Třinec – Liberec 2:1 (kon.) | Slavia – Sparta Praha 4:9 (kon.) | Zlín – Vítkovice 5:2 (kon.)
Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.) | Hradec Králové – K. Vary 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 6:3 (kon.)
Kometa Brno – Litvínov 2:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
cz Nedeľa 01.02.2015, 17:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Zdeněk ČÁP - 3:1

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    59:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Hradec rozhoduje střelou do prázdné brány v oslabení čtyř proti šesti, a kdo jiný se mohl trefit než ZDENĚK ČÁP. Pro mladého obránce vybojoval puk Tomáš Mertl a Čáp se hned ve svém prvním letošním startu za Mountfield raduje z gólu z vlastní třetiny, který je navíc jeho premiérovým v extralize – 3:1! Bez asistence.
     
    59:45
    Několik hráčů nedostrkalo puk za Kacetla, chybělo málo!
     
    59:17
    Hosté už nemají volný time-out, a tak rovnou odvolávají Závorku a jdou hrát v šesti proti čtyřem!
     
    59:17
    Hosté mají obrovskou šanci vyrovnat! Martin Pláněk (HKR) putuje na trestnou lavici za sekání a domácí se budou bránit v oslabení.
     
    57:24
    Dnešní utkání sleduje 4323 diváků.
    Radek DUDA - 2:1

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    57:00
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je to tady, Vary střílejí kontaktní gól a závěr zápasu bude ještě pořádně dramatický! Na pravém kruhu se odraženého puku chopil kapitán RADEK DUDA, jenž s ním vykroužil kousek k hrazení, aby se obloukem vrátil zpátky do střelecké pozice a parádní dělovkou k bližší tyči rozvlnil hradeckou síť – 2:1! Asistence: Tomáš Harant.
     
    56:05
    Sebastian Gorčík si v souboji u hrazení ještě po přerušení vybral Jiřího Vašíčka, což tedy rozhodně nebyla dobrá volba. Oba kohouti si vyměnili jen pár drobných postrčení a oba si vysloužili menší trest za hrubost.
     
    53:52
    Forčekující Dávid Skokan vykroužil až do šance, ale na zakončení už neměl dost místa. Pak ho tvrdým, ale čistým zákrokem tělem odstavil Radek Duda. Tohle bylo jasně v rámci pravidel.
     
    52:53
    Ale zůstalo jen u pokusu, který skončil ještě někde ve středním pásmu. Po poslední komerční pauze půjdou hosté na přesilovku naděje – Tomáš Knotek (HKR) pyká za hákování.
     
    49:20
    Samozřejmě ještě není konec, zdaleka není konec! Kotouč se zajímavě odrážel před Kacetlem, kde číhal Martin Bartek a o chvíli později i neústupný Michal Vachovec. Domácí gólman musí podržet svůj tým.
     
    46:40
    Hodně nepříjemný moment pro Jekabse Redlihse! Dávid Skokan ho zblízka ošklivě napálil pukem do obličeje, ale karlovarský borec po chvilce odchází na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    46:29
    Tomáš Knotek v jasné možnosti neprostřelil výborného Závorku! Následně se v brankovišti strhla mela, ve které hrál hlavní roli Radek Duda, nicméně rozhodčí nakonec vylučovat nebudou. Teď už stadion pěje chorály na Dudovu adresu.
     
    45:48
    Ou! Václav Skuhravý (KVA) u mantinelu ošklivým zákrokem na hlavu sundal Jaroslava Kudrnu, který odchází na střídačku hodně otřesený. Hostující útočník může být rád, že je z toho jen trest na 2 plus 10 minut.
     
    45:48
    V gólové šanci neuspěl ani na druhé straně Tomáš Mertl, na poslední chvíli zasáhla hostující hokejka!
     
    45:09
    Teď už je v permanenci i Kacetl. Nejdřív vytáhl betonem střelu od modré čáry a pak vykouzlil skvělý zákrok vyrážečkou proti Balánovi do ochranné sítě! Zasáhl tak jemně, že rozhodčí chtěl vykázat hru do středního pásma, ale brankář se přiznal.
     
    44:19
    Hradec Králové má po návratu z kabin zcela jasnou převahu, teď ji mohl korunovat po rychlém vpádu Petr Beránek. Nevím, zda jeho střelu na bližší růžek Závorka nelízl, každopádně puk zamířil těsně vedle.
     
