Wolfsburg – Hoffenheim 3:0 (kon.) | Mainz – Hertha 0:2 (kon.) | Freiburg – Dortmund 0:3 (kon.)
Stuttgart – Bayern 0:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Paderborn 0:0 (kon.) | Hamburger – Hannover 2:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
3:0 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 07.02.2015, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi VfL Wolfsburg a TSG 1899 Hoffenheim.

    WfL Wolfsburg

    Klub z mesta presláveného automobilkou Volkswagen zažíva skvelú sezónu. V tabuľke nemeckej Bundesligy je na druhom mieste s 8 bodovou stratou na vedúci Bayern Mníchov. V doterajších 19 zápasoch nazbierali hráči Wolfsburgu 38 bodov, a to za 11 výhier a 5 remíz. Nestáva sa často aby Wolfsburg hral v Lige majstrov, ale budúcu sezónu sa v nej takmer s istotou objaví. Naopak terajší účastníci Schalke 04 či Bayer Leverkusen musia o účasť v najprestížnejšej európskej súťaži ešte bojovať. V posledných piatich zápasoch to domácim nešlo príliš ideálne, a získali len dve výhry a tri remízy. Môže ich to mrzieť najmä preto, že aj líder z Mníchova zaváhal, a tak mohli náskok na čelo tabuľky poriadne znížiť. V poslednom zápase remizovali na ihrisku Eintrachtu Frankfurt 1-1.

    TSG 1899 Hoffenheim

    Hosťom z Hoffenheimu sa síce nedarí tak dobre ako Wolfsburgu, siedme miesto v tabuľke je však rozhodne dobrým výsledkom. V doterajšom priebehu získali hráči Hoffenheimu 36 bodov, a to za 7 výhier a 5 remíz. V posledných piatich zápasoch dva krát zvíťazili a tri krát prehrali. V poslednom zápase nestačili na Werder Brémy a na domácom štadióne prehrali tesne 1-2.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Volkswagen Arena vo Wolfsburgu, ktorý má kapacitu 30 000 divákov.

     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: D.Benaglio- Naldo, R.Knoche, R.Rodriguez, D.Caligiuri, Vieirinha, K.De Bruyne, L.Gustavo, M.Arnold, B.Dost, A.Schürrle

    Náhradníci: M.Grün, M.Schäfer, S.Jung, A.Hunt, Ch.Träsch, J.Giilavogui, N.Bendtner

    TSG 1899 Hoffenheim: O.Baumann, A.Beck, E.Bičakčić, J.Su Kim, E.Polanski, R.Firmino, T.Strobl, T.Elyonoussi, P.Schwegler, N.Amiri, K.Volland

    Náhradníci: J.Grahl, D.Abraham, S.Zuber, S.Slaihović, K.Herdling, A.Modeste, A.Szalai

    Rozhodca: Jochen Drees- M.Häcker, J.Seidel.
     
    Hráči oboch tímov už prichádzajú na hraciu plochu. O malú chvíľu sa začne zápas nemeckej Bundesligy medzi VfL Wolfsburg a TSG 1899 Hoffenheim.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas vo Wolfsburgu sa začal. Domáci nastúpili v tradičných zelených dresoch a hostia z Hoffenheimu v modrých.
     
    2
    Ako prví majú loptu domáci a snažia sa založiť útočnú akciu. Tú prerušil prvý faulom v zápase Su Kim.
     
    3
    Po strate lopty domácich išli dopredu hostia ale tí sa príliš ďaleko nedostali, pretože Amiri sa dopustil útočného faulu. Dopredu tak idú znova domáci.
     
    3
    VfL Wolfsburg dal gól! Prvá šanca zápasu prináša aj prvý gól ! To sa často nevidí. BAS DOST si našiel v 16ke Hoffenheimu voľné miesto, a prihrávku z pravej strany premenil na úvodný gól zápasu.
    DOST - 1:0
     
    4
    Hostia sa snažia otriasť a čo najskôr vyrovnať ale smerom dopredu im to zatiaľ príliš nejde.
     
    5
    Arnold skúsil strelu z 20 metrov ale lopta smerovala presne do stredu brány kde stále pripravený Baumann.
     
    6
    Na druhej strane pokus o vysunutie Vollanda, ale ten stál v ofsajde a tak sa akcia Hoffenheimu končí.
     
    7
    Tak úvodný rýchly gól určite pomohol domácim, je to však začiatok zápasu a tak ťažko povedať ako sa to nakoniec vyvinie. Teraz skúšal preniknúť do 16ky domácich Amiri ale jeho pokus vôbec nevyšiel.
     
