Trenčín – B. Bystrica 5:4 (1:0 po s.n.) | Poprad – Zvolen 3:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HKM Zvolen
Sobota 07.03.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:13
    Za Zvolen je vylúčený Puliš a Hraško, obaja dve minúty za hrubosť. Za Poprad už sedí na trestnej lavici Mário Kurali a Jaroslav Kasík. Obe trestné lavice už sú poriadne naplnené, na tej zvolenskej je dokopy šesť hráčov, vyzerá to veľmi zábavne. Jurík si momentálne hľadá miesto na sedenie, no asi ho len ťažko nájde.
     
    58:37
    Brankár Samuel Baroš odchádza na striedačku! Zvolen so šiestimi hráčmi!
     
    57:37
    Opäť vidíme obojstranné vylúčenie. Za Poprad odchádza na trestnú lavicu Samuel Takáč a za Zvolen Emil Bagin. Obaja menší trest za hrubosť.
     
    56:10
    Hlavní rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu popradského obrancu Daniela Brejčáka a hosťujúceho Michala Chovana. Obaja po dve minúty za hrubosť.
     
    54:30
    Arne Kroták predviedol krásny individuálny pohyb v útočnom pásme, zbavil sa dvoch hráčov a prihrával do medzikružia na úplne voľného Samuela Takáča, no jeho strelu Baroš pekne vyrážačkou zneškodnil!
    KROTÁK - 3:1
     
    51:27
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti zvyšujú svoje vedenie! Kasík prihral na pravý kruh ARNEMU KROTÁKOVI, ktorý chcel asi pôvodne servírovať Hvilovi pri opačnej žrdi, no jeho prihrávka sa zakliesnila medzi Barošovými betónmi a následne putoval puk do brány!
    Asistencie: Jaroslav Kasík, Štefan Fabian.
     
    50:09
    Kamil Brabenec v tomto zápase už končí. Dostáva dve minúty za podrazenie a desať minút za nešportové správanie. Poprad má presilovku.
     
    44:25
    Poprad bude hrať v presilovke. Na trestnú lavicu za napadnutie odchádza Frederik Fekiač.
     
    43:06
    Paukovček smeroval s Grígerom spoločne do prečílsenia, najprv mal puk na hokejke na ľavom kruhu, vyčkával a potom sa snažil nejako prihrávať, no obranca Juraško dokázal rýchlo a účinne zastaviť puk svojím telom.
     
    37:08
    Poprad bude hrať 26 sekúnd presilovku štyroch proti trom. Andrej Podkonický odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    36:25
    Zvolenská presilovka sa končí. Matej Síkela sa previnil útočného faulu, presnejšie to bolo hákovanie.
     
    35:34
    Poprad sa však teraz bude musieť brániť. Radoslav Suchý odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
    R. RAPÁČ - 2:1
     
    35:06
    Poprad dal gól!
    Aktér prvého popradského gólu Boltun šikovne prečítal rozohrávku hostí, prihral z medzikružia na pravý kruh Hvilovi, ktorý si všimol pred bránkoviskom RICHARDA RAPÁČA a ten okamžitým zakončením poslal svoj tím dovedenia!
    Asistencie: Lukáš Hvila, Peter Boltun.
     
    34:11
    Arne Kroták predviedol pekný kružnicový oblúk, nakorčuľoval si s pukom z ľavej strany, prešiel okolo brány, cez medzikružie až späť na opačný kruh, ale Baroš jeho strelu vyrazil na ochrannú sieť!
     
    29:21
    Matis prihral z pravého kruhu šikovne Tomášovi Sýkorovi do medzikružia, ktorý pálil z dobrej vzdialenosti, ale napokon Baroš aj za pomoci žŕdky vytlačil puk do rohu klziska!
    PULIŠ - 1:1
     
    27:29
    Zvolen dal gól!
    Zvolenskí hokejisti vyrovnávajú stav stretnutia! Brabenec si vymenil na pravom kruhu puk s RADOVANOM PULIŠOM, ktorý neváhal a vyskúšal vystreliť, strela napokon dobre prenikla popri pravej žrdi až do brány!
    Asistencia: Kamil Brabenec.
     
    26:48
    Zvolen bude hrať presilovú hru. Jaroslav Kasík odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    24:58
    Obrovskú šancu mali teraz aj hostia, keď sa po pravom krídle do zakončenia vyrútil Lukáš Jurík, ktorý prihral na ľavý kruh Chovanovi, ten Juríkovi vracal naspäť, no brankár Kostúr bravúrne zastavil strelu svojou výstrojou!
     
    24:38
    Lukáš Paukovček vystrelil z pravého kruhu, následne Baroš nevedel, kde sa puk odrazil, prišiel ku opačnej žrdi Bartečko, ale dorazil iba mimo brány!
     
    23:56
    Tentokrát mali bryndziari bližšie ku gólu, keď z priestoru pravého kruhu vystrelil Dalibor Bortňák, Kostúrovi strela prepadla za chrbát, ale dokázal ju šikovne prikryť!
    BOLTUN - 1:0
     
    22:49
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa ujímajú vedenia v tomto zápase! Kasík dostal puk na modrú a okamžite strieľal z modrej čiary. Pred bránou šikovne clonil PETER BOLTUN, ktorý ľahkým tečom posiela svoj tím do vedenia!
    Asistencie: Jaroslav Kasík a Lukáš Hvila.
     
    19:20
    Ľuboš Bartečko sa poľahky natlačil z rohu klziska až pred bránku, odkiaľ však nedokázal nič gólové vymyslieť. Zvolenčania ho ubránili s istotou.
     
    16:36
    Poprad bude hrať po prvý raz v tomto zápase v početnej prevahe. Kamil Brabenec dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    11:19
    Prvú presilovku v tomto zápase si zahrajú hostia. Matúš Paločko odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    06:25
    Juris Stals našiel z rohu klziska perfektnou prihrávkou pred medzikružie Matúša Matisa, ktorý však nedokázal z prvej trafiť puk a následne už žiadne zakončenie nebolo!
    Šanca Popradu
     
    02:28
    Obrovská šanca pre Poprad! Hvila sa dostal k puku pred bránkoviskom, chcel páliť príklepom, puk mu však sklzol pred neho, no tesne pred Barošom sa objavil Rapáč, ktorý posúval puk smerom do brány, ale zvolenský gólman odolal!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 23. Boltun (Kasík, Hvila), 36. R. Rapáč (Hvila, Boltun), 52. Kroták (Kasík, Fabian) – 28. Puliš (Brabenec)


    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis
    HKM Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Sloboda – Pichnarčík, F. Fekiač – Popela, Pokovič – Jaroš, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Bortňák, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Síkela

    Rozhodca: Jonák, Müllner – Junek, Šefčík

    Diváci: 2693