Barys – Omsk 3:0 (kon.) | Jekaterinburg – Kazaň 2:0 (kon.) | Ufa – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.)
Čeljabinsk – Novosibirsk 3:7 (kon.) | Dinamo Minsk – Helsinki 1:2 (kon.) | Soči – CSKA Moskva 2:6 (kon.)
Jaroslavľ – D. Moskva 0:3 (kon.) | Novgorod – Petrohrad 1:3 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:7 (2:1, 0:5, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Utorok 03.03.2015, 14:30 • Ľadová Aréna Traktor, Čeljabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Stav série 1:1.

    KHL vo svojej siedmej sezóne vstúpila do play-off, v jej prvom kole si to vo Východnej konferencii rozdajú vo vzájomnom súboji víťaz Černyševovej divízie Sibir Novosibirsk a siedmy tím konferencie Traktor Čeljabinsk. Po úvodných dvoch stretnutiach v Novosibirsku je stav série nerozhodný 1:1. V sobotňajšom zápase ťahal Sibir, napriek dobrému úvodu, za kratší koniec, a podľahol hosťom po výsledku 1:4. V nedeľu to ale domáci rozbalili a od úvodu hostí k ničomu nepustili, až na poľavenie v druhej polovici druhej tretiny držali taktovku hry vo svojich rukách a aj keď sa Traktoru podarilo vyrovnať, Sibir opäť zabral a rozhodol zápas vo svoj prospech. Tretí zápas série je pred nami.

    Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V uplynulej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech.

    Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Fínska a dvomi zo Švédska, po jednom hráčovi má zastúpenie Bielorusko a Česká republika – Alexander Salák. Domáce zápasy hráva Sibir v Koncertno-športovom komplexe Sibir s kapacitou 7.384 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimirovič Skabelka.

    Traktor Čeljabinsk – predminuloročný finalista Gagarinovho pohára. Hokejový klub datuje svoj vznik v roku 1947. Dvakrát menil svoj názov, terajší Traktor nesie od roku 1958. V KHL hráva klub od jej vzniku, postupne zaznamenal v jednotlivých ročníkoch 13., 15., 18. miesto. Vo štvrtom ročníku súťaže Traktor vyhral základnú časť súťaže s náskokom jedného bodu pred Petrohradom. V play – off vo finále Východnej konferencie však chlapci nestačili na Avangard Omsk a napokon zaznamenali krásne 3. miesto, čo bolo spolu s bronzovým stupienkom z rokov 1977, 1993 a 1994 najväčším úspechom klubu.

    No všetko sa to ešte zlepšilo v piatej sezóne KHL, vo finále Východnej konferencie nastúpil Traktor proti kazašskému Barys Astana. Prehrával už 1:3 na zápasy, v Astane šiel piaty zápas do predĺženia a v čase 79:52 Petri Kontiola natiahol sériu. Šiesty zápas Traktor vyhral 3:2, v tom rozhodujúcom siedmom bol stav nerozhodný 1:1, keď sa už-už zdalo, že zápas pôjde do predĺženia, v poslednej minúte zápasu, v čase 59:31, našiel Petri Kontiola výborného Andreja Kosticyna a ten sa postaral o fakt, že v celom Kazachstane zavládol obrovský smútok a v Čeljabinsku vytryskol gejzír radosti. Traktor vyhral Východnú konferenciu a o Gagarinov pohár si to rozdal s víťazom Západnej konferencie, Dinamom Moskva. Tam sa mu už husársky kúsok z finále Východnej konferencie nepodarilo zopakovať, aj keď bol scenár veľmi podobný. Dinamo viedlo v sérii 3:1 na zápasy a ten piaty sa hral v Moskve. Všetci očakávali korunováciu domácich, Traktor nastúpil do zápasu s odhodlaním – nemá čo stratiť a po prvej tretine viedol v Moskve 0:3. V druhej sa stiahol do defenzívy a po štyridsiatich minútach bolo 3:3. V čase 55:02 sa ale Andrej Kosticyn postaral, že Moskovčania ešte budú musieť vycestovať na východ do Čeljabinska. Šiesty zápas série šiel do predĺženia, Alexej Cvetkov v čase 65:57 ukončil piaty ročník KHL, Gagarinov pohár obhájil tím Dinamo Moskva.

