Třinec – Sparta Praha 5:4 (kon.) | Slavia – Zlín 0:2 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:1 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 5:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:1 (kon.) | Hradec Králové – Kometa Brno 0:7 (kon.)
Litvínov – Pardubice 6:2 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:4 (0:1, 1:2, 4:1)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 18.01.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Vladimír DRAVECKÝ - 5:4
     
    56:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    To je zápas! Oceláři přidávají svou pátou branku a vedení je opět na jejich straně! Polanský manévroval s pukem za brankou, přesně mezi kruhy našel VLADIMÍRA DRAVECKÉHO a ten už neměl problém s překonáním Novotného! Sparta musí znovu dotahovat – 5:4! Asistence: Jiří Polanský.
    Adam POLÁŠEK - 4:4
     
    52:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané zamkli Oceláře před Hrubcem, obléhali jejich branku vytrvale, až nakonec docílili vyrovnávacího zásahu! Réway přihrál ADAMU POLÁŠKOVI, který vystřelil z kruhu a jeho střelu srazil nešťastně za Hrubcova záda domácí Klesla – 4:4! Asistence: Martin Réway, Jaroslav Hlinka.
    Jakub ORSAVA - 4:3
     
    48:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nelítostní Oceláři trestají sparťanský prohřešek už po pěti sekundách, otáčejí nepříznivý průběh utkání a poprvé v zápase vedou! Hned po buly přihrál Hrabal ke střele Kleslovi a ten nahodil puk na branku. Před Novotným clonil JAKUB ORSAVA a nakonec úspěšně tečoval puk za jeho záda – 4:3! Asistence: Rostislav Klesla, Josef Hrabal.
    Martin ADAMSKÝ - 3:3
     
    41:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Za další půlminutu už Oceláři vyrovnávají, to je zápletka! Dravecký připravil na modré čáře střeleckou pozici pro MARTINA ADAMSKÉHO, jenž namířil nechytatelnou střelu přesně do horního rohu Novotného branky – 3:3! Asistence: Vladimír Dravecký, Josef Hrabal.
    Kamil KREPS - 2:3
     
    41:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Mikuš se sice vrátil zpět na led, ale Oceláři samozřejmě pokračovali v klasické přesilovce, kterou nakonec využívají! Už to vypadalo, že Orsava pojede za branku, ale ještě přihrál pod sebe na KAMILA KREPSE, jenž zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 2:3! Asistence: Jakub Orsava, Rostislav Klesla.
    Martin ADAMSKÝ - 1:3
     
    34:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí nakonec dvojnásobnou početní výhodu využívají! Bylo to v signalizované výhodě, protože sparťané faulovali Plíhala. K puku se dostal MARTIN ADAMSKÝ, jehož první střelu zablokoval ležící Polášek, ale na tu druhou už neměl nárok ani Novotný – 1:3! Asistence: David Nosek, Tomáš Plíhal.
    Martin RÉWAY - 0:3
     
    29:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    A to už je hodně studená sprcha pro Oceláře! Klimek pronikl po levém křídle, vymíchal třinecké obránce a předložil puk na zlatém podnose MARTINU RÉWAYOVI. Slovenský útočník byl úplně sám a z bezprostřední blízkosti propálil Hrubce – 0:3! Asistence: Lukáš Klimek.
    Martin PROCHÁZKA - 0:2
     
    29:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhé branky Sparta docílila už ve vyrovnaném poměru hráčů na ledě! MARTIN PROCHÁZKA ujížděl dopředu s Volkem, ale rozhodl se vystřelit. Jeho první ránu zablokoval M. Doudera, jenomže kotouč se odrazil zpět k Procházkovi, mladý sparťan ho doklepl do sítě a připsal si už třetí zásah během posledních dvou zápasů – 0:2! Asistence: Michal Barinka.
    Martin RÉWAY - 0:1
     
    01:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané nádhernou kombinací rozebrali třineckou čtyřku a přesilovku využívají! Polášek našel před brankou MARTINA RÉWAYE, který si ještě vyměnil puk s Hlinkou a zasunul ho do prázdné branky! V poslední fázi kotouč možná ještě tečoval domácí obránce Hrabal, Sparta v Třinci vede 0:1! Asistence: Jaroslav Hlinka.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 35. Adamský (Nosek, Plíhal), 42. Kreps (Orsava, Klesla), 42. Adamský (Dravecký, Hrabal), 49. Orsava (Klesla, Hrabal), 57. Dravecký (Polanský) – 2. Réway (Hlinka), 30. Procházka (Barinka), 30. Réway (Klimek), 53. Polášek (Réway, Hlinka)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Hrabal, Klesla (C), Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Foltýn, L. Doudera – Jašek, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Matuš, Plíhal, Rákos – Cienciala, Růžička, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Novotný (Lukáš) – Eminger, Polášek, Ďaloga, Mikuš, Švrček, Barinka (A), Piskáček – Réway, Hlinka (A), Klimek – Kumstát, Černoch, Rolinek (C) – Forman, Buchtele, Sabolič – Procházka, Volek, Dvořáček – Novák. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodca: Jan Hribik, Oldřich Hejduk – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 5200 (vyprodáno)