Barys – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:0 (kon.) | Čerepovec – Riga 3:4 (kon.)
Jaroslavľ – Jugra Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 1:3 (kon.) | D. Moskva – Nižnekamsk 2:0 (kon.)
Helsinki – Novgorod 3:2 (kon.) | Viťaz – Čeljabinsk 4:2 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 4:2 (kon.)
HC Slovan – A. Mytišči 4:5 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
HC Sibir Novosibirsk
Štvrtok 22.01.2015, 14:00 • Dvorec sporta Kazachstan, Astana • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Predstavme si v krátkosti klub Barys Astana. Klub vznikol v roku 1999 a hrával v národnom šampionáte, kde sa mu podarilo zaznamenať trikrát druhé miesto. V sezóne 2007/2008 však odohral jeden ročník v ruskej najvyššej súťaži a v roku 2008 klub z hlavného mesta Kazachstanu vstúpil do KHL. Postupne v tejto súťaži zaujal celkové umiestnenia na pozíciách s číslami 16. , 14. , 14. , 10. a 11. miesto. V ostatnej sezóne sa Barys prebojoval do play-off súťaže a v prvom kole vyprevadil po sérii 4:0 na zápasy Avtomobilist Jekaterinburg, no v druhom kole nestačil na hráčov Salavat Julajev Ufa a po sérii 2:4 na zápasy sa zo súťaže porúčal.

    Kostru mužstva tvoria hráči zo šiestich krajín. Dres obliekajú okrem domácich Kazachov, ktorí tvoria aj časť národného mužstva, dvanásti hráči z Rukej federácie, traja hráči z Kanady, dvaja z USA, po jednom z Lotyšska a Slovenskej republiky – gólman Ján Laco. Domáce zápasy hráva Barys v hale s názvom Dvorec sporta „Kazachstan“, ktorý pojme 4.050 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Viktorovič Nazarov.

    Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V uplynulej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech.

    Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Fínska a dvomi zo Švédska, po jednom hráčovi má zastúpenie Bielorusko a Česká republika – Alexander Salák. Domáce zápasy hráva Sibir v Koncertno-športovom komplexe Sibir s kapacitou 7.384 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimirovič Skabelka.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Barys zo 48 zápasov 69 bodov, Sibir odohral o jeden zápas menej a získal celkom 92 bodov. V tabuľke formy zaznamenali hostia 12 bodov za 4 víťazstvá v v riadnom hracom čase, Barys má v tabuľke formy 9 bodov za 3 víťazstvá v riadnom hracom čase.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu určite napínavého a kvalitného hokeja. Dvorec sporta „Kazachstan“ bude hostiť hráčov Sibir Novosibirsk Sibir Novosibirsk, aj z tohto zápasu Vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Barys Astana:

    Poluektov (Malgin) – Lundin, Dallman, M. Semionov, Savčenko, Bartulis, Blochin, Ryspajev, Poliščuk – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Rudenko, Antropov, Starčenko – Žajlauov, Gavrilin, Puškariov – Michajlis, Kvaša, Romanov

    HK Sibir Novosibirsk:

    Salák (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Mamašev, Ožiganov, Ignatovič, Gimajev, Menšikov, Verešagin – Enlund, Koskiranta, Kugryšev – Kopejkin (C), Ullström, Šalunov – Šumakov, Gubin, Sannikov – Butuzov, Bobrov, Vorošilo

    Rozhodca:

    Bukin, Komarov – Ivanov, Nesterov.
     
    Príjemné popoludnie pri sledovaní nášho on-line prenosu z Kazachstanu, o štvrťhodinku vykorčuľujú na ľadovú plochu aktéri oboch tímov a ja Vás prevediem aktuálnou situáciou na ľadovej ploche. Vitajte na onlajnoch priatelia.
     