    V uplynulej sezóne sa Traktor do play-off nedostal a napokon zaznamenal v celkovom účtovaní 19. miesto.

    Čierno-bielo-červený klubový dres obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení jedným hráčom z USA a dvomi hráčmi z Kanady a Českej republiky – Ján Bulis a Martin Růžička. Traktor hráva svoje domáce zápasy v Ľadovej aréne Traktor s kapacitou 7.500 divákov. Hlavným trénerom tímu je Andrej Vasilijevič Nikolišin.

    Tretí zápas série sa môže začať, Ľadová aréna Traktorr bude hostiť Sibir Novosibirsk Sibir Novosibirsk a onlajny.eu, Vám samozrejme, aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Traktor Čeljabinsk:

    Garnett (34. Demčenko) – Borodkin, Quint, Kondratev, Piganovič (A), Martynov, Aťušov (A), Davydov – Panov, Bulis, Čistov (C) – Mokin, Pestunov, A. Popov – Pare, Osnovin, Růžička – Glinkin, Gubarev, Penkovsky – Kokujov

    HK Sibir Novosibirsk:

    Salák (Bespalov) – Hersley, Ožiganov, Alexejev, V. Belov, Ignatovič, Gimajev, Vereščagin, Menšikov – Enlund (A), Ullström, Monya – Kopejkin (C), Koskiranta, Kugryšev – Šumakov, Gubin (A), Sannikov – Butuzov, Bobrov, Šalunov

    Rozhodca:

    Zacharov, Gusev – Otmachov, Palej.
     
    Príjemné popoludnie Vám želám pri sledovaní dnešného prenosu KHL z prvéko kola play-off, Traktor bude hostiť Sibir a stav série pred tretím zápasom je nerozhodný.
     
    Disciplinárna komisia KHL potrestala dodatočne po zhliadnutí vidoezáznamu z druhého zápasu v Novosibirsku hráča Traktora Alexeja Vasilčenka, ktorý si vybral na bitku prihliadajúceho Vladimíra Butuzova a cez prevlečený dres cez hlavu mu naložil, koľko sa dalo, okrem vylúčenia v zápase dostal aj dodatočný trest – stop na jeden zápas. Domáci tím sa tak dnes bude musieť zaobísť bez jeho služieb.
     
    V Aréne Traktor už hráči nastúpili na modré čiary, vypočujeme si hymnu Ruskej federácie a Anatolij Zacharov bude môcť vhodiť úvodné buly zápasu. Hostia v bielo-modrých farbách, domáci v čiernych dresoch.
     
    Symbolické úvodné buly zápasu vhodil niekdajší hráč Traktoru Boris Molčanov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Quint vylúčený na dva minúty za držanie, presilovku bude od úvodu hrať Sibir.
     
    01:17
    Novosibirsk dal gól!
    Studená sprcha v domácej aréne, na pravý kruh dostal puk nikým nestrážený PATRIK HERSLEY a z ťažkého uhla prestrelil Garnetta v klietke. Asistencie: Jonas Enlund a David Ullström.
    Patrik HERSLEY - 0:1
     
    02:34
    Z hĺbky svojho obranného pásma začína Traktor svoju útočnú akciu, zápas pre neho nezačal ideálne, Sibir sa pomerne skoro ujal vedenia využitím presilovej hry.
     
    03:28
    Sibir vyhodil puk von zo svojho pásma a domáci sa poň musia vrátiť na kruhy.
     
    04:06
    Garnett na konci akcie hostí, keď bezpečne vykryl strelu z pravej strany pri svojej ľavej žrdi.
     
    04:53
    Sibir hrá útočný hokej so zabezpečenou obranou, aj dnes to bude mať Traktor na útočnej modrej ťažké.
     
    05:31
    Hostia nahodili puk za bránku Garnetta a oba tímy odišli striedať, domáci pôjdu do akcie.
     
    05:54
    Chyba v rozohrávke domácich vyrobila zakázané uvoľnenie, vhadzovať budeme pred Garnettom.
     
