Wolfsburg – Hoffenheim 3:0 (kon.) | Mainz – Hertha 0:2 (kon.) | Freiburg – Dortmund 0:3 (kon.)
Stuttgart – Bayern 0:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Paderborn 0:0 (kon.) | Hamburger – Hannover 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
0:2 (0:2)
Hertha BSC
Sobota 07.02.2015, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, v druhom polčase sme už gól nevideli, hostia si s prehľadom ustrážili dvojgólový náskok a tak získali veľmi cenné tri body.

    Po dnešnom zápase tak Hertha BSC poskočí aspoň dočasne na 13. miesto, to či tam zostane bude záležať od výsledkov ostatných zápasov. Takisto od nich bude zaležať to, či Mainz zotrvá na 12. mieste, alebo v tabuľke klesne.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:23:39)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V posledných sekundách zápasu sa domáci tím zúfalo snaží dobyť bránu Berlínu, no aj naďalej neúspešne. CElú akciu ukončil útočný faul Malliho.
     
    90+2
    V nadstavenom čase Pekarík pri rohovej zástavke zbiera cenné sekundy, pomáha mu pri tom aj striedajúci Wagner.
     
    90+1
    Nad rámec riadnej hracej doby sa ešte budú nadstavovať extra 3 minúty naviac.
     
    90
    V samom závere riadnej hracej doby sa Hertha vydala ešte na jeden útoku, no hráči skôr udržujú loptu pri rohovej zástavke.
     
    89
    Frustrácia je badateľná aj na domácom trénerovi, čas do konca zápasu sa domácemu celku veľmi rýchlo míňa.
     
    88
    Mainzu sa takmer podarilo znížiť! Po peknom centri sa Bungertovi síce na dvakrát podarilo prestreliť Krafta, no na bránkovej čiare ho výborne zastúpil Pekarík, ktorý v poslednej sekunde vykopol loptu z brány!
     
    87
    Hertha napáda rozohrávku Mainzu dokonca v trojici a trojici obrancov robí veľké problémy. Tí sa museli stiahnuť a dokonca do rozohrávky zapojiť aj Kapina.
     
    86
    Wagner to skúsil z veľkej vzdialenosti, šlo však skôr len o takú propagačnú strelu, tá letí mimo brány, navyše bola prislabá.
     
    85
    O loptu na súperovej polovici až zbytočne horlivo bojoval Schulz, ktorý po útočnom faule taktiež vidí žltú kartu.
     
    84
    Hostia udržujú hru na polovici Mainzu, na domácich hráčoch je vidieť, že zrejme už o snahu o vyrovnanie postupne prichádzajú.
     
    83
    Útok Mainzu navyše zastavil faul Baumgartlingera, ten k zemi nešetrne poslal Schiebera. Baumgartlinger za svoj útočný faul navyše vidí aj kartu žltej farby.
     
    82
    Hostia s prehľadom kráčajú za víťazstvom, ktoré tak dlho potrebovali, úspešne sa bránia a odrážajú všetky súperove pokusy o strelu.
     
    81
    Hostia vytlačili hru až do okolia stredového kruhu, tam štvorica hráčov kombinuje na malom priestore v snahe nazbierať cenné sekundy.
     
    80
    Tlak Mainzu poľavil, aj keď si domáci tím loptu vymieňa na súperovej polovici. Ten však pozorne bráni, na stredovej čiare zostáva vysunutý jediný útočník.
     
    79
    Ani štandardná situácia v podobe rohového kopu nebola pre Kraftovu svätyňu zvlášť nebezpečná, nepresné zakončenie hlavou končí mimo, rozohrávať bude brankár hostí.
     
    78
    Najprv ale ešte príde posledné striedanie na strane Herthy Berlín, z ihriska odkráčal strelec druhého gólu Beerens, jeho miesto zaujme Wagner.
     
    77
    Brooks bude v poriadku, po kratšom ošetrení sa opäť zapája do hernej činnosti. Nasledovať bude rohový kop pre Mainz.
     
    76
    Po jednom zo súbojov zostal na zemi ležať Brooks, tomu zozadu nohu nepríjemne prišliapnul Malli. Na ihrisko sa už zbieha aj lekársky tím.
     
    75
    Napokon, hráčom ani nič iné nezostáva, 15 minút pred koncom prehrávajú o dva góly. Hostia sa určite budú snažiť využiť otvorenejšiu hru súpera na vytvorenie rýchlych brejkov.
     
