Buffalo – Vancouver 6:3 (kon.) | NY Rangers – Arizona 4:3 (kon.) | Columbus – Montreal 2:5 (kon.)
Toronto – Philadelphia 3:2 (kon.) | Florida – Chicago 0:3 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.)
Nashville – Minnesota 2:4 (kon.) | San Jose – Detroit 2:3 (kon.) | LA Kings – Ottawa 0:1 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Detroit Red Wings
Piatok 27.02.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Domáci budú mať ešte šancu na vyrovnanie. Joakim Andersson totiž putuje na trestnú lavicu.
     
    59:00
    Antti Niemi odkorčuľoval na striedačku. Domáci hrajú powerplay!
    Luke GLENDENING - 2:3
     
    58:45
    Detroit Red Wings dal gól!
    Detroit sa 75 sekúnd pred koncom dostáva do vedenia. Po prihrávke od Nyquista sa dostal k puku LUKE GLENDENING, zbavil brániaceho Joea Thorntona a beckhendovým zakončením posiela Detroit tesne pred koncom do vedenia. Asistencie: Gustav Nyquist a Danny DeKeyser.
     
    56:03
    Uvidíme hru 4 na 4. Za hákovanie dostáva 2 minútový trest Brendan Smith a za podrazenie aj Logan Couture. Trest Smitha si ale odsedí Weiss, pretože obranca hostí sa pri spomínanom súboji zranil.
    Pavel DATSYUK - 2:2
     
    53:32
    Detroit Red Wings dal gól!
    Detrotiu sa konečne podarilo vyrovnať. Po prihrávke Tomáša Tatara zakončoval z medzi kruhov beckhendom PAVEL DATSYUK a strela ruského útočníka nakoniec prepadla Niemimu popod lapačku. Asistencie: Tomáš Tatar a Danny DeKeyser.
     
    51:33
    Domáci v plnom počte. Domáci prežili štvorminútové oslabenie.
     
    51:00
    Obrovská šanca Detroitu! Pavel Datsyuk sa dostal do úniku, ale tiesnený obrancom nedokázal zasunúť puk za chrbát Niemiho.
     
    47:33
    Po reklamnej prestávke si Detroit opäť zahrá presilovu hru. Trest 2+2 za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva Matt Nieto.
     
    46:46
    Veľká šanca pre Detroit! Do nebezpečného zakončenia sa dostal Stephen Weiss, ale z dobrej pozície minul bránu.
     
    44:51
    Po faule Justina Brauna bude hrať Detroit presilovú hru.
     
    40:59
    Po tom ako Krowall nespracoval prihrávku od Nyquista sa do protiútoku dostal Melker Karlsson a jeho strela zazvonila o ľavú tyč Howardovej brány.
     
    39:54
    Neskutočný Niemi! Domáci brankár je hrdinom svojho tímu. Po prihrávke Pulkkinena sa v stopercentnej šanci ocitol Tomáš Tatar, ale ani na dvakrát nedokázal prekonať domáceho gólmana.
     
    38:32
    Obrovské šťastie na strane San Jose. Po buly sa dostal do zakončenia Teemu Pulkkinen, jeho strela prepadla za Niemiho, ale nakoniec po odraze od pravej žrdky skončila na bránkovej čiare. Všetko potvrdila aj konzultácia s videorozhodcom.
     
    37:33
    To bola šanca! Pavel Datsyuk opäť potvrdil svoju genialitu a parádnou prihrávkou poslal do šance Tomáša Tatara. Najlepší strelec Detroitu ale mieril iba do vyrážačky domáceho gólmana.
     
    33:45
    Po peknej akcii sa dostal k zakončeniu Joakim Andersson, ale jeho pokus z otočky tesne minul bránu domáceho tímu.
     
    32:04
    Darren Helm dnes asi gól nedá. Tentokrát sa výborne obtočil okolo domácej brány, ale v poslednej chvíli jeho zakončenie vyrazil svojim ľavým betónom Antti Niemi.
     
    29:23
    Veľká šanca domácich. Do samostatného úniku sa dostal Braun, ale nakoniec v minisúboji proti Howardovi neuspel. Jeho strela dokonca obtrela ľavú tyč brány Detroitu.
     