    06:47
    Oba tímy zvolili prechod cez útočnú modrú na nahadzované puky, no dokorčuľovať ich útočníci toho ktrorého tímu nedokážu, defenzíva na oboch stranách hrá prím.
     
    07:57
    Traktor chvíľku držal puk za bránkou Sibiru, no streleckú pozíciu si nevypracoval, je po akcii.
     
    08:53
    Z ľavej strany od kruhu bekhendom vystrelil Gubarev, Salák v pokľaku cez svoju hruď vyrazil späť do hry.
     
    10:16
    Enlund dostal dve minúty za nedovolené bránenie, presilovka pre domácich.
     
    10:26
    Hostia vyhrali buly a puk poslali mimo svoje pásmo, pod kontrolou ho ale majú domáci a zakladajú svoju presilovkovú akciu.
     
    10:39
    Ďalší puk až za bránkou Garnetta, Traktor nevie zamknúť hostí v pásme a roztočiť presilovkovú akciu.
     
    11:15
    Domáci chybovali v pásme hostí, Sibir šiel do akcie dva na dva, spoza ľavého kruhu vystrelil Šalunov, Garnett puk vyrazil späť do hry.
     
    11:39
    Strelu jedného z domácich od pravého kruhu Salák bezpečne ukryl do lapačky.
     
    12:16
    Hostia v plnom počte, Traktor svoju presilovku nevyužil.
     
    12:22
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Puk sa od bránkoviska odrazil medzi kruhy kde stál voľný ANDREJ POPOV, ktorý pohotovo zakončil a prekonal Saláka v bránke hostí. Asistencia: Dmitrij Pestunov.
    Andrej POPOV - 1:1
     
    12:39
    Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal dve minúty Belov, presilovka pre domáci tím.
     
    12:53
    Domáca aréna ožila a ženie svojich vpred, spoza bránky Garnetta začína ich akcia.
     
    13:15
    Sibir sa opäť zmocnil puku a vyhodil ho von zo svojho pásma, Traktor to skúsi znovu.
     
    13:49
    Ako v prvej presilovke, tak aj teraz, Traktor nedokáže udržať puk v pásme hostí na svojich paliciach.
     
    14:35
    Po ľavej strane Osnovin nakorčuľoval s pukom do pásma, od kruhu zápästím vystrelil, Salák v pokľaku puk ukryl medzi betóny.
     
    14:39
    Hostia v plnom počte, Traktor ani túto presilovku nehral dobre.
     
    15:10
    Quint vystrelil švihom spoza pravého kruhu, jeho puk ale minul bránku pozorného Saláka, ktorý roztiahol betóny pred svojou klietkou.
     
    16:02
    Akcia domácich dva na dva skončila stratou puku po prechode útočnou modrou čiarou.
     
    16:37
    Čistov faulovaný hákovaním a nariadené trestné strieľanie.
     
    16:37
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Kapitán domácich STANISLAV ČISTOV potiahol puk na ľavú stranu a cez kľučku po ľade chladnokrvne zakončil.
    Stanislav ČISTOV - 2:1
     
    16:52
    Aj v Čeljabinsku vládne pravá hokejová atmosféra, domáci fans ženú neúnavne svojich vpred, Traktor, Traktor...
     
    17:44
    Pare dostal dve minúty za seknutie, presilovú hru si zahrá Sibir.
     
    18:03
    Sibir od úvodu presilovky zamkol domácich v pásme, k zakončeniu sa dostal Kugryšev, Garnett puk dokázal vyraziť späť do hry, Sibir drží puk v pásme domácich.
     
    19:09
    Ullström sa snažil z ľavej strany dostať s pukom pred bránkovisko, neprihrával aj keď mohol, defenzíva domácich to ale napokon zvládla a David sa k zakončeniu nedostal.
     
    19:38
    Ignatovič vystrelil spoza ľavého kruhu takmer od modrej, Garnett jeho puk zlikvidoval, menšiu šarvátku arbitri zvládli.
     
