Leverkusen – Stuttgart 4:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
4:0 (2:0)
VfB Stuttgart
Piatok 13.03.2015, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:0

     
    Všetko bolo jasné v zápase prakticky už po polhodine hry, po prestávke sa predsa len ešte domáci dvakrát presadili. A to rovno pár minút po hvizde rozhodcu na znak druhého dejstva, keď sa presadil Bellarabi. Chaotická obrana hostí ponúkla súperovi ešte jeden zásah a svoj koncert dokoncal druhým zásahom Drmič. Neskôr sa situácia už len z povinnosti na ihrisku dohrávala a kým hostia pôsobili frustrovane,Leverkusen všetko bez znakov stresu zvládal. Naladil sa na Ligu majstrov ukážkovo, kým VfB musí rozmýšľať, čo ďalej. Ostáva posledný celkom beznádejne. To je z piatkovej predohrávky všetko, prajem pekný večer. (22:19:27)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodca už nenadstavil ani sekundu, duel končí.
     
    89
    Ešte jedna lopta sa pred Ulreicha dostala a nikto ju nezasiahol. V prípade zakončenia hráča v červenom, padol by paity gól do siete, pretože brána bola odkrytá.
     
    88
    Domáci mali k dispozícii priamy kop, ale tentoraz si s ním neporadili podľa predstáv. Tak či tak ľutovať nemusia, dnes zarobili na skvelý výsledok už dávno.
     
    87
    Odkedy sa vpredu Kießlingovi prestalo dariť, góly začali strieľať jeho kolegovia. Aj preto sa dnes dostal kanonier iba na lavičku a do hry len teraz.
     
    86
    Hloušek videl za zbytočný faul chvatom žltú kartu.
     
    85
    Posledné striedanie domácich, do hry sa dostal aj Kießling. Vymenil dvojgólového Drmiča.
     
    84
    Záverečnú brejky si hostia už vzadu vedia ustrážiť a nepúšťajú súpera do ďalších vyložených šancí. Na ich aspoň čiastočnú spokojnosť, aby z toho nebol ešte väčší malér.
     
    83
    Son Heung-Min útočný výlet nezvládol a pomohol si faulom. To sa muselo pískať a potvrdilo sa tak, že dnes to nie je zápas pre tohto šikovného útočníka.
     
    82
    Trochu štatistiky neuškodí – Leverkusen dnes nabehla o 2 kilometre viac, ako hostia. 101 km vs. 99 km.
     
    81
    Bude to ťažké vysvetľovanie hráčov Stuttgartu, čo sa dnes na ihrisku udialo a takisto aj návrat domov. Predohrávka im až na počiatočné náznaky slušnej ofenzívy na začiatku duelu vôbec nevyšla.
     
    80
    Posledný celok Bundesligy teda inkasoval dnes 4x, ale najhoršiu obranu v lige nemá. Horšie sú na tom ešte tri iné tímy.
     
    78
    Domáci držia loptu na kopačkách v jednoznačnej podobe a ešte sem-tam skúšajú, čo na súpera ešte môže platiť.
     
    77
    Tempo hry od štvrtého gólu ochablo aj kvôli menšej agresivite smerom dopredu od domáceho tímu. Ten všetko kontroluje pohodlným spôsobom.
     
    76
    Záverečný hvizd je stále ďaleko a tak futbalovú katastrofu si musia hráči Stuttgartu vypiť až do dna. Stále sa ukazujú vpredu len sporadicky a nemajú už čo tomuto zápasu ponúknuť.
     
    75
    Od prvého inkasovania hostia prakticky prestali hrať a týmto spôsobom by dostali nejeden gól snáď aj od hociktorého klubu Bundesligy. Koniec koncov, nikto na tom horšie v pelotóne nie je.
     
    74
    Maxim inkasoval po faule žltú kartu, zapísal sa teda do zoznamu potrestaných.
     
    73
    Brankár Leno siaha k tretiemu čistému kontu v rade, čo sa týka ligovej scény. Ak k tomu prirátame aj dueli v Lige majstrov a nemeckom pohári, vyjde nám 5 duelov bez inkasovania.
     
    72
    Hostia zahrali ďalší rohový kop, ale nedarí sa im ani po štandardkách. Obrana ako pavučina všetko chytí do svojej moci a okamžite posiela loptu preč.
     
