Atlético Madrid – Real Madrid 4:0 (kon.) | Villarreal – Granada 2:0 (kon.) | Levante – Malaga 4:1 (kon.)
Sociedad – Vigo 1:1 (kon.)
koniec
Levante UD
4:1 (2:1)
Malaga CF
Sobota 07.02.2015, 20:00 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Sobota je, ako už tradične, v Španielsku venovaná štyrom zápasom nového kola. Cez víkend je na programe už 22. diel La ligy. V tradičnom večernom čase privíta Levante na domácej pôde Malagu. Všetko podstatné z diania na štadióne vo Valencii prinesieme v našom online prenose.

    Levante UD

    Domácim po štyroch sezónach nepretržite strávených v najvyššej súťaži reálne hrozí zostup do druhej ligy. Aktuálne totiž okupujú samotný chvost ligového pelotónu. Doposiaľ sa zverencom Lucasa Alcaraza, ktorí v minulom ročníku obsadili desiate miesto tabuľku, podarilo na konto pripísať 16 bodov. Na priečky, ktoré by Levante zabezpečili vyplavenie zo zostupových bodov, majú červeno-modrí len minimálnu stratu, takže ešte nie je z ich pohľadu rozhodne nič stratené. Domácich sprevádza katastrofálna forma, veď v posledných piatich stretnutiach dokázali získať len jeden jediný bod. Počas minulej nedele Levante privítali taktiež v domácom prostredí Athletic Bilbao, s ktorým odohralo viac ako vyrovnanú partiu, no napokon sa muselo zmieriť s prehrou v pomere 0:2.

    Málaga CF

    Zatiaľ čo Levante si v porovnaní so svojím konečným tabuľkovým výsledkom z minulého roku v aktuálnej sezóne pohoršilo, tak Malaga zaznamenala vzostup. Zverenci Javiho Garciu sa so ziskom 35 bodov nachádzajú na siedmej priečke ligovej tabuľky, pričom na šieste miesto Villarrealu, ktoré zaručuje predkolo Európskej ligy, strácajú len tri body. Hostia sa tak po minuloročnom umiestnení v strede ligovej tabuľky posunuli do boja o pohárovú Európu. Malaga na tom mohla byť tabuľkovo ešte lepšie, nebyť slabšej formy v posledných týždňoch. Los Boquerones čakali niekoľko kôl na víťazstvo, ktoré sa im podarilo vybojovať v minulom kole proti favorizovanej Valencii.

    Posledné vzájomné zápasy

    Pre oba tímy to bude počas prvého kalendárneho mesiaca nového roku už tretie vzájomná konfrontácia. Levante sa totiž stretlo s Malagou v osemfinále pohára Copa del Rey. Z dvojzápasu vyšli lepšie hostia, ktorí si zabezpečili postup medzi najlepšiu osmičku zásluhou konečného skóre 4:3.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Mariño – López, D. Navarro, Ramis Barrios, Toňo – Simão, Camarasa – Xumetra, Barral, Morales – Uche.
    Náhradníci: Fernández – Vyntra, Rubén García, García Juanfran, V. Casadesús, Mari.

    Málaga CF: Kameni – Rosales, Sergio Sánchez, Weligton, Boka – Camacho, Recio – Samuel, Juanmi, Castillejo – Guerra.
    Náhradníci: Ochoa – Amrabat, Horta, Tissone, Angeleri, Miguel Torres, Añor Acosta.

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca po vykonaní finálnej kontroly hracej plochy fúkol do píšťalky a odštartoval stretnutie, v ktorom mali úvodný výkop domáci futbalisti.
     
    2
    Sergio Sánchez svojou nie práve ideálnou prihrávkou takmer dostal do problémov Camacha, ktorý si však pod tlakom dokázal loptu pokryť.
     
    3
    David Barral po zisku lopty na pravej strane vnikol do pokutového územia. Dlho sa zdalo, že domáci hráč bude centrovať pred bránu, nakoniec sa rozhodol pre zakončenie, ktorému však chýbala potrebná presnosť.
     
    4
    Jordi Xumetra sa dostal k lopte v diere, ktorá vznikla medzi stopérskou dvojicou Malagy, a okamžite sa do nej oprel pravačkou. Kameni zasahovať nemusel a strelu protihráča kontroloval len pohľadom.
     
