Chicago – Pittsburgh 2:1 (3:2 po s.n.) | Florida – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Buffalo – Philadelphia 1:2 (kon.)
Anaheim – Washington 3:5 (kon.) | San Jose – Tampa Bay 2:5 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
3:5 (2:2, 1:2, 0:1)
Washington Capitals
cz Pondelok 16.02.2015, 02:00 • Honda Center, Anaheim (kapacita 17174 míst) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Eric Fehr sice vstřelil gól do prázdné branky, rozhodčí už předtím ale přerušil hru a vylučuje Cama Fowlera za držení protihráče.
     
    57:27
    Gibson míří na střídačku, Anaheim zkusí štěstí v šesti hráčích v poli!
    Andre BURAKOVSKY - 3:5
     
    49:42
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají dvoubrankového vedení! Ovečkin sebral v obranném pásmu puk váhajícímu Stonerovi a společně s ANDRE BURAKOVSKYM se dostal do přečíslení dvou na jednoho, ruský útočník ideální přihrávkou uvolnil Burakovskyho, jenž parádním blafákem překonal Gibsona! Asistence: Alex Ovečkin.
     
    43:37
    Andrew Cogliano se nemohl dostat na ujíždějícího Ovečkina jinak než faulem, míří tak na trestnou lavici za sekání.
     
    41:42
    Po střele Fowlera se před brankou dostal k dorážce opět aktivní Corey Perry, za Peterse puk ale nedokázal procpat!
     
    40:46
    Ryan Getzlaf se šikovně uvolnil přes Orpika, který ho musel následně faulovat, obránce hostů míří na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    39:43
    Ryan Kesler se přes váhavého obránce dostal do obrovské šance, Peterse ale ani nadvakrát nedokázal překonat!
     
    37:57
    Po dobré práci domácích hráčů v útočném pásmu se bude vylučovat také na druhé straně, za hákování je vyloučen Andre Burakovsky.
     
    36:30
    Přesilová hra pro Capitals, za podražení míří na trestnou lavici Ryan Getzlaf, domácí kapitán je v dnešním zápase vyloučen již podruhé.
    Andrew COGLIANO - 3:4
     
    32:13
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Gólové představení pokračuje, tentokrát se prosazují domácí! Rakell se pokusil zpoza branky přihrávat mezi nohami, to sice neprošlo, další přihrávka od Silfverberga už ano. Před brankou byl připraven ANDREW COGLIANO, který tak zblízka snižuje na rozdíl jediné branky! Asistence: Jacob Silfverberg a Ben Lovejoy.
    Andre BURAKOVSKY - 2:4
     
    29:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového vedení! Alex Ovečkin se tělem natlačil před Stonera, místo avizované střely ale nakonec parádně našel volného ANDRE BURAKOVSKYHO, kterému stačilo trefit z poloviny odkrytou branku, což se mu také podařilo! Asistence: Alex Ovečkin a Jack Hillen.
    Marcus JOHANSSON - 2:3
     
    23:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají zaslouženého vedení, když využívají chyby domácích při střídání. Matt Niskanen dlouhou přihrávkou našel na útočné modré čáře MARCUSE JOHANSSONA, který se z úniku prosazuje přesnou střelou nad Gibsonovu vyrážečku! Asistence: Matt Niskanen a Brooks Orpik.
     
    15:58
    Přesilovku si zahrají také Ducks, za hákování je vyloučen Brooks Laich.
     
    13:09
    Alex Ovečkin se dostal do křížku s Ryanem Getzlafem. Ruský car nejdříve hitem dorazil Getzlafa u mantinelu, domácí útočník ale reagoval zbytečnou sekerou přes nohy, za kterou je Getzlaf vyloučen za sekání.
    Alexandr OVEČKIN - 2:2
     
    10:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Klasicky sehraná přesilová hra v podání Capitals! Nicklas Bäckström uklidnil hru, předal puk Greenovi, který přihrál na vrchol levého kruhu na ALEXE OVEČKINA, který parádní střelou z první, jak je jeho zvykem, propálil Gibsona! Asistence: Mike Green a Nicklas Bäckström.
     
    09:39
    Síly na ledě se na 15 vteřin vyrovnají, poté začne přesilová hra Capitals. Za hru vysokou holí míří na trestnou lavici Kyle Palmieri.
     
    07:54
    Anaheim si zahraje přesilovou hru, na trestnou lavici za krosček míří Matt Niskanen.
    Corey PERRY - 2:1
     
    05:33
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Divoký úvod zápasu pokračuje dál! Getzlaf nejdříve tvrdým hitem sundal Orpika, elitní formace Ducks ale pokračovala v akci dál, Smith-Pelly našel v mezikruží COREYHO PERRYHO, který střelou přes obránce nedal Petersovi žádnou šanci zasáhnout! Asistence: Devante Smith-Pelly a Hampus Lindholm.
    Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    01:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostům se ale velmi rychle podařilo vyrovnat, 16 vteřin po Coglianově brance se na druhé straně prosazuje ALEX OVEČKIN, který si po Bäckströmem vyhraném buly zpracoval kotouč bruslí a střelou po zemi překvapil Gibsona! Asistence: Nicklas Bäckström.
    Andrew COGLIANO - 1:0
     
    01:06
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají velmi brzkého vedení! Po vyhraném vhazování se ke střele od modré čáry dostal Beauchemin, Peters puk vyrazil pouze před sebe, kde na dorážku číhal ANDREW COGLIANO, jenž se zblízka nemýlil! Asistence: Francois Beauchemin a Hampus Lindholm.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 2. Cogliano (Beauchemin, Lindholm), 6. Perry (Smith-Pelly, Lindholm), 33. Cogliano (Silfverberg, Lovejoy) – 2. Ovečkin (Bäckström), 11. Ovečkin (Green, Bäckström), 24. Johansson (Niskanen, Orpik), 30. Burakovsky (Ovečkin, Hillen), 50. Burakovsky (Ovečkin)


    Anaheim Ducks: Gibson (Bryzgalov) – Fowler, Lovejoy, Lindholm, Beauchemin, Stoner, Vatanen – Maroon, Getzlaf (C), Perry – Beleskey, Kesler, Palmieri – Cogliano, Rakell, Silfverberg – Smith-Pelly, Thompson, Jackman. Trenér: Bruce Boudreau.
    Washington Capitals: Peters (Holtby) – Orpik, Carlson, Alzner, Niskanen, Hillen, Green – Ovečkin (C), Bäckström, Johansson – Laich, Fehr, Ward – Chimera, Kuzněcov, Brouwer – Burakovsky, Beagle, Latta. Trenér: Barry Trotz.

    Rozhodca: Skilliter, Kowal – Henderson, Cvik

    Diváci: 17252