    8
    Máme za sebou 8 minút zápasu a Benaglio v domácej bráne nemal prakticky žiadnu prácu. Volland skúsil peknú strelu z 20 metrov ale lopta letela 2 metre vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    9
    Tempo zápasu nie je príliš vysoké ale nie je to ani nuda. Hostia sa snažia vyrovnať ale zatiaľ sú absolútne bez šance. Firmino sa snažil získať loptu ale pri tom fauloval a tak majú priamy kop domáci.
     
    10
    Ani Wolfsburg nepredvádza najkrajší futbal. Skúša to nakopávanými loptami, tie však končia na pozornej obrane Hoffenheimu.
     
    11
    Loptu majú domáci a pomaličky sa presúvajú na útočnú polovicu. Hostia pred vlastnou 16kou čakajú čo Wolfsburg vymyslí.
     
    12
    Pekná akcia domácich a Strobl si dal takmer vlastný gól v snahe odkopnúť nebezpečnú loptu smerujúcu do 16ky Hoffenheimu. Lopta letela tesne vedľa brány a domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    13
    Na druhej strane faulovali domáci a Hoffenheim zahrával priamy kop. Ten ale nedopadol podľa predstáv, a ani následné akcie nevyšli.
     
    14
    Hostia to v útoku skúšajú čoraz častejšie a po faule De Bruyneho budú zahrávať priamy kop.
     
    15
    Schwegler skúsil center do 16ky, ktorý ale spoľahlivo chytá domáci brankár Benaglio. Wolfsburg skúsil rýchly protiútok ale hostia sa dokázali rýchlo presunúť.
     
    16
    Obrovská šanca domácich ! Obranca Hoffenhemiu zachraňoval po tom ako si Schurrle obišiel brankára Baumanna, a následne bola pred ním prázdna brána.
     
    18
    Loptu majú domáci, ktorí sú na vlastnej polovici napádaní hráčmi Hoffenhemiu, a tak ich rozohrávka nie je najľahšia. Zápas je veľmi vyrovnaný aj keď domáci majú predsa len väčšie šance.
     
    19
    Wolfsburg sa do útoku príliš neponáhľa a po tom ako Vieirinha nestihol prudkú prihrávku aj stráca loptu. Hostia si ju ale príliš dlho neužili.
     
    20
    Znova lopta na domácich kopačkách, pred 16kou Hoffenheimu je ale obranný val hráčov v modrých dresoch.
     
    21
    Vieirinha skúsil center do pokutového územia Hoffenheimu, tam ale stál pozorný Baumann a loptu má vo svojich rukaviciach.
     
    22
    V posledných minútach majú domáci loptu takmer stále na svojich kopačkách ale smerom dopredu toho veľa nevymysleli. Hostia dobre bránia a čakajú na chyby Wolfsburgu.
     
    23
    Vieirinha fauloval a loptu majú konečne aj hráči Hoffenheimu. Tí sa ju snažia podržať na vlastnej polovici.
     
    24
    Na vlastnej polovici si prihrávali pomerne presne, pokus o vysunutie útočníkov ale hosťom vôbec nevyšiel a o loptu už prišli. Máme za sebou polovicu prvého polčasu a zdá sa, že domáci sú dnes lepším tímom.
     
    25
    Elyounoussi skúsil center do 16ky Wolfsburgu, loptu ale chytá brankár Benaglio. Na druhej strane faul Firmina a priamy kop pre domácich.
     
    26
    Baumann si poradil s loptou, ktorá letela do jeho pokutového územia a už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    28
    VfL Wolfsburg dal gól! Tak toto bola paráda v podaní domáceho tímu. Hostia nevedeli kde skôr skočiť vo svojej 16ke a najprv sa triaslo brvno Baumannovej brány a z následnej odrazenej lopty namieril do siete KEVIN DE BRUYNE. Zaslúžený druhý gól v sieti Hoffenheimu.
    De BRUYNE - 2:0
     
    30
    Hostia musia pridať, pretože dnes nemajú najlepší deň. Teraz majú loptu na vlastnej polovici a pomaly začínajú novú akciu.
     