    Na ľadovú plochu už vykorčuľovali hráči oboch tímov, hostia nastúpia na zápas v bielo-modrej kombinácii farieb, domáci v modrých dresoch. Vypočujeme si hymny Ruskej federácie a Kazachstanu a hlavný rozhodca Vladimír Bukin môže vhodiť úvodné buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:39
    Hersley puk na modrej nezachytil, ten sa dostal za bránku Saláka, hostia vyrazili do svojej akcie.
     
    01:14
    Puk od úvodu lieta z pásma do pásma, priame ohrozenie tej ktorej bránky sme nezaznamenali.
     
    01:28
    Gavrilin poslal puk na bránku hostí, minul ju, Salák bol nateraz bez práce.
     
    01:59
    Domáci chybovali pri prechode do útoku a čiarový im akciu zastavil pre zakázané uvoľnenie.
     
    02:23
    Butuzov vystrelil od ľavého kruhu, kam si s pukom nakorčuľoval spoza bránkovej čiary, strieľal z otočky po ľade, Poluektov bez problémov puk vyrazil na ľavú stranu klziska.
     
    03:54
    Salák ukryl do lapačky puk z hokejky Blochina, ktorý vystrelil švihom od ľavého kruhu.
     
    04:24
    Koskiranta pri prečíslení tri na dva vystrelil z pravého kruhu, Poluektov puk cez lapačku vyrazil do strany a domáci vyrážajú do akcie.
     
    05:19
    Kugryšev dostal puk spoza bránky k bránkovisku, vystrelil pohotovo z prvej, Poluektov opäť puk zrazil za svoju bránku.
     
    05:41
    Sibir operoval s pukom v okolí bránky domácich, no Poluektov už zasahovať nemusel a Barys sa ubránil.
     
    06:40
    Sannikov pekne vystrelil z ľavého kruhu, Poluektov šiel do rozkľaku a puk zrazil pred seba, aby ho následne prikryl pod rukavicu. Sibir aktívnejším tímom.
     
    06:57
    Rudenko nakorčuľoval s pukom do pásma hostí, namieril si to medzi dvoch bekov Sibiru, vystrelil bekhendom, Salák puk vyrazil späť do hry a hostia zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    08:02
    Barys Astana dala gól!
    Pred bránkoviskom stojaci TALGAT ŽAJLAUOV dostal puk z ľavého kruhu od Puškariova a prepasíroval ho za chrbát Saláka. Asistencie: Konstantin Puškariov a Andrej Gavrilin.
    ŽAJLAUOV - 1:0
     
    08:48
    Na dvakrát zlikvidoval Poluektov puk po strelách hostí, najskôr z medzikružia vystrelil Šalunov, Poluektov uk vyrazil a zlikvidoval aj dorážku Ullströma. Skóre sa teraz meniť nebude.
     
    09:19
    Na druhej strane Bartulis preveril pozornosť Saláka, Alexander puk z ľavej strany spoza kruhu ukryl do svojej lapačky.
     
    09:52
    Od modrej vystrelil príklepom Ullström, Poluektov puk vyrazil pred seba a domáci ho vyviezli von z pásma.
     
    10:25
    Dawes vystrelil po bránke hostí, jeho puk však zblokovala defenzíva hostí a Salák si mohol vydýchnuť.
     
    11:08
    Enlund dostal puk na ľavú stranu, mal voľný priestor, chcel to potiahnúť až k bránkovisku, Bartulis ho však k streľbe nepustil a spolu sa vybrali za bránku Poluektova.
     
    11:47
    Nahadzovaný puk spoza červenej musel Salák prikryť, domáci vybojovali aspoň pásmo na vhadzovanie.
     
    12:06
    Alexejev vystrelil spoza kruhov, Kvaša puk zblokoval na ochrannú sieť a vhadzovať tak budeme pred Poluektovom.
     
    12:59
    Bochenski prihral spoza bránky pred bránkovisko voľnému Dawesovi, Nigel vypálil z prvej, Salák v pokľaku puk vyrazil za svoju bránku!
     