    71
    Hráči musia duel dohrať minimálne z povinnosti, domáci sa však majú prečo radovať a oslávia výborný výsledok. Hoci tak trochu sa rátal, ale bude cenný.
     
    70
    Bayer sa už skutočne nemá kam ponáhľa a má more času na prípravu k Lige majstrov proti Atleticu Madrid.
     
    69
    Je to pre hostí opäť ďalšia horká príchuť v ústach, najmä šanca Ginczeka bude ešte ich tím mátať. Všetko mohlo byť inak.
     
    68
    Ojedinelé pokusy smerom dopredu od hostí sa neujali, Leno len upratal nepresné centre či lopty smerom na jeho bránu od Maxima.
     
    66
    A na hracej ploche už neuvidíme Serey Dieho, vymenil ho Romeu.
     
    65
    Bellarabi takisto zišiel z ihriska, nahradil ho v domácom drese Brandt.
     
    64
    Hilbert v radoch Bayeru skončil, vymenil ho Reinartz.
     
    63
    S hosťami to vyzerá viac ako kriticky, po ďalšom debakli sa budú musieť sústreďovať už naozaj možno len na zmilovanie súperovi v zostávajúcich dueloch.
     
    62
    Hloušek prichádza do hry namiesto Sakaia, čo je druhá zmena v radoch hostí.
     
    61
    Serey Die musel vidieť kartu za svoju frustráciu.
    Josip DRMIČ - 4:0
     
    60
    Bayer Leverkusen dal gól! Lenže stalo sa presne to, čo si hostia nepriali! Jednoduchá akcia domácich skončila štvrtým gólom a to po kombinácii, na konci ktorej bol JOSIP DRMIČ. Loptu si pred seba len nešikovne narazil, lenže rýchlo po nej aj vyštartoval a presne k žrdi upratal aj tentokrát.
     
    59
    Hostia budú pre zmenu radi, ak si udržia to, čo nakúpili doposiaľ a nebudú musieť skláňa hlavy proti súperovi opäť raz.
     
    58
    Leverkusen zacítil šancu vylepšiť si skóre v ligovom pelotóne, aktuálne nastrieľal 43 gólov a len tri tímy majú na konte viac.
     
    57
    Takže aj tentoraz sa brankár Bayeru len pohodlne dostal k letiacemu centru a všetkých naokolo upokojil zásahom.
     
    56
    Najväčší problém Leverkusenu je dnes zbrklosť v defenzíve. Priveľa štandardiek venujú domáci svojmu súperovi, čo však Leno, našťastie, riešiť výrazne nemusí.
     
    55
    Ginczek v páde po dobrom centri nevystrelil razantne a z uhla len posall slabý odvar strely pre Lena. Znížené teda nebude.
     
    54
    Hostia ale začali druhý polčas poriadne nekoncentrovane a môžu byť radi, že neinkasovali v rýchlom slede ešte raz. Musia dávať pozor, aby sa duel nezmenil vo vysoký debakel.
     
    53
    Son Heung-Min mohol byť znovu najlepším strelcom tímu, ale v čistej pozícii pred Ulreichom zbytočne padal k zemi a mieril svoju šancu len do neho. Nad bránu pre zmenu mieril aj jeho kolega a tak štvrtý zásah neprišiel.
     
    52
    Huub Stevens má stoličku na lavičke Stuttgartu rozkývanú už pomerne dlhší čas, po dnešku nie je isté, či to ešte ustojí.
     
    51
    Pár minút po prestávke inkasovať vonku tretí gól proti favoritovi strenutia s tým, že ste úplne na dne tabuľky – to je čas na myšlienky, čo s klubom ďalej.
    Karim BELLARABI - 3:0
     
    50
    Bayer Leverkusen dal gól! Pomaly sa nám to premieňa na exhibíciu! KARIM BELLARABI sa veľmi pekne uvoľnil po tom, čo vyzvŕtal obranu a krížnou ranou prudko do rohu brány zvyšuje náskok svojho tímu!
     
