Stuttgart – Dortmund 2:3 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:3 (1:2)
Borussia Dortmund
Piatok 20.02.2015, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Udržať tesný náskok sa Dortmundu po zmene strán podarilo až do konca duelu, napokon ešte Reus zvýšil vedenie a jeho tím si preto pripisuje už tretiu výhru v rade. Nič na tom nezmenilo ani korigovanie stavu Niedermaierom a posun na 10. miesto, aspoň na pár hodín sa žltočiernym náramne hodí. Naopak, Stuttgart si ešte viac zavaril, ale aspoň vsietil po dlhej dobe dva góly. Od stredu októbra totiž pred vlastnými fanúšikmi ani jeden zásah nedal, až dodnes. Nateraz je to teda už všetko z tohto duelu, sledujte naše priame prenosy aj naďalej. Prajem pekný večer. (22:21:44)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Weidenfeller ešte natiahol čass po menšom kontakte s hráčom súpera, čo rozhodca neprehliadol. Hra sa kúskuje, čo vyhovuje hosťom.
    NIEDERMEIER - 2:3
     
    90+2
    Stuttgart dal gól! Hostia neubránili rohový kop, ktorý sa po spleti tečov dostal ku kapitánovi VfB. GEORG NIEDERMEIER zblízka hlavičkou ešte znižuje, no na body to zrejme aj tak stačiť nebude.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    90
    Reus vzápätí končí v zápase a na jeho miesto prišiel Ginter.
    REUS - 1:3
     
    90
    Dortmund dal gól! Je rozhodnuté, totálne zlyhanie v obrane Stuttgartu od Baumgartla využil MARCO REUS. Mladík mu nešťastne prihral loptu, čo útočník skvele využil a obišiel brankára so strelou do prázdnej siete!
     
    89
    VfB by to už mal nakopávať dopredu oveľa rýchlejšie, ako to činí doposiaľ. Otvorená obrana a nulová aktivita v ofenzíve body len tak z ničoho nevyveští.
     
    88
    Času je už skutočne málo, domáci stále prehrávajú. Výhrou by sa, naopak, do pokojnejších vôd konečne dostala Borussia.
     
    87
    Na ihrisko vnikol fanúšik, ktorý pozdravil Sahina. Ten sa príliš prekvapene netváril a pár slov s kolegom z hľadiska aj prehodil. Nezasiahla ani usporiadateľská služba. Žeby to bol kamarát?
     
    86
    Serey Die viel za faul žltú kartu ako ďalší v poradí.
     
    85
    Z posledných 17-tich duelov v piatok vyhral Dortmund až 15x. Tento termín predohrávky nového kola teda žltočiernom mimoriadne sedí. Zatiaľ to potvrdzuje aj dnešok.
     
    84
    Rozhodne to ešte Borussia nemá vyhraté a toto nešťastné riešenie pár minút pred koncom možno ešte bude mrzieť. Stuttgart vpredu nehryzie, ale udrieť môže kedykoľvek aj outsider.
     
    83
    Mkhitaryan musel vedieť, že v šanci 3 na 2 bol Reus dávno v ofsajde a preto mu prihrával nepochopiteľne. Arbiter to videl jasne a porušenie pravidiel aj odpískal.
     
    82
    Reus bol v ofsajde, jeho zakončenie teda prišlo až po porušení pravidiel. Aj tak mieril vedľa a vzruch teda prišiel zbytočne.
     
    81
    Stevens už podľa všetkého nebude hrať na 4 obrancov a to je šanca na rýchlych hráčov Dortmundu. Toto striedanie to potvrdilo, ide sa pomaly, ale isto do vabanku.
     
    80
    Schwaab v dnešnom dueli skončil, nahradil ho Kostič.

    Filip Kubaliak

    Góly: 32. Klein (pen.), 90+2. Niedermeier – 25. Aubameyang, 38. Ilkay Gündoğan, 90. Reus

    Karty:   86. Die (STU) – 9. Kagawa (DOR), 75. Piszczek (DOR)


    VfB Stuttgart: Ulreich – Schwaab (80. Kostič), Sakai, Timo Baumgartl, Niedermeier (K), Klein, Carlos Gruezo (55. Leitner), Serey Die, Werner, Harnik, Hloušek (72. Ibiševič).
    Náhradníci: Kirschbaum – Haggui, Leitner, Romeu, Kostič, Maxim, Ibiševič.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (K) – Piszczek, Schmelzer, Subotič, Papastathopoulos, Şahin, Kampl (46. Mkhitaryan), Gündoğan, Kagawa (70. Błaszczykowski), Reus (90. Ginter), Aubameyang.
    Náhradníci: Langerak – Hummels, Ginter, Błaszczykowski, Kirch, Immobile, Mkhitaryan.

    Rozhodca: Deniz Aytekin