    74
    Hra domáceho tímu naberá na obrátkach, zrejme sa môžeme tešiť na stupňujúci sa záverečný tlak Mainzu.
     
    73
    Mainz zahrával priamy kop z veľkej diaľky, do odrazenej lopty sa ale poriadne oprel Bengtsson a Kraft mal veru čo robiť aby jeho bombu z prvej vyrazil do bezpečia.
     
    72
    Posledná výmena hráčov na domácej strane, zápas predčasne končí pre De Blasisa, na trávnik naopak prichádza čerstvý Allagui.
     
    71
    Pekná súhra dvojice Okazaki – Malli, druhý menovaný sa dostal až k hranici šestnástky, zasekol si Hegelera, vystrelil, no mimo brány.
     
    70
    O kombinácie sa pokúša aj domáci tím, hráčom to dnes ale nejde, navyše Hertha od začiatku polčasu pozorne bráni.
     
    69
    Kapino si nedal povedať, s rozohrávkou váhal podobne ako Karius, problémy mu tentoraz robil drzý Hosogai, ktorého sa však zbavil s problémami no čisto.
     
    68
    Hra aj naďalej pokračuje v neutrálnej časti ihriska, aj keď sa čoraz väčšou aktivitou prezentujú hráči v modro-bielych dresoch.
     
    66
    Hertha Berlín strieda po druhý raz v zápase, Skjelbred sa z hracej plochy príliš neponáhľa, opačným smerom vybehne Hosogai.
     
    65
    Loptu si čo najdlhšie snažia na svojich kopačkách podržať hráči Herthy Berlín, už sa toľko netlačia dopredu, skôr sa snažia o bránenie dvojgólového náskoku.
     
    64
    Tempo hry nám po krátkom prerušení trošku pokleslo, hra sa opäť presťahovala najmä do strednej časti ihriska.
     
    63
    Nasleduje prvé striedanie na strane Herthy Berlín, Stockera na trávniku nahradí Niemeyer.
     
    62
    Baumgartlinger mal snahu o vysunutie Okazakiho, jeho padáčik bol príliš prudký a skončila iba v náručí Krafta.
     
    61
    Medzitým sa nám začala posledná polhodina zápasu, po vylúčení Lustenbergera sa počet hráčov na ihrisku znova vyrovnal, takže Mainz bude mať väčšiu príležitosť niečo spraviť s dnešným zápasom.
     
    60
    Center z priameho kopu ešte hlavou predĺžil jeden z hráčov v červenom, no lopta aj tak mierila vedľa brány. Od nej bude rozohrávať Kraft.
     
    59
    Hostia sa bez problémov oslobodili no následne prišiel nezmyselný, zbytočný faul sklzom Lustenbergera, po ktorom hráč Herthy Berlín vidí druhú žltú kartu a tým pádom aj on putuje predčasne pod sprchy!
     
    58
    Geis sa do strely poriadne oprel, napálil to iba do múru hráčov pred ním, nasledovať bude rohový kop pre Mainz.
     
    57
    Veľmi pekná akcia domácich, Malli sa po výbornej prihrávke dostával do nebezpečnej pozície, v momente ho skrižovala dvojica obrancov, jeden z nich ho ale fauloval a nasledovať bude priamy kop pre Mainz.
     
    56
    Rovnako pochodil aj Schieber, ktorý uštedril Bungertovi veľmi nepríjemného šľapáka.
     
    55
    Tam si loptu preberal De Blasis, ktorého však zozadu nepekne fauloval Lustenberger. Toho neminie kartový trest.
     
    54
    Z toho veľké nebezpečenstvo pre domácu bránu nevzniklo, hostia boli postupne vytlačení až za stredovú čiaru.
     
    53
    Pekarík následne výborne zachytil nedôrazný odkop Geisa, sklepol Schulzovi, ktorého strela však bola zrazená na roh.
     
    52
    Modro-bieli to skúšajú znova, po pravom krídle loptu do útoku zaviezol Pekarík, následne hru preniesol na opačnú stranu, kde ale o ňu Plattenhardt prišiel.
     
    51
    Na opačnej strane si za obranné línie Mainzu nabiehala hneď dvojica hráčov, podľa postranného rozhodcu sa ale ocitli v ofsajde. Ak šlo o postavenie mimo hry, tak o veľmi tesné.
     
    50
    Mainz tak zahrával priamy kop, po ktorom lopta letela k vzdialenejšej žrdi kde číhal Bell. Jeho hlavička sa ale nevmestila do priestoru brány.
     
    49
    Do útoku postupne prenikli domáci futbalisti, na krídle ich ale zastavil Schulz. Ten najprv odzbrojil súpera čisto, následne si ale pomohol faulom.
     