    49
    Calhanoglu inkasoval za ostrý faul žltú kartu, už tretiu v zápase pre farby Bayeru.
     
    48
    Kiesewetter sa počas prestávky dostal na hraciu plochu v radoch hostí, vymenil Kostiča.
    Papadopoulos
     
    47
    Papadopoulos sa dostal k ešte nebezpečnejšej hlavičke, ako na konci polčasu a po rohovom kope mieril len tesne vedľa žrde!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Pomaly sa tímy v dnešnej predohrávke nemeckej Bundesligy rozbiehali, ale postupne sa obom podarilo zaujať. Viac z hry mali prekvapujúco najprv hostia a snažili sa vpredu čosi vymyslieť. Najmä Ginczek mal čistú šancu otvoriť skóre, ale keďže neuspel, útočili aj domáci. Tí sa dočkali po sérii chýb súpera a trafil sa Wendell. O pár minút pridal hlavičku do čierneho aj Drmič a stanovil polčasový výsledok na 2:0. Všetko teda nasvedčuje tomu, že favorit si tri body na svojej pôde ustráži. Pokračovať budeme o 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Arbiter ešte nadstavil spomínanú minútu.
     
    44
    Rozhodca už nemá príliš dôvod nadstavovať ďalšie minúty, tipujeme to maximálne na minútu. A možno ani to nie.
     
    43
    Čaká sa prakticky už len na koniec prvého polčasu, pretože karty boli v ňom rozdané jasne. teraz bude pre oboch dôležité už neinkasovať.
     
    42
    Nemajú sa však kam ponáhľať, pretože súper ich po polhodine hry už ani raz výraznejšie nepreveril a sami si zarobili dvojgólový náskok.
     
    41
    Domáci by najradšej chceli uspieť v prvom polčase ešte raz a definitívne by tak zlomili už aj tak podlomený odpor súpera.
     
    40
    Bayer sa ocitol v ďalšej šanci, Papadopoulos hlavičkou mieril po rohovom kope nad. Vyzeralo to nebezpečne, ale nakoniec Ulreich nemusel zasahovať.
     
    39
    Ťažko očakávať, aby sa za daných okolností dnes ešte mohol stať zázrak, VfB by potreboval do polčasu minimálne raz skórovať. Iba tak by ešte živil nádej na šancu aspo remizovať.
     
    38
    Bolo to len pár sekúnd, čo sa Leverkusen dostal z vhadzovania autu až do gólového zakončenia. Obrana súpera totálne prepadla a keď sme hostí v prvej polhodine chválili, aktuálne je to maximálna bieda.
    Josip DRMIČ - 2:0
     
    37
    Bayer Leverkusen dal gól! Krásna hlavička a Farmaceuti vedú o dva góly! Rýchly brejk domáci využili dokonale, prevetrali obranu a po presnom centri Hilberta sa hlavičkou do čierneho trafil JOSIP DRMIČ. Pre jeho tím je to razom opäť oveľa veselšie.
     
    36
    Wendell inkasoval za hru rukou žltú kartu.
     
    35
    Je to teda už obohraná pesnička v podaní Stuttgartu, ktorý sa v prípade lepšieho zakončenia Ginczeka pokojne mohol ujať vedenia. Trápnym gólom svojou chybou nakoniec zbytočne chybuje.
     
    34
    Lopta sa v pokutovom území Švábčanov naozaj neikoľkokrát odrazila z nohy na nohu hráčov VfB, lenže nikto ju nedokázal včas upratať. Wendell preto poľahky prešiel do šance a krížnou ranou otvára skóre.
    WENDELL - 1:0
     
    33
    Bayer Leverkusen dal gól! Domáci sa dočkali po sérii chýb súpera! Hráči Stuttgartu práve predviedli, prečo sú na poslednej priečke. Hromadu zmätkov v šestnástke a neschopnosť odkopnúť využil WENDELL NASCIMENTO BORGES strelou k žrdi, na čo nemal Ulreich nárok.
     
    31
    Hostia súperovi akcie prerušujú takmer okamžite, aj preto sa lopta pred Ulreicha dnes dostala len v minimálnom počte.
     
    30
    Trochu sa začína iskriť na hracej ploche, čo Stieler musí riešiť dohovormi a neustálym opakovaním pravidiel.
     
    29
    Bola to je ho štvrtá karta v sezóne, ak v dalších zápasoch inkasuje piatu, bude to znamenať stop na nasledujúci duel.
     
    28
    Hilbert videl za faul žltú kartu a stal sa teda prvým potrestaným hráčom zápasu.
     
    27
    Son Heung-Min sa podľa rozhodcov ocitol v ofsajde, ale opakované zábery ukázali, že v hre pokračovať mohol. Už mal vybehnutého Ulreicha na lopate.
     