    13:50
    Starčenko nakorčuľoval s pukom spoza bránky na ľavý kruh, z otočky vystrelil, Salák puk vyrazil k mantinelu.
     
    14:36
    Hlúpy faul v podaní Puškariova na hlavu a krk Šumakova, Sannikov ho išiel pomstiť a odskákal si to v bitke aj Maxim Semionov. Sannikov a Semionov po dve minúty za hrubosť, Puškariov správne, päť + do konca zápasu. Sibir hrá presilovku päť na štyri.
     
    15:44
    Sibir už zamkol domácich v pásme.
     
    15:49
    Novosibirsk dal gól!
    PATRIK HERSLEY vystrelil od modrej, Enlund clonil pred bránkoviskom a puk Poluektovovi prepadol cez lapačku do bránky. Asistencie: Renat Mamašev a Maxim Šalunov.
    HERSLEY - 1:1
     
    16:47
    Domáci na chvíľku hrali s pukom mimo svoje pásmo, už je to všetko inak, Sibir to točí pred Poluektovom.
     
    17:26
    Po druhýkrát vyhodili domáci puk von z pásma, Sibir sa ale ponáhľa s pukom na hokejkách do pásma domácich.
     
    17:50
    Seknutie v podaní Ullströma a sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú.
     
    18:19
    Sibir poslal puk von cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Saláka.
     
    18:27
    Antropov sa ocitol v šanci na vnútornej strane pravého kruhu, no puk poslal z otočky po ľade nie do odkrytej bránky Saláka, lež mimo do rohu klziska.
     
    18:43
    Antropov to následne nezvládol, narazil pri mantineli do Mamaševa a už sme sa zasa bili. Antropov dve minúty za napdnutie a Mamašev dve minúty za hrubosť. Hráme štyria proti štyrom.
     
    19:08
    Poluektov v akcii, zlikvidoval puk hostí z ľavej strany, Sibir má pásmo na vhadzovanie.
     
    19:36
    Domáci v plnom počte, krátka presilovka Barysu.
     
    19:43
    Dallman vystrelil spoza ľavého kruhu, Salák mal odkrytý výhľad a puk ukryl do lapačky.
     
    19:50
    Hostia v plnom počte, aj Ullström už naskočil na ľadovú plochu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina zaujímavého predstavenia. Videli sme pekné šance na oboch stranách a gólmani ukázali svoje umenie. Domáci sa ujali vedenia, no potom prišiel zbytočný zákrok Puškariova a päťminútovka pre hostí, v ktorej sa im podarilo vyrovnať. Mali sme aj dve bitky, arbitri mali plné ruky práce, hráči si navzájom nič nedarujú a tak sa môžeme tešiť na druhú časť hry. Pomer striel medzi žrde 10:9.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:58.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:48
    Enlund nakorčuľoval s pukom do pásma po pravej strane, poslal ho pred bránkovisko, nikoho zo svojich tam nenašiel.
     
    20:56
    Kugryšev vystrelil spoza pravého kruhu, puk míňal bránku domácich, Poluektov ho však pre istotu lapil do lapačky.
     
    21:41
    Blochin pálil spoza kruhov, do strely sa hodil jeden z hráčov hostí a puk zblokoval.
     
    22:12
    Gavrilin dostal puk spoza bránky na pravú stranu ku kruhu, poblíž bránkoviska z prvej vystrelil, Salák puk vyrazil späť do hry.
     
    23:31
    Boyd poslal puk von cez všetky čiary a domáci sa dopustili previnenia proti pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    23:53
    Čiarový akciu domácim zastavil na modrej pre ofsajd, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    24:02
    Bartulis za vyhodenie puku na tribúnu dostal trest, presilovku si zahrá Sibir.
     
    25:17
    Sibir s pukom v pásme domácich, Barys úporne bráni svoje oslabenie.
     
    25:47
    Romanov zachytil puk a vyrazil do brejku, Hersley zatiahol za ručnú brzdu a za nedovolené bránenie dostal dve minúty.
     
