of Light už zavládlo víťazné peklo, domáci oslavujú najcennejšie víťazstvo sezóny, ktoré nemá svoju hodnotu len v troch bodoch do boja o záchranu.
     
    90+3
    Ayoze Pérez na ľavej strane postrčil po prvýkrát rozbehnutého Adama Johnsona, Mackems získavajú sakramentsky dôležité sekundičky.
     
    90+2
    Colback predlžoval za seba do priestoru nikoho, Sunderland mieri k piatemu víťaznému Tyne and Wear derby v rade!
     
    90+1
    Ayoze Pérez v úvode nadstavenia padá po chlapskom súboji s Cattermoleom. Penalta sa v tomto prípade kopať nebude.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikeom Denaom pridáva ešte päťminútovú extra-porciu, ktorá by mohla slúžiť na hosťujúce vyrovnanie.
     
    88
    Záverečná štvrťhodinka nám i s úrokmi vracia nezáživnú polhodinku, ktorú sme sledovali po zmene strán. Straky si vypracovali ďalšiu príležitosť na vyrovnávajúci gól, keď sa po nacvičenom rohovom kope takmer presadil Ayoze Pérez. Center od rohovej zástavky na bližšej žrdi predlžoval holandský zadák Daryl Janmaat. Loptu hlavou pridvihol akurát na kopačku osamoteného Ayozeho Péreza, no španielsky mladý útočník zo siedmich metrov minul hornú konštrukciu Costela Pantilimona, ktorý by zrejme zostal bez nároku na zákrok. Sunderland naďalej vedie tesne 1:0!
     
    86
    John Carver občerstvuje svoju ofenzívu. Namiesto Sammyho Ameobiho a na hraciu plochu dostane ešte podstatne menej skúsený Adam Armstrong.
     
    84
    Sunderland s dvojitou príležitosťou na definitívu, no Magpies zostávajú nažive a môžu tak naďalej snívať o bodovom zisku z dnešného derby. Najskôr tu bola krásna individuálna akcia jedného z najlepších hráčov duelu – Connora Wickhama. Anglický útočník dokázal v šestnástke nájsť Sebastiana Larssona, ktorého strelu z desiatich metrov ešte pred Krulom hádzanárskym zákrokom zastavil Mike Williamson. Po možno gólovej strele sa kopal len rohový kop, ktorý priniesol vynikajúcu hlavičku Santiaga Verginiho, ktorý z piatich metrov takmer prekonal dvojblok hostí, no Jonás Gutiérrez po druhýkrát v zápase zastúpil Tima Krula.
     
    82
    Čoraz aktívnejší Riviére si opäť vypýtal domácu pozornosť. Taktickým faulom ho i za cenu žltej karty musel zastaviť Sebastian Larsson.
     
    80
    Na trávnik sa už dostáva i naproduktívnejší hráč nedávnej histórie Tyne and Wear derby – Adam Johnson. Miesto mu pre zmenu prepúšťa dnešný jediný strelec Jermain Defoe.
     
    79
    Fantastická príležitosť hosťujúceho Newcastle na vyrovnávajúci gól, no skóre sa na teraz meniť nebude. Striedajúci Emmanuel Rivière spravil všetko na výbornú, no svoj premiérový gól na Britských ostrovoch nezaznamenal. Po dlhom nákope od Ryana Taylora si Riviére prikryl loptu na prsia a následne sa s ňou dokázal aj obtočiť okolo kapitána Čiernych mačiek Johna O´Shea. Letná akvizícia od monackých Kniežat pálila z osemnástich metrov k ľavej žrdi, kam sa však Costel Pantilimon stačil včas presunúť a prvým dôležitým gólmanskym zákrokom dňa podržal Mackems vo vedení.
     
    77
    Connor Wickham si vyšliapol na momentálne nedodknuteľného Jonása Gutiérreza. Po škaredej kose zozadu vidí štvrtú domácu kartu stretnutia.
     
    75
    Druhý raketový zásah 154. vydania Tyne and Wear derby mohol obstarať vyhlásený exekútor štandardných situácii Sebastian Larsson. Švédsky technik si po Gómezovom teatrálnom páde postavil loptu necelých tridsať metrov od bránky. „Bežný smrteľník" by z takejto pozície centroval, no nie jeden z najlepších rozohrávačov štandardiek v Premier League. Larsson napálil loptu ponad hosťujúci múr. Rotovaný pokus sa krútil k pravej žrdi Krulovej svätyne, ktorú napokon veľmi tesne minul. Ťažko hodnotiť, či by sa Tim Krul stačil presunúť.

    Erik Farkaš

    Góly: 45+1. Defoe

    Karty:   39. Vergini (SUN), 61. J. Gómez (SUN), 66. van Aanholt (SUN), 77. Wickham (SUN), 82. S. Larsson (SUN) – 41. R. Taylor (NEW), 62. Colback (NEW)


    Sunderland AFC: Pantilimon – B. Jones, O´Shea (C), Vergini, van Aanholt – J. Gómez, Cattermole, S. Larsson – S. Fletcher, Defoe, Wickham
    Náhradníci: Mannone – Bridcutt, A. Johnson, Réveillère, Graham, Coates, Buckley
    Manažér: Dick Advocaat (NED)

    Newcastle United: Krul – R. Taylor, Janmaat, Williamson, J. Gutiérrez – Colback, M. Sissoko (C) – Gouffran, Cabella, Sa. Ameobi – A. Pérez
    Náhradníci: R. Elliot – Anita, Obertan, Rivière, Abeid, A. Armstrong, Kemen
    Manažér: John Carver (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, S. Long – C. Pawson