    26
    Pomaly začína brať iniciatívu do rúk Leverkusen, hoci z jeho strany je to stále statické a málo pohyblivé.
     
    25
    Son Heung-Min sa hnal dopredu v rýchlom brejku, ale veľmi dobrú ručnú brzdu bez faulu zatiahol Schwaab.
     
    24
    Leverkusen hrá teda skôr obozretne, opatrne a trpezlivo. Nikam sa neponáhľa a už na prvý pohľad vidno, že skôr šetrí sily. Ak by však dnes domáci nevyhrali, mohli by o svoju štvrtú priečku prísť.
     
    23
    V každom prípade si dnes túto štatistiku nevylepšili, sledujeme naďalej vyrovnaný duel s minimom šancí. Jednu a tú najväčšiu ale mali hostia.
     
    22
    V tejto sezóne mierili hostia v prvej 15-minútovke len jediný raz, Bayer sa trafil v tejto bilancii 4x.
     
    21
    VfB mali k dispozícii priamy kop po faule na Wernera a prišlo aj k zakončeniu. Bolo to napokon len jemné pohladenie účestu domáceho Topraka a Leno spoluhráčovi vlastný gól vsietiť nedovolil.
     
    20
    Farmaceuti si teda museli značne vydýchnuť, doháňať manko pred vlastnými fanúšikmi by musela byť poriadna otrava a zbytočná komplikácia.
     
    19
    Leno jednou rukou naozaj bravúrne zneškodnil tutovku na zmenu skóre, Stuttgart môže túto šancu ľutovať možno ešte veľmi dlho.
    Leno
     
    18
    Ginczek mal obrovskú šancu otvoriť skóre! Skvelý zákrok však predviedol Leno a jeho šancu zblízka uhasil po centri z ľavej strany od Wernera. Hostia už dvíhali ruky nad hlavu.
     
    17
    Niedermeier si naskočil na center po jednom z nich a skúsil to hlavičkovať na bránu. Netrafil loptu ideálne a preto Leno len poľahky situáciu ustál a svoj tím podržal.
     
    16
    Určite nás zrak neklame, ak hostia trávia v šestnástke súpera, alebo jej okolí viac času. Vybojovali už aj nejeden rohový kop.
     
    15
    Už aj keď sa hostia dostanú do zaujímavej pozície kdesi pri šestnástke súpera, loptu poľahky stratia. Brankári teda na svoje vážne prvé zásahy čakajú.
     
    14
    Predsa len, odveta Ligy majstrov sa blíži a hráči potrebujú rýchlo zregenerovať a pripraviť sa na životný zápas. Majú na rane vyradenie finalistu uplynulého ročníka, pretože výsledok 1:0 bude pre nich mimoriadne priaznivý.
     
    13
    Zdá sa teda, že Farmaceuti sa nebudú nikam ponáhľa a vyzerá to zatiaľ na podobný priebeh ako proti Paderbornu pred týždňom. Tam dali hráči tri góly až v závere.
     
    12
    Kvôli nepresnostiam si hráči často len nechtiac odovzdvajú lopty, prvotné šance sa nateraz ešte neurodili.
     
    11
    Zo strany hostí to nie je zakríknutý úvod, práve naopak. To, že hrá aktuálne štvrtý tím s posledným rozlíšiť nemožno.
     
    10
    Werner si na zadnej žrdi nabiehal na dlhý center a mal opticky dosť času i priestoru, lenže nepodarilo sa mu loptu skrotiť a ušla mu do autu.
     
    9
    Zatiaľ sa hráčom na oboch stranách nedarí podľa predstáv poslať dopredu presnejšie nahrávky. Aj preto má obrana minimum starostí.
     
    8
    Leno mal prvú nutnosť siahnuť si na loptu, no nedôsledný center mu komplikácie nenarobil. Všetko zvládol k spokojnosti.
     
    7
    Prvotné oťukávačky sa odohrávajú ďaleko od brán, ide to mimo brankárov. Kombinuje sa väčšinou v strede poľa.
     
    6
    Hostia potrebujú každý bod ako soľ a radi by sa odlepili z dna tabuľky. Dnes ale majú ťažkú úlohu a do ich karát možno bude hrať jedine upustenie myšlienok od povinností v lige a sústredenie sa na poháre.
     
    5
    Oba tím sú pod neustálym tlakom, hoci v rozličnej podobe. Leverkusen má nabitý kalendár a okrem bojov v lige ho čaká odveta Ligy majstrov, k tomu pribudli aj starosti v nemeckom pohári.
     