    25:52
    Antropov to vyskúšal, Salák puk cez hokejku vyrazil späť do hry.
     
    26:02
    Domáci v plnom počte a presilovku si zahrá teraz Barys.
     
    26:18
    Sibir so štyrmi hráčmi držal domácich v pásme, Barys sa oslobodil a vyráža do akcie.
     
    26:52
    Barys to roztočil pred Salákom, podarí sa mu vsietiť? Sibir pozične dobre bráni.
     
    27:31
    Barys melie hostí v pásme, jeden z hráčov v modrom drese z pravej strany trestuhodne prestrelil odkrytú časť bránky hostí.
     
    27:43
    Dallman vystrelil od modrej z jej stredu, Salák puk vyrazil za svoju bránku.
     
    27:47
    Hostia v plnom počte, Barys svoju obrovskú šancu na gól spálil ako lampión v sprievode.
     
    28:28
    Lundin vystrelil spoza ľavého kruhu, Salák puk v pokľaku ukryl vo svojom výstroji.
     
    28:50
    Akcia domácich dva na dva, Žajlauov vystrelil od pravého kruhu príklepom, defenzíva hostí puk poslala na ochrannú sieť.
     
    29:19
    Kvaša sa zabudol v pásme a čiaroví hru prerušili, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    29:50
    Prečíslenie hostí dva na jeden, Kopejkin nedokázal puk prehodiť cez hokejku brániaceho domáceho hráča.
     
    30:02
    Puk od ľavého kruhu z hokejky Kopejkina Poluektov poslal cez vyrážačku za svoju bránku!
     
    30:42
    Skrumáž pred bránkou hostí vyriešil gólman Salák, keď puk efektne prikryl pod rukavicu.
     
    31:09
    Hostia chybovali na modrej, čiarový im akciu berie, ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    31:44
    Gubin vystrelil od pravého kruhu, alebo skôr nahadzoval puk pred bránku, ktorú minul, domáci pôjdu do akcie.
     
    31:52
    Aj domáci sa previnili proti pravidlám na modrej, ofsajd Barys.
     
    32:29
    Hostia poslali puk na bránku domácich, Poluektov vytesnil priestor pri pravej žrdi, nevedel, kde má puk, no nevedeli to ani arbitri a napokon puk skončil na oblúku z vonkajšej strany bránky Poluektova.
     
    33:09
    Dawes nakorčuľoval s pukom do pásma po pravej strane a po prechode kruhom vypálil, Salák mal odkrytý výhľad a puk zneškodnil.
     
    34:01
    Bochenski poslal puk pred bránkovisko, no našiel len Alexejeva, ktorý puk poslal na čas do bezpečia.
     
    35:34
    Hostia chybovali v rozohrávke, od modrej vypálil príklepom z prvej Žajlauov, Salák puk vyrazil za svoju bránku.
     
    36:05
    Šalunov z pravej strany poslal puk na bránku domácich, Poluektov puk prikryl.
     
    36:29
    Dallman krásne vystrelil z pravého kruhu, Salák ako podťatý kľakol na ľad a puk ukryl do náručia.
     
    36:46
    Novosibirsk dal gól!
    Chyba domácich na útočnej modrej a brejk hostí, prečíslenie dva na jeden, STEPAN SANNIKOV sa však rozhodol vystreliť a z pravého kruhu prestrelil Poluektova v bránke domácich.
    SANNIKOV - 1:2
     
    37:39
    Z ťažkého uhla strieľal opäť Dawes, ani nateraz sa Nigel do listiny strelcov nezapíše.
     
    38:34
    Šumakov vystrelil z pravej strany, Poluektov puk vyrazil pred seba a nikto v bielom drese sa už k dorážke nedostal.
     
    38:43
    Barys poslal puk von cez všetky čiary, ubránil sa za cenu zakázaného uvoľnenia, vhadzovať budeme pred Poluektovom.
     