    31
    Wolfsburg stiahnutý na vlastnej polovici odkopáva loptu za postrannú čiaru a hostia sa nevedia presadiť. Elyounoussi skúsil strelu z 25 metrov ale lopta šla vedľa domácej brány.
     
    32
    Schwegler fauloval a domáci majú znova loptu. Posledné minúty sú v réžii Wolfsburgu a hostia sa nevedia dostať do šancí.
     
    33
    Gustavo je na trávniku a hlavný rozhodca píska faul. Previnil sa Schwegler a domáci budú zahrávať priamy kop na vlastnej polovici.
     
    34
    Volland skúsil strelu z 20 metrov a nebolo to zlé riešenie. Lopta letela tesne vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    35
    Množia sa malé fauly, ktoré zbytočne prerušujú inak plynulú hru. Schwegler skúsil strelu z veľkej diaľky ale lopta letela veľmi ďaleko od brány.
     
    36
    Firmino fauloval Rodrigueza a končí sa tak ďalšia akcia Hoffenheimu. Hostia pôsobia v útoku dosť zmätene a nevyzerá to na rýchly obrat skóre.
     
    38
    Rodriguez centroval do 16ky Hoffenheimu ale lopta nenašla žiadneho hráča v zelenom drese. Domáci si pokojne držia svoj náskok a hosťom prakticky nič nedovolia.
     
    39
    Znova majú loptu domáci a pokojne si ju prihrávajú na vlastnej polovici. Hoffenheim sa ju snaží získať, ale dnes im to jednoducho nejde.
     
    40
    Caligiuri získal loptu na polovici Hoffenheimu a domáci môžu niečo vymyslieť.
     
    40
    André Schürrle fauloval hráča Hoffenheimu a vidí prvú žltú kartu v dnešnom zápase.
     
    42
    Teraz si oba tímy nevedia dlhšie podržať loptu a hra stráca tempo. Hostia sú však nútení tlačiť sa dopredu. Domáci si zatiaľ držia čisté konto.
     
    43
    Volland si v 16ke Wolfsburgu neporadil a Benaglio odkopáva loptu od svojej brány.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvého polčasu. V útoku sú domáci, ktorí by ešte radi pridali jeden gól.
     
    45
    Rodriguez fauloval Amiriho, ktorý ostáva ležať na trávniku. Bol to taký ,,karate,, zákrok a žltú kartu by si rozhodne zaslúžil. Hlavný rozhodca to však posúdil inak a obišlo sa to bez kartového napomínania.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou 45 minút vo Wolfsburgu, ktoré patrili domácim hráčom. Tí zaslúžene vyhrávajú 2-0 po góloch Dosta a De Bruyneho. Hostia dnes nemajú svoj deň, a v útoku takmer nič nevymysleli. Naopak domácim sa darí, a ak sa nič výnimočné nestane, dnešný zápas zrejme bez problémov vyhrajú. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne už o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie hostí. Odchádza Elyounoussi a nahradí ho Zuber.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu veľká šanca Hoffenheimu, ktorá ale gólom neskončila. Loptu už majú domáci a idú dopredu.
     
    48
    Lopta stále na kopačkách hráčov Wolfsburgu. Tí majú pohodlný dvojgólový náskok a hostia sa musia poriadne snažiť aby ešte zdramatizovali dnešný zápas.
     
    49
    Faul domácich v strede ihriska a lopta pre Hoffenheim. Hostia však dlho s loptou nevydržali a Su Kim ju stráca.
     
    50
    Pokojný úvod druhého polčasu prináša snahu Hoffenheimu, ktorá sa ale zatiaľ nepretavila do šancí či gólov. Amiri stratil loptu pre postrannej čiare a domáci sa oslobodzujú.
     
