Zenit – Turín 2:0 (kon.) | Brugge – Besiktas 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Inter 3:1 (kon.)
Dnipropetrovsk – Amsterdam 1:0 (kon.) | Neapol – FK Dinamo Moskva 3:1 (kon.) | Everton – D.Kyjev 2:1 (kon.)
Villarreal – Sevilla 1:3 (kon.) | Fiorentina – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
3:1 (1:1)
Inter Miláno
Štvrtok 12.03.2015, 19:00 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Kevin De Bruyne mal po ukážkovej kombinácii Wolfsburgu, keď útok domácich rozobral defenzívu Interu na súčiastky, možnosť na zaznamenanie svojho hetriku, ale z tesnej blízkosti brány triafal vedľa opačnej žrde!
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca avizuje nadstavený čas v počte štyroch minút!
     
    88
    Wolfsburg strieda a v závere stretnutia teda získava cenné sekundy. Vierinha po slušnom výkone odchádza z ihriska a na tých pár minút ho nahradí Perišić.
     
    83
    Tréner Roberto Mancini v tejto chvíli vykonáva dve zmeny na ihrisku. Z ihriska posiela dolu Santona a Xherdana Shaqiriho a na ich posty vysiela z lavičky Kuzmanovića a Kovačića.
     
    81
    A futbalisti VfL mali v tejto chvíli ďalšiu dobrú možnosť, v ktorej mal opäť prsty Kevin De Bruyne. Tento muž zahrával rohový kop premyslenou prihrávkou na Caliguiriho do šestnástky. Následná strela od nemeckého ofenzívneho záložníka však bola nepresná.
    De BRUYNE - 3:1
     
    76
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Wolfsburg strieľa gól a získava dvoj-gólové vedenie! K lopte postavenej na pozícii tesne za hornou hranicou šestnástky sa postavil obávaný KEVIN DE BRUYNE, ktorý peknou strelou obstrelil po pravej strane múr a lopta skončila v dolnej časti brány pri pravej žrdi! Je to zároveň druhý Bruynov gól v tomto zápase.
     
    75
    Caliguiri bol v týchto chvíľach faulovaný hosťujúcim Nemanjom Vidićom, ktorý za svoj zákrok v oblasti horného krajného rohu šestnástky dostáva žltú kartu.
     
    71
    Naldo teraz predviedol zákrok proti Shaqirimu a za tento počin dostáva žltú kartu. Znamená to, že na odvetu nebude trénerovi Heckingovi k dispozícii kvôli vykartovaniu.
     
    70
    Domáci tréner Hecking strieda hráčov. Z ihriska, pochopiteľne, posiela Basa Dosta, ktorý toho veľmi veľa dnes nepredviedol. Na ihrisko prichádza Nicklas Bendtner.
    De BRUYNE - 2:1
     
    63
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Wolfsburgčania strieľajú gól! Carrizo absolútne nezvládol rozohrávku, keď loptu na ľavú stranu posunul na kopačku Vierinhu. Ten pokračoval do vnútra vápna a prihral do priestoru bieleho bodu, kde bol KEVIN DE BRUYNE, ktorý prízemnou strelou nedal šancu brankárovi Interu!
     
    58
    Po prvýkrát v zápase strieda aj Roberto Mancini. Z trávnika posiela oddýchnuť Hernanesa a na hraciu plochu vybehne Srb Nemanja Vidić.
     
    57
    Obrovská šanca pre Inter! Santon vypracoval skvelú možnosť pre svoj tím, keď sa uvoľnil z ľavej strany až do vnútra šestnástky, prihral úplne voľnému Rodrigovi Palaciovi, ktorý mal dostatočný čas na to, aby si pripravil šancu, následne z miesta však bezhlavo vypálil do bočnej siete!
     
    46
    Cez prestávku sa konala jediná zmena, domáci tréner Hecking prekvapivo poslal z ihriska Schürrleho a na jeho miesto posiela Trascha.
     
    45+1
    Domáci mali ešte k dispozícii štandardku z väčšej diaľky, ktorá bola využitá na center. Vo vzduchu si naskočil strelec prvého gólu Wolfsburgu Guilavogui a hlavičkoval, ale neúspešne, Carrizo pokryl.
     
    43
    Nebezpečne ešte pohrozil Portugalčan Vierinha! Tento krajný obranca Wolfsburgu sa dostal šikovne až do vnútra pokutového územia a vypálil, no skvelý Carrizo zachránil svoj tím pred inkasovaným gólom!
     
    35
    Kapitán hostí D'Ambrosio je ďalším potrestaným hráčom Interu v tomto zápase, keď nepríjemne sklzom zastavil k zemi Rodrigueza.
     
    31
    Mauro Icardi sa dostal do hlavičkového súboja s Knochem, ktorého nepríjemne rukou zasiahol a hlavný rozhodca to riešil rázne. Pripísal na konto Icardiho žltú kartu. Icardi je teda prvým potrestaným v tomto zápase.
    NALDO - 1:1
     
    28
    VfL Wolfsburg dal gól! Z rohového kopu však to už presný zásah je! Kevin De Bruyne sa postavil ku rohovej zástavke a pekným centrom servíroval na hlavičku NALDOVI, na ktorého zakončenie ešte siahol Carrizo, ale loptu iba stečoval do brány!
     
    27
    Rodriguez sa dostal k lopte na ľavej strane v okolí šestnástky a poslal špičkovo presný center ku opačnej žrdi, kde sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Caliguiri, ale jeho hlavička skončila iba na čarovných rukách brankára Carriza!
     
    24
    Krásna kombinácia hráčov VfL! Rodriguez bol prvým mužom, ktorý si v šestnástke spracoval pekný center, následne ho prenechal Dostovi, ktorý na ľavej strane vápna ponúkol možnosť Schürrlemu, no nemecký futbalista poslal iba prízemnú a málo razantnú koncovku, s ktorou nemal Carrizo problém!
     
    21
    Šanca pre Inter! Hernanes sa z ničoho nič vyrútil po ľavej strane ihriska, dával do behu Shaqirimu, ktorý ešte bol križovaný práve Hernanesom. Vrátil mu loptu asi pár metrov od bieleho bodu v šestnástke, no následne Hernanes pálil veľmi nepresne!
    PALACIO - 0:1
     
    6
    Inter dal gól!
    Na prelome piatej a šiestej minúty sa Inter dostáva do bleskového vedenia v tomto zápase! Schürrle v strede poľa zle odhlavičkoval bližšie k vlastnej bráne, lopta sa dostala na kopačku Icardiho niekde do okolia šestnástky, ktorý ešte v uličke našiel rozbehnutého RODRIGA PALACIA a ten prízemnou strelou poslal jednoducho svoj tím do vedenia!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 28. Naldo, 63. De Bruyne, 76. De Bruyne – 6. Palacio

    Karty:   71. Naldo (WOF) – 31. Icardi (INM), 35. D'Ambrosio (INM), 75. Vidić (INM)


    VfL Wolfsburg: Benaglio ("C") – Vierinha, Naldo, Knoche, R. Rodriguez – Guilavogui, Luiz Gustavo – Caligiuri, De Bruyne, Schürrle – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Jung, T. Klose, Perišić, Schafer, Trasch

    Inter Miláno: Carrizo – Santon, Ranocchia ("C"), Juan, D'Ambrosio – Guarín, Medel, Hernanes – Shaqiri – Palacio, Icardi
    Náhradníci: Handanović – Andreoli, Dodo, Kovačić, Kuzmanović, Puscas, N. Vidić

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci POL)
    Štvrtok 19.03.2015