    38:47
    Ožiganov sa dostal k streľbe, jeho puk však defenzíva domácich poslala na ochrannú sieť.
     
    39:03
    Z pravej strany z ťažkého uhla opäť vystrelil Ožiganov, Poluektov puk zastavil na hokejke a prikryl pod svoju rukavicu.
     
    39:27
    Domáci opäť chybovali v rozohrávke v pásme, puk zachytil Kugryšev a arbitri mu odpískali hru s vysokou hokejkou, mne sa to ale nezdalo. Vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    39:42
    Hersley mohol poslať hostí do dvojgólového brejku, Patrik dostal puk na pravú stranu do voľného priestoru, efektne vystrelil, Poluektov dobre čítal hru a v pokľaku Hersleyho vychytal.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou aj druhú tretinu zápasu, v ktorej sme videli jeden gól. Po chybe domácich na útočnej modrej to rozhodol Sannikov a poslal Sibir do brejku, Barys bude musieť v tretej tretine zabrať, ak chce v dnešom zápase získať aspoň jeden bod. Pomer striel do priestoru bránky v druhej tretine 11:13.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:52.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:58
    Starčenko vystrelil od pravého kruhu, hráč hostí puk zblokoval na ochranné sklo.
     
    41:45
    Vorošilo nahodil puk spoza ľavého kruhu na bránku domácich, Poluektov ho lapil do lapačky a Sibir má pásmo na vhadzovanie.
     
    42:22
    Vorošilo sa po ľavej strane predral s pukom do pásma, prešiel poza bránku, poslal puk pred bránkovisko, no len na hokejku domáceho hráča.
     
    43:29
    Akcia strieda akciu, strely smerujúce do priestoru bránky však riešia s prehľadom gólmani.
     
    44:31
    Bobrov potiahol puk do pásma, len ho nahodil po ľade na Poluektova, ktorý ho rozohral na hokejky svojim.
     
    45:43
    Puk skončil na ochrannej sieti, Sibir rozhodne nebráni svoje vedenie a Barys má čo v defenzíve robiť. Vhadzujeme v strednom pásme.
     
    46:21
    Puk preletel cez bránkovisko z pravej strany na ľavú, teraz mal Salák kus šťastia, že si ho aj sám nezrazil do bránky.
     
    46:33
    Kugryšev za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal dve minúty, publikum sa hnevá, na perách Boyda, mám pocit, bola predsa len krv.
     
    47:27
    Barys to roztočil pred Salákom, podarí sa mu vyrovnať a zdramatizovať zápas?
     
    47:50
    Barys Astana dala gól!
    NIKOLAJ ANTROPOV stál pred bránkoviskom a umne tečoval puk z hokejky Starčenka za Salákov chrbát. Asistencie: Roman Starčenko a Kevin Dallman.
    ANTROPOV - 2:2
     
    48:36
    Opäť nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou a dve minúty trestu pre Sannikova, Barys má k dispozícii presilovku a môže rozhodnúť.
     
    48:56
    Puk až pri bránke Poluektova, odtiaľ zakladá Barys svoju presilovkovú akciu.
     
    49:08
    Barys Astana dala gól!
    Dokonalý obrat domácich, Lundin vystrelil spoza ľavého kruhu, Poluektov puk vyrazil na druhú stranu a od kruhu ROMAN STARČENKO nezaváhal. Asistencia: Mike Lundin.
    STARČENKO - 3:2
     
    49:44
    A razom je všetko inak, hostia si nepostrážili svoje hokejky, aj keď ten prvý faul Kugryševa bol úmyselný, ten druhý Sannikovov bez úmyslu, no a dva góly za 78 sekúnd menia scenár tohto duelu.
     
    50:32
    Sibir pri prechode modrou puk stratil a do akcie opäť môže vyraziť Barys.
     
    51:25
    Enlund nahodil puk od ľavého kruhu na bránku, Poluektov ho zrazil za bránku, Enlund pred bránkovisko prihrať nedokázal a napokon sa domáci ubránili.
     