    48
    Tam lopta pomerne často mení majiteľa, ani jeden z tímov nemá momentálne vyslovene navrch.
     
    47
    Druhý polčas sa nám začal pomerne opatrne na oboch stranách, hra sa odohráva najmä v okolí stredového kruhu.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jednu zmenu v domácej zostave, na druhý polčas už nenastúpi Jara, jeho miesto zaujme Bungert.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči oboch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Polovica hry je za nami, po nej pomerne prekvapivo vedie Hertha Berlín 0:2. Prvý gól prišiel z pokutového kopu, ktorý pramenil z faulu Kariusa. Následne si oslabená obrana nepostrážila dvojicu Stocker-Beerens a druhý menovaný zvýšil na 0:2. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:33.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    V nadstavenom čase sa ešte hostia snažili o vysunutie Beerensa, ten si však tentoraz nedal pozor a ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    45+1
    Rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 2 minúty navyše.
     
    45
    Domáci hráči ešte poslali ponad šestnástku Herthy Berlín niekoľko centrov, všetky však boli privysoké a nebolo možné na ne zareagovať.
     
    44
    Tak teraz to už s domácim tímom vyzerá naozaj zle, Hertha sa nikam neponáhľa, hráči budú prvý polčas zrejme už len dohrávať.
    BEERENS - 0:2
     
    43
    Hertha dala gól! Schieber perfektne vysunul Stockera za obranné línie súpera, ten si položil na zem brankára, no namieril iba do tyče. V snahe zabrániť gólu šli k zemi dvaja obrancovia, čím zostal nepokrytý ROY BEERENS, ktorý už bez problémov odrazenú loptu upratal do siete.
     
    42
    Tomu neušlo ani to, že Jara v strednej časti ihriska celkom zbytočne fauloval a keďže už bol domáci stopér raz napomínaný, tentoraz prichádza kartový trest.
     
    41
    Individuálne to skúšal Malli, ten sa dostal až do pokutového územia, tam ale pri otočke pristúpil nohu súperovi, čo neušlo pozornému oku rozhodcu.
     
    40
    Naopak aktívnejším dojmom začína pôsobiť domáci celok, ktorý sa snaží o vyrovnanie v čo najkratšom čase.
     
    39
    Tlak hostí pomaličky ustupuje, ich hlavným cieľom bude zrejme udržanie si tesného vedenia minimálne do prestávky.
     
    38
    Hráčom Herthy dodal strelený gól vietor do plachiet, tlačia sa viac dopredu, no Mainz dobre bráni a súpera k strele nepúšťa.
     
    37
    Tak uvidíme ako domáci hráči zareagujú na tento zvrat v zápase. Jedno je však isté, odteraz budú hrať v oslabení o jedného hráča, čo najmä ku koncu zápas bude odoberať veľa síl.
    HEGELER - 0:1
     
    35
    Hertha dala gól! Po faule a červenej karte Kariusa nasledoval pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil JENS HEGELER. Ten poslal prudkú strelu k ľavej tyči, zatiaľ čo brankár smeroval k pravej.
     
    34
    Logicky muselo prísť striedanie, za náhradného brankára Kapina hraciu plochu opustí Clemens.
     
    33
    So Stockerom to taktiež nevyzerá dobre, hráč hostí v sprievode lekárov odkrivkal za postrannú čiaru, uvidíme či ešte zasiahne do dnešného zápasu.
     
    32
    Až po obrovskej chybe, keď Karius po malej domov zaváhal a Stocker mu takmer odobral loptu! Domáci gólman však v snahe zachrániť situáciu Stockera fauloval a hlavný rozhodca mu ukazuje červenú kartu!
     
    31
    Dostali sme sa do hluchej časti hry, hra sa síce prelieva z jednej strany na druhú, ani jeden z tímov sa ale nedostáva na dostrel brány.
     
    30
    Hráči sa od začiatku stretnutia rozhodne nešetria, nedávajú si nič zadarmo, z čoho plynie množstvo nedovolených zákrokov na obidvoch stranách.

     
    29
    Na opačnej strane sa na útočný výlet vydal Bengtsson, jeho center z ľavej strany ale končí v rukaviciach pozorného Krafta.
     
    28
    Prudká strela bola tečovaná obranným múrom domáceho tímu, vysokú loptu si pred dobiedzajúcimi hráčmi postrážil Karius.
     
    27
    Ďalším prechodom do útoku, tentoraz individuálnym sa prezentoval Beerens, domáca obrana ho zastavila za cenu faul a nasledovať bude priamy kop pre Herthu.
     
