Bordeaux – Lens 2:1 (kon.) | Nantes – Caen 1:2 (kon.) | Marseille – Paríž 2:3 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:3 (2:1)
Paríž Saint-Germain
cz Nedeľa 05.04.2015, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Ligue 1 Uber Eats
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Ayew (OMA) nakonec po skončení utkání neudržel nervy na uzdě, pravděpodobně něco vyčinil rozhodčím, takže Buquet ukázal marseillskému forvardovi červenou kartu!
    Ibrahimovićova šance a ještě nádhernější reflexivní zákrok Mandandy.
     
    84
    Další Mandandův skvělý zákrok! Ten svůj tým nyní stále drží nad vodou. Ibrahimovic se objevil sám za obranou a levačkou tvrdě vypálil. Marseillský brankář dokázal dělovku vyrazit jednoruč nad břevno.
    Verratti získal míč a po jeho akci následně zakončoval nepřesně Zlatan Ibrahimović.
     
    83
    Další velká možnost pro PSG. Ačkoli Verratti tak trošku svou akci zabrzdil, nakonec se míč o pár sekund později dostal na druhou stranu vápna, kde se objevil volný Ibrahimovic. Mířil z úhlu pod břevno, ovšem neúspěšně.
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Adrien Rabiot.
     
    72
    Ani v tomhle případě PSG nenavýšil náskok! V marseillské defenzívě jsou pořád velké mezery. Jednu takovou využil Lavezzi, který se spolu s Ibrahimovicem řítil na Mandandu. Argentinec nakonec zvolil střelu, ale domácího brankáře nepřekonal. Jeho spoluhráč se pak k dorážce nedostal.
     
    72
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází André Ayew, přichází Romain Alessandrini.
     
    71
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází André-Pierre Gignac, přichází Michy Batshuayi.
    Pasteroho tutovka.
     
    66
    Pastore a jeho tutovka! Zápas začíná nabírat opravdu slušné obrátky. Argentinec si nyní narovnal balón na pravačku a těsně za vápnem vypálil. Míč naštěstí pro Olympique narazil o reklamní bannery za brankou. Mandanda by tuhle střelu neměl, kdyby mířila mezi jeho tři tyče.
     
    65
    Také Verratti (PSG) si žlutou kartu za svůj nešetrný zákrok určitě zasloužil. Je druhým potrestaným hráčem mužstva Laurenta Blanca.
    Maxwell zasáhl včas před dotírajícím soupeřem.
     
    64
    ...za pět minut dvanáct nakonec zasáhl Maxwell před dotírajícím soupeřem! Gignac centr z rohového kopu prodloužil na zadní tyč, kde nakonec našel pouze pařížského obránce. Míč byl přitom blízko brankové čáry.
     
    63
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Lucas Ocampos.
    Matuidiho velká šance.
     
    61
    Matuidi měl na kopačce rozhodně čtvrtý gól svého týmu! Motta prostrčil míč svému spoluhráči, který se v šestnáctce objevil sám před Mandandou. Ten ale soupeřova záložníka dokázal vychytat. PSG je pořád nebezpečnější.
     
    59
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Ezequiel Lavezzi.
     
    54
    Jako by Ayew (OMA) neudržel nervy. A do Thiaga Silvy vyloženě skočil. Tohle mohlo být i na červenou, kdyby soupeře trefil pořádně. Za žlutou kartu může být rád.
    Jérémy MOREL - 2:3
     
    51
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG otáčí vedení na svou stranu, a to během dvou minut. Marseille je naprosto v šoku, takový začátek druhého dějství si určitě nepředstavovala. Pastore dostal na levé straně příliš prostoru, následně poslal přihrávku do vápna, kam si nabíhal Ibrahimovic. Zakončovat ale nakonec nemusel, protože JÉREMY MOREL udělal vše za něj. A ve skluzu zamířil do vlastní sítě.
    MARQUINHOS - 2:2
     
    49
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak se hostům přece podařilo srovnat! Lepší vstup do druhé půle si ani nemohli přát. Ibrahimovic rozehrál standardku chytře, a to prudkou střelou po zemi. Míč se pak ve skrumáži odrazil někam na hranici malého vápna, kam přiběhl MARQUINHOS a ten div že svou dělovkou z blízkosti neprotrhl brankovou síť.
    André-Pierre Gignac byl blízko hattricku, Sirigu byl tentokrát proti.
     