    5
    Ivan López si dobre splnil defenzívne povinnosti a loptu odvrátil na autové vhadzovanie.
     
    6
    Malaga síce ostala zásluhou vhadzovania na útočnej polovici, no jej hráči veľmi rýchlo o loptu prišli a už sa musia sústrediť na bránenie.
     
    7
    Barral sa dostal do súboja s dvojicou hráčov Malagy, ktorí sa spolu vo vzduchu zrazili. Podľa názoru rozhodcu za to mohol práve David Barral.
     
    8
    Castillejo si pekným manévrom vytvoril priestor, no následne si ju nechal poľahky utiecť mimo hracej plochy.
     
    9
    Na druhej strane sa nepresnosti dopustili domáci. Kameni pošle loptu späť do hry výkopom od svätyne Malagy.
     
    10
    Z ľavého krídla prileteli do šestnástky hosťujúceho celku v krátkom časovom slede dva centre, no Levante sa po nich nedostalo k ohrozeniu Kameniho svätyne.
     
    11
    Domáci hráči to tentoraz skúšajú postupným útokom, ktorí rozvíjajú z vlastnej polovice.
     
    12
    Morales si z ľavého krídla naviedol loptu viac do stredu a vystrelil. Jeho prízemný pokus letiaci priamo do miest, kde stál brankár Malagy, nemohol Kameniho zaskočiť.
     
    13
    Hlavný rozhodca dohováral domácemu trénerovi Lucasovi Alcarazovi, ktorý zápasy svojho tímu trávi v stoji.
     
    14
    Uche odviedol otočený chrbtom k bráne dobrú prácu, následne ju posunul na rozbehnutého Moralesa, ktorý si však pri spracovaní prihrávky pomohol rukou.
     
    15
    Xumetra sa trochu so šťastím síce dostal k lopte, no veľmi dlho si ju na kopačkách neužil, pretože mu ju vzal defenzívny záložník Malagy Camacho.
     
    16
    Victor Camarasa dal do svojej snahy získať loptu na útočnej polovici až priveľa agresivity a bol mu odpískaný nedovolený zákrok.
     
    17
    Moralesov center bol zrazený do šestnástky takým spôsobom, že mal k lopte najbližšie Kameni, ktorý ju poľahky ukryl do svojho náručia.
     
    18
    Domáci sú zatiaľ rozhodne aktívnejším celkom. To však platilo aj v ich poslednom zápase, ktorý napriek tomu doma s Bilbaom prehrali.
     
    19
    Toňo si na ľavej strane krásne narazil loptu s Moralesom, vnikol do pokutového územia, kde čakali pred bránou Kameniho na prihrávku viacerí hráči Levante. Ľavý obranca domácich si vybral Barrala, ktorému v poslednej chvíli zamedzil v zakončení Weilgton.
     
    20
    Juanmiho nábeh za defenzívu Levante bol dobre načasovaný, no predsa len sa pískalo tesné ofsajdové postavenie.
     
    22
    Samuel si na ľavom krídle trúfol na individuálny prienik. Stroskotal však hneď na prvom protihráčovi, ktorý sa mu postavil do cesty.
     
    23
    Sergio Sánchez sa zo srdca defenzívy Malagy vysunul poriadne vysoko. Bol si vedomý, že musí prerušiť akciu Levante, čo sa mu podarilo nedovoleným zákrokom na Ucheho.
     
    24
    Málaga dala gól! Hostia udreli ako blesk z čistého neba! David Navarro sa v šestnástke vlastného tímu dopustil fatálneho zaváhania, loptu doslova daroval JUANMIMU, ktorý si poradil aj s vybehnutším brankárom Mariñom a poslal Andalúzanov do vedenia!
     
