Zenit – Turín 2:0 (kon.) | Brugge – Besiktas 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Inter 3:1 (kon.)
Dnipropetrovsk – Amsterdam 1:0 (kon.) | Neapol – FK Dinamo Moskva 3:1 (kon.) | Everton – D.Kyjev 2:1 (kon.)
Villarreal – Sevilla 1:3 (kon.) | Fiorentina – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
3:1 (1:1)
Inter Miláno
Štvrtok 12.03.2015, 19:00 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca Marciniak v týchto chvíľach ukončil toto výborné predstavenie v podaní futbalistov VfL Wolfsburg, ktorý v druhom polčase zapli na plné obrátky a dali dva góly. Najviac zapol motory Kevin De Bruyne, ktorý si najprv z hry a potom z priameho kopu obohatil strelecký účet. Skóroval v 63. a 76. minúte.

    Lepšiu pozíciu pred odvetou má teda jednoznačne nemecký celok. Ak teda VfL predvedie o niekoľko dní rovnako dobrý výkon ako dnes, štvrťfinále má určite zaistené.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (20:55:21)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Z pravej strany chcel prízemnou loptou prihrávať do šestnástky Kovačić, jeho pokus však nebol úspešný.
     
    90+3
    Domáci futbalisti predvádzajú absolútnu kontrolu nad hrou, získavajú lacno stratené lopty Interu počas rozohrávky, z čoho zvyknú profitovať najmä na vytvorenie si príležitosti.
     
    90+2
    Guarín sa dostal ku lopte za šestnástkou. Chcel krížnym centrom ku vzdialenejšej žrdi nájsť spoluhráča na hlavičkové zakončenie, ale pravdepodobne si nevšimol, že nikto do tohto priestoru nemá namierené.
     
    90+1
    Kevin De Bruyne mal po ukážkovej kombinácii Wolfsburgu, keď útok domácich rozobral defenzívu Interu na súčiastky, možnosť na zaznamenanie svojho hetriku, ale z tesnej blízkosti brány triafal vedľa opačnej žrde!
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca avizuje nadstavený čas v počte štyroch minút!
     
    90
    Tentokrát sa však domáci brankár Benaglio mierne musel mať na pozore. Z pravej strany prišiel šikovný center pred bližšiu žrď, kde chcel zakončovať Medel, ale nedokázal prestreliť Knocheho.
     
    89
    Hráčom VfL sa v priebehu tejto minúty podarilo loptu bezpečne udržať na súperovej polovici, čo znamená ďalší dobrý prejav domáceho mužstva.
     
    88
    Wolfsburg strieda a v závere stretnutia teda získava cenné sekundy. Vierinha po slušnom výkone odchádza z ihriska a na tých pár minút ho nahradí Perišić.
     
    87
    Naldo predviedol útočný výpad po pravej strane ihriska, posúval priamočiaro na Vierinhu. Ten však bol bezpečne a disciplinovane pokrytý Juanom.
     
    86
    Rodrigo Palacio sa šikovne dvomi kľučkami uvoľnil na ľavej strane v pokutovom území, prihral bližšie ku bráne Maurimu, ktorý sa ešte snažil posúvať na Kovačića, ale neúspešne.
     
    85
    Letiaca lopta z rohovej zástavky však bezpečne skončila medzi rukami brankára Diega Benaglia. Strážca wolfsburskej svätyne teda účinne ochránil tím pred inkasovaním gólu.
     
    85
    Guarín sa tentokrát pripomenul domácemu brankárovi Benagliovi, keď vystrelil spoza šestnástky. Strelu tečovali hráči VfL, čo znamená, že je tu roh pre Inter Miláno.
     
    84
    Domáci predviedli rýchlu kontru, keď sa po pravej strane vyrútil Vierinha. Ten znovu servíroval do dobrej možnosti v šestnástke loptu Kevinovi De Bruynovi. Ten však hlavičkou trafil iba pripravené ruky brankára Carriza.
     
    83
    Tréner Roberto Mancini v tejto chvíli vykonáva dve zmeny na ihrisku. Z ihriska posiela dolu Santona a Xherdana Shaqiriho a na ich posty vysiela z lavičky Kuzmanovića a Kovačića.
     
    82
    Trasch vysúval priamočiaro dopredu De Bruyna. Chcel mu pravdepodobne venovať hetrik, ale následne belgický stredopoliar nedokázal s istotou prejsť cez protihráča.
     
    81
    A futbalisti VfL mali v tejto chvíli ďalšiu dobrú možnosť, v ktorej mal opäť prsty Kevin De Bruyne. Tento muž zahrával rohový kop premyslenou prihrávkou na Caliguiriho do šestnástky. Následná strela od nemeckého ofenzívneho záložníka však bola nepresná.
     
    79
    Nedovolí mi nekonštatovať skutočnosť, že hostia sú oveľa menej aktívni než ich protivníci. Je vidieť, že tréner Hecking nastolil tú správnu taktiku do druhého polčasu, ktorú jeho zverenci plnia podľa predstáv. Minimum chýb v rozohrávke a okamžitý tlak po strate lopty znamenajú to, že Inter sa pomaly ani nedokáže dostať k bráne Wolfsburgu.
     
    77
    Brankár domácich Diego Benaglio vybehol za loptou oproti Maurovi Icardimu a pravdepodobne mu tam argentínsky útočník zanechal nohu nebezpečne na niektorej časti tela, pretože pri Benagliovi sú teraz lekári a pomáhajú mu vstať na vlastné. Nevyzerá to veľmi príjemne.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 28. Naldo, 63. De Bruyne, 76. De Bruyne – 6. Palacio

    Karty:   71. Naldo (WOF) – 31. Icardi (INM), 35. D'Ambrosio (INM), 75. Vidić (INM)


    VfL Wolfsburg: Benaglio ("C") – Vierinha, Naldo, Knoche, R. Rodriguez – Guilavogui, Luiz Gustavo – Caligiuri, De Bruyne, Schürrle – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Jung, T. Klose, Perišić, Schafer, Trasch

    Inter Miláno: Carrizo – Santon, Ranocchia ("C"), Juan, D'Ambrosio – Guarín, Medel, Hernanes – Shaqiri – Palacio, Icardi
    Náhradníci: Handanović – Andreoli, Dodo, Kovačić, Kuzmanović, Puscas, N. Vidić

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci POL)
    Štvrtok 19.03.2015