NY Islanders – Detroit 5:4 (kon.) | Ottawa – Florida 2:4 (kon.) | Carolina – Boston 1:2 (po pr.)
Nashville – Calgary 2:5 (kon.) | NJ Devils – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – San Jose 3:2 (2:0 po s.n.)
Winnipeg – Chicago 3:4 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
3:4 (0:1, 3:1, 0:2)
Chicago Blackhawks
cz Pondelok 30.03.2015, 01:30 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dovolte mi, abych co nejpříjemnější sportovní zážitek popřál všem fanynkám a fanouškům NHL. V tomto zápase proti sobě nastoupí Winnipeg Jets a Chicago Blackhawsk.
     
    Hostující tým odehrál 74 utkání s bilancí 44-24-6. Vybojoval 94 bodů. Nejproduktivnějším hráčem je Patrick Kane (64), druhý je Jonathan Toews (61). Jedničkou v brance je Crafword.
     
    Domácí celek odehrál 75 utkání (39-24-12), získal 90 bodů. Nejproduktivnějším hráčem je Andrew Ladd (59), druhý je Blake Wheeler (58). V brance se střídají Ondřej Pavelec a Michael Hutchinson.

    Analytickým pohledem se vraťme ještě ke včerejší velké výměně mezi Buffalem a Winnipegem. Vydělali na trejdu Sabres nebo Jets?

    Posted by NHL.cz on 12. únor 2015
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Utkání brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Fanoušci s MTS Centre hned od první minuty ženou domácí celek, atmosféra bude zcela jistě kladným aspektem tohoto utkání.
     
    01:15
    Andrew Shaw prohrál buly s Jimem Slaterem, nicméně domácí odehráli na zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat před brankou Ondřeje Pavelce.
     
    02:20
    Zatím jsme neviděli ani jednu střelu na branku. Totéž se ale nedá říci o hitech, těch se odehrálo hned několik.
     
    02:45
    Autorem první střely na branku tohoto utkání je Chris Thorburn, jehož střelecký pokus trefil gólmana Crawforda do hrudi. Rychlý přechod Winnipegu přes střední do útočného pásma byl rozhodující v této akci.
     
    04:14
    Hraje se zejména o střední třetinu. Chicago je v soubojích méně aktivní a úspěšný. Vinou toho se ještě nedostalo k ohrožení brankáře Jets.
     
    05:06
    Hra přerušena, protože si hostující tým přihrál rukou, což je pochopitelně v rozporu s pravidly sepsanými pro hru zvanou lední hokej.
     
    05:30
    Jestli bychom hledali slovo popisující úvodních pět minut tohoto duelu, tak by velmi výstižná byla plynulost, neboť sudí do průběhu příliš nezasahují.
     
    06:07
    Tyler Myers stál na konci další rychlé útočné akce Winnipegu. Ani tentokrát kotouč brankovou čáru nepřekročil, brankář Blackhawsk byl pozorný.
     
    07:04
    Mladík Jacob Trouba se dostal do zajímavé střelecké pozici, udělal to dobře, Crawford se jen otočil a sledoval kotouč, který se odrazil od tyčky jeho branky zpátky do hřiště.
     
    08:02
    Au. Tak to muselo bolet. Brent Seabrook sestřelil celkem nevybíravým způsobem českého Jiřího Tlustého, který hit nečekal. Hráč Tryskáčů padl k zemi.
     
    09:00
    Znovu sledujeme pasáž, kdy se bojuje o střední pásmo, tempo utkání je velmi rychlé. Osobní souboje vyznívají lépe pro domácí celek.
     
    10:10
    Polovina první třetiny je pryč. Po zákroku brankáře Chicaga následuje komerční přestávka. Fanoušci i diváci zápasu se opravdu nudit nemohou, neboť aktéři si pro ně připravili velmi záživné a příjemné představení. Na hru obou týmů radost pohledět.
     
    10:45
    Jimmy Slater měl před sebou odkrytou branku, do ideální pozice dostal pas od Leea Stempniaka, jenomže Slater branku minul. Zatím největší šance utkání skončila s popiskem "nevyužito".
     