    26
    Útok po pravom krídle zakladal Pekarík, ten sa snažil vysunúť Schulza vzdušnou prihrávkou, ten však jeho pass nespracoval a lopta mu ušla za čiaru.
     
    25
    Vôbec prvý rohový kop v zápase vybojoval a následne aj zahral Schieber. Letiacu loptu si postrážili domáci obrancovia a poslali ju do bezpečia.
     
    24
    Lustenberger šiel pri obrannom zákroku k zemi, zrejme si od hlavného arbitra pýta žltú kartu pre domáceho hráča, no tá určite nepríde.
     
    23
    Z väčšej diaľky to skúšal Skjelbred, ani jeho pokus sa neujal a aj v tomto prípade letí lopta mimo bránu.
     
    22
    Sily sa na ihrisku postupne vyrovnávajú, do útoku sa čoraz častejšie dostáva aj tím hostí, no okrem strely Schiebera inú príležitosť nemali.
     
    21
    Mainz to skúšal priamočiaro cez stred ihriska na Okazakiho, hráči si ale nerozumeli a útočník prudkú prihrávku nezachytil. Od brány bude rozohrávať Kraft.
     
    20
    Sympatickým pokusom sa prezentoval aj Pekarík, ku ktorému sa lopta odrazila aj s veľkou dávkou šťastia. Jeho strela z prvej však letí mimo.
     
    19
    Domáci tím následne rýchlo rozohral akciu na Brosinskeho, toho ale výborne zastavil Schulz, ktorý naopak rozbieha akciu hostí.
     
    18
    Prišla však chyba v rozohrávke, lopty sa zmocnil Stocker, ten prihral Schieberovi na ľavej strane, ktorý ľavačkou vypálil snáď milimetre vedľa ľavej tyče.
     
    17
    Hostia dlho pri lopte nezostali, tá sa rýchlo nalepila na kopačky hráčov v červenom, ktorí si ju však vymieňajú len na svojej vlastnej polovici ihriska.
     
    16
    V obrannej činnosti na pravom krídle dobre zapracoval Pekarík, zastavil postup súpera a navyše vybojoval aj vhadzovanie.
     
    15
    Hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska, pokračuje sa v pomerne vysokom tempe, zatiaľ však bez väčších príležitostí.
     
    14
    Snáď prvý raz v zápase sa k strele dostali hostia, jej autorom bol Beerens, jeho pokusu ale chýbala potrebná razancia i presnosť a tak bude rozohrávať domáci gólman.
     
    13
    Berlínu na ihrisko vybehol pomôcť už aj ošetrený Schieber, počet hráčov sa tak na ihrisku opäť vyrovnal.
     
    12
    Hra pokračuje ďalej, loptu majú viac na svojich kopačkách domáci hráči, svojho súpera zatiaľ v podstate do ničoho nepustili, no ani oni sami nevedia svoju aktivitu pretaviť v gól.
     
    11
    V hre sa stále nepokračuje, Schieber je celý od krvi, bude potrebovať ošetrenie lekárov. Hráč hostí už putuje za postrannú čiaru.
     
    10
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Schieber, ramenom mu k tomu dopomohol Jara. Žltá karta to nebude, no hlavný rozhodca obrancu ráne napomína.
     
    9
    Center k vzdialenejšej žrdi skončil iba na hlave jedného z hráčov v modrom. Ten následne loptu ďalekým odkopom poslal do bezpečia.
     
    8
    Takmer pri pravej rohovej zástavke o loptu bojoval Okazaki, toho nedovolene opäť k zemi poslal Plattenhardt. Nasledovať tak bude ďalší priamy kop pre Mainz.
     
    7
    Na pravom krídle si na loptu nabiehal Brosinski, čisto ho zastavil Plattenhardt, hráči sa však v súboji ešte zrazili kolenami, ani na jednej zo strán to ale vážne nebude.
     
    6
    Domáci hráči síce opäť rýchlo získali loptu, no boli postupne vytlačení až k hranici svojej vlastnej šestnástky.
     
    5
    Domáci hráči si vymieňali loptu na súperovej polovici následne si ale Brosinski nedal pozor a v útoku fauloval Schulza.
     
    4
    Prudký center stroskotal na obrannom múre červených dresov, naopak domáci tím okamžite vyrážal do kontry, ktorú za cenu žltej karty zastavil Skjelbred.
     
    4
    Hra sa presunula na opačnú stranu ihriska, tam bude po faule zahrávať priamy kop Hertha Berlín, avšak z oveľa väčšej vzdialenosti ako pred chvíľou súper.
     