    42:31
    Jaroslav Kudrna při svém průniku středem hřiště vymotal hned tři soupeře a potom nabídl puk před prázdnou klec Šimánkovi. Tomu ale střelu na poslední chvíli vypíchl dojíždějící bek.
     
    39:31
    Dietz se zapojil do hry a podpořil hradecký útok, který naopak přibrzdil nedovoleným bráněním Stanislav Balán (KVA). Takže na přesilovku jde pro změnu domácí výběr.
     
    38:37
    Radek Duda dostal z dorážky kotouč do sítě a rozhodčí ukázali na znamení gólu. To se ale domácím vůbec nelíbilo, protože Kacetlovi znemožnil zákrok Martin Bartek, který stál v brankovišti. Po dlouhých diskusích nakonec sudí gól odvolali a stav zůstává 2:0!
     
    37:38
    Bartekovi střela z vynikající pozice nesedla a domácí vyhazují.
     
    37:22
    Karlovarská střídačka si vybírá oddechový čas. Tady se může lámat zápas!
     
    37:22
    Radek Duda si zkušeně podržel hokejku Stanislava Dietze (HKR), která ho k tomu trochu vybízela. Hradecký bek je vyloučen za hákování a hosté jdou hrát 52 sekund v pěti proti třem!
     
    36:14
    Hosté budou hrát 7 sekund dvojnásobné přesilovky, Jiří Vašíček (HKR) je potrestán za vysokou hůl. Jedno je jasné, Západočeši musí vyhrát buly.
     
    36:02
    A tak musí zasahovat na druhé straně Závorka, jenž s vypětím všech sil vytáhl parádní bombu Martina Pláňka!
     
    34:22
    Tvrdík s Koptou se hodně důrazně starali o hokejku Martina Barteka, která mu vypadla z rukavic rozhodně ne vlastní vinou. A je z toho menší trest za sekání pro juniora Ondřeje Koptu (HKR).
     
    33:48
    Hradecká kombinace po ose Červený – Skokan – Knotek zavedla puk až do velké šance mezi kruhy. Tomáš Knotek však musel skákavý kotouč chviličku zpracovávat, a to už proti němu vyrazil blokující protivník.
     
    29:43
    Zblokovaný kotouč od Dietze se šoural mezi Závorkou a Dejem, který na něj před odkrytým koutem branky těsně nedosáhl.
     
    28:27
    Odměnou pro domácí, kteří už jsou kompletní, je vlastní přesilovka. David Hruška (KVA) pyká za podražení.
     
    28:04
    Tak to je neuvěřitelné! Vojtěch Tomeček se už chystal zasunout puk do prázdné brány, ale Jiří Vašíček ho v poslední chvíli neskutečně vysekl mimo! Jak tohle může NEBÝT gól?!?
     
    26:25
    Hradecký kotel vytáhl obrovský transparent jako blahopřání malému Simonu Frühaufovi, který právě dneska slaví první narozeniny. Peter Frühauf, který bojuje s rakovinou, jim i se svým synkem ze skyboxu poděkoval!
     
    26:21
    Nicméně pohyb druhého útoku hostů vede k přesilovce. Tomáš Pospíšil (HKR) zastavil Davida Hrušku podražením.
     
    25:52
    Ale hosté nechtějí hrát druhé housle. S Bahenským si ještě domácí bek poradil, ale pak už měl velkou šanci Koblasa. Nevím, zda Kacetl jeho střelu nemusel vytáhnout.
     
    24:51
    No tohle, hradecká čtvrtá lajna si se soupeřem dělala prakticky co chtěla! Ondřej Kopta po nahrávce Beránka odmítl svůj první kariérní gól, skvěle zasahuje Závorka.
     
    23:17
    Také hradecký stadion cítí povzbuzení, do velké šance se hned vzápětí hnal Tomáš Pospíšil. V krkolomné pozici však přestřelil.
    Karel PLÁŠIL - 2:0

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    22:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale tohle byla exkluzivní rána! Domácí hokejisté obrovskou šancí nepohrdli a v dvojnásobné přesilovce odskakují. Do přihrávky Martina Pláňka se opřel KAREL PLÁŠIL a trefil se přesně ke druhé tyčce, střílí tak svůj první gól letošní sezóny – 2:0! Asistence: Martin Pláněk, Jiří Šimánek.
     
