Stuttgart – Dortmund 2:3 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:3 (1:2)
Borussia Dortmund
Piatok 20.02.2015, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    NIEDERMEIER - 2:3
     
    90+2
    Stuttgart dal gól! Hostia neubránili rohový kop, ktorý sa po spleti tečov dostal ku kapitánovi VfB. GEORG NIEDERMEIER zblízka hlavičkou ešte znižuje, no na body to zrejme aj tak stačiť nebude.
     
    90
    Reus vzápätí končí v zápase a na jeho miesto prišiel Ginter.
    REUS - 1:3
     
    90
    Dortmund dal gól! Je rozhodnuté, totálne zlyhanie v obrane Stuttgartu od Baumgartla využil MARCO REUS. Mladík mu nešťastne prihral loptu, čo útočník skvele využil a obišiel brankára so strelou do prázdnej siete!
     
    86
    Serey Die viel za faul žltú kartu ako ďalší v poradí.
     
    80
    Schwaab v dnešnom dueli skončil, nahradil ho Kostič.
     
    75
    Piszczek videl po faule žltú kartu.
     
    72
    Ibiševič prichádza na scénu, vymenil nevýrazného Hlouška.
     
    70
    Błaszczykowski sa vracia na trávnik, strieda Kagawu.
     
    55
    Strieda aj domáci celok, Leitner mení Carlosa Grueza.
     
    53
    Kagawa s Aubameyangom vymýšľali slušnú akciu, prvý menovaný z uhla túžil prestreliť Ulreicha. Brankár bol proti a vyrazil radšej na roh.
     
    50
    Ten zahral Reus a loptu mieril na Subotiča. Srbovi chýbala presnosť a poslal svoju šancu len značne nad bránu.
     
    48
    Kampl nabehal v prvom dejstve za hostí najviac kilometrov, ale tentoraz strieda. Namiesto neho prišiel na trávnik Mkhitaryan.
    Ilkay GÜNDOĞAN - 1:2
     
    38
    Dortmund dal gól! Hráči BVB sa napokon veľmi rýchlo otriasli po inkasovaní a po pravej strane podnikli rýchlu akciu. Lopta do behu pre ILKAYA GUNDOGANA bola milimetrová a krížnym pokusom prestrelil Ulreicha, čím vracia svojmu tímu vedenie!
     
    36
    Borussia získala výhodný priamy kop, Reus pri lopte prenechal loptu pre Schmelzera. Ten sa pokúsil prekvapiť vysokou loptou, napokon to šlo nad a Ulreicha neohrozila.
    KLEIN - 1:1
     
    32
    Stuttgart dal gól! Je to tu, Švábčania sa konečne dočkali gólu pred vlastnými fanúšikmi! Z pokutového kopu sa nemýlil FLORIAN KLEIN a dokonalou strelou presne k ľavej žrdi vyrovnáva stav zápasu.
     
    30
    Bola nariadená penalta pre Stuttgart!
    AUBAMEYANG - 0:1
     
    25
    Dortmund dal gól! Hráči BVB sa postupným útokom dostali do šestnástky, kde dobre zapracoval Reus. Lopta sa dostala následne po spleti tečí k hviezde hostía, čiže PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG zblízka nemal problém prestreliť Ulreicha a otvára skóre!
     
    19
    Hneď sa to pokúšal zmeniť Harnik a po hlavičke v ťažkopádnom rozpoložení mieril na hornú sieť. Weidenfeller to kontroloval a ani nemusel zasahovať.
     
    16
    Aubameyang sa zapísal do streleckej listiny po tom, čo strelu spoza šestnástky Ulreich vyrazil len pred jeho nohy. Útočník z Gabonu však stál v ofsajde a zásah do čierneho teda neplatil.
     
    13
    Ulreich opäť musel riešiť zapeklitú situáciu, Şahin sa hlavičkou dostal do skvelej pozície pri zakončení. Sakai bránil slabo a takmer za to jeho tím pykal.
     
    10
    Ulreich musel vyržať prvú strelu po akcii Aubameyanga, ktorý si poradil s dvojicou hráčov. Potom naservíroval kolegom, brankár však svoj tím podržal.
     
    9
    Kagawa inkasoval za nešetrný zákrok žltú kartu.

    Filip Kubaliak

    Góly: 32. Klein (pen.), 90+2. Niedermeier – 25. Aubameyang, 38. Ilkay Gündoğan, 90. Reus

    Karty:   86. Die (STU) – 9. Kagawa (DOR), 75. Piszczek (DOR)


    VfB Stuttgart: Ulreich – Schwaab (80. Kostič), Sakai, Timo Baumgartl, Niedermeier (K), Klein, Carlos Gruezo (55. Leitner), Serey Die, Werner, Harnik, Hloušek (72. Ibiševič).
    Náhradníci: Kirschbaum – Haggui, Leitner, Romeu, Kostič, Maxim, Ibiševič.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (K) – Piszczek, Schmelzer, Subotič, Papastathopoulos, Şahin, Kampl (46. Mkhitaryan), Gündoğan, Kagawa (70. Błaszczykowski), Reus (90. Ginter), Aubameyang.
    Náhradníci: Langerak – Hummels, Ginter, Błaszczykowski, Kirch, Immobile, Mkhitaryan.

    Rozhodca: Deniz Aytekin