    12:11
    Těžký moment pro kladenského rodáka v brance Winnipegu. Šla na něho teprve druhá střela. Bryan Bickell nabral rychlost ve středním pásmu, do útočné třetiny přijel s rychlostí blesku – takové zrychlení by mohl kdejaký sportovní vůz jen tiše závidět – hravě si poradil s obránci a z hranice kruhu vystřelil. Ondřej Pavelec si proti střelci povyjel, zmenšil střelecký úhel, a tak kotouč kryl hrudí.
     
    13:00
    Puk za brankou hostujícího celku, který tak musí zakládat útočný výpad ze svého obranného pásma. Jets hrají hodně aktivně v podstatě na útočné modré, Blackhawsk to nemají vůbec snadné.
     
    14:10
    Lee Stempniak a Jiří Tlustý kombinovali před brankou Chicaga, výsledkem několika výměr puku byla střela od českého hráče, do které vložil hokejku Timonen, čímž celou akci zneškodnil.
     
    14:30
    Zatím jsem Vám nenabídl informaci o poměru střel na branku. Domácí vedou 6:2. Ono se není čemu divit, drtivá většina akcí se odehrává v útočném pásmu Winnipegu. Obránci Chicaga mnohdy působí jako namalované postavičky v knižní podobě od jistého pana Josefa Lady. Pohyb jim totiž opravdu chybí.
     
    16:25
    Hostující celek se také dostal ke dvěma střelám na branku. Ondřej Pavelec byl pozorný, za pomoci beků dokázal obě situace ustát, což ocenili fanoušci potleskem. I nyní, v sedmnácté minutě, je atmosféra velmi dobrá.
     
    17:15
    Andrew Shaw tečoval střelu od modré čáry. Brankář Winnipegu dokázal kotouč chytit do lapačky. Celou situaci viděl, nikdo mu neclonil. Pro domácí to dopadlo dobře, pro hosty o poznání hůře.
     
    17:41
    Narodilo se první vyloučení tohoto utkání. Dustin Byfuglien dostává dvě trestné minuty za nedovolenou hru loktem. Přesilová hra pro hosty.
     
    18:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hned několik šťastných momentů rozhodlo o tom, že se Chicago dostává do vedení. Winnipeg měl několikrát kotouč na holi, a tak mohl vyhodit. Blackhawsk s notnou dávkou štěstí zachytili puk ještě v útočném pásmu. Od modré rozehrál Duncan Keith na Brantona Saada. Ten vystřelil, odražený puk se dostal k ANDREW SHAWOVI, který prostřelil Ondřeje Pavelce. Domácí obrana na tohle byla krátká. Asistence: Brandon Saad, Duncan Keith.
    Andrew SHAW - 0:1
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta hry v první třetiny. Chicago otočili poměr střel na branku. V této statistice vede 7:6. Naopak aktivní hra domácího celku zmizela v propadlišti dějin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídla velmi svižný a pohledný hokej. Patnáct minut byli aktivnější domácí, v posledních minutách hosté, kteří se dokázali prosadit v přesilové hře, a tak díky brance Shawa vedou nejtěsnějším rozdílem.
     
    Dovolte mi, abych Vás přivítal zpátky v Manitobě, ve Winnipegu konkrétně v MTS Centre, kde začíná druhá třetina utkání mezi domácími Jets a hostujícím Chicagem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Marián Hossa se dostal ke kotouči, prokličkoval se do útočného pásma. Jeho střela z horní úrovně kruhů byla ztečována nad branku Pavelce jedním z beků. Hra je tedy přerušena. Vhazování před českým brankářem.
     
    21:06
    Nepříjemná situace pro Winnipeg. Mark Stuart po souboji u mantinelu spadl na puk, který nemohl soupeř hrát, Situace posouzena jako zalehnutí kotouče. Dvě trestné minuty pro hráče Jets.
     
    21:40
    Ondřej Pavelec výtečně vychytal Mariána Hossu. Slovenský hokejista potáhl kotouč do lepší střelecké pozice, brankář ležel na ledě, stačilo kotouč zvednout. To se podařilo, ale "Pavs" použil svou lapačku a šanci zneškodnil.
     
    22:56
    Lee Stepmniak se v posledních sekundách oslabení dostal do brejku, jeho střelu po ledě bez problémů Crawford kryl. Sympatické snažení domácích v početní nevýhodě.
     