    25
    Barral bol na hranici pokutového územia nedovolene zastavený Sánchezom. Nasledovať bude priamy kop z výbornej streleckej pozície.
    JUANMI - 0:1
     
    26
    Levante dalo gól! Tak, to sú veci. Malaga si vedenie udržala len niekoľko desiatok sekúnd. Štandardnú situáciu Levante totiž rozohral famóznym spôsobom DAVID BARRAL, ktorý si nechal priťuknúť loptu a následne sa do nej oprel náramným spôsobom. Kameni síce bol na správnom mieste, na pumelicu Barrala si dokonca aj siahol, no loptu na ceste do siete zastaviť nedokázal!
    David BARRAL - 1:1
     
    28
    Castillejo sa na ľavej strane dostal do podčíslenia, ktoré chcel riešiť kľučkou, no tú López poľahky prečítal.
     
    29
    Uche sa niekoľko metrov pred hranicou šestnástky Malaga dostal k lopte, no len za pomoci útočného faulu.
     
    30
    Morales sa na ľavom krídle perfektne uvoľnil, vyvinul svoju povestnú rýchlosť a následne vymyslel podarený center do stredu pokutového územia, kde si na loptu nabehol Uche, no jeho hlavičku z bezprostrednej blízkosti dokázal Kameni fenomenálnym reflexom vytlačiť na brvno!
     
    32
    Zdá sa, že Kameni sa pri zákroku zranil, pretože si vyžiadal ošetrenie pred svojou bránou.
     
    33
    Na lavičke Malagy sa začal rozcvičovať aj mexický brankár Ochoa, ktorého si futbalová obec veľmi dobre pamätá z Mundialu 2014.
     
    34
    V hre sa už pokračuje, zatiaľ s Kamenim v bráne Malagy. Ramis Barrios predviedol v šestnástke svojho tímu veľmi dôležitý defenzívny zákrok.
     
    35
    Castillejo si nedovoleným spôsobom vyšliapol na Ivana Lópeza, ktorá sa cez neho pekne začal uvoľňovať.
     
    36
    Stret Ucheho s Ignaciom Camachom bol posúdený ako nedovolený zo strany domácej ofenzívnej posily.
     
    36
    Barral bol pri snahe hlavičkovať v pokutovom území zo vzduchu stiahnutý na zem. Del Cerro neváhal, zapískal a ukázal na biely bod!
     
    37
    Levante dalo gól! Sám faulovaný na seba zobral zodpovednosť exekútora pokutového kopu a zvládol to fantasticky! DAVID BARRAL si počkal na pohyb Kameniho, ktorý zvolil ľavú stranu, zatiaľ čo domáci hráč poslal loptu do opačného dolného rohu!
    David BARRAL - 2:1


     
    38
    Levante sa tak behom jedenástich minút podarilo otočiť skóre zápasu vo svoj prospech. Domáci fanúšikovia tak majú dôvod k spokojnosti.
     
    39
    Uche bol okamžite prikrytý dvojicou hráčov Malagy, ktorí loptu poslali do autu, takže Levante môže ostať v ofenzívnom snažení.
     
    40
    José Luis Morales dobre vpadol do prihrávky smerujúcej na Rosalesa, ktorý hlavou odvrátil do bezpečia.
     
    41
    Ivan López si v šestnástke Levante nechal spadnúť centrovanú loptu, čím si takmer zavaril, no celú situáciu napokon dokázal zvládnuť najlepšie, ako sa dalo.
     
    42
    Boka výborne skočil pod nohy Xumetrovi, čisto zasiahol loptu a prerušil akciu domáceho Levante, ktoré však ostáva v útoku aspoň zásluhou autového vhadzovania.
     
    43
    Kalu Uche sa za svoj nedovolený zákrok okamžite ospravedlnil Weligton, ktorý sa stal jeho obeťou.
     
    45
    Rosales sa na pravom okraji zálohy dostal k dvom centrom. S oboma si však poradil stopér Ramis, ktorému pri druhej situácii pomohol i brankár.
     
    45+1
    Iván Ramis sa už v jedinej nadstavenej minúte dopustil nedovoleného zákroku, po ktorom mu bola udelená žltá karta. Stopér Levante dáva svoj nesúhlas najavo nechápavým úsmevom smerom k rozhodcovi.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme sa dočkali až troch gólov. Do vedenia išla Malaga, no domácim sa následne zásluhou dvoch zásahov Davida Barrala podaril výborný obrat v skóre, ktorý však ešte bude musieť Levante potvrdiť po krátkej polčasovej prestávke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujú oba celky v rovnakých zostavách. Cez prestávku teda ani jeden z koučov nesiahol do svojej základnej jedenástky.
     