    51
    Polanski fauloval hráča Wolfsburgu a vidí žltú kartu.
     
    52
    Do 16ky Hoffenheimu letel dobrý center, obrana hostí si ale s touto situáciou dokázala poradiť.
     
    53
    Volland fauloval v strede ihriska a hostia budú zahrávať priamy kop.
     
    54
    Beck sa zrazil hlavou s Schurrlem a hráč Wolfsburgu ostáva otrasený ležať na trávniku.
     
    55
    Schurrle bude v poriadku a hra pokračuje ďalej. Loptu majú hostia a idú dopredu.
     
    56
    Arnold fauluje v strede poľa a hostia majú znova loptu. Domáci nepúšťajú hostí pred svoju 16ku a tí sú z toho už trochu zúfalí.
     
    57
    Pekný pokus Caligiuriho, ktorý sa dostal do 16ky Hoffenheimu a vystrelil z ľavej strany, ale jeho pokus míňa bránu Hoffenheimu.
     
    58
    Wolfsburg kontroluje loptu a hostia sa k nej nevedia dostať.
     
    59
    Volland padá v pokutovom území Wolfsburgu a všetci sa pozerajú na hlavného rozhodcu, ten ale penaltu nenariadil. Loptu majú znova domáci a idú dopredu.
     
    60
    Do konca zápasu ostáva pol hodina hry a nič nenasvedčuje tomu, že by mali hostia vyrovnať, alebo dokonca otočiť skóre. Réžia nám ukazuje spomalený záber údajného faulu na Vollanda, ktorý ale v žiadnom prípade nebol.
     
    61
    Caligiuri fauloval v útoku a loptu majú hráči Hoffenheimu.
     
    62
    Spomínaný Volland posielal do pokutového územia domácich prihrávku, ktorá ale nenašla svojho adresáta. Na zemi leží De Bruyne, ktorý sa zranil pri hlavičkovom súboji.
     
    63
    Zvláštna situácia na lavičke Hoffenheimu. Modeste už stál pri čiare a štvrtý rozhodca mal na svetelnej tabuli čísla striedajúcich hráčov a tréneri hostí sa nakoniec rozhodli nestriedať.
     
    64
    Veľmi pokojný priebeh druhého polčasu. Loptu majú hostia, ktorí neúnavne skúšajú streliť aspoň jeden gól.
     
    65
    Tak predsa sa Modeste dostane na hraciu plochu. Z trávnika odchádza Schwegler.
     
    65
    Striedajú aj domáci. Z ihriska odchádza Caligiuri a nahradí ho Jung.
     
    67
    Domáci majú loptu na polovici Hoffenheimu a pokojne si ju prihrávajú bez úmyslu rýchlo ju poslať na svojich útočníkov. Hostia sa musia poponáhľať, pretože čas na vyrovnanie sa kráti.
     
    68
    Polanski fauloval v strede ihriska domáceho hráča a tribúny pískajú. Následne sa Dost dostal do dobrej pozície v 16ke Hoffenheimu ale lopty sa pri spracovaní dotkol rukou.
     
    69
    Obrovská šanca hostí a skvelý Benaglio. Firmino dostal loptu v 16ke domáceho tímu, a z 12 metrov vystrelil na bránu. Loptu skvele vyrazil Benaglio a domáci sa tak môžu tešiť z čistého konta.
     
    70
    Znova obrovská šanca Hoffenheimu. Nový muž na ihrisku Modeste dostal skvelú loptu do 16ky domácich a Benaglio vytiahol ďalší skvelý zákrok. Tak domáci brankár je teraz naozajstný hrdina zápasu. Hostia zahrávajú rohový kop.
     
    72
    Zaujímavá situácia na druhej strane. Domáci ukázali peknú akciu a po centri Schurrleho do 16ky si Su Kim takmer zrazil loptu do vlastnej siete. Domáci zahrávajú rohový kop.
     
    73
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Vieirinha a nahradí ho Guilavogui.
     
    74
    Firmino si neporadil pred 16kou Wolfsburgu a bude sa kopať od brány Benaglia. Domáci smerujú za víťazstvom v dnešnom zápase a musia za to poďakovať aj svojmu brankárovi, ktorý dnes chytil naozaj obrovské šance Hoffenheimu.
     