    23:06
    Domácí v plném počtu.
     
    23:29
    Niklas Hlajmarsson velmi tvrdě sestřelil Markuse Scheifeleho ze hostující brankou. Za tento zákrok dostává dvě trestné minuty. První šance přesilové hry pro domácí celek.
     
    23:43
    Blake Wheeler se dostal ke střele z dobré pozice, brankář Chicaga jej parádně vychytal.
     
    24:11
    V oslabení ujeli hosté dva na samotného Ondřeje Pavelce, který zasahovat proti střele Jonathana Toewse zasahovat nemusel, neboť puk mířil mimo prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    24:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Gól v přesilové hře. Už střela Drewa Stafforda byla velmi nebezpečná, Crawford si ještě poradil. Pak se puk dostal k DUSTINU BYFUGLIENOVI, jehož ne úplně povedenou ránu vyrazil hostující brankář vyrážečkou nad sebe. Kotouč pomalu padal do brankoviště, následně za brankovou čáru. Je vyrovnáno 1:1. Za tento tlak si domácí gól zasloužili. Bez asistence.
    Dustin BYFUGLIEN - 1:1
     
    25:59
    Blackhawks chtějí rychle vyrovnat. Teuvo Teravainen střelou zápěstím pořádně vystrašil brankáře domácího týmu, který kryje i další střelecký pokus hokejistů v bílém.
     
    26:10
    Třetí početní výhoda pro Chicago, nyní je na trestné Tobias Entröm na dvě minuty za podražení Mariána Hossy.
     
    26:14
    Hned z kraje přesilovky to zkoušel střelou zpoza obránce Duncan Keith. Pavelec byl úspěšnější, byť ránu úplně neviděl. Pohled měl zakrytý právě obráncem.
     
    27:40
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nejprve gól v přesilovce, nyní gól v oslabení a domácí fanoušci jsou v euforii. BLAKE WHEELER dostal přesný pas od Myerse, zkušeně si počkal na pohyb brankáře, udělal mu kličku a střelou do odkryté branky posílá domácí do vedení. Precizně provedená individuální akce od Wheelera. Asistence: Tyler Myers, Andrew Ladd.
    Blake WHEELER - 2:1
     
    28:10
    Domácí hrají v plném počtu, toto oslabení zvládli parádně. Jednak soupeře v podstatě do žádné gólové pozice nepustili, navíc sami skórovali.
     
    29:25
    Marián Hossa proti Ondřeji Pavelcovi... brankář ve službách Tryskáčů znovu vyhrává. Hossa to nemyslel vůbec špatně, ale ve finální fázi mu kotouč přeskočil hokejku, o to měl Pavelec snadnější úlohu.
     
    29:58
    Domácí obrana propadla kdesi hluboko v útočném pásmu a Chicago jelo přečíslení dva na jednoho. Bryan Bickell celou situaci zakončil střílenou přihrávkou, která nebyla přesným pasem ani přesnou střelou. Myšlenka dobrá, provedení na čtyřku.
     
    30:39
    Polovina parádního zápasu je pryč. Domácí vedou o jednu branku díky gólu v přesilovce i oslabení. Nyní to byl Brad Marchand, kdo se pokoušel – neúspěšně – překonat Ondřeje Pavelce.
     
    31:21
    Jestli někdo má v dnešním zápase smůlu, pak je to zcela jednoznačně Marián Hossa. Znovu pochybení obrany Winnipegu, Hossa se k puku dostal po Toewsově tvrdé ráně do Pavelcova betonu. Slovenský hráč chtěl skórovat do prázdné branky, gólmanovi chtěl nasadit kličku. To se mu nepodařilo, protože mu puk uskočil od hole. Tolik smůly Hosa v jednom zápase, mám pocit, už nějaký ten pátek neměl.
     
    34:00
    Jets nahazují do útočného pásma, po nepřehledné situaci se ke střele dostal z mezikruží Michael Frolík upevňující si pozici v základní sestavě domácích. Jeho střelecký pokus brankář Chicaga chytil.
     
    34:31
    Blake Wheeler měl na holi třetí branku svého týmu. Velmi důrazné "ne" řekl Crawford, který ukázkovým semaforem akci zneškodnil. Sledujeme hokej obsahující všechny složky zaručující parádní podívanou.
     