    47
    Ivan López si skutočne veľmi pekne spracoval loptu, s ktorou sa dostal na okraj pokutového územia, kde sa mu však nepodarilo vybojovať rohový kop.
     
    48
    Recio chcel ísť do narážačky s Castillejom, ktorý však za loptou vybehol z ofsajdovej pozície.
     
    49
    Kalu Uche si zbehol do stredu poľa, kde pomohol vybojovať loptu, no tú domáci aj tak prakticky obratom stratili a odovzdali Malage.
     
    50
    V súboji dvoch hráčov zo stredu poľa bol Camacho nedovolene odstavený Simãom.
     
    51
    Center zo štandardnej situácie hrozbu pre bránu Levante neznamenal a následná lopta, ktorá priletela od ľavej postranne j čiary sa stala jednoznačnou korisťou Diega Mariña.
     
    52
    David Barral si telom pekne pokryl loptu, ktorú sa následne snažil preniesť na pravé krídlo, kde operoval Xumetra, no ten loptu nemohol dostihnúť.
     
    53
    Reciov center od rohovej zástavky smeroval len presne do miest, kde operovali brániaci hráči Levante.
     
    54
    Na lavičke Malagy sa už pripravuje prvá hráčska výmena, tá sa bude týkať zrejme hrotových hráčov.
     
    55
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Javi Guerra, prichádza Nordin Amrabat.
     
    56
    Mimoriadne nepresný nákop znamenal ľahučký zisk lopty pre Levante.
     
    57
    Camacho posunul Samuelovi loptu až príliš do čiary, čo pravý krídelník Malagy nečakal a v hre ju už nedokázal zachytiť.
     
    58
    Vedľa poliaceho kruhu ostal ležať na trávniku Simão, ktorý sa však veľmi rýchlo postavil späť na nohy a pokračuje v zápase.
     
    59
    Nordin Amrabat sa po príchode na trávnik prezentoval centrom z ľavej strany, ktorý síce dokázal Juanmi nasmerovať na bránu Levante, no hlavičke chýbala potrebná kvalita, a tak ju Mariño bezpečne zlikvidoval.
     
    60
    Prvú tretinu druhého polčasu máme za sebou. Nedočkali sme sa v nej žiadneho nebezpečnejšieho zakončenia ani na jednej strane.
     
    62
    Samuel Sanchéz v šestnástke Malagy zostrelil Xumetru, čo znamená, že Levante bude kopať druhú penaltu v zápase a stopér hostí bol navyše potrestaný i žltou kartou.
     
    63
    Levante dalo gól! Loptu si, samozrejme, na pokutový kop neprichystal nik iný ako DAVID BARRAL, ktorý znovu dokázal poslať svoju strelu do opačných miest, do akých smeroval Kameni. Domáci ofenzívny hráč tak skompletizoval hetrik a do radov Levante vniesol s dvojgólovým náskokom i väčší pokoj!
    David BARRAL - 3:1


     
    64
    Xumetra sa opäť stal obeťou nedovoleného zákroku, po ktorom sa bude musieť Malaga opäť sústrediť predovšetkým na bránenie.
     
    65
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Recio, prichádza Ricardo Horta.
     
    66
    Castillejo nedovolene zastavený na ľavom krídle. Malaga má k dispozícii priamy kop z celkom výhodnej pozície.
     
    67
    Centrovanú loptu si však zo vzduchu bez väčších problémov stiahol strážca domácej svätyne.
     
    68
    Xumetra predviedol prienik po ľavom krídle, pekne potiahol loptu, no následný center mu už tak dobre nevyšiel.
     
    69
    Spokojný domáci kouč Lucas Alcaraz bude takisto striedať.
     
    70
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jordi Xumetra, prichádza Rubén Garcia.
     
    71
    Rubén Garcia sa okamžite po svojom príchode zapojil do hry, no jeho snaha získať loptu v súboji so Sergiom Sachnézom bola posúdená ako faul.
     