    3
    Prudkú strela skončila na prsiach brankára Krafta, ten ju síce len vyrazil pred seba, následne už loptu do bezpečia upratali jeho spoluhráči.
     
    2
    Hneď na úvod si vypracoval Okazaki dobrú pozíciu na strelu, no ešte pred ňou prišiel faul Plattenhardta, Mainz tak získava hneď na úvod stretnutia priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    1
    Na prvý polčas domáci tím nastúpil v tradičnej červeno-bielej kombinácii, zatiaľ čo hostia budú hrať v modro-bielych pruhovaných dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Karius – Bengtsson, Jara, Bell, Brosinski – Geis, Baumgartlinger – Clemens, Malli, De Blasis – Okazaki
    Náhradníci: Kapino – Allagui, Ja-Cheol Koo, Soto, Díaz, Castillo, Bungert

    Hertha BSC: Kraft – Plattenhardt, Lustenberger, Brooks, Pekarík – Skjelbred – Schulz, Hegeler, Stocker, Beerens – Schieber
    Náhradníci: Jarstein – Hosogai, N'Djeng, Ronny, Niemeyer, Haraguchi, Wagner

    Rozhodca: Aytekin – Brand, Achmüller.
     
    História vzájomných zápasov:

    Hertha BSC 1-3 Mainz
    Mainz 1-1 Hertha BSC
    Hertha BSC 3-1 Mainz
    Mainz 1-3 Hertha BSC
    Hertha BSC 0-0 Mainz
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 20. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú 1. FSV Mainz 05 a Hertha BSC.

    1. FSV Mainz 05

    Mainzu táto sezóna stále nevychádza podľa predstáv, s 22 bodmi mu momentálne patrí až 12. miesto v tabuľke. O jeden bod viac majú Kolín a Brémy, na Frankfurt stráca Mainz dva body. Naopak, dva body na tento tím stráca Hamburg, ktorý má na svojom konte 20 bodov. V posledných piatich kolách to Mainzu príliš nešlo, z piatich zápasov získal dohromady 6 bodov. Bolo to za tri remízy (proti Stuttgartu, Kolínu a Hannoveru) a jedno vysoké víťazstvo proti Padebornu, keď Mainz na svojom trávniku zvíťazil presvedčivo 5:0. Zvyšný ťažký zápas proti Bayernu Mníchov skončil prehrou Mainzu 1:2. Dnes bude Mainz papierovým favoritom, tak uvidíme, či sa svojej úlohy hráči zhostia.

    Hertha BSC

    Dnešný tím hostí je na tom ešte horšie ako Mainz. S 18timi bodmi mu momentálne patrí až 17., teda predposledná priečka v tabuľke. Horšie na tom je už iba trápiaci sa Dortmund, ktorý zažíva naozaj katastrofálnu sezónu. Naopak, rovnaký počet bodov, no lepšie skóre ako Hertha majú Stuttgart a Freiburg. Štrnásty Padeborn má na svojom konte 19. bodov. Je vidieť, že rozdiely medzi tímami v tejto časti tabuľky sú naozaj minimálne a tak sa Berlínu určite zídu všetky body, ktoré získa. Hráči však budú musieť poriadne zabrať, nakoľko ťahajú trojzápasovú šnúru bez víťazstva, v ktorej dokonca ani len raz neskórovali. V posledných troch zápasoch postupne podľahli Hoffenheimu, Brémam a Leverkusenu. Body z posledných piatich kôl si zapísali iba pri víťazstve nad Dortmundom a za remízu s Frankfurtom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 35. Hegeler (pen.), 43. Beerens

    Karty:   42. Jara (MAI), 83. Baumgartlinger (MAI) – 4. Skjelbred (HER), 55. Lustenberger (HER), 56. Schieber (HER), 85. Schulz (HER)   59. Lustenberger (HER)   32. Karius (MAI)


    1. FSV Mainz 05: Karius – Bengtsson, Jara, Bell, Brosinski – Geis, Baumgartlinger – Clemens, Malli, De Blasis – Okazaki
    Náhradníci: Kapino – Allagui, Ja-Cheol Koo, Soto, Díaz, Castillo, Bungert

    Hertha BSC: Kraft – Plattenhardt, Lustenberger, Brooks, Pekarík – Skjelbred – Schulz, Hegeler, Stocker, Beerens – Schieber
    Náhradníci: Jarstein – Hosogai, N'Djeng, Ronny, Niemeyer, Haraguchi, Wagner

    Rozhodca: Aytekin – Brand, Achmüller