    34:50
    Drew Stafford zkoušel rychle obkroužil branku domácího týmu a následně puk procpat za bližší tyčku. To by se mu povedlo pouze v případě, že by Pavelec přesun nestihl. Český brankář si připsal spolehlivý zákrok.
     
    35:27
    Brian Bickell schoval střelu od modré za několik hráčů. Pavelec toho viděl asi tolik jako řidič v husté mlze. Maskovaný muž s trochou štěstí, která k chytání patří našel puk a rychle jej zalehl.
     
    36:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Stav zápasu je vyrovnaný. Na tohle byl už Ondřej Pavelec krátký. Střelu od modré čáry velmi dobře tečoval BRAD RICHARDS. Hostující hráč poslal puk na druhou stranu než mířila původní rána. Asistence: Johnny Oduya , Antoine Vermette.
    Brad RICHARDS - 2:2
     
    37:40
    Marián Hossa si znovu rozšíří své statistiky dnešního utkání. Tentokrát je vyloučen na dvě minuty za hákování. Přesilová hra pro Winnipeg Jets.
     
    38:41
    První velká šance domácích v početní výhodě. Jejím autorem byl Blake Wheeler. Rána od modré ještě přesná nebyla. Gólman Chicaga stihl vykopnout puk betonem.
     
    39:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení zpátky na svou stranu. Deset sekund před koncem přesilové hry se ránou od modré čáry prosazuje DUSTIN BYFUGLIEN. Osmnáctá branka tohoto hráče posílá Jets k velké radosti zaplněného MTS Centra do vedení. Dlouhý tlak Winnipegu je využit. Asistence: Andrew Ladd, Drew Stafford.
    Dustin BYFUGLIEN - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka vyšla výrazně lépe domácím. Ti vstřelili tři branky, hosté jen jednu. Winnipeg vede 3:2. Co se týká střel na branku, tak je také aktivnější než jeho soupeř – 21:15. Ondřej Pavelec podává znovu velmi dobrý výkon, který podporují i hráči před ním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Domácí hráči se dostali k první střele této třetiny. Jmenovitě se o ni postaral Andrew Ladd, jehož rána od modré nezaskočila pozorného Crawforda.
     
    41:09
    I Ondřej Pavelec musel zasahovat, na něj zkoušel najít recept Brad Richards střelou zápěstím. Brankář dokázal akci zneškodnit, kotouč chytil, čímž zamezil dorážkám.
     
    42:09
    Blake Wheeler to zkoušel rychle po vhazování, gólman Blackhawsk byl pozorný. Zneškodnil první střelu i následnou dorážku. Domácí pokračují v aktivním pojetí hokeje.
     
    42:48
    Brandon Saad z ideální pozice zařízení netrefil. Zůstává mi záhadou, odkud by chtěl hostující hráč skórovat, když ne z předbrankového prostoru, kde měl čas na zpracování.
     
    44:03
    Winnipeg se dostal do postavení mimo hru, ještě před ním fauloval Brad Richards, který odchází za katr na dvě minuty za hákování. Přesilová hra pro Winnipeg.
     
    44:12
    Dustin Byfuglien ani Mark Scheifele branku hostujícího celku trefit nedokázali. Dvě dobré střelecké pozice Tryskáčů.
     
    45:03
    Že by se tato početní výhoda domácím povedla, to se napsal opravdu nedá. Absence střelby i stabilního pobytu v pásmu. To byly hlavní nedostatky přesilovky Jets.
     
    46:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tobias Enström ve středním pásmu ztratil hokejku, díky čemuž se do brejku dostal PATRICK SHARP, který si jako zkušený mazák poradil. Počkal si na první pohyb brankáře, následně puk poslal do volného prostoru v brance. Bez asistence.
    Patrick SHARP - 3:3
     
    48:14
    Teuvo Teraainen velmi dobře zkoušel prostřelit českého brankáře. Pavelec rozklekem od tyčky k tyčce uzavřel dolní část branky, kam směřoval kotouč.
     
    49:01
    Puk se dostal na hostující střídačku, a tak je hra přerušena. Následuje komerční přestávka. Střelecky jsou aktivnější domácí, ti vedou 27:18 poměr ran na branku, ovšem to podstatné, skóre, je shodné.
     