    28:54
    Skvelý Howard! Brankár hostí teraz výrazne podržal svoj tím. Po krížnej prihrávke od Vlasica sa do zakončenia dostal Patrick Marleau, ale jeho gólovú strelu chytá parádne do svojej lapačky americký brankár v službách Detroitu.
     
    28:17
    Hra je prerušená, pretože sa do seba pustili Matt Irwin a Joakim Andersson. Obaja kohúti putujú už na trestnú lavicu.
    Patrick MARLEAU - 2:1
     
    26:51
    San Jose dalo gól!
    Domáci expresne rýchlo využívajú presilovú hru a opäť sa dostávajú do vedenia. Po prihrávke Pavelskiho sa z tesnej blízkosti presadil pohotovou dorážkou PATRICK MARLEAU a strieľa už svoj 450. gól v NHL. Asistencie: Joe Pavelski a Logan Couture.
     
    26:42
    Detroit bude hrať v oslabení. Jonathan Ericsson totiž dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
    Teemu PULKKINEN - 1:1
     
    23:53
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hostia zaslúžene vyrovnávajú. Detroit poriadne zatlačil svojho súpera a po prihrávke Stephena Weissa sa strelou do odkrytej brány druhýkrát v NHL presadzuje mladý fínsky talent TEEMU PULKKINEN. Asistencie: Stephen Weiss a Riley Sheahan.
     
    23:10
    Datsyuk teraz dobre získal puk a napokon vybojoval presilovú hru pre svoj tím. Dve minúty za hákovanie dostáva Burns.
     
    22:53
    Opäť sa bude vhadzovať v stredom pásme.
     
    20:15
    Obrovská šanca hostí. Po prihrávke Datsyuka sa rútil sám na Niemiho Darren Helm, ale ani na dvakrát neprekonal domáceho brankára.
     
    17:50
    Domáci teraz poriadne zatlačili svojho súpera, ale strela Patricka Marleaua ani strieľaná prihrávka Thortona na Pavelskiho k navýšeniu náskoku domácich neviedla.
     
    16:05
    Útočný faul Detroitu. Po strele Kindla ro Darren Helm prehnal so svojim dôrazom a za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu.
     
    11:19
    Presilovku sa zahrajú aj hokejisti San Jose. Dve minúty sa držanie hokejky totiž dostáva Tomáš Jurčo.
     
    8:51
    Detroit bude hrať presilovú hru. Dve minúty za hrubosť dostáva Tommy Wingels.
    Matt IRWIN - 1:0
     
    7:06
    San Jose dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia. MATT IRWIN ľahko nahadzoval puk na bránu Detroitu, a nakoniec jeho pokus zastavila až sieť. Pre Irwina to bol šiesty gól v prebiehajúcej sezóne. Dobrú prácu odviedla aj dvojica domácich hráčov, ktorí pred Howardom dobre zakrývali výhľad brankárovi Detroitu. Asistencie: Joe Thornton a Scott Hannan.
     
    6:08
    Dokonca si Mike Babcock vyžiadal time-out, aby si jeho hráči aspoň trochu vydýchli. Domáci sú zatiaľ jasne lepším tímom.
     
    2:06
    V prvej šanci zápasu bol Tomáš Jurčo, ale jeho beckhendové zakončenie nakoniec tesne minulo bránu.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 8. Irwin (Thornton, Hannan), 27. Marleau (Pavelski, Couture) – 24. Pulkkinen (Weiss, Sheahan), 54. Datsyuk (Tatar, DeKeyser), 59. Glendening (Nyquist, DeKeyser)


    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Hannan, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Wingels, Couture, Marleau – Nieto, Sheppard, Hertl – Desjardins, Tierney, Kennedy.
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Kindl, Smith, Marchenko – Helm, Datsyuk, Tatar – Abdelkader, Sheahan, Nyquist – Pulkkinen, Glendening, Weiss – Jurčo, Andersson, Miller.

    Rozhodca: Rehman,Rooney – Miller, Knorr