    19:44
    Domáci v plnom počte, Sibir túto presilovku nevyužil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám prvá tretina duelu, v ktorej sa hostia pomerne rýchlo gólom v presilovke ujali vedenia. Aj Traktor hral presilovky, no slabo, avšak po chybe v defenzíve hostí dokázal vyrovnať a do jednogólového brejku ich poslal kapitán Čistov, ktorý využil trestné strieľanie, keď bol v brejku pred zakončením faulovaný Bobrovom. Pomer striel medzi žrde po prvej tretine 8:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:24.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Domáci chybovali prihrávkou v útočnú zónu a po zakázanom uvoľnení sa hra vráti pred Garnetta.
     
    21:14
    Glinkin vystrelil z ľavej strany, nateraz, aj keď by si to domáca aréna priala, sa skóre meniť nebude.
     
    22:15
    Puk lieta z pásma do pásma, no útočníci ani na jednej strane si streleckú pozíciu nevypracovali.
     
    23:01
    Novosibirsk dal gól!
    Strelu z ľavej strany v podaní Bobrova dokázal Garnett vyraziť pred seba, z medzikružia však MAXIM ŠALUNOV nemohol netrafiť odkrytú časť bránky. Asistencia: Viktor Bobrov.
    Maxim ŠALUNOV - 2:2
     
    24:07
    Kopejkin dostal trest päť minút a do konca zápasu, za seknutie, presilovka pre Traktor.
     
    25:03
    Kondratev vystrelil od modrej príklepom, Salákovi puk vypadol z lapačky, avšak oblúčikom ponad jeho bránku skončil za bránkovou čiarou.
     
    26:17
    Sibir vyhodil puk von z pásma, Salák drží svojich nad vodou, keď pred strelou Kondrateva efektne vyrazil puk z hokejky Glinkina.
     
    27:10
    Sibir opäť vyhodil puk von cez všetky čiary, Traktor musí niečo iné vymyslieť, ak chce uspieť v tejto dlhej presilovej hre.
     
    27:45
    Ďalší puk letí z pásma hostí až ku Garnettovi, Traktor ani túto presilovku nehrá dobre.
     
    28:22
    Garnett s pukom na hokejke za svojou bránkou, domácim sa vôbec, ale vôbec nedarí zamknúť hostí v ich zóne.
     
    29:07
    Sibir v plnom počte, Traktor nevyužil päťminútovú presilovú hru.
     
    29:54
    Signalizované vylúčenie domácich, Salák je už na striedačke.
     
    30:02
    Za podrazenie vyfasoval dve minúty Aťušov, presilovku si zahrá teraz tím Sibiru.
     
    30:28
    Monya po súboji s Pestunovom leží na ľade, lekár hostí ho prezrel a Dmitrij už korčuľuje na striedačku, bude sa vylučovať.
     
    30:37
    Pestunov dostal päť minút a do konca zápasu za útok na hlavu a krk. Traktor ide do troch.
     
    32:02
    Domáci so štyrmi hráčmi.
     
    32:27
    Novosibirsk dal gól!
    JONAS ENLUND dostal diagonálnu prihrávku popred bránkovisko spoza bránky a z pravej strany zakončil do odkrytej časti bránky domácich. Asistencie: Dmitrij Kugryšev.
    Jonas ENLUND - 2:3
     
    32:44
    Novosibirsk dal gól!
    Sibir zrejme zasadil domácim rozhodujúci úder, využíva po druhýkrát päťminútovú presilovku, autorom gólu STEPAN SANNIKOV. Asistencie: Oleg Gubin a Maxim Ignatovič.
    Stěpan SANNIKOV - 2:4
     
    32:44
    Oddychový čas domácich, ktorí sa budú snažiť so zápasom ešte čo to urobiť.
     
    33:21
    Novosibirsk dal gól!
    Sibir dáva vo svojej päťminútovej presilovke svoj tretí gól, tentokrát sa do listiny strelcov zapíše DMITRIJ MONYA. Asistencie: Patrik Hersley a Jonas Enlund.
    Dmitrij MONYA - 2:5
     
    33:21
    Michael Garnett opúšťa klietku domácich, do bránky sa postaví Vasilij Demčenko.
     