    50:13
    Matt Halischuk střelou zápěstím nedokázal překonat hostujícího maskovaného muže, který si tak připisuje zákrok číslo dvacet šest.
     
    50:58
    Po levé straně ujel Brad Richards, který tvrdou střelou prověřil připravenost domácího brankáře. Ondřej Pavelec dnes podává velmi jistý výkon v brance Jets.
     
    51:13
    Nyní si český brankář poradil s brejkovou situací, Niklas Hjalmarsson se dostal do dobré střelecké pozice, ale "Pavs" byl připraven.
     
    51:41
    Na druhé straně se k zakončení dral Mark Scheifele, který ovšem zařízení trestuhodně minul. Aby toto domácí hráče po zápase nemuselo mrzet.
     
    53:47
    Třetí třetina se blíží do své finální části. Skóre je vyrovnané, nicméně opticky začínají být lepší hosté.
     
    54:30
    Domácí se dostávají do postavení mimo hru. Po přerušení následuje komerční přestávka. Poměr střel na branku je 30:21 ve prospěch Tryskáčů.
     
    55:27
    Andrew Ladd byl tísněn dvěma hráči hostující obránci, přesto se dostal ke střele, kterou musel betonem vykopnout Crawford.
     
    55:45
    Buly před brankou Ondřeje Pavelce, který nakonec zasahovat nemusel, protože jeho spoluhráči získali puk a odvezli ho daleko od vlastní branky.
     
    56:15
    Michal Rozsíval odchází na trestnou lavici na dvě minuty za podražení. Šance pro domácí.
     
    56:43
    Rychlou akci domácího celku kryje Corey Crawford v brance Blackhawsk.
     
    56:52
    Johnny Oduya v dobré gólové pozici branku minul. Pavelec zasahovat nemusel.
     
    57:25
    Blake Wheeler ani Tyler Myers branku v dobrých pozicích netrefili. Dvě solidní příležitosti Jets zůstaly nevyužity.
     
    58:15
    Hosté v plném počtu.
     
    58:30
    Devadesát sekund zbývá do konce třetí třetiny.
     
    59:00
    Poslední minuta hry.
     
    59:28
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je závěr zápasu jako hrom. JONATHAN TOEWS ukázkově tečuje před brankou střelu od modré, kterou vyslal Nicklas Hjalmarsson. Hostující celek se dostává do vedení o jeden gól. Asistence: Nickals Hjalmarsson, Marián Hossa.
    Jonathan TOEWS - 3:4
     
    59:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Parádní zápas jsme viděli. Vyhrávají v základní hrací době hosté, kteří ve třetí třetině dvěma góly otočili skóre zápasu v jejich prospěch.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dustin Byfuglien (WPG) 2+0
    2. Blake Wheeler (WPG) 1+0
    3. Duncan Keith (CHI) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Marián Hossa (CHI) 0+1, 2 střely, čas na ledě 18:31
    Michal Rozsíval (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:01

    Michael Frolík (WPQ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:27
    Jiří Tlustý (WPG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:34
    Ondřej Pavelec (WPG) 60 minut, 20 zákroků, 4 gólů, 83,3 %
     
    Děkuji za pozornost. (04:11:05)

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 25. Byfuglien, 28. Wheeler (Myers, Ladd), 40. Byfuglien (Ladd, Stafford) – 19. Shaw (Saad, Keith), 37. Richards (Oduya, Vermette), 47. Sharp, 60. Toews (Hjalmarsson, Hossa)


    Winnipeg Jets: Pavelec (Hutchinson) – Myers,Enstrom, Trouba, Stuart, Byfuglien, Pardy – Frolík, Lowry, Ladd – Wheeler, Scheifele, Stafford – Stempniak, Perreault, Tlustý – Halischuk, Slater, Thorburn
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Seabrook, Timonen, Rozsíval, Keith, Hjalmarsson, Oduya – Hossa, Toews, Vesteeg – Sharp, Richards, Saad – Teravainen, Vermette, Bickell – Shaw, Krüger, Desjardins.

    Rozhodca: Kowal, Meier – Lazarowich, Henderson

    Diváci: 15 016