    75
    De Bruyne fauloval a hostia budú zahrávať priamy kop.
     
    76
    Hostia to neurobili vôbec dobre a Benaglio nemal žiadnu prácu. Hoffenheim sa ale neprestáva snažiť a stále skúša šťastie v útoku.
     
    77
    Nový hráč na ihrisku Guilavogui si počínal nedovolene a je z toho priamy kop pre hostí.
     
    77
    Z priameho kopu sa šanca nezrodila ale hostia si ešte skúsia rohový kop.
     
    78
    Guilavogui sa dopustil ďalšieho faulu a znova sa bude kopať priamy kop. Je to asi 25 metrov od brány Wolfsburgu a hostia cítia šancu na zmenu skóre.
     
    79
    Benaglio je dnes istota v domácej bráne. Aj so strelou z priameho kopu si skvele poradil a domáci si držia čisté konto.
     
    80
    Ďalší faul Guilavoguioho už bez žltej karty neostal.
     
    81
    Na druhej strane prenikal do 16ky De Bruyne a obrancovia Hoffenheimu ho zastavili v poslednej chvíli. Loptu majú znova domáci a idú dopredu.
     
    82
    Wolfsburg v útoku nič nevymyslel a tak idú dopredu hostia. Modeste si ale v 16ke Wolfsburgu neporadil. Tak sledujeme seriál zahodených šancí na oboch stranách.
     
    83
    Zápas pomaličky končí a hostia sa neúspešne pokúšajú streliť aspoň jeden gól. Domáci dnes hrajú dobre a aj v bráne majú veľkú oporu.
     
    84
    VfL Wolfsburg dal gól! Hostia stratili loptu pri rozohrávke, KEVIN DE BRUYNE si ju potiahol až do 16ky a nechytateľnou bombou dáva tretí gól domácich. Skvelý zápas pre Wolfsburg.
    De BRUYNE - 3:0
     
    86
    Wolfsburg dnes jasne dominuje a tento tretí krásny gól to len potvrdil. Hostia sa nedokázali presadiť a v závere zápasu už len faulujú domácich hráčov.
     
    87
    Striedanie domácich. Odchádza hrdina zápasu De Bruyne a nahradí ho Schäfer.
     
    88
    Hostia sa už vôbec nevedia dostať k lopte a domáci dokonale kontrolujú hru. Pomaly si prihrávajú na vlastnej polovici a smerujú za jasným víťazstvom.
     
    89
    Domáci majú loptu stále na svojich kopačkách a Hoffenheim už zdá sa úplne rezignoval.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. Domáci stratili loptu v útoku a Hoffenheim ešte vyráža do rýchleho protiútoku.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu vo Wolfsburgu. Hlavný rozhodca Jochen Drees trochu zvláštne nenadstavil v druhom polčase ani minútu, a tak sa môžu po 90 minútach domáci radovať z víťazstva. Zápas mal jasný priebeh od úplného úvodu, keď dal v 3. minúte gól Dost. Domáci boli lepším tímom a hoci mal Hoffenheim niekoľko dobrých príležitostí, tie zneškodnil skvelý Benaglio a tak ostávajú 3 body doma.
    To je na dnes odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný večer. (17:20:26)

    Patrik Saloky

    Góly: 3. Dost, 28. De Bruyne, 84. De Bruyne

    Karty:   40. Schürrle (WOF), 80. Guilavogui (WOF) – 51. Polanski (HOF)


    VfL Wolfsburg: D.Benaglio- Naldo, R.Knoche, R.Rodriguez, D.Caligiuri, Vieirinha, K.De Bruyne, L.Gustavo, M.Arnold, B.Dost, A.Schürrle
    Náhradníci: M.Grün, M.Schäfer, S.Jung, A.Hunt, Ch.Träsch, J.Giilavogui, N.Bendtner

    TSG 1899 Hoffenheim: O.Baumann, A.Beck, E.Bičakčić, J.Su Kim, E.Polanski, R.Firmino, T.Strobl, T.Elyonoussi, P.Schwegler, N.Amiri, K.Volland
    Náhradníci: J.Grahl, D.Abraham, S.Zuber, S.Slaihović, K.Herdling, A.Modeste, A.Szalai

    Rozhodca: Jochen Drees- M.Häcker, J.Seidel