    21:38
    No a pozor, Hradec jde hrát 1:42 pět na tři! Tomáš Micka (KVA) je dalším hříšníkem, zahákoval Karla Plášila. To je pro domácí obrovská možnost.
     
    21:20
    Tak tohle bylo dost hrubé. Jekabs Redlihs (KVA) přišpendlil Tomáše Pospíšila k hrazení a odchází na trestnou se dvěma minutami. Pátá výhoda pro Mountield.
    Petr BERÁNEK - 1:0

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    17:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    No, tak to je pro hosty docela krutý úder! Nemyslím na základě obrazu hry, domácí totiž mají od začátku velkou územní převahu, ale kvůli chybě v rozehrávce. Byl to tuším Michal Vachovec, kdo ukázkově namazal PETRU BERÁNKOVI, jehož přesný švih z pravého kruhu zamířil přesně do druhého růžku branky – 1:0! Bez asistence.
     
    16:55
    Teď už přišel hodně těžký zákrok karlovarského strážce! Švihovku Zdeňka Čápa mu zakrylo klubko hráčů a velmi nejistě se koukal za sebe, jestli mu puk nevyjel z výstroje. Naštěstí pro hosty nevyjel!
     
    15:32
    Ondřej Kacetl už dobře ví, že v přesilovce svého týmu musí zůstat pozorný. Teď ho parádní jedovkou prověřil Václav Skuhravý.
     
    14:35
    Petr Koblasa (KVA) – 2 minuty za držení protihráče. Přesilovka číslo čtyři pro Hradec.
     
    12:41
    Na modré se z první opřel do puku Jank. Závorka měl ale dobrý výhled a Knotek se po dorážce o kousek nenatáhl.
     
    10:59
    A je tady třetí přesilovka pro Hradec Králové. Radek Duda (KVA) si odpyká menší trest za sekání.
     
    10:51
    Další přečíslení, tentokrát tři na dva a gólová možnost tentokrát pro Martina Barteka. Kacetl ale jeho střelu na druhou tyčku vytáhl!
     
    08:57
    Po hradeckém zaváhání na modré ujeli v oslabení David Hruška se Stanislavem Balánem, druhý jmenovaný byl před Kacetlem úplně sám. Nezakončil ale přesně a Kacetl puk nepustil za záda!
     
    07:42
    Nejtrestanější hráč soutěže Václav Skuhravý (KVA) nedovoleně zastavil Zdeňka Čápa, početní výhodu si tak znovu vyzkouší domácí. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    06:55
    Tak přece! Kacetl musel likvidovat výbornou ránu Redlihse, před dorážkou ho uchránil spoluhráč.
     
    04:54
    Za hradeckou klecí sváděli souboj Vojtěch Tomeček s Jiřím Vašíčkem (HKR), a právě druhý jmenovaný putuje na trestnou za držení hole. Takže i hosté si vyzkoušejí první přesilovku.
     
    03:27
    Po odražené střele od modré se jako první natáhl Ondřej Kopta. Kotouč byl možná ještě trochu tečovaný a karlovarskou branku minul jen o kousek.
     
    01:59
    Mozek přesilovky, Tomáš Knotek, nyní vymyslel chytrou příhru na Bohumila Janka. Pro toho ale bylo příliš těžké poslat prudký kotouč do odkryté branky!
     
    01:23
    Tomáš Knotek se na modré položil do střely, kterou lehce dezorientovaný Závorka vyrazil se štěstím do vzduchu.
     
    00:55
    No a ještě před uplynutím první minuty je tady první faul. Dopustil se ho hostující Jekabs Redlihs (KVA), jeho hákování znamená přesilovku domácích.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 18. Beránek, 23. Plášil (Pláněk, Šimánek), 60. Čáp – 57. Duda (Harant)


    Mountfield HK: Kacetl (Kantor) – Dietz, Jank, Pláněk, Plášil, Čáp, Vašíček, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Knotek, Pospíšil – Skokan, Tvrdík, Červený – Kopta, Troliga, Beránek. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šmach, Šidlík – Bartek, Balán, Duda "C" – D. Hruška, Bahenský, Koblasa – V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec – Gorčík, Kverka, Micka. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodca: Šindler, Souček – Komárek, Ondráček.

    Diváci: 4323