    52:24
    Opäť súboj pri mantneli a už sa zasa chlapci medzi sebou melú.
     
    52:24
    Savčenko tvrdo Bobrova narazil na mantinel, pri Viktorovi lekár hosťujúceho tímu, snáď bude Viktor Bobrov v poriadku.
     
    52:24
    Savčenko oslabil svoj tím, dve minúty za vrazenie, Menšikov a Antropov po dve minúty za hrubosť. Presilová hra hostí päť na štyri.
     
    53:18
    Sibir držal domácich v pásme, k strele sa odhodlal Kugryšev, ktorý minul bránku Poluektova.
     
    54:00
    Chyba hostí na útočnej modrej, do brejku dva na jeden sa dostali domáci, Starčenko zápästím vystrelil z medzikružia, Salák vykorčuľoval z bránky, zmenšil strelecký uhol a puk v pokľaku ukryl do náručia!
     
    54:24
    Domáci v plnom počte a mohli to byť oni, čo mohli vsietiť.
     
    54:50
    Sibir pritlačil domácich v pásme, prvú strelu vyrazil Poluektov, druhý puk zblokovala domáca defenzíva medzi kruhmi.
     
    55:28
    Gavrilin zaľahol Kugryševa v obrannom pásme a arbitri ho odmenili dvomi minútami za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Presilová hra pre Sibir, pošle zápas do predĺženia?
     
    55:49
    Barys poslal puk von zo svojho pásma, Sibir sa bude ponáhľať späť pred Poluektova.
     
    56:07
    Ožiganov vystrelil od modrej, puk zachytili domáci a snažili sa o brejk, nepodarilo sa, defenzíva hostí sa stihla včas vrátiť.
     
    56:57
    Enlund puk v pásme domácich stratil a Barys ho poslal až k Salákovi.
     
    57:28
    Domáci v plnom počte, Sibir hral presilovku plano.
     
    58:06
    Mamašev sa dostal k strele spoza ľavého kruhu, minul však bránku Poluektova.
     
    58:39
    Sibir drží puk v pásme domácich, no Barys mu nedovoľuje vypracovať si streleckú pozíciu.
     
    59:00
    Salák na striedačke, Sibir hrá power play.
     
    59:12
    Oddychový čas hostí, tréner Andrej Vladimirovič Skabelka dáva posledné pokyny svojim zverencom.
     
    59:20
    Barys puk vyhodil na chvíľku von zo svojho pásma.
     
    59:38
    Bojujeme za bránkou Poluektova, domáci by toto už mohli ubrániť.
     
    59:51
    Puk mimo pásmo domácich, je po zápase.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, hostia svojou nedisciplinovanosťou darovali domácim v tretej tretine presilové hry a Barys ponuku na obrat v zápase prijal. Videli sme pekné šance na oboch stranách, no rozhodla domáca túžba po víťazstve a tri body zostávajú v Astane. Najlepším hráčom zápasu vyhlásený domáci gólman Pavel Poluektov. Pekný podvečer všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (16:32:30)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 9. Žajlauov (Puškariov, Gavrilin), 48. Antropov (Starčenko, Dallman), 50. Starčenko (Lundin) – 16. Hersley (Mamašev, Šalunov), 37. Sannikov


    Barys Nur-Sultan: Poluektov (Malgin) – Lundin, Dallman, M. Semionov, Savčenko, Bartulis, Blochin, Ryspajev, Poliščuk – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Rudenko, Antropov, Starčenko – Žajlauov, Gavrilin, Puškariov – Michajlis, Kvaša, Romanov
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Mamašev, Ožiganov, Ignatovič, Gimajev, Menšikov, Verešagin – Enlund, Koskiranta, Kugryšev – Kopejkin (C), Ullström, Šalunov – Šumakov, Gubin, Sannikov – Butuzov, Bobrov, Vorošilo

    Rozhodca: Bukin, Komarov – Ivanov, Nesterov

    Diváci: 4.070