Leverkusen – Stuttgart 4:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
4:0 (2:0)
VfB Stuttgart
Piatok 13.03.2015, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:0

     
    Všetko bolo jasné v zápase prakticky už po polhodine hry, po prestávke sa predsa len ešte domáci dvakrát presadili. A to rovno pár minút po hvizde rozhodcu na znak druhého dejstva, keď sa presadil Bellarabi. Chaotická obrana hostí ponúkla súperovi ešte jeden zásah a svoj koncert dokoncal druhým zásahom Drmič. Neskôr sa situácia už len z povinnosti na ihrisku dohrávala a kým hostia pôsobili frustrovane,Leverkusen všetko bez znakov stresu zvládal. Naladil sa na Ligu majstrov ukážkovo, kým VfB musí rozmýšľať, čo ďalej. Ostáva posledný celkom beznádejne. To je z piatkovej predohrávky všetko, prajem pekný večer. (22:19:27)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodca už nenadstavil ani sekundu, duel končí.
     
    89
    Ešte jedna lopta sa pred Ulreicha dostala a nikto ju nezasiahol. V prípade zakončenia hráča v červenom, padol by paity gól do siete, pretože brána bola odkrytá.
     
    88
    Domáci mali k dispozícii priamy kop, ale tentoraz si s ním neporadili podľa predstáv. Tak či tak ľutovať nemusia, dnes zarobili na skvelý výsledok už dávno.
     
    87
    Odkedy sa vpredu Kießlingovi prestalo dariť, góly začali strieľať jeho kolegovia. Aj preto sa dnes dostal kanonier iba na lavičku a do hry len teraz.
     
    86
    Hloušek videl za zbytočný faul chvatom žltú kartu.
     
    85
    Posledné striedanie domácich, do hry sa dostal aj Kießling. Vymenil dvojgólového Drmiča.
     
    84
    Záverečnú brejky si hostia už vzadu vedia ustrážiť a nepúšťajú súpera do ďalších vyložených šancí. Na ich aspoň čiastočnú spokojnosť, aby z toho nebol ešte väčší malér.
     
    83
    Son Heung-Min útočný výlet nezvládol a pomohol si faulom. To sa muselo pískať a potvrdilo sa tak, že dnes to nie je zápas pre tohto šikovného útočníka.
     
    82
    Trochu štatistiky neuškodí – Leverkusen dnes nabehla o 2 kilometre viac, ako hostia. 101 km vs. 99 km.
     
    81
    Bude to ťažké vysvetľovanie hráčov Stuttgartu, čo sa dnes na ihrisku udialo a takisto aj návrat domov. Predohrávka im až na počiatočné náznaky slušnej ofenzívy na začiatku duelu vôbec nevyšla.
     
    80
    Posledný celok Bundesligy teda inkasoval dnes 4x, ale najhoršiu obranu v lige nemá. Horšie sú na tom ešte tri iné tímy.
     
    78
    Domáci držia loptu na kopačkách v jednoznačnej podobe a ešte sem-tam skúšajú, čo na súpera ešte môže platiť.
     
    77
    Tempo hry od štvrtého gólu ochablo aj kvôli menšej agresivite smerom dopredu od domáceho tímu. Ten všetko kontroluje pohodlným spôsobom.
     
    76
    Záverečný hvizd je stále ďaleko a tak futbalovú katastrofu si musia hráči Stuttgartu vypiť až do dna. Stále sa ukazujú vpredu len sporadicky a nemajú už čo tomuto zápasu ponúknuť.
     
    75
    Od prvého inkasovania hostia prakticky prestali hrať a týmto spôsobom by dostali nejeden gól snáď aj od hociktorého klubu Bundesligy. Koniec koncov, nikto na tom horšie v pelotóne nie je.
     
    74
    Maxim inkasoval po faule žltú kartu, zapísal sa teda do zoznamu potrestaných.

    Filip Kubaliak

    Góly: 33. Wendell, 37. Drmič, 50. Bellarabi, 60. Drmič

    Karty:   28. Hilbert (LEV), 36. Wendell (LEV), 49. Calhanoglu (LEV) – 61. Serey Die (STU), 74. Maxim (STU), 86. Hloušek (STU)


    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert (64. Reinartz), Wendell, Ömer Toprak, Papadopoulos, Rolfes (K), Bellarabi (65. Brandt), Castro, Hakan Çalhanoğlu, Drmič (85. Kießling), Son Heung-Min.
    Náhradníci: Krešić – Reinartz, Kießling, Boenisch, Brandt, Donati, Jurčenko.

    VfB Stuttgart: Ulreich – Klein, Sakai (62. Hloušek), Schwaab, Niedermeier, Gentner (K), Kostič (46. Kiesewetter), Serey Die (66. Romeu), Maxim, Ginczek, Werner.
    Náhradníci: Kirschbaum – Ibišević, Gruezo, Romeu, Hloušek, Baumgartl, Kiesewetter.

    Rozhodca: Stieler – Ittrich, Thielert