    34:12
    Novosibirsk dal gól!
    Z ľavej strany prepasíroval SERGEJ ŠUMAKOV pomedzi betóny Demčenka puk do jeho klietky. Traktor je zrelý na uterák. Asistencia: Vjačeslav Belov.
    Sergej ŠUMAKOV - 2:6
     
    35:37
    Domáci v plnom počte, pri päťminútovej oslabovke inkasovali štyri góly, to bude zrejme rekord KHL.
     
    37:45
    Je po zápase, aréna zmĺkla, hráči z tempa poľavili, už aby sme boli v šatni.
     
    37:58
    Za podrazenie Mokina dostal dve minúty Belov, presilová hra pre Traktor.
     
    38:08
    Salák zlikvidoval dve strely hráčov domácich, tú prvú od Čistova spoza ľavého kruhu vyrazil a dorážku Davydova od ľavého kruhu ukryl do lapačky.
     
    38:41
    Traktor drží hostí v pásme, no chcelo by to vypracovať si streleckú pozíciu a vsietiť.
     
    39:29
    Hákovanie hráča hostí Enlunda pri brejku a uvidíme ďalšie trestné strieľanie. Kokujov sa previnil hákovaním.
     
    39:29
    Enlund nakorčuľoval s pukom medzi kruhy, zápästím vystrelil, Demčenko puk vyrazil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Sibir v druhej tretine nasúkal domácim päť gólov, z toho štyri pri svojej päťminútovej presilovke a je po zápase. A to ešte Enlund nevyužil v závere tretiny trestné strieľanie. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 10:13.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:18.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Puk skončil na striedačke hostí, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    40:41
    Sibir sa nikam vpred neženie, mám pocit, že túto tretinu si vypredaná Aréna Traktor neužije.
     
    41:09
    Za podrazenie dostal dve minúty Ignatovič, ja osobne som zvedavý, ako sa Traktor popasuje s presilovkou a ako famózny Salák podrží svoj tím.
     
    41:53
    Traktor ešte nedokázal zamknúť Sibir v pásme, tak ani túto presilovku domáci zatiaľ nenaštartovali.
     
    42:49
    Hersley puk vyhodil von z pásma, Traktor sa poponáhľal, no strela Glinkina bola zblokovaná a Alexander v bránke hostí bez práce.
     
    43:09
    Hostia v plnom počte, Traktor už tiež len dohráva tento match a sily bude sústrediť na zajtrajšok.
     
    44:28
    Puk v pásme domácich, no nikomu sa nechce rozohrať akciu, chlapci si puk posielajú medzi sebou z hokejky na hokejku.
     
    45:01
    Puk opustil hraciu plochu, vhadzujeme po ľavej ruke Saláka v pásme hostí.
     
    45:01
    Problémy s časom na svetelnej kocke, chvíľku hrať nebudeme.
     
    45:44
    Sibir už len vyhadzuje umne puky von zo svojho pásma, Traktor predsa len musí tvoriť hru.
     
    46:19
    Popov tiesnený vystrelil z pravého kruhu, jeho bekhendové zakončenie Salák bez problémov zneškodnil a puk prikryl napokon v bránkovisku pod svoje rukavice.
     
    47:07
    Traktor puk v pásme hostí opäť stratil, Sibir sa opäť pohodlne ubránil vybojovaním puku v rohu klziska.
     
    47:17
    Chybná prihrávka hostí, zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po pravej ruke Saláka.
     
    47:32
    Piganovič nahodil puk do pásma hostí, no nikto z domácich ho nedokorčuľoval, Sibir opäť s pukom na svojich paliciach.
     
    48:16
    Šalunov vystrelil z otočky z pravého kruhu, Demčenko dobre čítal hru a puk vyrazil na opačnú stranu klziska.
     
    49:15
    Davydov vystrelil od modrej od mantinelu, Salák puk prikryl pod rukavicu, menšiu šarvátku arbitri zvládli, vylučovať nebudeme.
     
    49:51
    Kugryšev vystrelil od pravého kruhu, Demčenko puk bez problémov vyrazil späť do hry.
     
    50:30
    Salák opäť schoval puk pod rukavicu a ukľudnil hru na hracej ploche, Glinkin neuspel a hostia domácich k dorážke nepúšťajú.
     