    45+1
    Gignac byl blízko hattricku, vše mu ale pokazil svým fantastickým zákrokem Sirigu. Payet na něj poslal hezký centr zprava, domácí útočník však se svou hlavičkou nepochodil. Hecuje dav, je v opravdu parádní fazóně.
     
    45
    Pařížanům závěr první půle nevychází. Pastore (PSG) zatáhl za dres svého soupeře, za což obdržel jednoznačně správně udělenou žlutou kartu.
    André-Pierre GIGNAC - 2:1
     
    43
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Utkání nám nabírá zase nový spád! ANDRÉ-PIERRE GIGNAC a jeho druhá trefa v zápase. Pařížané mizerně zakombinovali, Verrattiho přihrávka prostě nebyla přesná, čehož soupeř, konkrétně Romao, využil. Domácí útočník se po zisku míče dostal do vápna, hostující obrana v tu chvíli nebyla zformovaná, takže mohl pohodlně zamířit za záda Sirigua. Asistence: Alaixys Jacques Romao.
    Blaise MATUIDI - 1:1
     
    35
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro hosty ta nejlepší odpověď na úvodní gól soupeře. BLAISE MATUIDI to udělal naprosto perfektně! Za vápnem si zasekl míč, a přelstil tak Dja Djedjého, poté si ho narovnal na pravačku a následně vyslal unikátní technickou střelu. Mandanda si na balón sáhl, ten ale nakonec od břevna zapadl za brankovou čáru. Krásná trefa! Asistence: Thiago Motta.
     
    34
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází David Luiz, přichází Gregory van der Wiel.
    André-Pierre GIGNAC - 1:0
     
    30
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Jestliže byl ANDRÉ-PIERRE GIGNAC doteď neviditelný, tak se ukázal v opravdu pravou chvíli pro Marseille. Payet poslal centr z pravé strany na druhou tyčku, kam si důrazný útočník hezky naskočil, povalil na zem Marquinhose a hlavou z blízkosti bez problémů překonal Sirigua. Asistence: Dimitri Payet.
     
    23
    Další žlutá karta pro domácí borce. Fanni (OMA) si proti Ibrahimovicovi opravdu nepočínal v rukavičkách.
     
    19
    A Mandanda musel předvést svůj první zákrok! Ibrahimovic prodloužil centr hlavou za sebe, k míči se dostal David Luiz, jenže na domácího brankáře nakonec nevyzrál.
    Javier Pastore se dostal do výborné příležitosti, ale branku minul.
     
    12
    První gólovka tohoto utkání! Veratti vyslal parádní přihrávkou nabíhajícího si Pastoreho, jenž dostal opravdu dost prostoru. Seběhl si s míčem těsně za vápno, odkud nakonec vypálil, jeho přízemní pokus však skončil těsně vedle Mandandovy svatyně. Velká škoda pro PSG.
     
    9
    Romao (OMA) si počínal proti Pastoremu tvrdým šlapákem a tentokráte již Buquet se žlutou kartou neváhal. Asi poprávu udělená.

    Patrik Sandev

    Góly: 30. Gignac (Payet), 43. Gignac (Romao) – 35. Matuidi (Motta), 49. Marquinhos, 51. Morel (vla.)

    Karty:   9. Romao (OMA), 23. Fanni (OMA), 54. A. Ayew (OMA) – 45. Pastore (PSG), 65. Verratti (PSG)   90+6. A. Ayew (OMA)


    Olympique Marseille: Mandanda – Dja Djedjé, Fanni, Morel, Mendy – Romao, Lemina – Thauvin (63. Ocampos), Payet, A. Ayew (72. Alessandrini) – Gignac (71. Batshuayi).
    Náhradníci: Samba – Aloé, N'Koulou, Ocampos, Tuiloma, Alessandrini, Batshuayi.

    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Marquinhos, Luiz (34. van der Wiel), Silva, Maxwell – Motta, Verratti, Matuidi – Pastore (82. Rabiot), Ibrahimović, Cavani (59. Lavezzi).
    Náhradníci: Douchez – Digne, van der Wiel, Cabaye, Rabiot, Bahebeck, Lavezzi.

    Rozhodca: Buquet – Gringore, Debart