NY Islanders – Boston 2:5 (kon.) | NY Rangers – Montreal 0:1 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 5:2 (kon.)
Tampa Bay – Detroit 5:1 (kon.) | Ottawa – Dallas 3:6 (kon.) | Florida – Columbus 3:2 (kon.)
Toronto – Arizona 1:3 (kon.) | St. Louis – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Calgary – Minnesota 0:1 (kon.)
Edmonton – Buffalo 3:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 6:3 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Detroit Red Wings
Piatok 30.01.2015, 01:30 • Tampa Bay Times Forum, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:49
    McCollum čaruje! Tyler Johnson sana seba môže právom hnevať. Ani na trikrát totiž brankára Wings neprekonal!
     
    51:57
    Obrovský tlak Detroitu hráči Red Wings nedokázali zúžitkovať. Opäť to bola lajna vedená Dacjukom a Tatarom. Obaja mali šance, pridal sa aj Helm, no nič z toho.
     
    48:15
    Poriadna skrumáž pred bránkou Detroitu, McCollum však všetko rieši s chladnou hlavou Angličana.
     
    Do tretej tretiny v bráne s Tomom McCollumom!
     
    38:49
    Dnes to je Bishopov zápas! Tomáš Tatar mohol byť druhým strelcom Detroitu v dnešnom zápase. Len to tak zahučalo. Strela z prvej a švihom len do lapačky. A to mieril Tomáš dobre – do ľavého horného rohu. Americkí komentátori v úžase – big save by Bishop!
    Mark BARBERIO - 5:1
     
    37:39
    Tampa Bay Lightning dávajú gól! Dnes to Mrázkovi nejde. 15 striel a 5 gólov. Buly, prihrávka na modrú a gól v podaní MARK BARBERIA! Asistencie:Andrej Šustr, Tyler Johnson.
    Cedric PAQUETTE - 4:1
     
    31:03
    Tampa Bay Lightning dávajú gól! Šiltovky na ľade, gól v oslabení a hetrik CEDRICA PAQUETTA! Zetterberg stratil puk, strelec hetriku si ho uchmatol , nakorčuľoval si na pravý kruh a strelou švihom napodobnil Abdelkadera na druhej strane. Mrázek ale taký istý nie je – 4:1. Bez asistencii.
     
    30:04
    Presilovka Bolts je na konci, Quincey bol tvrdo narazený na mantinel Callahanom – 2 minúty.
     
    28:31
    Abdelkader bol Barberiom vtlačený do Bishopa. To sa ale nesmie. Presilovka pre Tampu.
    Steven STAMKOS - 3:1
     
    24:18
    Tampa Bay Lightning dávajú gól! Dvakrát mu to nevyšlo, no ako sa hovorí. Do tretice všetko dobré. Prihrávka od modrej, STEVEN STAMKOS pripravený na strelu z ľavého kruhu. Príklep popod betóny – 3:1. Asistencie: Anton Stralman, Jonathan Drouin.
     
    23:30
    Andersson sa dobre uvoľnil za bránou, dokonca aj narobil problémy pred Bishopom, no potom zbytočne fauloval. Dve minúty a krušné chvíle za držanie.
     
    "It's glad to be back" – Som rád, že som späť. Takto reagoval Tomáš Jurčo v rozhovore počas prvej tretiny. Ani sa mu nečudujeme, veď vynechal až osem zápasov. Zápas proti Tampe si tak musí užívať.
    Cedric PAQUETTE - 2:1
     
    19:24
    Tampa Bay Lightning dávajú gól! Gól do šatne je veľmi nepríjemný. Strata puku v rohu, CEDRIC PAQUETTE využil nepozornosť hráčov v bielom a je z toho druhý dnešný gól. Zatiaľ jednoznačná hviezda zápasu! Asistencie: Jonathan Drouin, Alex Killorn.
     
    14:34
    Prečíslenie 2 na 0. Glendening posunul puk v strednom pásme na Sheahana, ktorý chcel prekonať Bishopa strelou švihom. Lapačka, semafor a jasné nie od Bishopa. Stav ostáva nezmenený.
     
    13:56
    Perfektná práca Tatara, ktorého nedokázali odzbrojiť až traja hráči Tampy! Škoda, že jeho prihrávka žiadneho adresáta nenašla.
    Darren HELM - 1:1
     
    11:59
    Detroit Red Wings dal gól!
    Tak tento gól bude určite považovaný za jeden z najkrajších gólov týždňa, ak nie mesiaca. DARREN HELM zachytil puk na zadnom mantineli, miešal si ho, vymiešal aj obrancov, pomaly, ale iste sa dostával pred bránu, kde medzi množstvom tiel našiel štrbinku a vymietol ľavý horný roh brány. Bishop sa nestíhal čudovať. Asistencie: Jonathan Ericsson, Pavel Dacjuk.
     
    10:56
    Na ľade vidieť už aj navrátilva v zostave Red Wings – Tomáša Jurča!
     
    05:43
    Samozrejme – vylúčenie na strane Tampy. Connoly na trestnej lavici.
     
    03:47
    Prvá príležitosť aj na strane Red Wings a kto bol pri nej? Áno, bol to Tomáš Tatar, ktorý v strednom pásme ukradol puk súperovi, posunul ho Dacjukovi, ten sa pohral s obranou, bekhendom vystrelil a Bishopovi narobil problémy. Betón bol na mieste aj pri Tatarovej dorážke.
    Cedric PAQUETTE - 1:0
     
    02:03
    Tampa Bay Lightning dávajú gól! Studená sprcha pre Detroit po tom, čo po strele od Killorna z dorážky prekonáva Petra Mrázka CEDRIC PAQUETTE. Táto príležitosť bola vôbec prvá v dnešnom zápase! Asistencie: Alex Killorn, Jason Garrison.
     
    Posledný vzájomný zápas vyhrala Tampa až po nájazdoch 4:3.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 3. Paquette (Killorn, Garrison), 20. Paquette (Drouin, Killorn), 25. Stamkos (Stralman, Drouin), 32. Paquette, 38. Barberio (Šustr, Johnson) – 12. Helm (Ericsson, Dacjuk)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Nabokov) – Hedman, Šustr, Stralman, Barberio, Nesterov, Garrison – Callahan, Stamkos, Filppula – Kučerov, Johnson, Palát – Drouin, Paquette, Killorn – Connolly, Boyle, Brown.
    Detroit Red Wings: Mrázek (McCollum) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Oullet, Smith – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Helm, Dacjuk, Tatar – Glendening, Sheahan, Weiss – Jurčo, Andersson, Miller.

    Rozhodca: Joannette, St. Laurent – Amell, Grandt