    4
    Dnes nastúpili na zápas v čiernobielych dresoch, kým hráči 04-tky sú typicky odetí celí v červenom.
     
    3
    Hlavným rozhodcom duelu je Tobias Stieler. Z prvých orbzákov duelu vidno, že hostia prišli bojovať.
     
    2
    Obaja súperi teda majú opačné starosti, ako sme spomínali, favoritom je jednoznačne domáci celok.
     
    1
    Farmaceuti duel rozohrali, poďme sa teda pozrieť na zápas predohrávky 25. kola nemeckej Bundesligy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Wendell, Ömer Toprak, Papadopoulos, Rolfes (K), Bellarabi, Castro, Hakan Çalhanoğlu, Drmič, Son Heung-Min.

    VfB Stuttgart: Ulreich – Klein, Sakai, Schwaab, Niedermeier, Gentner (K), Kostič, Serey Die, Maxim, Ginczek, Werner..
     
    Favorit teda bude jednoznačný a prispievajú k tomuto konštatovaniu aj vzájomné zápasy týchto celkov, v ktorých má v posledných rokoch navrch práve Leverkusen. Z deviatich pokusov vyhral 6x, pričom hostia ani raz. Tí sa radovali proti 04-kám naposledy pred 5 rokmi. V ich dresoch neuvidíme Harnika. Duel začne od 20.30.
     
    Lenže Stuttgart nevyhral v roku 2015 ešte ani raz a celkovo sa radoval z troch bodov naposledy ešte 16.12.2014. Vonku pritom nazbieral už 14 bodov a patrí mu v tomto smere dobrá 6. priečka. Čo však z toho, keď sa mu nedarí preklenúť obranu. Leverkusen ešte k tomu neinkasoval v 4 dueloch dozadu vo všetkých súťažiach.
     
    Švábčania sú na tom stále zle. Nikto iný nestojí v tabuľke tak slabo, ako práve VfB. Záchrana je síce stále reálna a znamená len manko troch bodov minimálne na baráž s tímom z II. Bundesligy. Na priame zotrvanie to chce dobehnúť Hamburg, ktorý má o 5 bodov viac.
     
    Doma prehral Bayer len jediný zápas doposiaľ, zaknihoval však až 6 remíz a aj preto je v tomto smere iba na 7. mieste. Výrazná nie je ani forma ofenzívy, patrí im pred vlastnými fanúšikmi iba 6. miesto a veľmi si nemôže fandiť ani defenzíva. Inkasovala v BayArene už 15 gólov. V jeho kádri pre zápas nebude k dispozícii Bender.
     
    Ak by tri body po tomto dueli neostali doma, šlo by o veľké prekvapenie. Boj o priamy postup do Ligy majstrov je totiž lákavým sústom, ktorý sa farmaceutom núka ako na podnose. Stačí zvládnuť domáci duel a potom hor sa hotovať na Ligu majstrov a súboj proti Atleticu Madrid, ktorý tiež nemajú rozohratý zle.
     
    Na bronzovú priečku sa predohrávkou 25. kola nemeckej Bundesligy môže dostať Leverkusen. Potrebuje k tomu poraziť na dne živoriaci VfB Stuttgart, čo by podľa papierov nemal byť problém. Favorit stretnutia je teda viac ako jasný.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Filip Kubaliak

    Góly: 33. Wendell, 37. Drmič, 50. Bellarabi, 60. Drmič

    Karty:   28. Hilbert (LEV), 36. Wendell (LEV), 49. Calhanoglu (LEV) – 61. Serey Die (STU), 74. Maxim (STU), 86. Hloušek (STU)


    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert (64. Reinartz), Wendell, Ömer Toprak, Papadopoulos, Rolfes (K), Bellarabi (65. Brandt), Castro, Hakan Çalhanoğlu, Drmič (85. Kießling), Son Heung-Min.
    Náhradníci: Krešić – Reinartz, Kießling, Boenisch, Brandt, Donati, Jurčenko.

    VfB Stuttgart: Ulreich – Klein, Sakai (62. Hloušek), Schwaab, Niedermeier, Gentner (K), Kostič (46. Kiesewetter), Serey Die (66. Romeu), Maxim, Ginczek, Werner.
    Náhradníci: Kirschbaum – Ibišević, Gruezo, Romeu, Hloušek, Baumgartl, Kiesewetter.

    Rozhodca: Stieler – Ittrich, Thielert