    51:09
    Sibir chyboval na útočnej modrej, ofsajd, hra sa nám kúskuje a vidíme vhadzovanie jedno za druhým.
     
    51:49
    Sibir poslal puk do pásma domácich a čaká ich na svojej modrej čiare.
     
    52:22
    Ullström vystrelil od pravého kruhu z jeho vrcholu, puk však poslal na ochranné sklo, Demčenko zasahovať nemusel.
     
    53:47
    Sibir opäť len vyhodil puk von zo svojho pásma, no nie na zakázané uvoľnenie, už to predsa len nejako dohráme.
     
    54:14
    Sannikov sa k zakončeniu z pravej strany nedostal, puk mu ušiel, malú domov Demčenko radšej prikryl pod rukavicu.
     
    54:16
    Novosibirsk dal gól!
    MAXIM ŠALUNOV vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu a puk poslal za chrbát Demčenka. Asistencia: Patrik Hersley.
    Maxim ŠALUNOV - 2:7
     
    55:51
    Nedovolené bránenie a na trestnú usadá Bulis, Sibir si ešte zahrá presilovú hru.
     
    56:19
    Enlund vystrelil, Demčenko puk zblokoval do rohu klziska, Sibir už zamkol domácich v ich pásme.
     
    56:59
    Traktor puk vyhodil von z pásma a získal nejaké tie sekundy zo svojho oslabenia.
     
    57:28
    Sibir chyboval na útočnej modrej, čiarový mu akciu zastavil pre ofsajd.
     
    57:34
    Domáci opäť poslali puk až k Salákovi, ktorý ho pribrzdil a rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    57:51
    Domáci v plnom počte, Sibir si vyskúšal presilovkové akcie.
     
    58:25
    Dnešné stretnutie sleduje 7.500 divákov, vypredaná Traktor Aréna.
     
    58:52
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    MAXIM KONDRATEV ešte rozveselil fans na tribúnach, vystrelil po prechode pravým kruhom a puk prepasíroval za chrbát Saláka. Asistencie: Vjačeslav Osnovin a Arťom Penkovsky.
    Maxim KONDRATEV - 3:7
     
    59:24
    Traktor sa snaží ešte v pásme hostí čo to urobiť, Sibir ho však do streleckých pozícii nepúšťa.
     
    59:49
    Šumakov drží puk v rohu klziska, nikto ho neatakuje, koniec.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Traktor dnešný zápas nezvládol a bude musieť na túto prehru čím skôr zabudnúť, pretože zajtra nastúpi na štvrtý zápase série a Sibir mal dnes navrch. Základ svojho víťazstva položil štyrmi gólmi počas päťminútovky v druhej tretine a potreboval na to jednú minútu a 45 sekúnd z tej druhej. Domácim už striedanie brankárov nepomohlo. Pomer striel v tretej tretine 9:6, celkom 27:27. Pekný podvečer želám všetkým, Vladimír Korduliak, onlajny.eu (17:00:02)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 13. A. Popov (Pestunov), 17. Čistov (t.s.), 59. Kondratev (Osnovin, Penkovsky) – 2. Hersley (Enlund, Ullström), 24. Šalunov (Bobrov), 33. Enlund (Kugryšev), 33. Sannikov (Gubin, Ignatovič), 34. Monya (Hersley, Enlund), 35. Šumakov (Belov), 55. Šalunov (Hersley)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (34. Demčenko) – Borodkin, Quint, Kondratev, Piganovič (A), Martynov, Aťušov (A), Davydov – Panov, Bulis, Čistov (C) – Mokin, Pestunov, A. Popov – Pare, Osnovin, Růžička – Glinkin, Gubarev, Penkovsky – Kokujov
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Hersley, Ožiganov, Alexejev, V. Belov, Ignatovič, Gimajev, Vereščagin, Menšikov – Enlund (A), Ullström, Monya – Kopejkin (C), Koskiranta, Kugryšev – Šumakov, Gubin (A), Sannikov – Butuzov, Bobrov, Šalunov

    Rozhodca: Zacharov, Gusev – Otmachov, Palej

    Diváci: 7.500