    73
    Castillejov center od rohovej zástavky doletel len na prvú tyčku, ktorú mala defenzíva Levante dobre pokrytú.
     
    74
    Malaga sa už snaží všetko tlačiť dopredu. Je pochopiteľné, že domáci sa už sústredia v prvom rade na defenzívnu zložku hry.
     
    75
    Weligton v snahe pretlačiť sa v pokutovom území súpera k hlavičke predviedol útočný faul.
     
    75
    Levante dalo gól! Definitívne rozhodnutie o tom, že všetky tri body dnes ostanú vo Valencii, je tu! Toňo si krásne nabehol na prihrávku do pokutového územia, voľný priestor využil na namazanie UCHEMU, ktorý mal pred sebou absolútne odkrytú svätyňu. So zakončením nemal najmenšie problémy a v páde loptu zasunul do siete! Pre Kalu Ucheho je to prvý gól od januárového prestupu do Levante.
    Kalu UCHE - 4:1
     
    78
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Samu Castillejo, prichádza Miguel Torres.
     
    79
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Kalu Uche, prichádza Victor Casadesús.
     
    80
    David Barral dokázal z ťažkej situácie v šestnástke Malagy vyslať zaujímavú strelu, ktorá aj zásluhou teču Weligtona preletela ponad bránu Malagy.
     
    81
    Futbalisti Malagy by sa za súčasného stavu už zrejme najradšej videli v kabíne, zatiaľ čo domáci si záver pre nich skvelého stretnutia užívajú.
     
    83
    Diego Mariño, ktorý dnes nemal veľa práce a za gól nemohol, s loptou v moci ukazuje spoluhráčom, aby sa vysunuli dopredu, čím šetrí nejaké tie sekundičky.
     
    84
    Pískal sa síce ofsajd, no postavenie nabiehajúceho domáceho futbalistu, ktorý sa mohol rútiť sám na bránu už takmer od poliacej čiary, však bolo v poriadku.
     
    86
    Ricardo Horta vletel do váhajúceho brankára Levante, ktorý však včas zareagoval a loptu schoval do svojho náručia.
     
    87
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza David Barral, prichádza Mari.
     
    88
    Hrdina domácich si užil zaslúžený potlesk tribún, ktoré majú pred sebou posledné minúty už dávno rozhodnutého zápasu.
     
    89
    Defenzíva Levante si pred vlastným pokutovým územím poľahky poradila s dlhým nákopom Malagy z okolia poliacej čiary.
     
    90
    Nordin Ambrabat to spravil pred šestnástkou domácich výborne, možno mohol ešte postupovať sám, no zvolil prihrávku po svojej pravici, ktorej sa však zmocnili len obrancovia Levante.
     
    90+1
    Prebieha prvá minúta z troch nadstavených nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90+2
    Malaga mala k dispozícii ešte štandardnú situáciu, ktorej ubránenie však Levante ani nestálo príliš veľa námahy.
     
    90+3
    Rubén Garcia mohol ešte zaútočiť, no pritom ako viedol loptu, sa pošmykol a z celej akcie tak napokon nebolo z hola nič.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Levante dokázalo zdolať na svojej pôde favorizovanú Malagu, zásluhou čoho sa domáci dostávajú mimo zostupovej zóny. Hviezdou večera dnes bol jednoznačne David Barral, ktorý strelil hetrik.

    Ďakujem vám za pozornosť, na dnes je to z mojej strany všetko. Želám príjemný zbytok soboty i celého víkendu. (21:52:14)

    Michal Bakoš

    Góly: 26. David Barral, 37. David Barral, 63. David Barral, 75. Kalu Uche – 24. Juanmi

    Karty:   45+1. Iván Ramis (LVN) – 62. Samuel Sanchéz (MLG)


    Levante UD: Mariño – López, D. Navarro, Ramis Barrios, Toňo – Simão, Camarasa – Xumetra, Barral, Morales – Uche.
    Náhradníci: Fernández – Vyntra, Rubén García, García Juanfran, V. Casadesús, Mari.

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Sergio Sánchez, Weligton, Boka – Camacho, Recio – Samuel, Juanmi, Castillejo – Guerra.
    Náhradníci: Ochoa – Amrabat, Horta, Tissone, Angeleri, Miguel Torres, Añor Acosta.

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez